اعتبار معامله شفاهی در دادگاه چگونه است؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

اعتبار معامله شفاهی در دادگاه چگونه است؟

اثبات معاملات شفاهی دارای راهکارهای مختلفی است.

اثبات معاملات شفاهی دارای راهکارهای مختلفی است.

در مورد اعتبار معامله شفاهی در دادگاه بیشتر بدانید

گر بخواهیم یکی از رایج‌ترین معاملات در کشور را مورد اشاره قرار دهیم، باید به معاملات شفاهی بپردازیم. همین امر موجب شده است تا بحث اعتبار معامله شفاهی در دادگاه نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. در واقع آشنایی با قوانین موجود در این زمینه یک امر کاملاً ضروری برای تمامی افراد محسوب می‌شود. بنابراین بهتر است با مقوله هایی نظیر سند عادی و رسمی و نیز معاملات شفاهی و کتبی آشنا باشیم.

معاملات شفاهی همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، مجموعه معاملاتی هستند که سند خاصی برای آن‌ها وجود ندارد. به موجب همین امر، اثبات چنین مواردی در دادگاه‌های حقوقی به یک موضوع بسیار دشوار و پیچیده تبدیل می‌شود.

مطلب مفید | معامله معارض چیست؟

در اکثر موارد عدم آشنایی با راهکارهای اثبات چنین معاملاتی، موجب شکست شاکی در پرونده مدنظر می‌شود. این موضوع و پیگیری کاربران ما را بر آن داشت تا بطور مختصر اطلاعات موردنیاز را در مورد مشخصات چنین معاملات و همچنین راهکارهای اثبات آن‌ها در دادگاه را در این مقاله  مورد اشاره قرار دهیم.

قراردادهای شفاهی چه نوع قراردادهایی هستند؟

پیش از اینکه به بحث اعتبار معامله شفاهی در دادگاه و سایر موارد مرتبط با این امر بپردازیم، باید شما عزیزان را با مفهوم کلی قراردادهایی که به آن‌ها قراردادهای شفاهی گفته می‌شود، آشنا کنیم. به‌طورکلی می‌توان گفت که قراردادها به دو بخش اصلی تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از: قراردادهای موسوم به قرارداد کتبی و قراردادهایی که به آن‌ها قرارداد شفاهی می‌گویند.

هر یک از این موارد دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند. به‌واقع می‌توان گفت که قراردادهای شفاهی در نقطه مقابل قراردادهای کتبی قرار دارند. در قراردادهای شفاهی به‌جای استفاده از عقود کتبی،‌ بین طرفین یک عقد شفاهی انجام می‌گیرد و طرفین قرارداد، تنها با انجام یک گفت‌وگو خود را ملزم به انجام یک امر خاص می‌کنند. این نوع قراردادها بیشتر در مواقعی مورداستفاده قرار می‌گیرند که بین طرفین قرارداد یک نوع احساس اعتماد وجود داشته باشد.

آیا اعتبار معامله شفاهی در دادگاه قابل‌بررسی است؟

این پرسش مهم‌ترین موضوع در زمینه اعتبار معامله شفاهی است. در پاسخ باید بگوییم که بله، امکان بررسی اعتبار معاملات شفاهی در دادگاه وجود دارد. اما این امر نیازمند اثبات معامله است. این بدان معناست که طرف شاکی معامله باید ابتدا وجود یک قرارداد شفاهی را اثبات کند. سپس درخواست خود را در زمینه بررسی اعتبار معامله مربوطه ارائه دهد.

تا زمانی که اعتبار قرارداد شفاهی مربوطه در دادگاه بوسیله راهکارهایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، ثابت نشود، نباید انتظار رسیدگی به پرونده مذکور را داشته باشید. زیرا برخلاف قراردادهای کتبی که دارای عقود کاملاً رسمی هستند، رسیدگی به این پرونده‌ها نیازمند آن است که در مرحله اول وجود قرارداد مربوطه برای دادگاه اثبات شود.

راه‌های مختلف ثابت‌کردن اعتبار قراردادهای شفاهی

برای اثبات اعتبار معامله شفاهی در دادگاه باید از روش‌های پیچیده‌ای استفاده شود. به‌طورکلی می‌توان گفت که چند روش برای انجام این امر وجود دارد که عبارت‌اند از:‌ اقرار، شهادت ،‌ ارائه سند ، سوگند ، علم و اطلاع قاضی. هر یک از این موارد راهکاری است که می­توانید از آن‌ها برای اثبات اعتبار قراردادهای شفاهی استفاده کنید. البته امکان بهره‌گیری از چند روش مختلف به‌صورت هم‌زمان نیز وجود دارد.

اقرار بدان معناست که طرف دیگر پرونده به‌صورت حضوری در محضر دادگاه بگوید قرارداد شفاهی مورد تأیید او است. در ادای شهادت باید از چند شاهد عاقل و بالغ برای ادای شهادت در زمینه وجود قرارداد شفاهی مربوطه استفاده کنید.

رسیدگی به این پرونده‌ها معمولاً یک روند طولانی دارد.

رسیدگی به این پرونده‌ها معمولاً یک روند طولانی دارد.

ادای سوگند نیز یکی از روش‌های مهم در این زمینه به شمار می‌آيد. اما چندان مورداستفاده قرار نمی‌گیرد. علم و اطلاع قاضی بدان معناست که قاضی پرونده از وجود قرارداد شفاهی بین طرفین معامله اطمینان پیدا کند.

حتماً به این امر توجه داشته باشید که هرکدام از موارد گفته شده اگرچه ممکن است مناسب به نظر برسند؛ اما بهره‌گیری از آن‌ها بدون دانش حقوقی می‌تواند مخاطرات جدی را حتی برای شاکی به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که برای اثبات اعتبار معامله شفاهی حتماً از یک مشاور حقوقی کمک بگیرید.

برای بررسی دادگاه به چه مدارکی نیاز داریم؟

اعتبار معامله شفاهی تنها در حالتی بررسی خواهد شد که مدارک درخواستی دادگاه را به طور تمام ‌وکمال تحویل بدهید. در واقع ارائه این مدارک برای آغاز روند رسیدگی به پرونده مذکور یک امر ضروری به شمار می‌آید. از جمله مهم‌ترین مدارکی که در این زمینه باید تقدیم دادگاه شود، کپی و اصل مبایعه‌نامه و همچنین کپی یا اصل سند مالکیت است.

البته باید گفت که کپی موارد گفته شده باید از نوع کپی برابر اصل باشند. به طبع موارد دیگری همچون کارت ملی و شناسنامه نیز از موارد موردنیاز در این زمینه به شمار می‌‌آیندو زیرا برای احراز هویت خود به آن‌ها نیاز خواهید داشت.

مطلب مفید | تنظیم لایحه و دادخواست و شکواییه

علاوه بر موارد گفته شده، نیاز به پرداخت هزینه دادرسی نیز وجود دارد. این هزینه تنها منحصر به پرونده‌های مربوط به بررسی اعتبار معامله شفاهی در دادگاه نیست و برای رسیدگی به هر نوع پرونده حقوقی هزینه‌ای تحت عنوان هزینه دادرسی دریافت می‌شود.

هزینه مربوطه چندان زیاد نیست و نباید در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید. پس از ارائه مدارک فوق، دادگاه روند رسیدگی به پرونده را آغاز می‌کند. در صورت نیاز به ارائه مدارک دیگر، از شما درخواست می‌شود که آنها را نیز در اختیار دادگاه قرار بدهید.

مطالعه قوانین به شما برای دفاع از حقوقتان کمک می‌‌کند.

مطالعه قوانین به شما برای دفاع از حقوقتان کمک می‌‌کند.

سخن پایانی

معاملات شفاهی را می‌توان از مهم‌ترین معاملاتی دانست که به‌صورت روزانه در کشور ما مورداستفاده قرار می‌گیرند. این معاملات از نظر ظاهری ساده به نظر می‌رسند. اما می‌توانند مشکلات حقوقی بسیاری را برای کاربران خود ایجاد کنند.

پیگیری بحث اثبات اعتبار معامله شفاهی در دادگاه بدون بهره‌گیری از مشاوران حقوقی و وکلایی که با این موضوع آشنایی کاملی داشته باشند، یک امر غیرممکن به شمار می‌آید. این مباحث کاملاً پیچیده هستند و بدون شناخت جزئیات حقوقی نمی‌توانید شانسی برای پیروزی در پرونده‌های مذکور داشته باشید. اگر در این زمینه نیازمند یاری هستید، کافی است با گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری تماس بگیرید تا وکلای مسلط بر قوانین مدنی و آیین دادرسی کیفری و حقوقی ، راهنمایی‌های لازم به شما عزیزان ارائه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.