هیات حل اختلاف موضوع ماده 6 قانون بیمه بیکاری

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای طرح سوال ، فقط از طریق پیامک ، و برای اعطای نمایندگی به وکیل جهت طرح دعوا و دفاع از شما در اداره کار ، با شماره 09196853590 تماس بگیرید.

ماده 6 قانون بیمه بیکاری

هیات حل اختلاف بیمه بیکاری

هیات حل اختلاف بیمه بیکاری

متاسفانه تعداد پرونده های مربوط به بیمه بیکاری که بین کارگر و کارفرما اختلاف نظر وجود دارد،‌ زیاد است. برای حل اختلاف بیمه بیکاری آشنایی با قانون کار ضروری و حایز اهمیت است. بیمه بیکاری و مراحل و شرایط دریافت آن از مهمترین دغدغه های کارگران است. در چنین مواردی بهتر است با وکیل متخصص کار و تامین اجتماعی مشورت نمود. در صورت برخورد شما کاربر محترم با این موضوع میتوانید بلافاصله با وکیل دعاوی کار به شماره 09379219890 در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری تماس بگیرید و پرونده خود را به وی بسپارید.

شرایط دریافت بیمه بیکاری مستند به ماده 6 قانون بیمه بیکاری

با کدام شرایط میتوان بیمه بیکاری دریافت نمود؟

با کدام شرایط میتوان بیمه بیکاری دریافت نمود؟

برابر ماده 6 قانون بیمه بیکاری در صورتیکه فردی واجد شرایط زیر باشد، بیمه بیکاری به وی تعلق می‌گیرد:

  • قبل از هر چیز خرد باید جزء مشمولین قانون کار باشد.
  • به فردی بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد که تبعه کشور ایران باشد.
  • به افراد مستمری بگیر، از کار افتاده و یا بازنشسته بیمه بیکاری تعلق نخواهد گرفت.
  • فرد متقاضی دریافت بیمه بیکاری، باید حداقل یک سال حق بیمه پرداخت کرده باشد.
  • فرد نباید شغل آزاد داشته باشد و یا جزء بیمه شدگان اختیاری باشد.
  • اخراج فرد از کار باید به صورت غیر ارادی باشد.
  • فرد پس از اخراج باید ظرف مدت ۳۰ روز، مراتب بی کاری خود را به نزدیک ترین اداره کار محل سکونت اعلام نماید.

آیا در خصوص دریافت بیمه بیکاری استثنا هم وجود دارد؟

باید دانست در خصوص پرونده های حل اختلاف بیمه بیکاری نکات مهمی وجود دارد. از جمله بیمه بیکاری مختص افرادی است که بخاطر بروز حوادث غیر مترقبه کار خود را از دست داده اند.

موارد استثنا در ماده 6 قانون بیمه بیکاری

موارد استثنا در ماده 6 قانون بیمه بیکاری

در برخی پرونده های حل اختلاف بیمه بیکاری، افراد بیمه شده و مشمول قانون کار ممکن است به دلایل زیر شغا خود را از دست بدهند:

وقوع آتش سوزی،

زلزله،

شروع جنگ،

بلایای طبیعی مانند سیل.

در  موارد فوق  برای اینکه فرد مشمول دریافت بیمه بیکاری باشد، الزامی برای پرداخت حق بیمه برای مدت زمان معین وجود ندارد. حتی اگر وی در نخستین روز شروع به کار خود باشد. بنابراین اگر در روز اول کار بدلیل چنین حوادثی از کار بیکار شود، در صورت برخورداری از سایر شرایط می‌ تواند بیمه بیکاری را دریافت کند.

ماده ۶ قانون بیمه بیکاری به چه مواردی اشاره دارد؟

برای حل اختلاف بیمه بیکاری لازم است تا افراد از ماده ۶ قانون بیمه بیکاری اطلاع داشته باشند.

فرد بیمه شده قبل از اینکه کار خود را از دست بدهد، باید برای بازه زمانی حداقل ۶ ماه بیمه پرداخت کرده باشد.

فرد بیمه شده پس از از دست دادن کار موظف است طی مدت زمان ۳۰ روز از آغاز بیکاری، این موضوع را به اطلاع اداره کار و امور اجتماعی برساند. وقتی که فرد پس از گذشت این زمان به اداره کار مراجعه نمایند و عذر موجه داشته باشد درصورت تایید تشخیص هیئت حل اختلاف این مدت به ۹۰ روز افزایش پیدا می کند.

فرد بیمه شده که کار خود را از دست داده و بیکار است، موظف است در دوره های آموزشی سواد آموزی که از سوی اداره کار برگزار می شود شرکت کند. گواهی شرکت در این دوره‌های کارآموزی را نیز باید به یکی از شعبات تامین اجتماعی ارائه نمایند.

مراجع رسیدگی به شکایت از کارفرما در خصوص انواع دعاوی کار و حق بیمه کدام اند؟

به طور کلی مطابق با آنچه در قانون کار بیان شده، در اداره کار به طور کلی دو دسته مرجع برای رسیدگی به اختلافات پیش آمده در نظر گرفته شده است. مرجع بدوی در اداره کار معادل با هیئت تشخیص می باشد. مرجع دوم که معادل دادگاه تجدید نظر میباشد تحت عنوان هیئت حل اختلاف است.

با توجه به وسعت و جمعیت هر شهر و استان، ممکن است چند شعبه هیئت تشخیص یا حل اختلاف وجود داشته باشد. حل اختلاف بیمه بیکاری نیز از طریق مراجعه به این ارگان ها امکان پذیر است.

در مورد دعاوی مربوط به ماده 6 قانون بیمه بیکاری نیز کارگر باید ابتدا از طریق این مراجع اقدام نماید.

اعتراض به رای صادره در خصوص پرونده های حل اختلاف بیمه بیکاری چگونه امکان پذیر است؟

پس از آن که هیئت تشخیص رای خود در خصوص پرونده های مربوط به بیمه بیکاری (ماده 6 قانون بیمه بیکاری) صادر کرد، امکان اعتراض وجود دارد. مراتب اعتراض باید در مدت زمان ۱۵ روز اعلام گردد. تنها نکته ای که باید مد نظر قرار داد، این است که پس از صدور رای هیئت حل اختلاف امکان اعتراض به آن وجود ندارد.

با این وجود وقتی فردی بخواهد به آرای صادره از سوی هیات حل اختلاف اعتراض کند، باید به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید. اعتراض در دیوان عدالت اداری مانع اجرای احکام نیست. با این وجود امکان دارد دیوان عدالت اداری در مواردی دستور توقف موقت اجرای حکم را صادر کند. تنها دلیل برای صدور توقف اجرای احکام این است که شاکی مدعی شود با اجرای رای خسارات جبران ناپذیری به وی وارد خواهد شد.

سخن پایانی

حل اختلاف بیمه بیکاری همواره دغدغه افراد بیمه شده است. یعنی در مولردی که فرد کار خود را از دست داده و از سوی دیگر در دریافت بیمه بیکاری خود دچار مشکل شده است. آگاهی از موضوع ماده ۶ قانون بیمه بیکاری و سایر قوانین و ضوابط بیمه بیکاری در درک بهتر این ساز و کار موثر است.

مستندات قانونی (ماده 6 قانون بیمه بیکاری)

ماده 6 – بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط زیر استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را خواهند داشت:
‌الف – بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل (6) ماه سابقه پرداخت بیمه را داشته باشد.
مشمولین تبصره (2) ماده (2) این قانون از شمول این بند‌ مستثنی می‌باشد.
ب – بیمه شده مکلف است ظرف (30) روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال‌به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیأت حل اختلاف تا سه ماه امکان‌پذیر خواهد بود.
ج – بیمه شده بیکار مکلف است در دوره‌های کارآموزی و سوادآموزی که توسط واحد کار و امور اجتماعی و نهضت سوادآموزی و یا سایر‌واحدهای ذیربط با تأیید وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می‌شود شرکت نموده و هر دو ماه یک بار گواهی لازم در این مورد را به شعب تأمین‌اجتماعی تسلیم نماید.
‌تبصره 1 – کارگرانی که در زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری به شغل یا مشاغلی گمارده می‌شوند که میزان حقوق و مزایای آن از مقرری بیمه بیکاری‌متعلقه کمتر باشد مابه‌التفاوت دریافتی بیمه شده از حساب صندوق بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد.
‌تبصره 2 – مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمه، بیمه شده از نظر بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت محسوب خواهد‌شد.

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.