راههای فسخ قرارداد کدامند؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

راههای فسخ قرارداد را بشناسید

در هنگام عقد قرارداد به موضوع فسخ توجه داشته باشید

در هنگام عقد قرارداد به راه های فسخ توجه داشته باشید

آشنایی با راههای فسخ قرارداد و شرایط فسخ

یکی از موارد مهم حقوقی در زمینه قرارداد، دعوای مربوط به ابطال مبایعه نامه و فسخ قرارداد است.

قانون راه های فسخ قرارداد را به طور کامل تشریح می‌کند. بالطبع، در بعضی از شرایط و به دلایل مختلف هر دو طرف یا یکی از طرفین معامله قصد دارند تا معامله یا قرارداد مربوطه را به طور کامل منحل کنند.

در واقع، باید گفت که فسخ قرارداد به معنای منحل کردن کامل آن است. وقتی قراردادی منحل شود، هیچ ‌یک از مفاد درون آن دیگر سندیت قانونی ندارند و در نتیجه، نمی‌‌توان به آن‌ها استناد کرد. همین امر مبحث فسخ قرارداد را به یک موضوع بسیار مهم و البته پیچیده تبدیل می‌کند.

وجود پرسش‌های زیاد در این زمینه ما را بر آن داشت تا در این متن به بررسی مهم‌ترین موارد مربوط به فسخ قرارداد بپردازیم. چنانچه شما نیز نیازمند فسخ کردن قرارداد و یا تنظیم دادخواست فسخ بیع هستید یا کنجکاوی خاصی در این زمینه دارید، توصیه می‌کنیم که ادامه متن را از دست ندهید.

فسخ کردن قرارداد دارای شرایط خاصی است

فسخ کردن قرارداد دارای شرایط خاصی است

آشنایی با راههای فسخ قرارداد

پیش از بررسی راه های فسخ قرارداد بهتر است کمی با این مفهوم حقوقی‌ آشنایی پیدا کنید. به طور کلی می‌توان گفت که هر یک از طرفین معامله این اختیار را دارند تا در زمان مورد نظر خود نسبت به فسخ قرارداد طبق شرایط خاصی اقدام کنند.

مطلب مفید | دعوای فسخ قرارداد بدلیل خیار تخلف شرط

جالب است بدانید که امکان فسخ قرارداد توسط شخص ثالث نیز وجود دارد. به عنوان مثال؛ چنانچه یک قرارداد از نظر قانونی با اختیارات شخص ثالث مغایرت داشته باشد، وی می‌تواند نسبت به فسخ قراردادی که بین دو طرف دیگر بسته شده است، اقدام کند.

فسخ قرارداد یکی از مهم‌ترین مفاد هر نوع معامله است. در همه معامله‌های موجود معمولاً در بخش انتهایی سند معامله کلیه شرایط مربوط به فسخ قرارداد به طور کامل شرح داده می‌شود. فسخ قرارداد می‌تواند به صورت اختیاری یا اجباری باشد. زمانی که شخص ثالث اقدام به استفاده از راه های فسخ قرارداد می‌کند، معمولاً فسخ قرارداد از نوع اجباری است.

راهکارهای مختلف برای فسخ قرارداد کدامند؟

حال که با ماهیت کلی فسخ آشنا شدید، بهتر است به سراغ بررسی راه های فسخ قرارداد برویم. به طور کلی، دو روش اساسی برای فسخ قرارداد وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • فسخ به دلایل قانونی
  • فسخ به دلیل تخلف از شرط ضمن عقد

هر یک از این موارد دارای مختصات حقوقی منحصر به فرد خود هستند که اکنون به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

امکان فسخ قرارداد به روش‌های مختلفی وجود دارد

امکان فسخ قرارداد به روش‌های مختلفی وجود دارد

فسخ به دلایل مختلف قانونی

این نوع فسخ با داشتن انواع خیار (اجازه) قانونی صورت می‌گیرد. معمولاً در قراردادهای مختلف این خیار به هر یک از طرفین معامله داده می‌شود که در صورت شرایط خاص، اقدام به فسخ معامله بکنند. به عنوان مثال؛ اگر یکی از طرفین معامله از عهده کلیه تعهدات خود برنیاید،‌ طرف دیگر این خیار را خواهد داشت تا با استفاده از راه های فسخ قرارداد نسبت به منحل کردن آن اقدام کند.

به این منظور، یکی از طرفین معامله یا حتی شخص ثالث باید از خیارهای مختلفی در این زمینه استفاده کند. هر یک از این خیارها نیز دارای مختصات حقوقی مختص به خود هستند. در واقع، یکی از مهم‌ترین مواردی که موجب پیچیدگی این موارد حقوقی شده است، تنوع همین خیارات است. این موارد عبارت‌‌اند از:

  • خیار مجلس
  • خیار تأخیر ثمن
  • خیار غبن
  • خیار عیب
  • خیار تدلیس
  • خیال تخلف شرط
  • خیار رویت و تخلف وصف
  • خیار حیوان
  • خیار شرط

فسخ به جهت تخلف از شرط ضمن عقد

یکی از راه های فسخ قرارداد، فسخ به جهت تخلف از شرط ضمن عقد است. به طور کلی می‌توان گفت که این مورد حقوقی زمانی قابل استفاده است که یکی از طرفین قرارداد به شروط ارائه شده در مفاد قرارداد پایبند نباشد و برخلاف آن عمل کند. در این شرایط، طرف دیگر یا طرف ثالث می‌تواند نسبت به فسخ قرارداد مربوطه اقدام کند.

مدت زمان مربوط به فسخ قرارداد

در بسیاری از موارد، حتی با استفاده از راههای فسخ قرارداد به صورت کاملاً رسمی، باز هم اختلافات بسیاری بین طرفین معامله به وجود می‌آيد. در این شرایط کل پرونده فسخ باید به مراجع قانونی ارجاع شود تا مراجع قانونی بتوانند در مورد فسخ تصمیم بگیرند. این روند به خودی خود می‌تواند روی مدت زمان مربوط به فسخ قرارداد تأثیر شدیدی بگذارد. قاعدتاً در این موارد باید هر دو طرف مدارک مورد نظر خود را به دادگاه ارائه کنند تا دادگاه بتواند بر اساس مدارک ارائه شده نظر نهایی خود را اعلام کند.

لزوم استفاده از وکیل

همان‌ طور که متوجه شدید، یکی از راه های فسخ قرارداد، فسخ به دلایل مختلف قانونی بود که خود شامل چندین خیار مختلف می‌شد. به طبع، شناخت مفهوم هر یک از این خیارات خود نیازمند یک مقاله جداگانه است. از آنجایی که بخش عظیمی از جامعه با چنین مواردی آشنایی ندارند؛ نمی‌توانند از حق و حقوق خود در دادگاه دفاع کنند.

از این رو، بهترین راهکار در این زمینه، استفاده از خدمات وکلای باتجربه است. شما می‌توانید با استخدام یک وکیل مناسب از بابت پیشرفت پرونده فسخ به بهترین شکل ممکن اطمینان خاطر داشته باشید. وکلای باتجربه مانند وکلای مجموعه حقوقی ملکی اداری با کلیه مباحث حقوقی مربوط به این امر آشنا هستند و می‌توانند بهترین راه های فسخ قرارداد را در اختیار شما قرار دهند.

بنابراین، اگر به دنبال پیروزی در پرونده مورد نظر خود هستید، می‌توانید به سراغ استخدام یک وکیل مناسب و حرفه ای بروید تا با تجربه‌ای بالای خود در رابطه با این نوع پرونده‌ها، کار حقوقی شما را در سریع‌ترین زمان ممکن به سرانجام ب‎رساند.

سخن پایانی

فسخ قرارداد یا معامله را می‌توان برابر با منحل کردن آن دانست. شما به عنوان یکی از طرفین معامله باید با شرایط مربوط به فسخ قرارداد و راهکارهای مختلف آن آشنایی کاملی داشته باشید تا بتوانید بدون مشکل نسبت به منحل کردن آن اقدام کنید.

پیچیدگی مربوط به راههای فسخ قرارداد موجب شده است که بسیاری از افراد در چنین پرونده‌هایی با شکست روبه‌رو شوند. این در شرایطی است که با بهره‌گیری از خدمات مؤسسات حقوقی خاصی میتواند برای هر کسی رهگشا باشد.

در صورتیکه شما در این زمینه پرونده در دست اقدام دارید ، گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به دریافت کلیه حق و حقوق شما اقدام کند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.