تنظیم قرارداد توسط وکیل

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

تنظیم قرارداد ، نگارش قراردادهای تجاری ، نوشتن قرارداد توسط وکیل

تنظیم قرارداد و نکات آن

تنظیم قرارداد توسط وکیل

یکی از مهمترین اقدامات به هنگام انواع معاملات و خرید و فروش اموال، اعم از منقول و غیر منقول از جمله خرید خانه تنظیم قرارداد است. قرارداد نویسی امری کاملاً تخصصی است، بنابراین نگارش و تنظیم قرارداد از عهده هر کسی ساخته نیست. قرارداد یک سند محسوب می گردد. اعتبار سند عادی و رسمی موضوع مهمی در محاکم قضایی و ثبتی است. قرارداد نیز می تواند به صورت رسمی و یا عادی تنظیم شود. برای دریافت اطلاعات بهتر پیشنهاد میکنیم تا مقاله همه چیز در باره نگارش قرارداد را مطالعه نمایید.

اما در هر صورت، در تنظیم  آن باید ضوابط و مقررات و حتی عرف را در نظر گرفت. علاوه بر این، برخی نکات نیز وجود دارد که لازم است افرادی که مبادرت به تنظیم قرارداد می کنند به آن توجه نشان دهند. در اینجا قصد داریم این قبیل نکات را مورد اشاره قرار دهیم.

مطلب مفید | الزام به تنظیم سند رسمی وکالت

قبل از آن اگر می خواهید اقدام به خرید ملک نمایید بهتر است در مورد شرایط صحت عقد بیع نکاتی را فرا بگیرید. یا اینکه در مورد اقرارنامه فروش ملک بیشتر بدانید.

امضاء قرارداد

همه قراردادها باید امضاء شوند. قرارداد بدون امضاء هیچ سندیتی ندارد. نکته مهم آن است که همه صفحات قرارداد باید امضاء شود. زیرا ممکن است در آینده یکی از طرفین در مورد صفحه ای که امضاء نشده و مواد آن به ضرر او بوده منکر واقعی بودن آن شود.

مطلب مفید | وکیل الزام به تنظیم سند رسمی

حتی ممکن است ادعا نماید که آن صفحه جعلی است و بعداً به قرارداد ملحق شده است.  امضاء ها باید اصل باشد. بدین معنا که نباید یک نسخه قرارداد را امضاء کرده و نسخ دیگر آن را کپی بگیریم. امضاء کپی فاقد سندیت است و همه صفحات باید حتماً مستقیم توسط افراد ذینفع امضاء شود.

توجه به عرف در تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد و عرف

تنظیم قرارداد و عرف

نظام حقوقی ما نه تنها رعایت قانون را در معاملات الزامی می داند بلکه برای عرف و عادات نیز ارزش قائل است. بنابراین در انعقاد قرارداد لازم است ضمن رعایت قوانین، به عرف و عادت در هر شهر و یا هر صنف توجه خاص داشته باشیم. در این خصوص قانون مدنی چنین مقرر می کند که متعاملین و طرفین یک قرارداد بر مبنای قانون ملزم به رعایت آن چیزی هستند که در قانون تصریح شده است. همچنین آنها به نتایجی که به موجب عرف و عادت یا به موجب قانون از عقد حاصل می شود نیز ملتزم می باشند.

توافق بر سر موضوعات اختلاف برانگیز

برخی موضوعات در قرارداد اگر از همان ابتدا روشن نشود و حدود تعهدات طرفین مورد توافق قرار نگیرد ممکن است بعد از امضاء قرارداد محل شک و تردید و خدای نخواسته اختلاف و پیمان شکنی باشد. برای این منظور باید از همان ابتدا طرفین در مورد این نکات به توافق برسند. برخی از موضوعات اختلاف برانگیز عبارتند از:

فسخ قرارداد

شرایط فسخ قرارداد و نحوه تقسیم هزینه ها در هنگام فسخ قرارداد بهتر است شفاف باشد. صرف این عبارت که در صورت حدوث فلان موضوع، قرارداد فسخ می گردد کافی نیست. بلکه باید روشن شود بعد از فسخ، ترتیب هزینه هایی که تا آن زمان انجام شده و یا بر ضمه یکی از طرفین می باشد، بر عهده چه کسی است و چگونه باید هزینه ها مورد محاسبه قرار گیرد.

بیمه و مالیات

تنظیم قرارداد و بیمه

تنظیم قرارداد و بیمه

موضوع بیمه تامین اجتماعی بویژه در قراردادهای پیمانکاری بسیار مهم است . در این مورد باید مسئولیت ها روشن باشد بگونه ای که کارفرما بداند چکونه قرارداد را اجرا نماید که بعدها مورد مواخذه سارمان بیمه تامین اجتماعی واقع نگردد. پیمانکار نیز باید تعهدات خود را در مورد بیمه کارکنان بداند و به مورد اجرا بگذارد. در مورد مالیات نیز باید همه چیز شفاف بیان شود. بگونه ای که معلوم شود پرداخت این نوع هزینه ها بر عهده چه کسی است.

برنامه زمانی تولید

اگر موضوع قرارداد تولید کالای خاصی است باید برنامه زمانی تولید روشن باشد. همچنین اگر تولید محصول نیازمند در نظر گرفتن زمانی برای جبران تأخیر در اجرای قرارداد است بهتر است این موضوع دقیقاً روشن شود.

هزینه های حمل ، اجاره و ….

در مورد خرید و فروش محصول و کالا لازم است هزینه های حمل، زمان و مکان تحویل کالا، وجود عیب و نقص در کالا ، وزن محصول و …. روشن گردد. تسهیم هزینه ها یکی از موضوعات اختلاف برانگیز است. بنابراین بهتر است از همان ابتدا روشن شود هزینه های اجاره محل، نگهداری، انبار، آب و برق و گاز و …. بر عهده چه کسی است. اگر مشترک است چکونه باید اخذ شود و نحوه محاسبه آن نیز باید دقیقاً شفاف توضیح داده شود. در صورت افزایش قیمت ها در بازار و تاثیر آن در قرارداد اگر طرفین می خواهند شرط و شروطی را مد نظر قرار دهند بهتر است از همان ابتدا تکلیف خود را با این موضوع روشن سازند.

نحوه پرداخت مبلغ قرارداد

در مورد نحوه پرداخت مبلغ قرارداد یا ثمن معامله، و رقم دقیق آن در هر مرحله و ضمانت اجرای آن و نحوه نظارت بر اجرای قرارداد باید نکات مورد نظر طرفین در هنگام تنظیم قرارداد مد نظر قرار گیرد.

انتقال به غیر

اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد که طرف قرارداد شخصاً آن را اجرا نماید، حتماً در قرارداد ذکر شود که وی حق ندارد اجرای قرارداد را به غیر واگذار نماید. در غیر این صورت مرتکب تخلف شده و باید جبران خسارت نماید. اگر نسبت به حرفه ای بودن طرف مقابل تردید دارید می توانید در قرارداد ذکر نمایید طرف قرارداد متعهد می گردد که دارای دانش لازم و تجربه حرفه ای برای اجرای قرارداد می باشد.

تنظیم قرارداد توسط وکیل

استخدام افراد در تنظیم قرارداد

اگر طرف مقابل قرار است برای اجرای تعهدات خود، فرد یا افرادی را به استخدام درآورد باید در قرارداد درج شود که کلیه مسئولیت افرادی که به استخدام وی در می آیند اعم از حقوق و مزایا ، بیمه و مالیات و … بر عهده وی خواهد بود.

مطلب مفید | الزام به تنظیم سند رسمی

آگاهی از مقررات قانونی

اجرای برخی قراردادها مثل قراردادهای ساخت و ساز یا قراردادهای پیمانکاری مستلزم رعایت برخی دستورالعمل ها و مقررات خاص می باشد. از این رو بهتر است در اینگونه قراردادها ذکر شود طرف مجری از کلیه دستورالعمل ها و مقررات…. آگاهی دارد و هر گونه جهل نسبت به آنها مورد استماع نخواهد بود . در صورت تخلف وی ضامن هر گونه تاخیر و یا ایراد خسارت و نظایر آن می باشد.

حق آگاهی از روند فعالیت

تنظیم قرارداد و آگاهی از آن

اگر اجرای قرارداد مستلزم آن است که شما به عنوان یکی از طرفین قرارداد در هر مرحله از اجرای آن در جریان ماوقع باشید، بهتر است این موضوع نیز در قرارداد مورد توجه قرار گیرد. شیوه آکاهی نیز باید دقیق بیان شود. به عنوان مثال حضوری باشد. در قالب گزارشات مکتوب باشد و ….

تنظیم قرارداد توسط وکیل

قوه قاهره

در مورد نحوه درج موضوع قوه قاهره بهتر است اینگونه نوشته شود که طرفین بایستی ظرف …….. روز از تاریخ وقوع حوادث فوق ، طرف دیگر را آگاه سازند. در غیر این صورت قابلیت استناد به قوه قاهره را نخواهند داشت.

پیوست ها و ضمائم قرارداد

گاهی برخی قراردادها دارای پیوست های متعدد هستند. بگونه ای که قرارداد بدون این پیوست ها ناقص تلقی می شود. در این موارد بهتر است در متن قرارداد به پیوست ها اشاره شده و آن را جزء لاینفک قرارداد شمرد. ضمن اینکه همه پیوست ها شماره گذاری شده و مهر و امضاء شوند.

تنظیم قرارداد توسط وکیل

اقامتگاه طرفین

 در قرارداد باید اقامتکاه طرفین روشن و دقیق همراه با کد پستی ذکر شوند. همچنین باید تاکید شود که اقامتگاه طرفین همان است که در ماده …. ذکر شده و همه اوراق اداری و قضایی به همان آدرس ارسال می شود. هر گونه تغییر در آدرس اعلامی باید یک هفته زودتر به صورت کتبی به طرف مقابل اعلام کردد در غیر این صورت هیچ عذری پذیرفتنی نخواهد بود.

تعداد نسخ قرارداد

در انتهای قرارداد بهتر است بندی آورده شود و در آن به تعداد نسخ قرارداد ، مواد قرارداد و بندها ، تبصره ها و پیوست ها اشاره شود.

وکیل متخصص تنظیم قرارداد

اگر در مورد قراردادهای خود دچار مشکل هستید و یا در مورد مشکلات ملکی خود بدنبال وکیل تنظیم قرارداد می باشید می توانید با ما تماس بگیرید و با وکیل دیدار و در صورت لزوم تنظیم قرارداد خود را به وی بسپارید.

امیدواریم بتوانیم تجربه ارائه خدمات حقوقی مناسب را برای شما کاربر گرامی به ارمغان بیاوریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up