معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام

معرفی کردن ملک به ستاد اجرایی فرمان امام

معرفی کردن ملک به ستاد اجرایی فرمان امام

اصل 49 قانون اساسی

در اصل49 قانون اساسی اشاره شده است که دولت موظف است ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء استفاده از موقوفات، سوء استفاده از مقاطعه‌کاری‌ها و معاملات دولتی، فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت‌المال بدهد. این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله دولت اجرا شود.

تشکیل ستاد اجرایی

ستاد فرمان اجرایی فرمان امام، در زمینه امور مربوط به  اصل 49  قانون اساسی و مدیریت این اموال، به دستور امام خمینی تشکیل و تا به امروز فعالیت دارد. این ستاد  به عنوان یک مرکز اقتصادی مهم و قدرتمند در ایران شناخته می شود و اموال و دارایی های بسیاری دارد.

مطلب مفید | وکیل ستاد اجرایی 

به طور مثال این ستاد،  تعداد زیادی ملک و شرکت متعدد فعال در حوزه املاک و مستغلات، صنعت، نفت، بانکداری، مخابرات و … در مالکیت خود دارد.

نحوه صرف درآمدهای ستاد اجرایی

ستاد اجرایی فرمان امام طبق حکم حکومتی، موظف است همه درآمدهای خود را در موارد مقرره شرعی و در بنیاد پانزده خرداد، بنیاد شهید، بنیاد جانبازان، بنیاد مسکن، کمیته امداد، بهزیستی و مانند این ها صرف کند.

البته لازم به ذکر است که ضبط و مصادره اموال میبایست داراي محدوده و قلمرو مشخصی باشد. و ضوابط تعیین کننده آن به نحوي مقرر شود که هم از حتمیت و قطعیت برخوردار بوده و هم موجب تضییع حقوق مالکانه اشخاص نشود.

در این مقاله می خواهیم به صورت مختصر به موضوع معرفی ملک به ستاد اجرایی  بپردازیم.

معرفی ملک به ستاد اجرایی به چه دلایلی می تواند باشد؟

شاید شما هم متوجه شده باشید که اگر زمین یا ملکی خالی از سکنه  باشد به مرور زمان ممکن است توسط حیوانات به لانه تبدیل شود یا اینکه مرکز جمع زباله ها شود یا این که خلافکاران آن محل را به مرکز امنی برای خود جهت مخفی شدن تبدیل نمایند. این امر موجب می شود تا ساکنین آن محل امنیت روانی و جانی و بهداشتی خود را از دست بدهند.

مطلب مفید | وکیل اصل 49 

اصل 49 قانون اساسی باتوجه به مواد قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسی مصوب 17/05/1363 از جمله مواد 2 ،3 ،5 ،7 ،8 و 11 آن قانون، اصولاً راجع به مشروعیت یا فقدان مشروعیت طریق تحصیل اموال است. چنانچه طریق تحصیل اموال بطور نامشروع یعنی از طریق یکی از عناوین ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار و … باشد و این امر حسب ادعا و دعوی مطروحه، از سوی دادگاه انقلاب احراز گردد، دادگاه مزبور صلاحیت دارد تا پس از رسیدگی به استرداد و اعاده اموال ناشی از طرق نامشروع فوق، حکم دهد.

چگونگی معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، برخی از املاک بلاصاحب و رها شده بایستی تعیین تکلیف گردند تا از اسیب های آن برای منطقه جلوگیری کردد. در چنین مواردی بهتر است برای تعیین تکلیف مالکین آن اقدامات لازم صورت بگیرد.

نحوه معرفی ملک به ستاد اجرایی

نحوه معرفی ملک به ستاد اجرایی

برای معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام ابتدا با  نصب اطلاعیه هایی در محل وقوع ملک درصدد پیدا کردن مالک حقیقی آن بر می آیند تا با ارائه اسناد و مدارک مثبته حق مالکیت خود در جهت رفع موارد مذکور اقدام نمایند. لکن در صورتی که مالک یا مالکینی برای آن ملک یافت نشد، چنین ملکی به ستاد اجرایی فرمان امام معرفی می گردد تا در راستای قانون وضعیت مالکیت آن تعیین تکلیف گردد.

وضعیت املاک معرفی شده به ستاد اجرایی فرمان امام 

ممکن است ملکی پس از طی پروسه های قانونی توسط حکم دادگاه انقلاب در شعب ویژه آن جهت اجرای اصل 49 قانون اساسی مصادره گردد. در این حالت، ملک جهت اجرای فرایند مزایده به ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان نماینده بیت المال تحیول داده می شود.

 پس از معرفی ملک به ستاد اجرایی فرمان امام پروسه های قانونی آن برای اجرای این روند طی میشود. سایت مربوط به ستاد اجاریی فرمان امام، آگهی های مرتبط با مزایده را منتشر نموده تا عموم افراد از برگزاری آن مطلع گردند. پس از انتشار اگهی مزایده، افرادی که تمایل به شرکت در آن را دارند در تاریخ و ساعت و مکان مقرر اقدامات لازم را مبذول می نمایند.

اگر ملکی مشمول اصل 49 باشد ولی معامله شود چه اثری دارد؟

مفاد اصل 49 قانون اساسی از مصادیق قوانین سلب مالکیت است. ممکن است املاک اشخاص مشمول اصل 49 شود ولی مالکین ، ملک مورد نظر را بدون اعتنا به این اصل به دیگران بفروشند یا منتقل کنند. ماهیت معامله در مراحل مختلف(قبل از اعمال اصل 49 ،حین اجرا یا بعد از اتمام مراحل آن) متفاوت است.

چنانچه ملک جزء اموال عمومی یا انفال باشد، معامله باطل است. در بطلان چنین معامله ای تفاوتی ندارد که این معامله قبل از اعمال این اصل یا حین آن و یا بعد از اتمام مراحل آن باشد. در هر حال معامله باطل است.

اگر انجام معامله قبل از اعمال اصل 49 باشد چه حالتی برای آن متصور است؟

در این زمان دو حالت برای معمله متصور است:

حالت اول: فروشنده برای فرار از مقررات قانون (قانون مربوط به اعمال اصل 49 )مبادرت به این امر نهاده است كه چنین معامله ای باطل است.

حالت دوم: فروشنده برای فرار از مقررات این قانون مبادرت به فروش ننموده كه در چنین حالتی به نظر میرسد اولي آن است كه معامله را صحیح تلقی کنیم.

این دیدگاه از چهار جهت قابل توجیه است:

1- ماده 22 قانون ثبت؛

2-ماده 2 قانون نحوه اجرای اصل49؛

3-اصل استحکام قراردادها؛

 4-وحدت مالک تبصره دو ماده 9 قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسي.

اگر انجام معامله در حین اعمال اصل 49 باشد چه حالتی برای آن متصور است؟

چنانچه انجام معامله در حین اعمال این اصل باشد، معامله صحیح و نافذ  است.

اگر انجام چنین معامله ای پس از اعمال اصل 49 باشد چه حالتی برای آن متصور است؟

 در نهایت چنانچه انجام معامله پس از اتمام مراحل دادرسی باشد، چنين معامله اي محكوم به بطلان است. همان طور که در مقاله دیگری اشاره کردیم امکان بطلان سند صادر شده از سوی ستاد اجرایی فرمان امام وجود دارد . در صورتی که شرایط بطلان وجود داشته باشد در محاکم صالح قابل پیگیری است.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد احمدی
    18 مارس 2024 01:31

    سال ۱۳۸۸ ملکی کلنگی رو خریداری کردم پس از استعلامات مربوطه و انتقال سند به نامم جواز ساخت گرفتم و ملک رو ساختم بعد از اخذ گواهی پایان کار ستاد فرمان امام سند بنده رو باطل و بنام خودش صادر کرد نهایتا آن ساختمان را مجددا با ستاد معامله کردم مقداری نقد پرداخت کردم و تعدادی واحد آپارتمان در همان ساختمان به ستاد تحویل دادم پیش از این مسائل ستاد مدام میگفت این ملک باید به مستضعفین مملکت است اما الان کارمندان خود ستاد در آن ساکن هستند و زندگی میکنند

    پاسخ
  • سلام
    شما اگر راست میگین مشکلات اون مجتمع مسکونی ستاد ( پارس۱) در خ گرکانی منطقه رو حل کنید مردم مشکلات دارند

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up