مجازات فحاشی ناموسی در دادگاه

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

مجازات فحاشی ناموسی در دادگاه

جرم فحاشی و اعاده حیثیت در دادگاه

جرم فحاشی و اعاده حیثیت در دادگاه

نکاتی درباره مجازات فحاشی ناموسی

در جامعه ایران، مجازات فحاشی و توهین و افترا نسبتاً سنگین است. مجازات فحاشی ناموسی  در قانون مورد توجه قرار گرفته است. جدا از این مسئله، فحاشی ناموسی به افراد کار بسیار زشت و نکوهیده‌ای است که در جامعه شخصیت افراد را تا حد بسیار زیادی پایین می‌آورد.

اگرچه خشونت کلامی از هر نوعی که باشد، قبیح و ناپسند است، اما فحاشی آن‌ هم به شکل ناموسی، علاوه بر ماهیت زشت آن ممکن است به خسارات جانی و آسیب‌های غیر قابل جبرانی منجر شود. از این ‌رو، مجازات فحاشی ناموسی برای جلوگیری از ارتکاب این جرم در نظر گرفته شده است.

تعاملات اجتماعی نیازمند رعایت ادب در تمامی حالات است. از آنجایی که ممکن است در معرض بددهنی برخی از افراد قرار بگیرید؛ ضروری است که در مورد حق‌ و حقوق خود و خانواده‌تان اطلاع داشته باشید. از این رو، این مطلب را دنبال کنید تا به ابعاد مختلف موضوع واقف شوید.

تعریف فحاشی

اگر در طول تعاملات اجتماعی فردی به فرد دیگری صفات ناپسند و زشتی نسبت دهد، این رفتار به معنای توهین و فحاشی است. در قانون مجازات اسلامی، چنین عملی مستحق مجازات خواهد بود. حال اگر شخص خاطی الفاظ رکیک و صفات ناپسندیده‌ای را به هر یک از افراد خانواده شخص مقابل نسبت دهد، مرتکب فحاشی ناموسی شده است.

مجازات فحاشی

در صورتی که فردی به فرد دیگر الفاظ زشت نسبت دهد، اما این فحش‌ها جزء فحش‌های ناموسی نباشد یا ارتباطی به روابط جنسی نامتعارف نداشته باشد (حد قذف اتفاق نیفتاده باشد)، دارای مجازاتی معادل با هفتاد و چهار ضربه شلاق یا مجازات نقدی است. حال آن که مجازات فحاشی ناموسی بر اساس قانون اسلامی به این صورت است:

اگر فحاش از لفظ بدکاره یا امثال آن برای خواهر یا مادر فردی استفاده کند، حداقل هشتاد ضربه شلاق برای وی در نظر گرفته می‌شود. اما اگر بدون توجه به معنای آن تنها از این واژه ناپسند استفاده کرده باشد، تنها محکوم به هفتاد و چهار ضربه شلاق می‌شود یا باید جزای نقدی معادل 5 تا 100 هزار تومان را بپردازد.

فحاشی به صورت الکترونیکی

نکته مهم در خصوص گناه فحاشی این است که این رفتار نامتعارف به صورت الکترونیکی یا پیامکی نیز همچنان جرم به‌ شمار می‌آید و دارای مجازات است. بر این اساس، ماده 641 قانون مجازات اسلامی اعلام می‌دارد که فحاشی از طریق وسایل ارتباطی و مخابراتی نیز دارای پیگرد قانونی است. در چنین شرایطی، علاوه بر محرومیت‌هایی که باید از سوی مخابرات صورت بگیرد، قانون نیز شخص گناهکار را بر اساس قوانین مزاحمت تلفنی مجازات خواهد کرد.

فحاشی در درگیری‌های خیابانی

فحاشی در درگیری‌های خیابانی

 قذف به چه معنا است؟

اگر کسی مرتکب فحاشی ناموسی شود و از این طریق، زنا را به فردی نسبت دهد، اما نتواند این امر را به اثبات برساند، 80 ضربه شلاق برای وی در نظر گرفته می‌شود و از حد و حدود شرعی عبور می‌کند. لازم به ذکر است که این گناه حتی به صورت نوشتاری در رسانه‌های مختلف و به صورت الکترونیکی نیز جرم است و مستوجب مجازات فحاشی ناموسی خواهد بود.

 افترا به چه معنا است و چه مجازاتی دارد؟

گاهی برخی از افراد در مجامع یا سخنرانی‌ها و حتی با درج در روزنامه و سایت‌های اینترنتی، با دستاویز قرار دادن هر وسیله‌ای امر ناپسندی را به فرد دیگری روا می‌دارند و با صراحت از آن سخن می‌گویند. در این حالت، اگر شخص روا دارنده موفق به اثبات سخنان خود در خصوص طرف دوم نشود، مرتکب جرم افترا شده است.

در حقیقت، افترا در دسته‌ای از جرم‌ها قرار دارد که اگر قذف نباشد، دارای مجازات فحاشی به اندازه هفتاد و چهار ضربه شلاق است. تهمت نیز معنای یکسان و مشابهی با افترا دارد و جزای آن نیز یکسان است.

فحاشی به مقامات رسمی و اداری

گاهی در برخی امور و دعوای حقوقی، یکی از طرفین به قصد تحقیر و عقده‌گشایی به فحاشی و روا داشتن الفاظ ناپسند به مقامات، وکلا یا کارمندان می‌پردازد. توهین به وکلا و مقاماتی چون شهردار، رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، پلیس، اعضای قضاوت در دادگاه یا کارمندان دولتی که در حین انجام وظیفه هستند، مجازات حبس 3 تا 6 ماهه را به دنبال دارد. همچنین ممکن است در صورت صلاح دید قاضی به مجازات نقدی نیز تبدیل شود.

رسیدگی به جرم فحاشی و مزاحمت برای بانوان

رسیدگی به جرم فحاشی و مزاحمت برای بانوان

فحاشی به زنان و کودکان

متأسفانه در برخی درگیری‌های خیابانی، بسیاری از زنان و کودکان مورد فحاشی توسط برخی بزهکاران قرار می‌گیرند. قانون مجازات اسلامی به منظور حفظ حرمت بانوان و کودکان کشورمان مجازات فحاشی ناموسی یا نسبت دادن الفاظ رکیک را در دستور کار خود قرار داده است. ارتکاب چنین جرمی 2 تا 6 ماه حبس را به دنبال دارد و تا 74 ضربه شلاق نیز برای گناهکار در نظر گرفته شده است.

چگونگی اثبات فحاشی و مجازات فحاشی ناموسی

عدم کنترل خشم و به کار بردن الفاظ رکیک و صفات ناپسند دارای پیگرد قانونی است و به هیچ وجه قابل بخشش نیست. برای آن که این جرم نیز مانند هر جرم دیگری مجازات را به دنبال داشته باشد، باید به دادگاه و قضات پرونده اثبات شود. از این رو، اگر به عنوان شاکی، چنین پرونده‌ای را به دادگاه برده‌اید، باید وکیل شما با استفاده از مستندات پرونده مورد فحاشی قرار گرفتن شما را به دادگاه اثبات کند.

تنها در صورت اثبات گناه، مجازات فحاشی ناموسی اعمال می‌شود. برای اثبات این واقعه روش‌ها و راه‌های مختلفی وجود دارند. ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین روش اقرار خود متهم است. اگر متهم در پیشگاه دادگاه به فحاشی خود اعتراف کند، مجازات قانونی در مورد وی اعمال می‌شود.

دومین روش شهادت شاهدان در خصوص فحاشی است. شهادت دو نفر انسان بالغ و عاقل می‌تواند جرم فحاشی را به قاضی اثبات کند. قاضی می‌تواند بر اساس شهادت شاهدان مجازات را اعلام کند. اما گاهی متهم رفتار نادرست خود را انکار می‌کند. و اگر شاهدی نیز در صحنه جرم وجود نداشته باشد نمیتواند از شهادت در دادگاه استفاده نماید.

معمولاً در چنین مواردی، قاضی باید با تکیه بر مستندات و دلایل هر دو طرف حکم را اعلام کند. اعلام مجازات فحاشی ناموسی در شرایط بالا با کمک وکیل کیفری صورت می‌گیرد. گاهی نیز مجرم مرتکب جرم تهدید نیز می‌شود که این جرم مجازات دیگری در پی خواهد داشت.

در این زمینه وکلا و مؤسسات حقوقی مختلفی به ارائه خدمات مشاوره یا پیگیری پرونده‌ها می‌پردازند. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری با داشتن کادر مجرب و حرفه‌ای قادر است از ضایع شدن حقوق افراد جلوگیری کند.

نتیجه‌گیری

گاهی در درگیری‌ و دعوا میان دو نفر در خیابان، محل کار یا دانشگاه‌ها افراد موفق به کنترل خشم خود نمی‌شوند.آنها با فحاشی تلاش می‌کنند که طرف مقابل را به خصوص در نزد سایرین تحقیر کنند. چنین عملی بسیار زشت و نکوهیده بوده و دارای مجازات قانونی است.

فحاشی از جمله جرائم خصوصی به‌ شمار می‌رود که دارای یک شاکی معین است. مجازات فحاشی ناموسی زمانی اعلام و اعمال می‌شود که شخص بزه دیده نزد دادگاه شکایت کند. وی باید به اثبات این رفتار فرد مقابل بپردازد. در این میان کمک گرفتن از وکلای خبره بسیار تعیین‌کننده است. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری با همکاری وکلای آگاه به قوانین قادر است از پایمال شدن حقوق افراد جلوگیری کند. در صورت تمایل میتوانید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up