بررسی حوادث ناشی از کار

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای طرح سوال ، فقط از طریق پیامک ، و برای اعطای نمایندگی به وکیل جهت طرح دعوا و دفاع از شما در اداره کار ، با شماره 09196853590 تماس بگیرید.

 بررسی حوادث ناشی از کار

آشنایی با نحوه بررسی حوادث ناشی از کار

نحوه بررسی حوادث ناشی از کار را باید یک پروسه بسیار منظم و حساب شده در نظر بگیرید. به این دلیل که مراجع قضایی، بازرسان و حتی پزشکی قانونی نیز در این شرایط همگی وظیفه ای را برعهده دارند.

معمولا مسئولیت حوادث ناشی از کار اولین موضوعی است که در مورد آن دقت بخرج داده میشود. زیرا ممکن است حادثه ناشی از قصور کارفرما باشد.

در برخی از شرایط امکان دارد  حادثه مورد نظر برای فرد بیمه شده رخ داده و منجر به قطع عضو و یا از کار افتادگی یکی از اعضای بدن  گردد . در این مورد، باید برای بررسی قانونی ، برابر ضوابط و مقررات ، به افراد ذی ربط مراجعه شود.

نحوه شکایت از حادثه کار موضوعی است که باید از طرف خانواده فرد آسیب دیده دنبال شود. زیرا در موارد بسیار باید به کلانتری ، پزشکی قانونی ، بازری کار ، مرجع قضایی و بیمه و اداره کار مراجعه شود.

مطلب مفید | وکیل حوادث ناشی از کار

بیمه شدگان غالباً با حق و حقوق خود آشنا نیستند و ممکن است بدنبال مطالبات قانونی خود نروند. یا اینکه مسیر قانونی را طی ننموده و خود را دچار مشکلات عدیده نمایند.

در این مقاله نکات و مطالبی راجع به بررسی حوادث ناشی از کار ، بطور مجمل و خلاصه مورد اشاره قرار میگیرد.

حوادث ناشی از کار چیست؟

برای آشنایی با نحوه بررسی حوادث ناشی از کار باید با مفهوم حادثه ناشی از کار آشنایی داشته باشید. آن دسته از حوادثی که در هنگام انجام کار برای فرد بیمه شده رخ می دهد را حادثه ناشی از کار میگویند.

برابر ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی حادثه ناشی از کار مربوط به محیط هایی مرتبط با کار میباشد. از جمله : موسسه، کارگاه ، ساختمانهای وابسته به محیط کار و یا محل ماموریت و …

 موضوع به همین جا ختم نمیشود. چرا که  فرد بیمه شده بدستور کارفرما به هر محلی  خارج از محل کار برود آن محل را میتوان وابسته به محیط کار دانست.  حتی اگر بیمه شده در زمان مراجعه به درمانگاه و بیمارستان برای انجام معالجه دچار حادثه شود ، این مورد نیز حین انجام وظیفه محسوب میشود.

البته نکته مهم آن است که بیمه شده باید در زمان رفت و برگشت به کارگاه دچار حادثه شده باشد. بنابراین اگر از منزل به محل دیگری برود و دچار حادثه شود مشمول قانون نخواهد بود.

معمولاً حادثه ای که فرد بیمه شده در زمان یاری رساندن به دیگر بیمه شدگان تجربه میکند مشمول حادثه ناشی از کار میشود.

چگونگی بررسی حوادث ناشی از کار

نحوه بررسی حوادث ناشی از کار بدین ترتیب است که  بیمه شده ای که دچار حادثه شده است و یا حتی اولیاء دم وی، به مراجع قضایی انتظامی مراجعه میکنند، به این دلیل که باید دادخواست خود را تنظیم نمایند.

مقامات قضایی دادخواست وی را بررسی کرده و سپس فرد حادثه دیده و یا اولیاء دم برای تشکیل پرونده به کلانتری مراجعه میکنند. همچنین باید به ادارات کار و امور اجتماعی و پزشکی قانونی نیز مراجعه کنند تا بتوانند نظریه پزشکی قانونی را دریافت کنند.

مرحله بعدی شامل مراجعه به واحد بازرسی کار اداره کل کار و امور اجتماعی است .این اداره در استان یا شهرستان مورد نظر وجود دارد. واحد بازرسی  نامه کلانتری را بررسی و ضمن مطالعه پرونده ، از صحنه حادثه بازری میکند.

واحد بررسی همچنین اظهارات شهود را برای تهیه گزارش حادثه مورد توجه قرار میدهد.

آخرین مرحله نیز ارائه گزارش مرتبط با حادثه از اداره  کار به کلانتری محل است.

کلانتری پرونده را به مرجع قضایی ارجاع میدهد و مرجع قضایی نیز رای خود را صادر خواهد نمود.

خدمات درمانی مرتبط با حوادث مربوط به کار

تا اینجا بطور مختصر در مورد نحوه بررسی حوادث ناشی از کار صحبت کردیم . حال بهتر است در مورد انواع خدمات درمانی قابل ارائه به فردی که دچار حادثه ناشی از کار شده مطالبی را بیان کنیم.

صندوق تامین اجتماعی مطابق ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی مسئول است تا کلیه خدمات پزشکی را به فرد بیمه شده که دچار حادثه ناشی از کار شده ارائه دهد.

خدمات پزشکی شامل تحویل داروهای مورد نیاز، انجام به موقع آزمایشهایی که بیمار برای تشخیص بیماری به آن نیاز دارد، خدمات بیمارستانی و خدمات سرپایی میشود.

 هزینه بررسی حادثه

ما در بخش چگونگی نحوه بررسی حوادث ناشی از کار به این مورد اشاره کردیم که بازرسان باید حادثه را بررسی کنند. سؤالی که در اینجا پیش می آید، این است که آیا این بازرسی هزینه خاصی را میطلبد؟

پاسخ به این سؤال منفی است. تنها در صورتی که هرکدام از طرفین دعوی اعتراضی نسبت به نظریه بازرسی داشته باشند. در این صورت هزینه کارشناسی باید از طرف طرفین پرداخت گردد .

البته  کارشناسی زیرنظر مقام قضایی خواهد بود.

 سازمان تأمین اجتماعی بابت حادثه ناشی از کار برای افراد زیر 15 سال هیچگونه مسئولیتی را متقبل نمی شود. چرا که مطابق با تبصره ۳ ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی تنها فرد مسئول باید خسارت ایجاد شده را برعهده بگیرد.

  نظریه پزشکی قانونی

معمولاً نحوه بررسی حوادث ناشی از کار اینگونه است که بازرس کار از گزارش پزشکی قانونی نیز برای تهیه گزارش حادثه استفاده میکند. به این دلیل که، ماده ۱۳ که مربوط به چگونگی بازرسی کار است این گونه بیان کرده است که اگر حادثه ناشی از کار سبب فوت، نقص عضو و آسیب دیدگی فرد بیمه شده گردد، برای محرز بودن این واقعه نیاز به نظریه پزشکی قانونی خواهد بود.

 سخن پایانی

در این مقاله بصورت مختصر در مورد نحوه بررسی حوادث ناشی از کار نکاتی ارائه شد.  امروزه سازمان تأمین اجتماعی را همگان یکی از سازمان بسیار مهم در امر خدمات بیمه ای میشناسند .

یکی از این خدمات بررسی حوادث ناشی از کار است. بدون شک حادثه ای که در حین کار رخ میدهد در برخی از شرایط حوادثی بسیار وحشتناک هستند. زیرا ممکن است در اثر اینگونه حوادث ، بیمه شده تا پایان عمر قادر به کار کردن نباشد.

از اینرو، سازمان تأمین اجتماعی در این شرایط از حق و حقوق وی به نحو مطلوب دفاع میکند.

مقالات برای مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up