دستور تخلیه ملک

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

دستور تخلیه ملک

شرایط دستور تخلیه ملک
شرایط دستور تخلیه ملک

آشنایی با روند دستور تخلیه ملک

در میان انواع اختلافات و دعاوی موجر و مستاجر، معدود موارد را می توان مورد توجه قرار داد که مسیر اقدام خواهان از دادگاه نمی گذرد. بلکه خواهان با تقدیم درخواست به شورای حل اختلاف می تواند درخواست خود را مورد پیگیری قرار دهد.

یکی از این موارد، درخواست تخلیه ملک است. این موضوع مربوط به املاک استیجاری غیر تجاری و اماکن تجاری بدون حق کسب و پیشه و سرقفلی است. البته مشروط به اینکه شروط خاصی در قرارداد اجاره مورد توجه قرار گرفته باشد.

 

مطلب مفید | حکم تخلیه مستاجر در ایام کرونا

شرایط دستور تخلیه ملک

برای آنکه بنوان از طریق شورای حل اختلاف اقدام به تخلیه ملک نمود و دستور تخلیه را دریافت نمود لازم است شرایط زیر در قرارداد وجود داشته باشد:

  • قرارداد اجاره دارای مدت زمان خاص باشد یعنی مدت زمان قرارداد در اجاره ذکر شده باشد.
    شرایط صدور دستور تخلیه ملک
    شرایط صدور دستور تخلیه ملک
  • حتماً مهلت قرارداد به پایان رسیده باشد، در غیر این صورت نمی توان درخواست تخلیه ملک را ارائه نمود.
  • حتماً دو نفر شاهد ذیل قرارداد را امضاء کرده باشند.
  • قرارداد در دو نسخه تنظیم شده باشد. هر دو نسخه نیز یکسان بوده و امضاء شده باشد.
  • نکته آخر و ومهم تر از همه آنکه قرارداد اجاره مربوط به املاک غیر تجاری یا املاک تجاری فاقد سرقفلی یا حق کسب و پیشه باشد.

در مورد انواع دعاوی مربوط به تخلیه که نیازمند اقدام از طریق دادگاه حقوقی است لطفا به مقاله  حکم تخلیه بدلیل خاتمه قرارداد   مراجعه نمایید.

طرفین دعوا

در دعوای دستور تخلیه ملک ، دادخواست تخلیه از طرف موجر یا مالک ملک تجاری به شورای حل اختلاف داده می شود. در اینجا موجر در طرف خواهان و مستاجر در طرف خوانده قرار می گیرد.

مطلب مفید | سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه

مرجع رسیدگی به دعوا

 در مورد آن دسته از قراردادهایی که به املاک غیر تجاری مربوط می شود و همچنین اماکن تجاری که در آن حق کسب و پیشه و سرقفلی وجود ندارد، مرجع رسیدگی به دعوای دستور تخلیه در شورای حل اختلاف مطرح می شود. در این موارد، تفاوتی در قراردادهای عادی و رسمی وجود ندارد.

مستندات قانونی

مهم ترین مستندات قانونی دستور تخلیه ملک اجاری به ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف مربوط می شود. علاوه بر این، مواد 2 و 3 و 5 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 و بخشی از مواد آیین نامه این قانون مستندات قانونی این دعوا می باشند.

ماده ۹ قانون شوراهای حل اختلاف

در موارد زیر، قاضی شورا با مشورت اعضای شورا رسیدگی و مبادرت به صدور رای می‏ نماید:
الف- دعاوی مالی راجع به اموال منقول تا نصاب دویست‌میلیون (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال به‌جز مواردی که در تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون در دادگستری مطرح می‏باشند.
ب- تمامی‌ دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجره به‌جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه

مدارک لازم جهت صدور دستور تخلیه

1. کپی برابر اصل سند مالکیت

2. فتوکپی برابر اصل قرارداد اجاره

3. اظهارنامه

نمونه دادخواست تخلیه:

ریاست محترم شورای حل اختلاف

با سلام و احترام به استحضار می‌رساند:

اینجانب ……….. فرزند ……….  به شماره ملی…………. با توجه به سند شماره …….. مالک شش دانگ یک باب واحد مسکونی به پلاک ثبتی…. می‌باشم؛ که برابر قرارداد شماره………………….مورخ ………… منافع یکساله واحد مذکور را به اجاره خوانده محترم آقای ……. واگذار نمودم. اما با توجه به اینکه مهلت قرارداد در تاریخ ….. پایان یافته است، مشارالیه به مراجعات متعدد و اظهارنامه رسمی ارسالی وقعی ننهاده است. و تاکنون ملک را تخلیه ننموده است. اقدام نامبرده موجب ایراد خسارت و ضرر و زیان به اینجانب شده است. لذا با استناد به بند ب ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده 494 قانون مدنی و مواد 198 و 519 قانون آیین دادرسی مدنی با توجه به استنکاف خوانده از تخلیه ملک با تقدیم دادخواست تقاضای صدور دستور تخلیه عین مستاجره با احتساب کلیه خسارات قانونی را می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up