اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه (دولتی و خصوصی)

با سلام.
لطفا جهت دریافت خدمات اولیه مشاوره مهاجرتی ، ابتدا با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

اقدامات مربوط به اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه (دولتی و خصوصی)

کار اخذ پذیرش از دانشگاه در ترکیه تخصصی است

کار اخذ پذیرش از دانشگاه در ترکیه تخصصی است

ترکیه کشوری است که می‌توان آن را مرز بین دنیای شرق و غرب دانست. همین ویژگی مهم توانسته است مهاجرت و دریافت اقامت ترکیه را به یک هدف برای مهاجران قرار دهد.

ضمن اینکه ترکیه هم اینک به مقصدی مهم برای مهاجرانی تبدیل شده که در پی تحصیل در دانشگاهی معتبر هستند. اگر شما هم رؤیای تحصیل در این کشور را در سر می‌پرورانید، لازم است تا بدانید پذیرش از دانشگاههای ترکیه چگونه است و چه مراحلی را باید طی کنید.

برای رسیدن به هر هدفی لازم است تا مسیر را به‌درستی طی کنید. هر اشتباهی که در این راه مرتکب شوید، می‌تواند شما را از هدفی که دارید، دور کند؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم همیشه از مجموعه‌های حرفه‌ای و خبره در این مسیر کمک بگیرید. از این طریق خواهید توانست در رسیدن به مقصد و رؤیایی که در سر می‌پرورانید موفق شوید.

نحوه اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه

کشور ترکیه در سال‌های اخیر به مقصد تحصیلی بسیاری از ایرانیان تبدیل شده است. کما اینکه نمودارهای منتشر شده توسط مراجع معتبر بین المللی گویای پیشی گرفتن دانشگاههای ترکیه به عنوان مراکز تحصیلات عالی نسبت به دیگر مراکز علمی توسط دانشجویان ایرانی است.

مطلب مفید | انتقال ، اسکان و جذب دانشجو

همین امر موضوع اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه را به یک بحث جذاب و البته پیچیده تبدیل می‌کند. تحصیل در ترکیه با داشتن مزایای فوق‌العاده یک گزینه عالی برای افرادی محسوب می‌شود که قصد دارند فرایند تحصیل خود را در یک کشور خارجی ادامه دهند.

وجود دانشگاه‌های برتر و همچنین ارائه مدارک معتبر تنها بخشی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت ترکیه برای ادامه تحصیل هستند. البته برای تضمین موفقیت صد در صدی بهتر است از قبل در کلاسهای آمادگی کنکور ترکیه شرکت نمایید.

با انتخاب ترکیه به عنوان مقصد تحصیلی خود می‌توانید از بابت تحصیل در یکی از برترین کشورهای جهان آسوده باشید. مشروط بر آنکه ریسک نکنید و همه این کارها را به وکیل مهاجرت به ترکیه بسپارید.

نمودار مقایسه ای میزان دانشجویان مشغول به تحضیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها

نمودار مقایسه ای میزان دانشجویان مشغول به تحضیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها

تحصیل در این کشور نیازمند اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های مستقر در ترکیه است و این امر مراحل مخصوص به خود را دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با مهم‌ترین اقدامات لازم برای دریافت پذیرش یا اپلای از سوی یک دانشگاه ترکیه‌ای و مدارک مربوط به آن آشنا کنیم؛ اقداماتی که میتواند توسط وکیل مهاجرت و اقامت دنبال شود و متضمن موفقیت در کار باشد.

چرا مهاجران ترکیه را می‌پسندند؟

کشوری که مانند یک پل، دنیای اروپا را به آسیا متصل می‌کند، ترکیبی از فرهنگ آسیایی است که توانسته کشور خود را با پیشرفت‌های اروپایی همگام کند. به همین دلیل نه‌تنها گردشگری، اقامت و کار، بلکه تحصیل در دانشگاه‌های آن نیز هدف افراد بسیار زیادی است. اگر در این کشور تحصیل کنید، متوجه می‌شوید که هیچ تفاوتی با سیستم بولونیای اتحادیه اروپا وجود ندارد.

این کشور دارای ۱۰۴ دانشگاه دولتی و ۶۲ دانشگاه خصوصی است که بسیاری از آن‌ها تحصیل به زبان انگلیسی را برای دانشجویان فراهم کرده ­اند. نکته مهمی که باید برای تحصیل در این کشور بدانید، تعداد افرادی است که دولت هرسال برای ورود اتباع خارجی به‌عنوان دانشجو تعیین می‌کند.

کدام شرایط از نظر دولت ترکیه اهمیت دارد؟

اولین گام برای درخواست پذیرش از دانشگاههای ترکیه این است که بدانید چه شرایطی را لازم است احراز کنید تا با تحصیل شما موافقت شود. دو نکته ­ای که باید بدانید اول این است که این شرایط در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی با یکدیگر متفاوت هستند. دوم اینکه بهترین راه برای فهمیدن این شرایط مراجعه به وب‌سایت خود دانشگاه است، این دقیق‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای این کار است. بااین‌وجود به‌صورت کلی می‌توان برخی از شرایط را بررسی کرد:

یافتن یک دانشگاه مناسب

اولین مرحله از فرایند اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه، یافتن یک دانشگاه مناسب است. همان ‌طور که می‌دانید، امروزه دانشگاه‌های مختلفی در کشور ترکیه مشغول به کار هستند. در واقع، می‌توان گفت که در هر یک از شهرهای این کشور حداقل دو الی سه دانشگاه معتبر دولتی و چندین دانشگاه خصوصی قرار دارند.

اقدام در مورد پذیرش دانشگاه در ترکیه

پذیرش دانشگاه در ترکیه امکان پذیر است

این موضوع می‌تواند انتخاب دانشگاه مقصد را برای متقاضیان عزیز کمی دشوار کند. بهترین راه‌ حل این مشکل، مراجعه به وب سایت‌های دانشگاه‌های مربوطه است. پس از مراجعه به وب‌سایت دانشگاه باید به سراغ دانشکده و رشته مورد نظر خود بروید. معمولاً در این بخش کلیه اطلاعات مربوط به رشته مورد نظر از جمله میزان شهریه، تعداد ترم‌ها، زمان آغاز ترم جدید و … مشخص شده است.

دانشگاه‌های دولتی چه مدارکی نیاز دارند؟

اغلب دانشگاه‌های دولتی از طریق بورسیه دانشجو می‌پذیرند. اما غیر از آن دو روش دیگر نیز برای آن وجود دارد. بااین‌حال باید بدانید پذیرش در دانشگاه دولتی بسیار سخت‌تر از دانشگاه خصوصی است. این دو روش عبارت‌اند از:

  • روش اول وابسته به معدل دیپلم یا همان مدرک دبیرستان شما است. این بدان دلیل است که متقاضیان با معدل بالاتر شرایط بهتری برای پذیرش دارند. در کنار آن قبولی در آزمون YOS نیز شرط است.
  • در روش دوم ابتدا شما باید در آزمون YOS موفق شوید و رتبه بالایی دریافت کنید. این رتبه اغلب باید نود درصد و بالاتر از آن باشد.

دانشگاه‌های خصوصی و شرایط پذیرش آن‌ها

پذیرفته ­شدن در این دانشگاه‌ها بسیار ساده‌تر از دانشگاه‌های دولتی است. چون تنها مدرک لازم دیپلم شما است. این دانشگاه‌ها آزمون ورودی ندارند. البته این دلیلی بر پایین‌بودن سطح کیفی و علمی آن‌ها نیست. ورود به این دانشگاه‌ها آسان است و در عین حال سطح علمی آن‌ها بالا بوده و با دانشگاه‌های دولتی برابری می­کند.

فرستادن نامه درخواست پذیرش به دانشگاه

پس از این که نسبت به انتخاب دانشگاه مورد نظر خود اقدام کردید، نوبت به اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه با ارسال درخواستی است که به آن درخواست اپلای (Apply) گفته می‌شود. در این مرحله می‌توانید به وب‌سایت دانشگاه مربوطه مراجعه کرده و با رفتن به بخش دانشکده دلخواه خود، مدارک لازم را بارگزاری کنید.

به طبع، پس از بارگزاری این مدارک باید صبر داشته باشید تا مدارک ارسال شده توسط پرسنل دانشگاه مورد بررسی قرار گیرند. این روند می‌تواند کمی زمان‌بر باشد؛ بنابراین نباید خیلی زود ناامید شوید. چنانچه مدارک ارسال شده و شرایط کلی شما مورد پذیرش دانشگاه قرار بگیرند، یک ایمیل برای شما ارسال می‌شود. محتوی این ایمیل اعلام می‌کند که شما می‌توانید به عنوان یک دانشجوی خارجی در دانشگاه مربوطه فرایند ادامه تحصیل خود را آغاز کنید.

محدودیتی در انتخاب دانشگاه وجود ندارد

محدودیتی در انتخاب دانشگاه وجود ندارد

اهمیت تکمیل مدارک

مهم‌ترین موردی که به شما کمک می‌‌کند تا در فرایند اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه موفق شوید، ارسال مدارک به شکل جامع و کامل است. متأسفانه به وفور دیده می‌شود که افراد در زمان گردآوری و بارگزاری مدارک خود دقت لازم را به خرج نمی‌دهند و این امر نتیجه‌ای جز عدم بررسی صحیح مدارک و نهایتاً، عدم موافقت با درخواست شما نخواهد داشت.

بنابراین توصیه می‌کنیم که زمان جمع آوری مدارک و ارسال آن‌ها نهایت دقت را به خرج دهید. در واقع، هرچه میزان دقت شما در این مرحله افزایش یابد، احتمال پذیرش شما در دانشگاه مورد نظر نیز بیشتر می‌شود.

جمع آوری مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه

مدارکی که برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای ترکیه لازم دارید، بسته به مقطع تحصیلی شما بسیار متفاوت است. به‌عنوان‌مثال برای مدرک لیسانس باید مدرک تحصیلی شما با ریز نمراتی که دارید، ترجمه شده و با کپی پاسپورت و عکس رنگی همراه باشد. همچنین باید ثابت کنید که به زبان انگلیسی یا ترکی تسلط دارید.

در مقطع فوق‌لیسانس باید به مدرک لیسانس با ریزنمرات، کپی پاسپورت، عکس، مدرک زبان، رزومه و بیانیه برای اینکه هدفتان از تحصیل چیست را ضمیمه کنید. البته این مدارک باید توسط سردفتر ترجمه و تأیید شود.

برای دکترا نیز همین مدارک لازم است. در مدرک دکترا علاوه بر مدرک فوق‌لیسانس باید مدرک لیسانس را نیز ضمیمه کنید.

مدارک اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه کدامند؟

پس برای اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه،‌ ارسال مدارک به دانشگاه مورد نظر ضروری است. حال شاید این پرسش برای شما به میان بیاید که این مدارک شامل چه مواردی هستند؟ به طور معمول، دانشگاه‌های ترکیه برای موافقت با درخواست ادامه تحصیل مدارک زیر را از شما می‌خواهند:

  • فرم درخواستی که خود دانشگاه در اختیارتان قرار می‌دهد.
  • رونوشتی از سوابقی که داشته‌اید.
  • نامه تشویق
  • پرداخت هزینه
  • مدرکی که نشان دهد می‌توانید مخارج تحصیل خود را پرداخت کنید(تمکن مالی).
  • کلیه مدارک شناسایی
  • ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات
  • ترجمه مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد (در صورتی که برای دوره‌های بالاتر اقدام می‌کنید)
  • رزومه تحصیلی یا cv
  • مدرک مربوط به زبان انگلیسی یا زبان ترکی (آیلتس، تافل ، تومر و …)
  • مدرک مربوط به قبول شدن در امتحان ورودی دانشگاه (YOS)

بررسی مدارک معمولاً زمان‌بر خواهد بود

بررسی ها معمولاً زمان‌بر خواهد بود

ثبت‌نام واخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه

یکی از شیوه‌هایی که برای اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه در اختیار شما قرار دارد، امکان ثبت‌نام از طریق وب‌سایت‌های این دانشگاه‌ها است. همه مدارک، مقالات و هرآنچه لازم است را در قالب یک فایل پی‌دی‌اف آپلود کرده و فرم موردنظر را پر ‌کنید. در این مرحله باید منتظر بمانید تا مدارک شما تأیید یا رد شود و سپس تاریخ مصاحبه در اختیارتان قرار بگیرد. فراموش نکنید که برای هر مقطع تحصیلی باید در زمان خاص خود مدارک را ارسال کنید.

نکته دیگر این است که باید حتماً این مدارک را علاوه بر آپلود در سایت از طریق پست نیز برای دانشگاه ارسال کنید، این مدارک را باید قبل از اتمام زمان مقرر به دست آن‌ها برسانید. در ضمن اگر لازم است تا در آزمون دانشگاه شرکت کنید، باید سفری به ترکیه داشته باشید.

پس از این که مدارک خود را در وب‌سایت دانشگاه آپلود کردید و با درخواست شما موافقت شد،‌ احتمالاً از شما درخواست می‌شود که یک مبلغ معین را برای اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه به حساب دانشگاه مربوطه واریز کنید. این مبلغ در هر دانشگاه متفاوت است و نمی‌توان یک مبلغ کلی را برای آن عنوان کرد، اما در بسیاری از موارد کمتر از هزار یورو است.

پس از پرداخت مبلغ مربوطه، ایمیل دیگری برای شما ارسال می‌شود و در آن از شما می‌خواهند تا کلیه اطلاعات هویتی خود را تأیید کنید. پس از انجام این امر، مدرک مربوط به پذیرش در دانشگاه مربوطه به شما داده می‌شود. این مدرک یکی از مدارکی است که برای دریافت ویزا باید آن را ارائه کنید.

دریافت ویزا

پس از طی مراحل فوق‌، نوبت به دریافت ویزا می‌رسد. در این مرحله باید به سفارت کشور ترکیه مراجعه کنید و با ارائه مدارک مورد نظر ویزای خود را بگیرید. این مرحله نیز ممکن است مانند مرحله مربوط به بررسی مدارک توسط دانشگاه کمی طول بکشد. به طور معمول، مدت زمان بررسی مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه 30 الی 60 روز است. چنانچه کلیه مدارک ارائه شده دارای اعتبار لازم باشند، ویزای مربوط به اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه در اختیار شما قرار می‌گیرد.

سخن پایانی

همه ما رؤیای تحصیل در دانشگاه‌هایی را داریم که بتوانند از نظر سطح علمی با سیستم‌های آموزشی مطرح دنیا مانند بولونیای اتحادیه اروپا رقابت کنند. از طرفی اگر این کشور نزدیک به کشور خودمان باشد و البته از نظر فرهنگی نیز با ما قرابت داشته باشد، می‌تواند خاطره‌ای خوش را از تحصیل برای ما در ذهن باقی بگذارد. تنها کشوری که می‌تواند هم‌زمان این دو ویژگی را داشته باشد، کشور ترکیه است.

پذیرش از دانشگاههای ترکیه می‌تواند هم برای شما مدرکی معتبر را همراه داشته باشد و هم می‌تواند نزدیکی و قرابت فرهنگی را برایتان به ارمغان آورد. تنها لازمه تحصیل در این دانشگاه این است که از افراد مجرب و حرفه‌ای کمک بگیرید که سختی‌های مسیر را به‌خوبی می‌شناسند و می‌توانند موفقیت رسیدن به ویزای تحصیلی را برای شما تضمین کنند.

با دریافت پذیرش از یک دانشگاه واقع در ترکیه می‌توانید فرایند تحصیل خود را در این کشور ادامه دهید. در مورد کسانی که مشکلات مالی دارند تحصیل در دانشگاههای ارزان نظیر: بوغازایچی، اژه، خاورمیانه، اسکودار، چانکایا، یاشار توصیه میشود. در غیر این صورت میتوان در برخی دانشگاههای بزرگ مانند دانشگاه فنی یا بیلکنت آنکارا و دانشگاه استانبول پذیرش اخذ نمود و ادامه تحصیل داد.

تحصیل در کشور ترکیه به معنای تحصیل در یکی از برترین کشورهای همسایه ایران است. مدارک ارائه شده توسط دانشگاه‌های این کشور نیز از اعتبار بسیار بالایی برخوردار هستند. اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه دارای مراحل متعددی است که باید با دقت لازم انجام شود تا درخواست شما برای دریافت ویزای تحصیلی رد نشوند.

اگر در این خصوص نیازمند دریافت مشاوره تخصصی هستید می توانید با ما در تماس باشید. وکیل مهاجرت و اقامت آماده ارائه مشاوره خواهد بود.

مطلب مفید | خرید ملک در ترکیه 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.