مهلت پرداخت دیه حادثه کار

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای طرح سوال ، فقط از طریق پیامک ، و برای اعطای نمایندگی به وکیل جهت طرح دعوا و دفاع از شما در اداره کار ، با شماره 09196853590 تماس بگیرید.

مهلت پرداخت دیه حادثه کار

در مورد مهلت پرداخت دیه حادثه کار بیشتر بدانید

تعداد زیادی از کارگران متاسفانه درگیر حوادث ناشی از کار میشوند. این صدمات ممکن است منجر به نقص عضو و در برخی از موارد فوت کارگر شود. از این رو قانونگذار تلاش کرده تا به منظور پیشگیری از تضییع حقوق قانونی کارگران قوانینی مناسب را وضع کند. تا کارفرمایان را ملزم به جبران خسارت از قبیل پرداخت دیه نماید.

بیشتر بخوانید | دیه تصادف و نحوه پرداخت توسط بیمه

یکی از موارد حائز اهمیت مهلت پرداخت دیه حادثه کار است که در این مقاله بررسی شده است.کارگران گرامی میتوانند از وکیل حوادث ناشی از کار مشاور دریافت کنند.

مهلت پرداخت دیه حادثه کار

مهلت پرداخت دیه حادثه کار

قانون بیمه در مورد حادثه ناشی از کار چه میگوید؟

بر اساس قانون، کارفرما ملزم به بیمه نمودن کارگران است و ماده ۱۴۸ از قانون کار به این موضوع اشاره دارد. به این ترتیب بیمه کارگری اجباری است. در صورتی که کارگر در حین کار با حادثه ای روبرو شود که منجر به آسیب و صدمه شود، به منظور دریافت هزینه های درمانی و دیه متناسب با حادثه پیش آمده می تواند اقدام نماید و مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم برای کارفرما در نظر گرفته خواهد شد. در شرایطی که کارفرمایان از این عمل سر باز زده و از پرداخت دیه کارگر حادثه دیده خودداری نمایند، مرتکب جرم شده و کارگران از طریق شکایت و اقدامات قانونی میتوانند حق و حقوق خود مطالبه کنند.

مطلب مفید | وکیل دیه اتباع خارجی

باید دانست بیمه کارگری از سوی کارفرمایان الزامی میباشد. بر اساس ماده ۶۵ از قانون تامین اجتماعی هنگام بروز حوادث ناشی از کار، کارفرمایان ملزم به انجام تمامی اقدامات اولیه ضروری به منظور پیشگیری از شدت یافتن حادثه هستند. آنان باید مراتب را طی یک بازه زمانی ۳ روزه و به صورت مکتوب به اطلاع سازمان تامین اجتماعی برسانند.

علاوه بر این براساس ماده ۳۹ از قانون تامین اجتماعی همگی کارفرمایان موظف به ارائه اسامی کارگران بیمه شده و حق بیمه آن ها به سازمان تامین اجتماعی تا آخرین روز از ماه بعد هستند. اگر از انجام این کار خودداری کنند، مشمول جریمه می شوند.

گاهی اوقات ممکن است کارفرمایان از بیمه نمودن کارگران خودداری کنند. در چنین شرایطی در صورت بروز حوادث ناشی از کار و مشخص شدن رابطه بین کارفرمایان و کارگران، کارفرما ملزم به پرداخت کلیه هزینه های درمانی و جبران خسارات وارده خواهند بود. با توجه به قوانین ذکر شده در صورتی که کارفرمایان در این موارد مرتکب قصور شوند، کارگران می توانند تقاضای بازرسی نسبت به بررسی شرایط داشته باشند. آنان میتوانند پس از طرح شکایت برای دریافت دیه و تعیین مهلت پرداخت دیه حادثه کار اقدام نمایند.

بیمه کارگری و قانون تامین اجتماعی

بیمه کارگری و قانون تامین اجتماعی

 تعریف دیه

با توجه به قانون هر کسی که به صورت سهوی یا عمدی منجر به صدمه به مال و جان شخص دیگری شود، مسئول است. لذا باید خسارت های وارد آمده را جبران نماید. قانون در مورد آسیب های جسمی یا هر گونه ضرر جانی، دیه را در نظر گرفته است.

 بیشتر بخوانید | نحوه محاسبه دیه تصادف

دیه یا ارش ناشی از حوادث کار چگونه محاسبه و تعیین می‌گردد؟

در شرایطی که هر یک از کارفرمایان، کارمندان یا کارگران درگیر حادثه ناشی از کار شوند، بر مبنای قانون فردی که متحمل آسیب شده می تواند ارش این آسیب ها و یا دیه را دریافت نمایند. نهادی که تعیین کننده میزان دیه می باشد، پزشکی قانونی است. در نهایت این قاضی پرونده است که رای و حکم نهایی را صادر خواهد کرد . تعیین مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم نکته حائز اهمیت دیگر است. مبلغ ارش یا دیه بر اساس نرخی است که توسط قوه قضاییه در آغاز هر سال معین می شود. به طور کلی دیه ماه های حرام و غیر حرام با یکدیگر تفاوت دارند.

پرونده های مختلف یکسان نیست و در برخی از پرونده ها ممکن است کارفرمایان ملزم به پرداخت جریمه های دیگری نیز باشند. یکی از این موارد پرداخت خسارت در مورد مستمری کارگران و یا غرامت به سازمان تامین اجتماعی می باشد.

در حوادثی که منجر به جراحت های شدید و یا حتی قطع عضو شود، تعیین دقیق مبلغ دیه سخت تر می باشد. کارشناسان حاضر در اداره کار به همراه پزشکی قانونی محاسبه را انجام میدهند. در نهایت دادگاه رای نهایی را در مورد مبلغ و مهلت پرداخت دیه حادثه کار اعلام می نماید.

دیه یا ارش ناشی از حوادث کار

دیه یا ارش ناشی از حوادث کار

 مهلت پرداخت دیه حادثه کار چقدر است؟

در هر حادثه کار ممکن است مقصر یا مقصرینی نقش داشته باشند. بنابراین تعیین مسئولیت کیفری حادثه پیش آمده با توجه به نظرات کارشناسانه بازرسان اداره کار و کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود. با توجه به رای قضایی دادگاه، مقصر یا مقصرین شناسایی خواهند شد.

پس از وقوع حوادث ناشی از کار که منجر به آسیب شوند، در صورت رای دادگاه، کارفرما مکلف به پرداخت دیه به کارگر حادثه دیده می شوند. به این ترتیب محاسبه مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم لازم است. پس از وقوع هر گونه حادثه یا جنایتی که منجر به پرداخت دیه شود، مدت زمانی که برای پرداخت دیه تعیین می شود، به نوع حادثه یا جنایت بستگی دارد. این موضوع درمورد حادثه ناشی از کار هم صدق می کند.

حوادث ناشی از کار جزء جرایم شبه عمد است. لذا در این دسته از جرایم، مهلت پرداخت دیه حادثه کار برای پرداخت کننده ۲ سال قمری است. به این ترتیب که فرد پرداخت کننده در هر سال ملزم به پرداخت نصف مبلغ می باشد. گاهی اوقات پرداخت کننده ممکن است در بین فواصل زمانی و مهلت های قانونی تعیین شده، خواهان پرداخت همه یا بخشی از مبلغ دیه باشد. در این شرایط کارگر حادثه دیده باید آن را قبول کند.

کدام حوادث مشمول دریافت خسارت هستند؟

با توجه به ماده ۶۰ قانون تامین اجتماعی کلیه حوادث رخ داده شده برای کارگران هنگام کار و در محیط کاری مشمول دریافت خسارت و بیمه هستند. همچنین در صورتی که کارگران با دستور کارفرمایان برای انجام یک ماموریت به خارج از محیط کار رفته باشند و در حال انجام وظایف محوله باشند و همچنین حوادث رخ داده به خاطر کمک به دیگران هم مشمول دریافت خسارت و بیمه خواهد بود و در صورتی که مشمول دریافت دیه باشد، مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم معین خواهد شد.

مطلب مفید | وکیل دیه در تهران و حل پرونده جرایم کیفری

 سخن پایانی

تعداد حوادث ناشی از کار متأسفانه زیاد است و شدت جراحات و صدمات وارده به فرد حادثه دیده متفاوت خواهد بود. قانونگذار به منظور حمایت از کارگران قوانینی را وضع نموده که کارفرمایان را مکلف به پرداخت خسارت می نمایند و در شرایطی که کارفرما ملزم به پرداخت دیه شود، بحث مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم حائز اهمیت است.

22 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • باسلام چعرض ادب خدمت شما دوستان وعزیزان ومدیر ووکلای راهنمای کارگرانی که مددکارز امیدشون بخدا وحکمت بالاش، بشما دلسوزان قشر کار. من سفیرشرکت دیجی کالا جت ارسال سفارشات فروشگاهیبودم که منطقه بندب تعداد فروشگاههای طرف قرارداد دیجی کالا بودند رو باید ساپورت میکردم وکامل سفارشات رو بدست مشتری میرسوندم. حالا تواون منطقه ۵تا فروشگهه وهرکدومم شاید بین ۳تا۵کیلومترفاصلشون باشه ولی من بانیت خیر رضایت ازکارخودم ورضایت مشتری وکارفرما از من سفیر.تااینکه من تاریخ ۴۰۱/۰۵/۰۹ هنگام بردن سفارش دچارسانحه تصادف بدی شدم که بعداز گذشت ۱۷ماه تازه باعصا قادر براه رفتن هستم وهنوزم دوتاعمل دیگه دارم وبایپ تعویض مفصل بشم حتما ولی دیگه نه پولی دارم ونه امیدی به آیندم بااین اوضاعم. فقط اینکه تمامی روزهای کاری ما از قبل رزرو میشدن وتایم ۸ساعتی صبح وشب بودکه مبلغ ۱۷۵۰۰۰تومان بطور ثابت داشتین ومبالغ کرایه ی سفارشاتم جداگونه به کیف پول واریز میشدن ،تااینکه ازز اواخر برج ۱ سال جدید گفتن اگه تعداد سفارشاتتون پولش کمتر از ۱۷۵ شد مابقی رو پواریز میکنیم،بیشترم شدکه خب چه بهتر. اینجوری این پول ثابتم داشتن هیچی میکردن مثل قراراییکه روز ثبت نام بازاریابشون دادن وبه هیچکدوم عمل نکردن مثل بیمه که مهمترین موضوع برای انجام کارپیک هستش،چون همیشه توجاده وخیابون تورفت وآمد هستن وممکنه که هرلحظه اتفاق ناجوری مثل من که ۸ماه ونیم اونجا مشغول شده بودم وبازم مثل اینکه حق ندارن پیک رو بدون گواهینامه و بیمه کردنش ثبت نام کنن.. حالا من لاید چکارکنم واز اداره کار بابت انجام ندادن تعهد بیمه کارگری وسوانح ازشرکت ومدیریتش شکایت کنم، یابیمه تامین اجتماعی؟واینکه الان من کلی هزینه ی جراح خصوصی دادم چون دولتی نمیتونست منو عمل کنه و۴ماه فراموشی بابت ضربه مغغزی وکما رفتنم داشتم وپول بیمارستان وپلاتین وداروهامم که همش قرض ووام شدن وهنوزم ۹۰ملیون پول عمل دیگه ایکه صددرصدباید انجام بدم هستش..خواهش میکنم منو راهنمایی کنید که بحق قانونیم برسم.من دچار افسردگی ومشکل روحی شدیدم شدم.اجرتون باآقا ابالفضل.خدا حافظ ونگهدارتون باشه

    پاسخ
    • سلام.
      برای پیگیری حقوق خود و ادعاهایی که مطرح نمودید باید از طریق اداره کار اقدام کنید. برای انجام این کار با مراجعه به سامانه جامع روابط کار اقدام به طرح شکایت نمایید. برای شروع حتما به دفاتر پیشخوان مراجعه و ثبت نام و کد اختصاصی دریافت نمایید.

      پاسخ
  • اینجوری کارگر شکایت نکنه بهتره بمیره چون همه چی به نفع کارفرماست این دیگه چه جور قانونی هست که کارفرما دوسال فرصت داشته باشه برای دادن دیه نده که بهتره واقعا متاسفم برای قوانین کشورم

    پاسخ
  • اینجوری کارگر شکایت نکنه بهتره بمیره چون همه چی به نفع کارفرماست این دیگه چه جور قانونی هست که کارفرما دوسال فرصت داشته باشه برای دادن دیه نده که بهتره واقعا متاسفم برای قوانین کشورم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من سر کار. ابروم شکست گزارش حادثه ایمنی هم دارم مدارک پزشکی هم همین طور
    اما پیمانکار گفته من بیمه حادثه رد نکردم
    حتی این ماه بیمه تامین اجتماعی هم رد نکرد ب کجا باید شکایت کنم
    هم برا بیمه حادثه
    هم تامین اجتماعی

    پاسخ
  • حسین شیرازی
    27 اکتبر 2023 15:02

    سلام دکتر من دو روز در کارخانه پای دستگاه پرس ۱۶ تون بودم که بخاطر برخورد جرثقیل ریلی با درب دستگاه پرس آن درب آهنی روی سر من افتاد و سرم شکافت و سرم دوازده بخیه خورد لطفا مرا راهنمایی کنید که برای گرفتن دیه به کجا مراجعت کنم و مبلغ دیه ام چقدر می‌شود
    با سپاس

    پاسخ
    • سلام.
      برای ثبت درخواست بررسی حوادث ناشی از کار باید به مراجع قضایی انتظامی (تشکیل پرونده در کلانتری) مراجعه کنید و دادخواست یا شکایت بنویسید. این شکایت توسط مقامات قضایی و انتظامی بررسی می‌شود. سپس واحد بازرسی کار اداره کل کاروامور اجتماعی با بررسی پرونده و صحنه حادثه نظریه نهایی درباره مقصر حادثه را اعلام می‌کنند. در نهایت گزارش این کارشناسان به مرجع قضایی ارجاع داده می‌شود تا نظریه بازرس کار و رای نهایی درباره تعیین مقصر حادثه و مقدار و میزان دیه و ارش به حادثه‌دیده و کارفرما اعلام شود.

      پاسخ
  • سلام اقای دکترشرمنده مزاحمتون شدم من درمحیط کاری دروقت استراحت دراتاق حادثه اتش سوزی به دست خودم رخ داد ودست وصورتم وپام سوختدیه به من تعلق میگیره واگرمیگیره درطول درمان بایدبرم پزشک قانونی یااگرخوب شدم مدارک پزشکیم باعکسهایی که گرفتم کمکم میکنه یانه بایدچکارکنم

    پاسخ
    • سلام اگر حادثه در حین کار نبوده مشمول غرامت حادثه کار نمیشوید.

      پاسخ
  • با سلام متاسفانه من در کارگاه بر اثر حادثه دو انگشتم قطع شد حالا بعد از دوسال و اتمام درمان آیا دیه من طبق دیه دو سال پیش پرداخت خواهد شد یا طبق دیه روز

    پاسخ
  • سلام همسرمن برج ۲سرکار آسیب دیده صورتش بیمه رفته وهمه کارشو کرده وگفتن هزینه دیه پرداخت میشه ولی تا الان خبری نشده باید چیکارکنیم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام اگر کارهای اداری انجام شده و ظرف یک ماه غرامت حادثه را دریافت ننموده اید ، بهتر است مجددا پیگیری نمایید.

      پاسخ
  • سلامواحترام
    واقعیتش با این قوانین که من خوندم کلا به ضرر کارگره

    پاسخ
  • سلام خسته نباشی بنده دست راستم صدمه دیده میخوام بدونم وزارت کار بنده را ۳۰ درصدوکارفرما ۷۰ درصد مقصر کرده ایا دیه بنده که ۳۰ درصد مقصر بودم از حق من کم میشع یا ن

    پاسخ
    • سلام
      بیمه شرایط سخت گیرانه ای در مورد پرداحت غرامت دارد. در مورد شما بیمه مبلغ غرامت را فارغ از میزان سهم شما خواهد پرداخت البته با توجه به نظر کارشناس میزان آن را نمیتوان از هم اکنون مشخص نمود.
      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام مدت هزیبه پرداخت دیه چه قدر

        پاسخ
        • با سلام

          مهلت پرداخت دیه حادثه کار برای پرداخت کننده ۲ سال قمری است. به این ترتیب که فرد پرداخت کننده در هر سال ملزم به پرداخت نصف مبلغ می باشد .
          گاهی اوقات پرداخت کننده ممکن است در بین فواصل زمانی و مهلت های قانونی تعیین شده، خواهان پرداخت همه یا بخشی از مبلغ دیه باشد. در این شرایط کارگر حادثه دیده باید آن را قبول کند.

          پاسخ
          • تقی صادقی
            23 آگوست 2023 15:21

            سلام من از داربست افتادم قوزکهای پایم شکست کارفرما می فرماید چون شما پیمانکار هستید مسایل ایمنی با خودتان است وبرگه حوادث برایم رد نکردن

          • اگر قرارداد پیمانکاری دارید و شما در نقش پیمانکار فعالیت دارید و نیروهایی تحت امر شما هستند ، وظیفه بیمه خودتان و نیروهای تحت امرتان بر عهده شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.