قبول داوری در قرارداد

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

قبول داوری در قرارداد

داوری قرارداد

داوری قرارداد

آشنایی با قبول داوری در قرارداد

براساس قوانین کشور، امکان قبول داوری توسط شخص ثالث برای رسیدگی به پرونده‌های مختلف وجود دارد.

قبول داوری در قرارداد مستلزم ایجاد یک قرارداد خاص است که به آن قرارداد داوری گفته می‌شود.

داوران تنها در صورت تعیین این قرارداد می‌توانند نسبت به داوری در بحث مربوطه اقدام کنند.

داوری در انواع موضوعات و اختلافات امکان پذیر است. از جمله داوری قرارداد مشارکت در ساخت که اهمیت زیادی در سالهای اخیر پیدا کرده است.

بطورکلی باید گفت که وظایف داور در قرارداد اهمیت زیادی دارد . از جمله اینکه داور باید مستند به قانون و با استفاده از دانش خود نسبت به حل اختلافات بین طرفین دعوی اقدام کند.

طرفین قرارداد می‌‌توانند با رضایت دوطرفه نسبت به تعیین داور مدنظر خود اقدام کنند. البته، در بعضی از موارد ، داور توسط دادگاه تعیین می‌شود.

در بسیاری موضوعات امکان تعیین داور وجود دارد. در قراردادها میتوان شرط داوری در قرارداد را در نظر گرفت.

البته باید دانست رای داوری برای طرفین قطعی است. با این وجود ، در مواردی امکان ابطال رای داوری نیز وجود دارد.

همچنین در برخی از پرونده‌ها امکان استفاده از داور وجود ندارد. از جمله این موارد می‌توان به مواردی همچون پرونده‌های طلاق اشاره کرد.

با ما همراه باشید تا در مورد قرارداد داوری صحبت کنیم و یک نمونه از این قراردادها را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

رأی داور باید به اطلاع طرفین برسد

رأی داور باید به اطلاع طرفین برسد

شرایط قبول داوری

قبول داوری در قرارداد نیازمند برخورداری از یک‌سری شرایط خاص است که مهم‌ترین آن‌ها، عادل بودن داور است.

داور نباید با هیچیک از طرفین قرارداد رابطه خانوادگی داشته باشد. زیرا این امر به خودی خود ممکن است  به تغییر رأی وی منجر شود. به همین دلیل ، قانون این مورد را در داوری منع کرده است

علاوه‌ براین، داور نباید پس از اعلام رأی به جز حق‌الرحمه خود دارایی دیگری را از طرفین قرارداد کسب کند. زیرا این موضوع بطور قطع بر روی روند اعلام رأی وی اثر خواهد گذاشت. داوری امری پیچیده است و داور باید آگاهی کاملی نسبت به این بحث داشته باشد.

نمونه قرارداد داوری

حال که با بحث قبول داوری در قرارداد آشنا شدید، بهتر است به بررسی یک نمونه قرارداد داوری بپردازیم.

توجه به مفاد این قرارداد به شما کمک می‌‌کند تا درک بهتری از قرارداد داوری داشته باشید.

شایان ذکر است که قرارداد مدنظر تنها یک نمونه محسوب میگردد و باید مفاد آن را باتوجه‌ به مورد مدنظر کاربران به طور کامل تغییر داد.

بند یک: طرفین قرارداد

طرف اول: جناب آقا / سرکار خانم ………………….. فرزند ………………… با شماره شناسنامه ………. و کد ملی ………….. متولد …………………… تلفن ……………………………

ساکن: …………….

طرف دوم: جناب آقا / سرکار خانم ……………………. فرزند ………………………. با شماره شناسنامه ………….. کد ملی ………………… متولد ………………… تلفن ……………..

ساکن: ………………………

داور: آقای …………………………. فرزند …………………….. شماره شناسنامه ……………………… صادره از ……………….. متولد ………………………… تلفن ……………………… کد ملی …………………………… ساکن: ……………………………

بند دوم: موضوع داوری

بر اساس این قرارداد هر دو طرف متعهد می‌شوند که با کمک داور تعیین شده نسبت به حل اختلافات مطرح شده اقدام نمایند. طرفین قرارداد موظف هستند تا کلیه مدارک مربوط به اختلافات مطرح شده را در اختیار داور قرار دهند تا وی باتوجه‌به صحت هر یک از اسناد ارائه شده نسبت به تعیین نتیجه نهایی اقدام کند. کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز را در اختیار داور قرار دهند. ضمنا طرفین ملتزم هستند رای داوری را به عنوان رای نهایی قلمداد کرده و آن را بپذیرند.

نکته بسیار مهم در مورد قطعیت رأی و مهلت داوری

یکی از مهم‌ترین مواردی که در زمینه قبول داوری در قرارداد باید به آن اشاره کنیم، قطعیت رأی نهایی است. رأی خاصی که داور تعیین‌کننده آن است باید توسط طرفین قرارداد به‌صورت کامل پذیرفته شود.

بر اساس قوانین ، مهلت داوری و رسیدگی به پرونده مدنظر توسط داور سه ماه است، اما این امکان برای داور لحاظ شده است تا در صورت نیاز درخواستی را به طرفین جهت افزایش مدت داوری اعلام کند.

داور دارای حق‌الزحمه است

داور دارای حق‌الزحمه است

لزوم اعلام حق‌الزحمه داور

قبول داوری در قرارداد مستلزم دریافت یک مبلغ خاص است. این مبلغ را می‌توان حق‌الزحمه یا همان دستمزد نامید. در قرارداد مربوط به داوری باید حتماً‌ مبلغ حق قید شود. طرف شاکی وظیفه دارد تا حق الزحمه مربوط به داوری را پرداخت کند.

همواره توصیه می‌شود در زمان تعیین داور برای قرارداد،‌ نسبت به تعیین حق‌الزحمه وی نیز اقدام شود تا در آینده مشکل خاصی برای هیچکدام از طرفین دعوی به وجود نیاید.

افزایش اطمینان با مراجعه به دادگاه‌ها

قبول داوری در قرارداد بدون مراجعه به دادگاه‌ها نیز امکان‌پذیر است. طرفین دعوی می‌توانند بدون مراجعه به دادگاه نسبت به توافق برای تعیین یک داور به خصوص اقدام کنند و اعلام رأی را به داور مدنظر بسپارند.

درصورتیکه دعوی مدنظر پیچیده بوده و طرفین اعتمادی به یکدیگر نداشته باشند، بهترین روش ممکن مراجعه به دادگاه جهت تعیین یک داور است.

اگرچه ممکن است مدت زمان رسیدگی به پرونده کمی افزایش یابد، اما حداقل اعتماد دو طرف نسبت به داور جلب می‌شود و به رأی نهایی اعلام شده توسط وی اعتراض نخواهند کرد.

بنابراین،‌ در برخی از شرایط، بهتر است قبول داوری در قرارداد در محضر دادگاه صورت گیرد.

تعیین مشاوران حقوقی باتجربه به عنوان داور

قبول داوری در قرارداد کار ساده‌ای نیست و به همین دلیل بسیاری از افراد نسبت به آن روی خوش نشان نمی‌دهند. علاوه‌براین، بررسی کلیه موارد حقوقی پرونده‌های مختلف نیازمند آشنایی کامل با چنین مباحثی است. افراد عادی با این موارد آشنایی خاصی ندارند و به همین دلیل نمی‌توانند به شما در این رابطه کمک کنند.

این در حالی است که برخی کارشناسان و وکلا به کلیه امور حقوقی واقف هستند و گزینه‌ای عالی جهت انجام داوری محسوب می‌شوند. البته، این تنها در شرایطی صدق می‌کند که به سراغ موسسات حقوقی معتبر بروید.

سخن پایانی

داوری و قبول داوری در قرارداد یکی از راه‌های مناسب جهت تسریع روند رسیدگی به پرونده‌های حقوقی به شمار می‌آيد که در بعضی از شرایط می‌توان نسبت به استفاده از آن اقدام کرد.

مهم‌ترین امر در این زمینه، تعیین یک داور باتجربه محسوب می‌شود.

توصیه می‌کنیم که قبول داوری در قرارداد را به افراد باتجربه و دانا به مسائل حقوقی بسپارید. وکلای حقوقی بهترین گزینه برای این امر محسوب می‌‌شوند.

درصورتیکه نیازمند داور برای قراردادهای خود هستید و یا اینکه قصد انتخاب داور برای حل اختلافات خود دارید با گروه حقوقی تخصصی حقوقی ملکی اداری تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up