مجازات فحاشی تهمت افترا و توهین در قانون

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

مجازات فحاشی تهمت افترا و توهین در قانون

مجازات فحاشی و افترا و تهمت

مجازات فحاشی و افترا و تهمت

فحاشی تهمت و افترا از جمله جرایمی هستند که در صورت ارتکاب با مجازات نسبتاً سنگین همراه هستند. در این مطلب قرار است این جرائم را از نگاه حقوقی بررسی نماییم.

تعریف فحاشی تهمت و افترا

برای تعریف فحاشی تهمت و افترا باید به قانون مراجعه نماییم. تا ببینیم در قانون به چه مواردی فحاشی تهمت و افترا گفته میشود و مجاات هر یک چه میزان است.

مطلب مفید | مجازات فحاشی ناموسی

فحاشی

فحاشی کار بسیار زشت می باشد که با پاسخ کیفری قانون همراه است. تعریف فحاشی آن است که شخصی نسبت به شخص دیگر از الفاظ رکیک و زشت استفده کند. در این صورت مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، فحاشی و استفاده از کلمات رکیک اگر موجب حذ قذف نباشد مجازات تا 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی دارد.

فحاشی نوامیس

فحاشی ناموسی به این ترتیب است که شخصی به افراد خانواده فرد دیگری ، عناوین ناروا نسبت دهد. به طور مثال به مادر و یا خواهر و… الفاظی مانند : بدکاره بگوید. در این موارد قاضی باید احراز کند که متهم واقعا قصدش نسبت دادن زنا به دیگری باشد. در این موارد فرد فحاش به حد قذف یعنی 80 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

مجازات فحاشی ناموسی

مجازات فحاشی ناموسی

اما چنانچه فرد فحاش فقط به لفظ توجه کند و به معنای آن بی توجه باشد ، فقط به مجازات مقرر برای فحاشی و توهین محکوم می شود . که مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی 74 ضربه شلاق خواهد بود.

فحاشی پیامکی و تلفنی

با توجه به رشد گسترده تکنولوژی و استفاده بیشتر افراد از ابزارهای ارتباطی مانند موبایل و طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی چنانچه فردی با استفاده از ابزار و تجهیزات مخابراتی مانند تلفن و موبایل ایجاد مزاحمت کند همراه با اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات به حبس از یک تا 6 ماه محکوم میشود. چنانچه از طریق پیامک فحاشی کرده باشد مجرم به جرم فحاشی نیز محکوم خواهد شد.

مطلب مفید | جرم جعل و استفاده از سند مجعول

قذف و مجازات قذف

قذف نسبت دادن زنا و لواط به دیگران است . مطابق با شرع مقدس اسلام حرمت افراد باید حفظ شود. چنانچه کسی نسبت زنا و یا لواط به شخص و یا اشخاصی بدهد و نتواند آن را ثابت کند به 80 ضربه شلاق محکوم می گردد.

مطلب مفید | شکایت اعاده حیثیت

باید ذکر شود برابر قانون مجازات اسلامی سال 1392 ارتکاب این جرم و نشر آن در اینترنت و ایمیل و سایر شبکه های اجتماعی جرم محسوب می شود.

افترا و تهمت

افترا آن است که شخصی از طریق نوشته یا درج مطلب در روزنامه ، مجله و یا سخنرانی در محافل عمومی یا هر وسیله دیگری امری را به کسی نسبت دهد و نتواند ادعای خود را ثابت نماید. این عمل قبیح را افترا می گویند.

مثلاً اگر شخصی در تابلوی اعلانات در محل کار یا زندگی به یکی از کارکنان یا ساکنین ساختمان نسبتی بدهد. مانند اینکه بگوید مدیر ساختمان ، خائن در اموال ساختمان می باشد. و نتواند آن را اثبات کند. در این صورت مرتکب افترا شده است. در صورت اثبات جرم ، مجازات یک ماه تا یک سال حبس و یا تا 74 ضربه شلاق در انتظار مجرم خواهد بود.

تهمت یا افترا یک معنا و کاربرد دارد. یعنی نسبت دادن بزه یا عمل مجرمانه به شخصی که نتوان آن را ثابت نمود.

توهین و فحاشی به کودکان و بانوان

مجازات توهین و فحاشی به زنان و کودکان در معابر عمومی بر اساس قانون مجازات اسلامی، حبس از 2 الی 6 ماه و تا 74 ضربه شلاق میباشد.

توهین به مقامات حقوقی و رسمی

مجازات توهین به روسای قوه های قضائیه،  مجریه، مقننه، معاون های رئیس جمهور، وزرا ، نمایندگان مجلس، قضات، اعضای دیوان محاسبات، وکلای دادگستری، کارمندان در حین انجام وظیقه 3 تا 6 ماه حبس یا 50 هزار یا یک میلیون ریال جزای نقدی است.

هجو

تعریف هجو این است که شخصی با نوشتن یا سرودن شعری و یا حتی خواندن مدیحه و روضه کسی را مورد حملات زبانی قرار دهد. باید گفت هجو نوعی توهین است و مطابق ماده 700 قانون مجازات اسلامی ، مجازات هجو 1 تا 6 ماه حبس میباشد.

نکات مهم در فحاشی و توهین

مصادیق توهین

هر عملی که موجبات بی اعتباری و خفت و ضعیف کردن دیگری شود توهین در نظر گرفته می شود. البته این عمل میتواند با شیوه های مختلف انجام شود.

توهین می تواند به اشکال مختلف مانند گفتار، کردار، نوشتار و یا حتی استفاده از دست و چشم و … باشد. مطابق قانون فحاشی استفاده از کلمات رکیک  و توهین آمیز است. اما این مصادیق تفضیلی می باشند. مانند آب دهان انداختن بر روی یکدیگر، هل دادن، برداشتن کلاه، روسری و …. از شخص محترمی می تواند توهین کیفری محسوب شود.

جالب اینجاست که جهت کیفری محسوب شدن توهین، حتماً باید انجام فعلی از مجرم سر بزند. چنانچه ترک فعل به قصد تحقیر شخص دیگر انجام شود جرم توهین انجام نشده است.

توهین به خودی خود جرم نیست. همچنین توهین به یک گروه کلی بدون تعیین مصادیق نیز جرم نیست. اما توهین به یک گروه که قابلیت تفکیک داشته باشند بطوری که توهین متوجه تک تک آن ها باشد جنبه کیفری پیدا میکند. مانند توهین به تمامی دانش آموزان یک کلاس و یا اعضای هیئت مدیره یک شرکت بازرگانی.

توهین به مردگان در صورتی توهین محسوب می شود که سبب توهین به بازماندگان شود. مجازات این جرم مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی خواهد بود. البته گاهی توهین به متوفیان نام آشنا و معروف و مقامات جرایم سنگین دارد. مانند توهین به امام خمینی که فرد توهین کننده به حبس از 6 ماه تا 2 سال محکومیت دارد.

مشاوره حقوقی و وکالت پرونده های فحاشی تهمت توهین و افترا

اگر در زمینه فحاشی توهین و افترا و هر گونه جرم دیگری نیاز به مشاوره حقوقی دارید در اسرع وقت می توانید با وکلای پایه یک و متخصصین حقوقی ما تماس حاسل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.