غرامت دستمزد ایام بیماری چقدر است؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای طرح سوال ، فقط از طریق پیامک ، و برای اعطای نمایندگی به وکیل جهت طرح دعوا و دفاع از شما در اداره کار ، با شماره 09196853590 تماس بگیرید.

غرامت دستمزد ایام بیماری چقدر است؟

غرامت دستمزد ایام بیماری

غرامت دستمزد ایام بیماری

در قانون کار، علاوه بر حقوق و دستمزد عادی، مواردی مهم دیگری نیز به عنوان حقوق کارگر در شرایط خاص مانند بیماری و … نظر گرفته شده است. برخی از این حقوق توسط کارفرما میبایست پرداخت شود و برخی دیگر توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت میگردد. در این رابطه سامانه غرامت تامین اجتماعی فعال است.

مطلب مفید | بیمه بیکاری و شرایط دریافت آن

همه کارگران این حق را دارند که به همه حقوق خود واقف باشند تا در صورت اجحاف هر یک از آن حقوق بتوانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند. برای اطلاع از این حق و حقوق میتوان با وکلای اداره کار و مشاوران با تجربه در این زمینه کمک و مشاوره گرفت. در این مطلب درباره غرامت دستمزد ایام بیماری، قوانین آن و نیز میزان آن مطالبی عنوان شده است.

تعریف غرامت دستمزد ایام بیماری

غرامت دستمزد یکی از حقوق کارگران بوده که در  شرایط خاص به وی تعلق میگیرد. یکی از این شرایط بیماری میباشد. اگر کارگری به هر دلیل به بیماری مبتلا گردد و به صورت موقت نتواند به کار اشتغال داشته باشد به او غرامت دستمزد ایام بیماری تعلق میگیرد.

مطلب مفید | وکیل کار و بیمه

از دیگر کارگرانی که مشمول دریافت غرامت دستمزد هستند افرادی میباشند که به واسطه بروز حوادث ناشی و یا غیر ناشی از کار نتوانند به کار خود ادامه دهند. در همه شرایطی که بیان گردید سازمان تامین اجتماعی میبایست با رعایت شرایط قانونی بخشی از دستمزد را به کارگران پرداخت نماید. این دستمزد که در این ایام بیماری و حوادث پرداخت میگردد غرامت دستمزد ایام بیماری نام دارد.

غرامت دستمزد بر چه اساسی محاسبه میگردد؟

 اگر بخواهیم یک محاسبه کلی از غرامت دستمزد داشته باشیم، میتوان گفت که غرامت دستمزد از اولین روزی که کارگر بیمه شده، بر اثر حادثه یا بیماری نتواند به کار خود ادامه دهد، محاسبه و پرداخت میگردد. این در حالی است که اگر کارگر در بیمارستان بستری نشده باشد  غرامت وی از روز چهارم پرداخت میشود.

محاسبه غرامت ایام بیماری

محاسبه غرامت ایام بیماری

همچنین بر اساس ماده ۶۳ سازمان تامین اجتماعی آخرین حقوق فرد بیمه شده به این صورت محاسبه میشود که سه ماه یا ۹۰ روز آخر قبل از آنکه کارگر بیمار شده و نتواند به کار خود ادامه دهد را بر تعداد روزهای کارکرد تقسیم کرده، تا دستمزد روزانه کارگر به دست آید. نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که غرامت دستمزد محاسبه شده نباید از حداقل دستمزد کارگر کمتر باشد.

 آیا غرامت دستمزد به تمامی کارگران پرداخت میشود؟

 باید توجه شود که غرامت دستمزد به همه کارگرانی که حق بیمه تامین اجتماعی  برای آنها پرداخت شده است تعلق میپذیرد. همچنین این دستمزد به همه کارگران دائم و موقت بیمه شده باید پرداخت گردد. بنابراین میتوان گفت که برای دریافت غرامت دستمزد می‌بایست کارگر بیمه شده باشد. به طور کلی غرامت دستمزد مبلغی است که به عنوان کمک برا درمان بیماری به فرد بیمه شده ای که به طور موقت از کار افتاده باشد تعلق میگیرد. باید توجه شود که این مبلغ مربوط به کارگرانی که به صورت کلی از کار افتاده اند نمیشود.

 میزان غرامت دستمزد ایام بیماری چقدر است؟

 مبلغی که برای به عنوان غرامت دستمزد برای کارگران در نظر گرفته میشود با توجه به شرایط کارگر بیمه شده متفاوت میباشد. این شرایط به  مواردی همچون میزان دستمزد و همچنین افراد تحت تکفل وی بستگی دارد. این مبلغ معمولاً برای افراد متاهل سه چهارم و برای افراد مجرد دو سوم میانگین دستمزد میباشد.

برای دریافت غرامت دستمزد چه قوانینی وجود دارد؟

 دستمزد همانند دیگر موارد حقوق کارگران دارای قوانین و مقرراتی میباشد.  این قوانین و مقررات توسط سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و سپس نسبت به پرداخت آن اقدام میشود. قوانینی که برای پرداخت دستمزد دستمزد در نظر گرفته شده است به شرح زیر میباشد:

  • کارگر بیمه شده میبایست بر طبق قانون از کار افتاده موقت تشخیص داده شود.
  • این از کار افتادگی و بیماری باید توسط مراجع پزشکی سازمان تامین اجتماعی تایید شده باشد.
  • کارفرما در مدت بیماری، مکلف به پرداخت حقوق به کارگر نمیباشد بنابراین کارگر بیمه شده در این مدت نباید حقوقی دریافت کرده باشد.
  • در این ایام بیماری کارگر نباید در مرخصی استحقاقی به سر برده باشد.
  • همچنین در ایام بیکاری کارگر نباید به کار مشغول شده باشد.
  • این غرامت تا زمانی پرداخت می‌شود که کارگر بیمه شده طبق تشخیص سازمان تامین اجتماعی از کار افتاده محسوب شده و نتواند کار کند.
  • در صورتی که در اثر عدم رعایت موارد ایمنی و بهداشتی در محیط کار برای کارگر، بیماری یا حادثه ای رخ داده شود، سازمان تامین اجتماعی مبلغ مربوط به غرامت دستمزد و همچنین معالجه را پرداخت کرده و سپس از کارفرما آن را دریافت مینماید.
  • همچنین باید توجه شود که غرامت دستمزد برای استراحت پزشکی های مربوط به عمل های جراحی زیبایی تعلق نمیپذیرد. زیرا به لحاظ قانون چنین شرایطی بیماری به حساب نمی آید.
  • در صورتی که کارگر بیمه شده در بیش از یک کارگاه مشغول به کار بوده این غرامت بر اساس مجموع دستمزد های دریافتی و نیز رعایت سقف حداکثر حقوق برای وی محاسبه میگردد.

آیا برای دریافت غرامت دستمزد مدارکی لازم است؟ 

 باید گفته شود که برای دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری نیاز به ارائه مدارکی به سازمان تامین اجتماعی میباشد. سازمان تامین اجتماعی پس از بررسی این مدارک اقدام به پرداخت غرامت دستمزد مینماید. مدارکی که برای دریافت غرامت دستمزد لازم میباشد به شرح زیر است:

  • ارائه دفترچه بیمه درمانی
  • گواهی استراحت پزشکی مربوط به کارگر بیمار که توسط پزشک معالج مهر و نیز امضاء شده است.
  • همچنین یک گواهی که در آن کارفرما در آن قید کرده است که در تاریخ مشخصی کارگر، مشغول به کار نبوده و در این ایام حقوقی نیز دریافت نکرده است.

سخن آخر

 از آنجایی که حادثه خبر نمیکند و ممکن است برای هر یک از کارگران بیماری و حادثه پیش آید به طوری که نتواند در محل کار خود حاضر شود، قانونگذار برای حمایت از کارگر در چنین شرایطی دستمزدی در نظر گرفته است.

همانگونه که در این مقاله اشاره شد به چنین مبلغی غرامت دستمزد گفته میشود. این دستمزد علاوه بر کمک به کارگر برای درمان بیماری، کمک معیشتی در ایامی که نتواند به کار اشتغال داشته باشد نیز به شمار می آید. اطلاع از هر یک از این حقوق کارگران تاثیر بسیار زیادی در زندگی و معیشت کارگران دارد. برای اطلاع بیشتر از همه حقوق کارگران میتوان با کارشناس متبحر در این زمینه مشورت کرد. تا در شرایط لازم بتوان نسبت به دریافت هر یک از آن‌ها اقدام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.