نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت معارض

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت معارض

نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت معارض ، سند مالکیت معارض ، سند مالکیت مؤخرالصدور

دادخواست ابطال سند معارض

سند مالکیت معارض چیست؟

سندی است که بعد از ثبت یک سند(سند اولیه) برای همان ملک در دفتر املاک ثبت شده باشد. به عبارتی هر گاه یرای یک ملک دو بار سند صادر شده باشد سند دوم را سند معارض می گویند.

احراز تعارض در صدور اسناد مالکیت، توسط “هیات نظارت ثبت”  انجام می پذیرد. سند مالکیت اولیه تا زمانی که به موجب حکم قطعی نهایی دادگاه باطل اعلام نشده ، معتبر است. و سند مالکیت دوم یا موخرالصدور نیز تا زمانی که حکم قطعی نهایی دادگاه به صحت آن صادر نشده ، نسبت به میزان و مورد تعارض ، سند معارض تلقی می شود.

مطالعه بیشتر | معامله معارض

مالکیت معارض

اسناد مالکیت معارض مربوط به زمانی می‌شود که تمام یا قسمتی از یک ملک یا حقوق ارتفاقی ملکی که ثبت دفتر املاک شده است، دوباره به نام دیگری در دفتر املاک ثبت شود.

در خصوص سند مالکیت معارض، در ماده ۳ لایحه قانونی راجع به اشتباهات ثبتی و اسناد مالکیت معارض مقرر شده است:

«هرگاه نسبت به ملکی کلاً یا بعضاً به تشخیص هیأت نظارت، اسناد مالکیت متعارض صادر شود، خواه این تعارض نسبت به اصل ملک باشد و خواه نسبت به حدود آن و نیز نسبت به حقوق ارتفاقی آن، سندی که ثبت آن مؤخر بر سند دیگری است سند مالکیت معارض نامیده می‌شود.»

مطالعه بیشتر | رسیدگی به اشتباهات و اختلافات ثبتی

سند معارض و تخلف ثبتی

"<yoastmark

همواره سند معارض، هدف حقوق ثبت را زیر سوال می‌برد. زیرا حقوق ثبت اعلام می‌کند همین که ملک در دفتر املاک ثبت شد، دولت مالک فعلی را به عنوان مالک اصلی می‌شناسد. قانون اجازه ثبت دوگانه یک سند را نمی‌دهد. و این مساله، یک تخلف نسبت به کارمندان ثبتی محسوب می‌شود. به این ترتیب اگر یک کارمند ثبت بی‌دقتی کند، سند معارض صادر خواهد شد که مجازات چنین تخلفی از سوی کارمند ثبتی سنگین است. هر سردفتر اسناد رسمی نیز که نسبت به ثبت انتقال سند مالکیت معارض اقدام نماید، به انفصال دائم از سردفتری محکوم خواهد شد.

مطالعه بیشتر | تعارض و ابطال سند مالکیت

وظیفه اداره ثبت در مورد سند مالکیت معارض

هر گاه اداره ثبت اسناد و املاک متوجه صدور سند مالکیت معارض شود، آن را به کلیه دفاتر اسناد رسمی حوزه ثبتی مربوطه اعلام می کند. سپس طی نامه کتبی مراتب را به دارندگان سند مقدم و معارض اعلام می دارد. جزییات و مراحل کار به صورت زیر خواهد بود.

مراحل اقدامات در اداره ثبت در مورد اسناد معارض

  • ارسال سند مقدم (اولیه) و موخر به دفتر اسناد مربوطه.
  • اعزام مامورین اداره ثبت برای تعیین حدود ملک و نقشه برداری و انجام عملیات کارشناسی.
  • ارسال گزارش به هیئت نظارت ثبت .
  • رسیدگی به تعارض اسناد مالکیت توسط هیأت نظارت و شورای عالی ثبت .
  • اعلام صدور سند مالکیت معارض توسط شورای عالی ثبت و هیأت نظارت به اداره ثبت محل وقوع ملک.
  • ابلاغ کتبی موضوع تعارض به دارنده سند مالکیت مؤخر.
  • قید کردن ابطال سند مالکیت معارض در ستون ملاحظات ثبت ملک.
  • اعلام مراتب به دارنده سند مزبور و دفاتر اسناد رسمی.
  • بطلان سند مالکیت معارض و ضمیمه پرونده ثبتی .
  • در صورتی که دارنده سند مالکیت معارض ظرف مدت دو ماه به دادگاه صالحه دادخواست داده باشد و گواهی طرح دعوی را به اداره ثبت تسلیم نماید، اداره ثبت تا صدور حکم نهایی دادگاه اقدامی در مورد اسناد یاد شده نمی‏ کند.

مطالعه بیشتر | ابطال سند رسمی توسط اداره ثبت

وظیفه مالک سند معارض

دارنده سند مالکیت معارض در اینجا با اخطاری وفق مقررات آیین دادرسی مدنی  مواجه است. وی باید در مدت ۲ ماه از تاریخ ابلاغ به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه کند. و گواهی طرح دعوی را اخذ و به اداره ثبت محل تسلیم و رسید اخذ نماید. در غیر این صورت، دارنده سند مالکیت مقدم الصدور گواهی عدم طرح دعوی را از مراجع صالحه اخذ و به واحد ثبتی تقدیم خواهد نمود. وی تحت هیچ شرایط تا پیش از اعلام رأی قطعی دادگاه ، حق معامله و انتقال سند را ندارد .

وظیفه مالک سند اولیه در مقابل سند مالکیت معارض

فرض کنید دارنده سند مالکیت مقدم بخواهد معامله ای را با سند خود انجام دهد. در این صورت وی می‌تواند قبل از صدور رای توسط دادگاه رسیدگی کننده، با دادخواست ابطال سند مالکیت معارض نسبت به انجام معامله در ملک اقدام کند. اما دفاتر اسناد رسمی مکلف هستند در این موارد، در سند انتقالی قید کنند که نسبت به سند مالکیت انتقالی، سند معارض صادر شده است. در این مورد تا تعیین تکلیف نهایی از سوی دادگاه، سند مالکیت جدید برای مالک جدید صادر نخواهد شد.

مجازات معامله با سند مالکیت معارض

ممکن است دارنده سند مالکیت معارض با سند مورد نظر معامله ای انجام دهد. و سپس حکم قطعی دادگاه به ابطال سند مالکیت معارض صادر شود. در این صورت ، وی به جزای نقدی معادل یک برابر بهای مورد معامله محکوم خواهد شد.

 

نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت معارض

ریاست محترم دادگاه حقوقی تهران

اینجانب …………………… به موجب سند رسمی شماره ………………… اداره ثبت غرب تهران، مالک رسمی شش دانگ یک قطعه زمین به مساحت ……………… متر مربع، واقع در بخش ……… تهران می‌باشم.

به موحب رای شماره ………………. مورخ ………….. هیئت نظارت ثبت استان تهران، سند مالکیت اینجانب بعد از سند مالکیت خوانده محترم در پلاک ثبتی مورد ترافع صادر شده و با سند مالکیت وی در تعارض است. این رأی در مهلت مقرر قانونی مورد اعتراض قرار گرفت. و پرونده جهت رسیدگی به اعتراض به رای هیئت نظارت ثبت استان تهران، به شورای عالی ثبت ارسال گردید. شورای عالی ثبت، طی رای شماره …………….. مورخ ………………، رای هیات نظارت ثبت استان تهران را ابرام و تأیید نمود.

با توجه به اظهارنظر کارشناسان دادگستری، همچنین توجه به استشهادیه پیوست از شهود و مطلعین دال بر سابقه تصرف اینجانب در ملک مورد نظر، و امعان نظر به اینکه خوانده محترم و ورثه ایشان طی 20 سال گذشته در ملک ترافعی مشاهده نشده اند. لذا رای شورای عالی ثبت در عدم تطابق با واقعیت موجود در منطقه و اسناد ارائه شده قرار دارد. علی هذا ضمن تقدیم دادخواست حاضر، صدور حکم به ابطال سند مالکیت موخر بنا به دلایل پیش گفته و مستندات پیوست و همچنین محکومیت خوانده به پرداخت هزینه‌های دادرسی مورد استدعاست.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ‌ک م نوری
    27 ژانویه 2024 00:32

    متن دادخواست ایراد داره سندمالکیت اینجانب قبل ازسندمالکیت خوانده صحیح است. درآخرش حکم به ابطال سند موخربنابه دلایل پیش گفته

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up