رای قطعی گواهی عدم امکان سازش

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

رای قطعی گواهی عدم امکان سازش

رای قطعی گواهی عدم امکان سازش

رای قطعی گواهی عدم امکان سازش

ازدواج و طلاق از دغدغه های جدی جوامع بشری و خصوصاً کشور ایران محسوب میگردد. میدانید نکاح در قانون ایران یکی از عقود معین می باشد. این قانون دارای شرایط خاص میباشد. در این مقاله بدنبال بررسی کلی مواردی که میتواند عقد نکاح را زائل نماید می باشیم . اما بیشتر و به صورت جزئی تر موارد صدور گواهی عدم امکان سازش و شرایط مختلف آنرا در قوانین موضوعه بررسی خواهیم نمود. لطفاً با همراه باشید.

روش های مختلف انحلال عقد نکاح

پیشتر بیان شد نکاح عقدی است که تابع قانون اختصاصی و شرایط خاص است. لذا در بعضی موارد از قواعد کلی حاکم بر قراردادها و عقود تبعیت نمیکند.

عقد نکاح قابل اقاله نیست و موارد انحلال آن ضمن ماده 1120 قانون مدنی بیان شده است. این موارد عبارتند از : طلاق، فسخ ، بذل مدت .

با قیاس این موارد می توان فوت یکی از طرفین را نیز از موارد انحلال دانست.  در این مقاله به بررسی یکی از موارد فوق الذکر (طلاق) می پردازیم. علاوه بر این در خصوص مواردیکه گواهی عدم امکان سازش صادر می شود توضیحات اجمالی ارائه خواهیم داد.

موارد صدور گواهی عدم امکان سازش

اگر از تقسیم بندی هایی که ضمن قانون مدنی در مورد طلاق صورت گرفته از جمله بائن یا رجعی بودن طلاق صرف نظر کنیم میتوان در یک دسته بندی دیگر طلاق را به سه گروه تقسیم کرد که عبارتند از :

1)طلاق توافقی

2) طلاق به درخواست زوج

3) طلاق به درخواست زوجه

گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی و طلاق به درخواست زوج

در مورد مراحل طلاق توافقی و طلاق به درخواست زوج گواهی عدم امکان سازش صادر میشود. در مورد طلاق به درخواست زوجه چنانچه زوجه وکالت در طلاق داشته باشد، با استفاده از این وکالت میتواند درخواست طلاق داده و خود را مطلقه نماید.

مطلب مفید | زمان طلاق توافقی و هزینه آن

طلاق توافقی

گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی

حکم طلاق در صورت درخواست طلاق از سوی زوجه و نداشتن وکالت در طلاق

اما چنانچه زوجه وکالت در طلاق نداشته باشد حکم طلاق صادر میگردد.( موارد درخواست حکم طلاق در قانون ذیل مواد 1129 و 1130 و سایر مواد قانون مدنی بیان شده است. از جمله موارد میتوان به درخواست طلاق توسط زوجه در صورت عدم پرداخت نفقه با وجود الزام دادگاه یا غیبت به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب و سایر موارد اشاره کرد. البته این موارد تمثیلی بوده و حصری نمیباشد) .

مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش

از موارد تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش اینکه مدت اعتبار حکم طلاق 6 ماه میباشد. اما مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش 3 ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی است. ضمن اینکه طرفین باید ظرف این مدت با مراجعه به دفتر اسناد گواهی عدم امکان سازش را ارائه دهند تا صیغه طلاق جاری گردد.

گواهی عدم امکان سازش قطعی

رأیی که از دادگاه بدوی صادر میگردد اگر قابل واخواهی یا تجدید نظر خواهی نباشد یا مدت واخواهی یا تجدید نظر خواهی گذشته و اقدامی انجام نشده باشد ، رای قطعی تلقی میگردد . در مورد گواهی عدم امکان سازش صادره نیز چنین شرایطی حاکم است. منظور از قطعی بودن گواهی عدم امکان سازش نیز همین مورد است.

آیا گواهی عدم امکان سازش قابل واخواهی است؟

 باید توجه داشت بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی براساس بند 2 ماده 367 آن قانون دعاوی راجع به طلاق قابل فرجام خواهی نیز هستند. چنانچه این اقدام انجام شود باید مدت زمان 3 ماهه را از زمان نهایی شدن رای در نظر گرفت.  بنابراین منظور از قطعی شدن گواهی عدم امکان سازش آن است که موارد اعتراض به گواهی عدم امکان سازش پایان یابد. در اینصورت رای قطعی است و مدت زمان 3 ماهه از همین زمان آغاز میگردد.

شرایط صدور گواهی عدم امکان سازش

شرایط صدور گواهی عدم امکان سازش

شرایط صدور گواهی عدم امکان سازش

بر اساس حقوق خانواده باید دانست در تمام مواردیکه درخواست طلاق داده می شود به استثناء طلاق توافقی، دادگاه باید امر را به داوری ارجاع نماید که در این صورت طرفین باید:

  • ظرف مدت یک هفته از بین اقارب خویش یک نفر متاهل بالای سی سال که به امور شرعی نیز آگاهی داشته باشد به عنوان داور معرفی نمایند.
  • داوران باید در مقام داوری اعلام نظر نموده و نظر خویش را به دادگاه ارائه نمایند.

دادگاه مخیر خواهد بود از نظر آنها تبعیت کند یا آن را رد نماید . بنابراین در طلاق توافقی دادگاه مستقیماً گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید. اما در مورد طلاق به درخواست زوج بعد از مراجعه به داوری گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.

 شرایط و نحوه اجرای گواهی عدم امکان سازش

همانطور که بیان گردید مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش 3 ماه بعد از قطعیت است. اما فروض مختلفی را باید در نظر گرفت،  از این جمله :

  • چنانچه مدت سه ماهه سپری شده و گواهی به دفتر ازدواج ارائه نگردد اعتبارش ساقط و صیغه طلاق جاری نمیگردد.
  • زوج گواهی را در مدت مقرر ارائه بدهد اما زوجه از حضور امتناع نماید. در چنین فرضی بر اساس قانون خانواده یک هفته به زوجه مهلت میدهد تا حضور یابد و در غیر این صورت طلاق بدون حضور ایشان جاری خواهد شد .
  • اگر زوجه حضور یابد اما زوج از حضور خودداری کند دو حالت مختلف را باید در نظر گرفت:

 اول، اینکه زوجه وکالت در طلاق داشته باشد. در این فرض در صورت عدم حضور زوج ، زوجه به نمایندگی از وی و از جانب وی خود را مطلقه میکند.

 دوم، چنانچه وکالتی زوجه از جانب زوج نداشته باشد و زوج از حضور امتناع کند در این بین مدت سه ماهه اعتبار گواهی سپری شود انجام طلاق منتفی میگردد و گواهی از اعتبار ساقط می شود.

آنچه بیان شد توضیحات مختصری در مورد طلاق و شرایط آن و موارد صدور گواهی عدم امکان سازش و نحوه اجرای آن بود که در راستای روشن سازی این نهاد حقوقی به بیانی ساده نقل گردید.

مطلب مرتبط | درخواست طلاق از طرف زن و مرد

وکیل و مشاور برای گواهی عدم امکان سازش

چنانچه شما در هر یک ار موضوعات مورد توجه در این مقاله و موارد مشابه با ابهاماتی مواجه هستید و یا قصد طرح دعوا علیه همسر انونی خود دارید وکیل طلاق در تیم حقوقی ما آماده ارائه خدمات مشاوره و یا قبول وکالت شما خواهد بود. در صورت تمایل میتوانید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.