نحوه شکایت از کارفرما توسط وکیل کار یا کارگر

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای طرح سوال ، فقط از طریق پیامک ، و برای اعطای نمایندگی به وکیل جهت طرح دعوا و دفاع از شما در اداره کار ، با شماره 09196853590 تماس بگیرید.

نحوه شکایت از کارفرما توسط وکیل 

چونه علیه کارفرما شکایت کنیم؟

چگونه علیه کارفرما شکایت کنیم؟

با نحوه شکایت از کارفرما توسط وکیل آشنا شوید

کارگران قشر بزرگی از جامعه را تشکیل می‌دهند و به دلیل اینکه بعضاً به لحاظ مالی و اجتماعی ضعیف هستند ممکن است از جانب برخی کارفرمایان مورد بی‌عدالتی‌ قرار گیرند.

همین موضوع باعث می‌شود موضوع شکایت از کارفرما توسط وکیل یا کارگر به یکی از موضوعات بسیار رایج در مباحث حقوقی تبدیل شود.

 در این مقاله قصد داریم جوانب مختلف این موضوع را شرح دهیم .

ممکن است شما نیز به‌عنوان کارگر از شرایط کاری خود شکایت داشته باشید. یعنی اعتقاد دارید حق و حقوقتان از طرف کارفرما پرداخت نمی‌شود.

در این صورت می‌توانید به سامانه شکایت از کارفرما سری بزنید و از آن طریق اقدامات خود را آغاز نمایید.

وکیل دعاوی کار در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری نیز در اینگونه موارد میتواند وکیل و مشاور امین شما باشد.

شکایت کارگر از کارفرما

هم اکنون این امکان فراهم شده که در کمترین زمان ممکن از گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری مشاوره حقوقی با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت دریافت کنید.

برای ارتباط با ما علاوه بر وب‌سایت مجموعه، شماره‌ تلفن‌هایی نیز در نظر گرفته شده تا بصورت مستقیم با بهترین وکیل شکایت در حوزه کار در تماس باشید.

مواردی که باعث شکایت از کارفرما می‌شود

در کدام موارد شکایت کنیم؟

در کدام موارد شکایت کنیم؟

در اولین بخش از مقاله مهم‌ترین موضوعاتی را که باعث می‌شود کارگر از کارفرمای خود شکایت کند ، بررسی خواهیم نمود.

بموجب قانون ، کارفرما موظف است با کارگر خود قرارداد کتبی تنظیم کند . وی باید همه موارد توافق شده اعم از روزها و ساعت‌های کاری، مبلغ حقوق، زمان افزایش حقوق و درصد آن، انتظارات طرفین و… را در آن شرح دهد.

عدم تنظیم قرارداد کتبی می‌تواند موجب شکایت از کارفرما شود. مورد دیگر آنکه اگر کارفرما حقوق کارمند خود را کامل ندهد یا از پرداخت آن امتناع نماید کارگر می‌تواند از وی شکایت کند.

یکی دیگر از موارد بسیار مهم و اساسی در مسئله کار ، شرط بیمه‌ کارگر است . توضیح آنکه همه کارفرمایان موظف هستند فردی که در محیط کاری آنها مشغول به فعالیت است را بیمه کنند. در غیر این صورت شامل شرایط شکایت می‌شوند.

مورد دیگر که در مقوله دانستن نحوه شکایت از کارفرما زیاد پیش می‌آید اخراج بی‌دلیل پیش از به پایان رسیدن قرارداد است. از دیگر موارد مهم در این زمینه نیز می‌توانیم عدم تعیین مرخصی برای کارگر، عدم افزایش‌ حقوق و مزایا و یا نپرداختن عیدی و حق فرزند و خواروبار را نام ببریم.

چگونه از کارفرما شکایت کنیم؟

در ادامه ، برای شما بهترین روش و نحوه شکایت از کارفرما را که به بالاترین درصد نتیجه‌بخشی ختم می‌شود شرح خواهیم داد. البته لازم به ذکر است اگر یک وکیل متخصص در امور کار نیز بر پرونده شما نظارت داشته باشد یا شخصاً امور را در دست بگیرد احتمال موفقیت شما بسیار بالاتر خواهد رفت.

همچنین باید بدانید که قوانین حمایتی بسیار زیادی دررابطه‌ با حقوق کارگر وضع شده است. با استفاده درست از این قوانین، دستیابی به حقوقتان چندان دشوار نخواهد بود.

در ادامه با نکات شکایت‌ از کارفرما طبق همین قوانین آشنا می‌شوید.

قرارداد خود را با همه جزئیات ببندید

معمولاً کارگران در شرایط دشوار کار و برای کسب یک جایگاه شغلی زیر بار همه خواسته‌های کارفرما می‌روند. یکی از این خواسته‌های نادرست اینکه در محیط کار مشغول خدمت شده و قراردادی را با کارفرما منعقد نمیکنند.

این مسئله به ضرر کارگر بوده و شرایط و نحوه شکایت از کارفرما را دشوار می‌کن.؛ اما باید بدانید که حتی بدون داشتن قرارداد نیز می‌توان از کارفرما شکایت کرد!

عدم پرداخت به‌موقع حقوق کارگران

پیشنهاد ما این است که در قراردادتان مواردی مانند شرح وظیفه و حدود اختیارات کارگر نوشته شود تا از اعمال وظایف بیشتر از حدود قرارداد جلوگیری شود. همچنین روزهای تعطیل، مرخصی‌ها و ساعت کاری فرد هم باید در قرارداد بوضوح بیان شود.

شکایت کارگر به خاطر حقوف

شکایت کارگر به خاطر حقوف

حقوق پایه و درصد افزایش آن، مبلغ قابل پرداخت برای اضافه‌کاری، جایی که کارگر موظف است کار کند و مدت زمانی که آن قرارداد اعتبار خواهد داشت از دیگر موارد لازم به اشاره است. در نهایت این قرارداد باید به توافق دو طرف رسیده باشد.

اگر حقوق پرداخت نشد چه‌کار کنیم؟

بیشترین موردی که باعث شکایت از کارفرما می‌شود عدم پرداخت حقوق است. این مورد می‌تواند به حالت‌های مختلفی مانند عدم پرداخت تمام‌ و کمال حقوق، عدم پرداخت به‌موقع و یا عدم پرداخت کلی باشد.

در چنین شرایطی پیشنهاد می‌کنیم که اولاً با دردست‌داشتن قرارداد به یک وکیل حرفه‌ای مراجعه کنید و دوم اینکه می‌توانید مراتب شکایت خود را به نزدیک‌ترین اداره کار به خودتان ارجاع دهید.

البته این را نیز باید بدانید که علاوه بر قرارداد، همراه‌داشتن مدارکی مانند استشهاد و رسید پرداخت‌های قبلی و هر چیزی که نشان دهد شما آنجا کار می‌کردید نیز میتواند کمک کننده باشد.

در گام بعدی لازم است که یک دادخواست تنظیم کنید و هرآنچه که به موضوع مربوط می‌شود را در آن شرح دهید. باقی موارد را خود اداره کار پیگیری می‌کند.

اگر قرارداد نداشته باشیم چطور از کارفرما شکایت کنیم؟

نحوه شکایت از کارفرما در شرایطی که قرارداد کتبی در میان نیست مسیر طولانی‌تری را پیش روی شما قرار میدهد. طبق اعلام وکلای حرفه‌ای اداره کار شما می‌توانید به دو طریق ثابت کنید که در آن مجموعه مشغول به فعالیت بوده‌اید اما حقوقی دریافت نکرده‌اید.

اول اینکه پرینت پرداخت‌های قبلی‌تان را از بانک بگیرید و اثبات کنید که از تاریخی به بعد دیگر چیزی دریافت نکرده است. راه دوم هم جمع‌آوری استشهاد و گواهی‌دادن دیگر افراد همکارانتان است.

برای شکایت درمورد بیمه یا صدمات چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

همان‌طور که اشاره شد مرجع اصلی شکایت از کارفرما، اداره کار استان یا شهر شماست. بااین‌حال یک سری اتفاقات در محل کار ممکن است پیش بیاید که به مراجع دیگری باید ارجاع داده شود.

برای نمونه ضرب‌وجرح و یا هرگونه آسیب‌دیدن دیگری که منجر به شکایت شود باید در دادسرا به ثبت برسد. بیمه نیز از مواد بسیار اساسی بوده که اگر کارفرما از آن سر باز بزند مشمول جریمه سنگینی می‌شود. درصورتی‌که می‌خواهید بابت بیمه از کارفرما شکایت کنید باید به اداره تأمین اجتماعی هم باید مراجعه کنید.

شکایت درمورد بیمه و بیکاری

شکایت درمورد بیمه و بیکاری

اگر با وجود همه پیگیری‌ها کارفرما حقوق ندهد چه شرایطی پیش می‌آید؟

شما می‌توانید مراحل و نحوه شکایت از کارفرما را به وکیل کار بسپارید تا پرونده شکایت را برایتان با بالاترین دقت و بهترین نتیجه به‌پیش ببرد. حال چه اینکه شما مراحل را انجام دهید و چه اینکه وکیل حکم پرداخت حقوق را بگیرد حکمی که صادر شود لازم به اجراست.

اگر کارفرما به‌حکم عمل نکند و از دادن حقوق امتناع کند آنگاه کارگر یا وکیل وی باید به دایره اجرای احکام قضایی مراجعه کند. در این مرحله دایره اجرای احکام تا 10 روز به کارفرما فرصت می‌دهد.

اگر در این بازه زمانی کارفرما حقوق را پرداخت نکرد آنگاه دادگاه می‌تواند از اموال و دارایی‌ها و یا حساب‌های بانکی کارفرما مبلغ حقوق را به کارگر پرداخت کند.

درصورتی‌که شما فرصت کافی برای رسیدگی به این امور را ندارید یا با مراحل دقیق رسیدگی به حقوق خود آشنا نیستید می‌توانید از گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری کمک بگیرید.

آیا شکایت‌ از کارفرما مدت‌زمان خاصی دارد؟

جالب است بدانید اموری مانند شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت‌ حقوق و دستمزد یا بیمه نکردن کارگر محدود به هیچ زمان خاصی نیست. لذا کارگر می‌تواند هر زمان که بخواهد با دردست‌داشتن مدارک اقدام کند. همچنین این کار می‌تواند توسط وکیل یا وارث فرد حتی بعد از فوت وی نیز صورت بگیرد.

با کمک وکیل شکایت کنید

با کمک وکیل شکایت کنید

سخن آخر و نکات تکمیلی درمورد شکایت‌ از کارفرما

در این مقاله با نکات بسیار مهمی که لازم است دررابطه‌ با نحوه شکایت از کارفرما در نظر داشته باشید آشنا شدید.

دانستیم که کارگر با دردست‌داشتن قرارداد کار نسبت به عدم پرداخت حقوق از جانب کارفرما میتواند طرح شکایت‌ کند.

بهتر است از قرارداد کتبی خود یک کپی برابر اصل داشته باشید و آن را نزد خود نگه دارید.

همچنین برای زمان‌های کارآموزی و کار آزمایشی که منجر به قرارداد می‌شود نیز حتماً یک قرارداد جداگانه تنظیم کنید و همه موارد مندرج در قرارداد معمولی را نیز در آن وارد کنید.

خوب است بدانید اخراج پیش از موعد نیز خلاف قانون کار بوده و کارفرما باید همه حق‌ وحقوق کارگر خود را پرداخت کند.

داشتن وکیل در این رابطه بسیار سودمند است و می‌تواند مسیر شما را کوتاه کند.

نکته آخر اینکه این پروسه به هیچ زمانی محدود نیست و حتی بعد از فوت فرد نیز قابل‌پیگیری است.

مقالات برای مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up