تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع را بشناسید

استفاده از سند مالکیت جهت ثابت کردن مالکیت

استفاده از سند مالکیت جهت ثابت کردن مالکیت

در باره تفاوت اثبات مالکیت و اثبات وقوع بیع بیشتر بدانید

دانستن تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع مهم است. زیرا هر دو از دعاوی‌ حقوقی مهم هستند. در دعاوی مالکیت در موارد عدیده لازم است بدنبال مدارک لازم برای اثبات بیع باشیم. منظور از مالکیت ارتباطی است که بین مالک و مال وجود دارد. باتوجه‌به مستندات مالک امکان دخل و تصرف در مال را دارا است. مالک این حق را دارد که از تصرف دیگران در مال و اموال که مالکیت آن‌ها را به عهده دارد، جلوگیری کند.

قرارداد بیع نیز عقدی است که باتوجه‌به آن فرد مالی را با مال طرف مقابل معاوضه می‌کند یا در مقابل پول آن را می‌فروشد و توافقی بین فروشنده و خریدار است. در این مقاله قصد داریم این مالکیت و اثبات آن و اثبات وقوع بیع را به طور جداگانه تحت بررسی قرار دهیم و سپس تفاوت این دو را بیان کنیم.

آشنایی با مفهوم مالکیت و ویژگی‌های آن

قبل از اینکه شما را با اثبات مالکیت آشنا کنیم بهتر است کمی درباره مالکیت اطلاعات کسب کنید؛ زیرا برای ‌آنکه شیوه‌های اثبات مالکیت را بیان کنیم باید مالکیت را درک کرده باشید. مالکیت در واقع ارتباطی بین مالک و ملک است که به او تعلق دارد. باتوجه‌به این ارتباط مالک می‌تواند به هر نحوی که تمایل دارد از مال خود بهره ببرد.

مطلب مفید | نکات اصلی و قانونی ابطال و اصلاح سند

 مالکیت ملک دارای ویژگی‌هایی از قبیل دائمی بودن مالکیت است که در آن فرد به طور دائمی حق مالکیت ملک را دارد و منظور از دائمی بودن آن است تا زمانی که ملک موجود است مالکیت نیز وجود دارد. مطلق بودن مالکیت مانند مالکیت سیم‌کارت است که فرد می‌تواند از آن برای فعالیت‌های متفاوت استفاده کند. از دیگر خصوصیات مالکیت، انحصاری بودن است که در آن مالک این امکان را دارد از دخل و تصرف دیگران در آن جلوگیری کند.

بررسی روش‌های اثبات مالکیت

در بخش بالا در حیطه مالکیت و ویژگی‌های آن به‌صورت مختصر سخن گفتیم. قبل از اینکه روش‌های اثبات مالکیت را بیان کنیم لازم است بدانید مبحث اثبات زمانی ضرورت می‌یابد که اختلافی در خصوص مالکیت ایجاد شده باشد. درصورتی‌که مشکلاتی در خصوص مالکیت ملک ایجاد شود، فرد مجبور به اثبات آن می‌شود. از روش‌های اثبات مالکیت می‌توان به اقرار، سند مالکیت، شهادت شاهدان و اماره تصرف اشاره کرد.

آشنایی با مفهوم عقد بیع

قبل از اینکه به تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع بپردازیم لازم دانستیم شما را با عقد بیع آشنا کنیم و در ادامه به بررسی تفاوت‌های این دو بپردازیم. جالب است بدانید این عقد جزء پرکاربردترین عقود است و با توجه‌ به ماده 339  قانون مدنی ، این قرارداد با توافق دو طرف در مورد مال است و قیمت به‌وسیله دو طرف مشخص می‌شود.

ممکن است دلایل متنوعی از جمله تغییرات قیمت ملک باعث انصراف یکی از افرادی شود که قرارداد را در مورد مال منعقد کرده‌اند. درصورتی‌که این اتفاق بیفتد، فرد مجبور به اثبات وقوع بیع در حضور دادگاه می‌شود. دادگاه پس از بررسی مستنداتی که فرد ارائه می‌دهد و در صورت کافی بودن آن‌ها حکم تأیید بیع را صادر می‌کند.

در این نوع قرارداد بین خریدار و فروشنده در مورد مال توافق در قیمت  انجام می‌شود و این مورد برای وقوع بیع کفایت می‌کند. موارد متعددی وجود دارند که دو طرف با یک توافق شفاهی به تنظیم بیع می‌پردازند. درصورتی‌که یکی از طرفین به دلایل مختلف عقد قرارداد را منکر شود، طرف دیگر مجبور می‌شود این موضوع را ثابت کند.

هرکدام از طرفین درصورتی‌که بخواهند مالکیت ملک را اثبات کنند، باید علیه فرد مقابل طرح دعوا را در دادگاه به ثبت برسانند. درصورتی‌که فرد فروشنده مالک اصلی نباشد، باید بر علیه مالک رسمی نیز باید طرح دعوی انجام شود.

طرح دعوی در خصوص اثبات مالکیت و اثبات عقد بیع

طرح دعوی در خصوص اثبات مالکیت و اثبات عقد بیع

چگونگی اثبات عقد بیع

زمانی که طرف مقابل قرارداد با موضوعی مانند سر باز زدن طرف مقابل عقد قرارداد از معامله ملک مواجه می‌شود، نیاز است که ثابت کند که واقعاً قراردادی وجود دارد. از جمله روش‌هایی که برای اثبات وقوع بیع به کار گرفته می‌شود می‌توان به  اسنادی اشاره کرد که دو طرف بین خودشان جهت این معامله تنظیم کرده‌اند. از دیگر مواردی که افراد برای اثبات این موضوع به کار می‌گیرند می‌توان به اسناد پرداخت ثمن مانند چک، سفته، شهادت شاهدان این موضوع، تحقیقات محلی، پرداخت وجه و… اشاره کرد.

تفاوت و شباهت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع

در پاراگراف‌های بالا در مورد مالکیت، اثبات مالکیت، عقد بیع و راه‌های اثبات آن سخن گفتیم. اکنون مقصود ما بررسی تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع است. در بررسی تفاوت می‌توان گفت در اثبات مالکیت سند مالکیت موجود است و تنها با توافق فروش انجام نمی‌شود؛ ولی در وقوع بیع  خریدار و فروشنده در فروش توافق می‌کنند.

در اثبات مالکیت می‌توان به تصرف اماره استناد کرد و منظور این است که فرد امکان تصرف در مال به هر شکلی را دارا است؛ زیرا از نظر عرف فرد موردنظر مالک است. به طور مثال زمین کشاورزی را خریده و اطراف آن را حصارکشی و برای آبیاری به آنجا مراجعه کرده است. در اثبات وقوع بیع این مورد را نمی‌توان ثابت کرد؛ چرا که تنها توافقی صورت ‌گرفته و فرد مالکیت ملک را تنها به‌صورت شفاهی بر عهده گرفته است.

شباهت‌های بین اثبات مالکیت و اثبات وقوع بیع

در بالا در مورد تفاوت بین اثبات مالکیت و وقوع بیع سخن گفتیم؛ اما در اثبات آن‌ها شباهت‌هایی وجود دارد. به طور مثال در هر دو می‌توان از شاهدان کمک گرفت؛ مثلاً از دو زن یا یک مرد جهت اثبات مالکیت می‌توان استفاده کرد. درصورتی‌که وقوع بیع در حضور شاهدان انجام شده باشد، می‌توان از این مورد جهت اثبات بهره برد.

واریز وجه ملک به‌حساب فروشنده یا اسنادی مانند چک یا سفته از دیگر مواردی هستند که می‌توانید جهت اثبات مالکیت و اثبات وقوع بیع به کار بگیرید. از دیگر روش‌ها که در هر دو مشترک بوده اقرار است که در هر دو، فرد با اقرار می‌تواند مالکیت ملک را ثابت کند.

فروش ملک و تحویل کلید

فروش ملک و تحویل کلید

معرفی یک دفتر حقوقی بی‌نظیر جهت ارائه خدمات اثبات مالکیت و اثبات وقوع بیع

ممکن است شما کاربر محترم بدنبال رفع مشکلات مربوط به اثبات مالکیت و اثبات وقوع بیع باشید. لذا با مشکلات حقوقی دست‌ و پنجه نرم می‌کنید. از اینرو باید یک مؤسسه مجرب در این زمینه بیابید. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری با کادر حقوقی مجرب‌ و موفقیت در پرونده‌های ملکی می‌تواند نیاز شما را بسادگی مرتفع کند. در صورت تمایل با این گروه تماس بگیرید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله در حیطه تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع نکاتی را بیان کردیم. منظور از مالکیت در واقع یک رابطه حقوقی بین مالک و ملکی است که به او تعلق دارد. با در نظر گرفتن این موضوع ، مالک می‌تواند به هر نحوی که تمایل دارد از مال خود استفاده کند.

عقد بیع نیز جزء عقود پرکاربرد است که در این مورد فروشنده و خریدار در مورد فروش یک ملک با هم توافق می‌کنند.

اثبات مالکیت از طریق اقرار، سند مالکیت، شهادت شاهدان و اماره تصرف امکان‌پذیر است. اثبات وقوع بیع نیز از طریق  اسناد پرداخت ثمن مانند چک، سفته، شهادت شاهدان این موضوع، تحقیقات محلی، پرداخت وجه و… ممکن است. اگر درباره تفاوت اثبات مالکیت با اثبات وقوع بیع سؤال دیگری دارید، با مشاوران ما در ارتباط باشید.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • متاسفانه رویه واحدی در این خصوص وجود نداره برای مثال موکل ملکی رو در دفتر املاک و با مبایعه نامه خریداری کرده اما دادگاه بدوی دعوای اثبات مالکیت رو رد کرده و گفته باید اثبات وقوع بیع مطرح کنی سپس دعوی مجددا با عنوان اثبات وقوع بیع طرح و در دادگاه دیگری مجددا رد شده و دادگاه دوم میگه باید اثبات مالکیت طرح می کردی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up