اعتراض به نظر کارشناسی چگونه انجام میشود؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

اعتراض به نظر کارشناسی چگونه انجام میشود؟

نحوه اعتراض به نظریه کارشناسی

نحوه اعتراض به نظریه کارشناسی

راههای اعتراض به نظر کارشناسی

در بسیاری از موارد دادگاه جهت تعیین رای نهایی خود از نظر کارشناسی استفاده می‌کند. ازآنجا‌که هیچ انسانی از اشتباه‌ مصون نیست، امکان اعتراض به نظر کارشناسی وجود دارد. همانطور که می‌دانید نظریه کارشناسی در چنین مواردی بوسیله کارشناس یا کارشناسان رسمی قوه قضاییه در اختیار طرفین دعوی قرار می‌گیرد.

مطلب مفید | وکالت انواع پرونده های ملکی اداری

هر یک از طرفین دعوی نسبت به نظریه کارشناسی میتوانند اعتراض داشته باشند. آنها همچنین میتوانند نظریه مربوطه را قبول نکنند. در چنین مواردی، می‌توان با ارائه درخواست نسبت به نظریه ارائه شده اعتراض کرد.

البته نباید فراموش کرد که این روند یک فرایند کاملاً حقوقی است و باید بصورت رسمی پیگیری شود.

در واقع اعتراض شفاهی به محضر دادگاه یک امر نادرست محسوب می‌شود. زیرا برای اعلام اعتراض خود باید مکتوب اقدام نمود. در ادامه قصد داریم دررابطه ‌با اعتراض‌ به رأی دادگاه مطالبی را بیان کنیم.

کارشناس دادگستری هم ممکن است خطا کند

کارشناس دادگستری هم ممکن است خطا کند

مهلت اعتراض‌ به نظر کارشناس

همان‌طور که می‌دانید اکثر امور حقوقی دارای یک محدودیت زمانی خاصی هستند. اگر در آن محدودیت زمانی دست به اقدامی نزنید، اختیار حقوقی مربوطه از شما گرفته می‌شود. اعتراض به نظر کارشناسی نیز شامل یک محدودیت زمانی است.

بر اساس قوانین کشورمان، شما می‌‌توانید تا یک هفته پس از اعلام نظر کارشناس در رابطه ‌با پرونده حقوقی مدنظر، اعتراض خود را به دادگاه اعلام کنید. این یک هفته دقیقاً از زمانی آغاز می‌گردد که رأی به سمع و نظر هر یک از طرفین برسد. البته باید توجه داشت که این یک هفته مهلت جهت اعتراض‌ به نظر کارشناسی در حالت عمومی است. در مواردی این محدودیت تنها سه روز است.

به همین دلیل توصیه می‌‌کنیم در صورت مشاهده هرگونه مغایرت نظر کارشناس با نظر شما، دراسرع‌وقت نسبت به تشکیل پرونده مربوط به اعتراض به نظر کارشناسی اقدام کنید. این امر موجب می‌شود تا دادگاه نظر مربوطه را دوباره بررسی کند.

تشخیص‌ اعتراض توسط دادگاه

مهم‌ترین عاملی که تعیین می‌‌کند اعتراض به نظر کارشناسی توسط شما قابل‌قبول است یا خیر، همان دادگاه محل رسیدگی است. در زمان ارائه اعتراض شما همان دادگاه قبلی ، به اعتراض مطرح شده رسیدگی میکند. دادگاه میتواند نظریه بپذیرد یا نپذیرد.

لزوم اعتراض به نظرکارشناسی

در بسیاری از موارد پیش می‌آید که قاضی مدنظر هیچ‌گونه تخصصی در زمینه امور مطرح شده در پرونده قضایی مربوطه ندارد. برای مثال تصور کنید که قاضی مسئول رسیدگی به یک پرونده در مورد یک مبحث مرتبط با تکنولوژی‌های روز باشد. به طبع بسیاری از قضات از این موارد آگاه نیستند و نمی‌توانند تصمیم‌گیری درستی در این زمینه داشته باشند.

در این موارد، بهترین راهکار جهت تعیین رأی صحیح، استفاده از نظر کارشناسانی است که در زمینه مربوطه متخصص باشند. اعتراض‌ به نظر کارشناسی در واقع زیر مجموعه‌ای از همین موضوع به شمار می‌آید. کارشناسان حقوقی تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا راهنمایی‌های لازم را به قاضی ارائه دهند. تنها در این شرایط است که قاضی می‌تواند یک رأی صحیح را صادر کند.

قاعدتاً در بعضی از موارد حتی کارشناس مربوطه نیز نمی‌تواند به‌صورت صدر در صد یک نظر قطعی به قاضی بدهد. در نتیجه رأی صادر شده توسط قاضی نیز میتواند برای طرفین دعاوی قابل‌قبول نباشد. در این موارد قانون حق اعتراض به نظر کارشناسی را به طرفین دعوی داده است تا بتوانند نسبت به احقاق حقوق خود اقدام کنند.

مراحل رسیدگی به اعتراض

 در شرایطی که هرکدام از طرفین اقدام به اعتراض به نظر کارشناسی کند،‌ دادخواست وی توسط دادگاه مدنظر مورد بررسی قرار می‌گیرد. درصورتی‌که اعتراض صحیح شناخته شود دادگاه دستور می‌دهد تا کارشناس مربوطه دوباره مبحث مدنظر را بررسی کند. اگر کارشناس بر رأی قبلی خود اصرار بورزد،‌ دادگاه از وی می‌خواهد تا رای مشخص شده را دوباره در حضور شاکی به اطلاع دادگاه برساند.

اگر پس از قرائت دوباره ، شاکی همچنان در زمینه اعتراض به نظر کارشناسی ثابت‌قدم باشد. دادگاه دستور می‌دهد به ترتیب هیئتی سه‌نفره ، پنج‌نفره و هفت نفره (توجه کنید که رقم مدنظر باید فرد باشد) دوباره مبحث مورد اختلاف بین دادگاه و طرفین دادگاه را مورد بررسی قرار دهند.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که این نوع بررسی تنها زمانی صورت می‌پذیرد که دادگاه در وهله اول رسیدگی به اعتراض شما را قبول کند. اگر در زمان ارائه دادخواست، دادگاه اعتراض شما را باطل بداند، هیچ‌کدام از مراحل گفته شده طی نمی‌‌شوند. لذا شما مجبور به اطاعت از رای اعلام شده توسط دادگاه هستید.

یک متخصص حقوقی می‌تواند در اعتراض به نظر کارشناس به شما کمک کند

وکیل می‌تواند در اعتراض به نظر کارشناس به شما کمک کند

مشاوره با وکیل 

تفاوتی ندارد که اعتراض به نظر کارشناسی در چه مرحله‌ای قرار دارد. زیرا با کمک‌ از یک وکیل و یا مشاوره حقوقی می‌‌توانید حق از دست ‌رفته خود را به شکل رسمی از دادگاه پس بگیرید. پرونده‌های اعتراض به نظر کارشناسی جزء پرونده‌‌هایی هستند که شاکی باید با نهایت سعی و تلاش خود نسبت به تغییر نظر رأی دادگاه اقدام کند.

کوچک‌ترین تسلیم شدنی در این شرایط به معنای باطل بودن اعتراض مربوطه خواهد بود. با کمک مشاوران و وکلای حقوقی می‌توانید حتی بدون آگاهی از امور حقوقی مختلف، اعتراض خود را به سمع و نظر دادگاه برسانید. بدین ترتیب دادگاه در زمینه رای اعلام شده که برخلاف نظر شما بوده ، دوباره تصمیم‌گیری خواهد کرد. هزینه مشاوره نیز بسیار پایین است و نیاز نیست در این زمینه نگران باشید.

سخن پایانی

اعتراض‌ به رأی کارشناسی در دادگاه امکان‌پذیر است. اگر هرکدام از طرفین با رأی نهایی کارشناس مربوطه موافق نباشند، این امکان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد که به آن رای اعتراض کنند. اما همان‌طور که گفته شد، این موضوع باید به‌صورت حقوقی و رسمی پیگیری شود.

اعتراض به نظر کارشناسی یک مبحث فنی به شمار می‌آید. قاعدتاً بسیاری از افراد عادی با نحوه ارائه اعتراض در این زمینه آشنایی ندارند. به همین دلیل توصیه اصلی در چنین شرایطی، استفاده از مشاوران حقوقی است. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری دررابطه ‌با این موضوع به دست بیاورید، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.