شرایط تنظیم صلح نامه عادی و رسمی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

شرایط تنظیم صلح نامه عادی و رسمی

مذاکره در مورد صلح نامه عادی و رسمی

مذاکره در مورد صلح نامه عادی و رسمی

امروزه بسیاری از افراد پس از رفع اختلافات و دعواهای حقوقی نسبت به تنظیم یک صلح‌ نامه اقدام می‌کنند. به طور کلی، صلح ‌نامه‌ دو نوع عادی و رسمی دارد. به یاد داشته باشید که برای تنظیم یک صلح‌نامه رسمی باید به دفاتر ثبت اسناد مراجعه کنید. در برخی از مواقع برای تنظیم قرارداد رسمی در معاملات خرید و فروش نیز از صلح‌نامه‌ها استفاده می‌کنند. در ادامه به شرایط تنظیم صلح نامه عادی و رسمی بیشتر می‌پردازیم.

مطلب مفید | اثبات مالکیت با سند عادی

صلح‌نامه‌ها نیز مانند تمامی اسناد حقوقی تنها در صورت تأیید شدن توسط دو طرف قرارداد معتبر خواهد بود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تنظیم صلح‌نامه نسبت به بسیاری از قراردادهای حقوقی دیگر آسان‌تر است.  برای تنظیم صلح‌نامه می‌توان از یک وکیل  مجرب راهنمایی گرفت. بسیاری از افراد پیش از پس‌ گرفتن شکایت خود یک قرارداد صلح‌نامه رسمی تنظیم می‌کنند.

بررسی شرایط تنظیم صلح‌ نامه عادی و رسمی

در گذشته  صلح نامه عادی و رسمی صرفاً برای رفع اختلافات و دعاوی حقوقی مورد استفاده قرار می‌گرفت. امروزه با توجه به پیچیدگی‌های حقوقی تنظیم قرارداد معاملات، بسیاری از افراد برای انتقال مالکیت نیز از صلح‌نامه استفاده می‌کنند. همان‌ طور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم، تنظیم این قراردادها از نظر حقوقی پیچیدگی خاصی ندارد. در نظر داشته باشید که برای تنظیم صلح‌نامه عادی و رسمی باید مقررات مربوط به تنظیم این اسناد را به طور کامل رعایت کنید.

مطلب مفید | وکیل الزام به تنظیم سند رسمی

در صورت عدم رعایت مقررات و الزامات مربوط به تنظیم صلح‌نامه احتمال ابطال آن وجود دارد. لذا در نظر داشته باشید هر نوع صلح‌نامه‌ای بر سه پایه اصلی مصالح، متصالح، مال‌الصلح استوار است. در صورت عدم وجود هر یک از موارد ذکرشده، صلح‌نامه عادی معتبر نخواهد بود. امکان تنظیم یک صلح‌نامه رسمی نیز بدون تعیین این پایه‌ها وجود ندارد.

هر یک از پایه‌های ذکر شده برای تنظیم یک صلح نامه عادی و رسمی در شرایط مختلف معانی متفاوتی دارند.  ذکر این نکته حائز اهمیت است که مصالح و متصالح باید متن نهایی صلح‌نامه را برای ثبت رسمی آن امضا کنند. در صورت تمایل به تنظیم صلح‌نامه رسمی، حضور مصالح و متصالح در دفتر ثبت اسناد الزامی خواهد بود.

مشاوره با وکلا برای تنظیم یک صلح‌ نامه

مشاوره با وکلا برای تنظیم یک صلح‌ نامه

معرفی پایه‌های یک صلح‌ نامه و بررسی نقش هر یک از آن‌ها

منظور از مصالح در صلح‌نامه‌های تنظیمی فردی است که در ابتدا درخواست تنظیم این سند را ثبت می‌کند. در واقع، مصالح، فرد خواهان صلح محسوب می‌شود. در صورتی که قرارداد صلح‌نامه برای انتقال مالکیت تنظیم شده باشد، مصالح فردی است که مالکیت را واگذار می‌کند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که پیش از تنظیم صلح نامه عادی و رسمی باید در ابتدا نوع و ماهیت آن به طور دقیق مشخص شود.

منظور از متصالح در قراردادهای صلح‌نامه معمولی فردی است که با پیشنهاد مطرح شده از سمت مصالح موافقت می‌کند. در نظر داشته باشید که در قراردادهای انتقال مالکیت، به فردی که مالکیت مال به او منتقل می‌شود، متصالح می‌گویند. برای درک بهتر این موضوع و آگاهی به تمام زوایای مرتبط با آن می‌توانید با گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری تماس بگیرید. این گروه با برترین وکلا همکاری می‌کند و نسبت به تمام قوانین حقوقی از جمله تنظیم صلح‌نامه آشنایی کامل دارد.

مطلب مفید | حق کسب و پیشه و سرقفلی

به سومین پایه هر صلح‌نامه‌ای مال‌الصلح گفته می‌شود. منظور از مال‌الصلح در صلح‌نامه‌های معمولی پولی است که متصالح برای پذیرفتن صلح‌نامه از مصالح دریافت می‌کند. در نظر داشته باشید، چنانچه موضوع صلح‌نامه برای انتقال مالکیت باشد، این مبلغ در ازای فروش مال پرداخت می‌شود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که باید میزان مبلغ دریافتی در صلح‌نامه‌های رسمی به طور دقیق تعیین شود.

بررسی اسناد صلح

بررسی اسناد صلح

تفاوت میان صلح‌ نامه‌ عادی و رسمی و نحوه تنظیم آنها

اگر چه شرایط تنظیم صلح نامه عادی و رسمی یکسان است؛ اما با این وجود، تنظیم یک صلح‌نامه رسمی به دلیل الزام حضور مصالح و متصالح در دفاتر ثبت اسناد پیچیدگی‌های حقوقی بیشتری دارد. همان‌ طور که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، پیش از تنظیم صلح‌نامه باید ماهیت آن به طور دقیق مشخص شود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که معمولاً برای انتقال مالکیت از صلح‌نامه‌های رسمی استفاده می‌شود.

در صورت وجود هر سه پایه اصلی  در صلح‌نامه‌ها، نوع رسمی و عادی آن دارای اعتبار حقوقی است. با این وجود، احتمال سلب اعتبار از صلح‌نامه‌های عادی تنظیم ‌شده به طور قابل توجهی بیشتر خواهد بود. در نظر داشته باشید که اکثر افراد برای تنظیم یک صلح‌ نامه رسمی نیازمند راهنمایی‌های یک وکیل با تجربه در زمینه تنظیم صلح‌نامه هستند.

مطلب مفید | الزام به تنظیم رسمی اجاره

حین مراجعه به دفاتر ثبت اسناد برای تنظیم صلح‌نامه رسمی، مصالح و متصالح باید مدارک هویتی خود را به همراه داشته باشند. معمولاً بررسی اسناد و تنظیم صلح‌نامه در دفاتر رسمی بین هفت تا ده روز زمان می‌برد. به طور کلی، در میان صلح نامه عادی و رسمی صلح‌نامه‌های عادی را بسیار سریع‌تر می‌توان تنظیم کرد. متن صلح‌نامه رسمی باید توسط کارشناسان حقوقی دفترخانه‌های رسمی بررسی شود.

اخذ یک وکیل برای تنظیم صلح‌ نامه عادی و رسمی

با توجه به پیچیدگی‌های حقوقی صلح‌نامه رسمی، اکثر افراد برای تنظیم آن با یک وکیل مشورت می‌کنند. در نظر داشته باشید که بسیاری از وکلا به صورت تخصصی تنها در زمینه تنظیم قراردادهای صلح نامه عادی و رسمی فعال هستند. پس از دریافت مشاوره می‌توانید مسئولیت تنظیم صلح‌ نامه را به وکیل خود واگذار کنید. برای  واگذاری امور حقوقی تنظیم صلح‌ نامه به وکلا باید در ابتدا یک وکالت‌نامه با آن‌ها تنظیم کنید. در صورت اخذ وکیل برای انجام امور صلح‌نامه، حضور آن‌ها در دفاتر ثبت اسناد حین ثبت نهایی صلح‌نامه الزامی است.

با توجه به اهمیت بسیار بالای صلح‌ نامه مخصوص انتقال مالکیت، اخذ وکیل برای انجام امور حقوقی مربوط به تنظیم آن ضروری است. در نظر داشته باشید که وکلای مدنی نیز می‌توانند امور مربوط به تنظیم صلح‌نامه را انجام دهند. در صورت واگذاری امور حقوقی مربوط به تنظیم صلح‌نامه به وکلا، این افراد می‌توانند متن پیشنهادی صلح‌نامه را نگارش کنند و به دفترخانه ارائه دهند.

نتیجه‌گیری

صلح نامه عادی و رسمی از نظر حقوقی دارای اعتبار هستند. با این وجود، صلح‌نامه رسمی اعتبار بسیار بالاتری نسبت به صلح‌نامه عادی دارد. مصالح، متصالح و مال‌الصلح سه پایه اصلی هر سند صلح‌نامه‌ محسوب می‌شوند. امروزه صلح‌ نامه برای انتقال مالکیت اموال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت تمایل به تنظیم صلح‌ نامه برای انتقال مالکیت باید آن را به صورت رسمی ثبت کنید. برای اخذ وکیل جهت انجام امور تنظیم صلح‌نامه می‌توانید با گروه ملکی اداری تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up