نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

تجدید نظر خواهی

پرونده‌های حقوقی معمولاً پیچیدگی‌های خاصی دارند که موجب می‌شود در برخی موارد رأی صادرشده با هدف نهایی شاکی یکسان نباشد. شناخت نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی به شما کمک می‌کند تا با مراحل تجدیدنظر درزمینه رأی اعلام‌شده آشنایی بیشتری داشته باشید و بتوانید در چنین شرایطی دوباره درخواست خود را جهت بررسی بیشتر به دادگاه ارائه دهید. بررسی دوباره رأی مطرح‌شده توسط دادگاه می‌تواند فرایندی زمان‌بر باشد؛ اما بهره‌گیری از وکلای مجرب موجب تسریع این روند مي‌شود.

هر یک از طرفین پرونده این امکان را دارند که اعتراض خود را نسبت به رأی ارائه‌شده، اعلام کنند؛ اما این اعتراض باید به‌صورت قانونی مطرح شود؛ چراکه در غیر این صورت، هر دو طرف باید تابع همان رأی ابتدایی باشند. دادخواست تجدیدنظرخواهی باید باتوجه‌به نوع پرونده، تعدد شاکیان، دادگاه محل رسیدگی به پرونده و … تهیه شود. در این متن قصد داریم شما عزیزان را به‌طورکامل با نمونه‌هایی از این نوع دادخواست آشنا کنیم.

مطلب مرتبط | تجدیدنظر خواهی از احکام حقوقی

در این مقاله قصد داریم به بررسی نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی بپردازیم. دادخواست تجدید نظرخواهی، یکی از مراحل اعتراض به‌ حکم دادگاه است. پس از دادگاه اولیه می‌توان این دادخواست را ارائه کرد. آخرین شانس فرد دادخواست کننده برای گرفتن حق خود میتواند این امر باشد. دادخواست را باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه تجدیدنظر ارائه داد.

به‌منظور سهولت و افزایش سرعت تجدید نظرخواهی، دادخواست تجدید نظر در برگه‌های چاپ شده و در قالبی آماده در دسترس افراد قرار گرفته است. دادخواست تجدید نظر خواهی با اطلاعات مورد نیاز، تکمیل شده و به دادگاه ارائه میشود. در ادامه ضمن ارائه نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی، به بررسی مقررات مربوط به تکمیل این دادخواست خواهیم پرداخت.

نکاتی دربارة ارائه نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

دادخواست تجدید نظرخواهی از مهم‌ترین مراحل دادرسی یک پرونده حقوقی است. باید در ارائه دادخواست به جزئیات توجه داشت. اینکار کمک میکند تا بتوان بهترین نتیجه را حاصل کرد. اولین نکته‌ این است که تجدید نظرخواهی در زمان محدودی امکان‌پذیر است . پس از گذشت زمان مقرر، امکان ارائه تجدید نظرخواهی وجود ندارد. برای افراد مقیم ایران، این زمان بیست روز و برای افراد مقیم خارج از ایران، این مدت‌، دو ماه از تاریخ ابلاغ حکم است.

وکیل ملیحه رنجبر

مطلب مفید | اعاده دادرسی کیفری

نکته بعدی فردی است که دادخواست تجدید نظرخواهی را به دادگاه ارائه میکند. تنها شخصی می‌تواند چنین دادخواستی را به دادگاه ارائه کند که رأی دادگاه به ضرر وی صادر شده است. گاهاً افرادی که شکایتی به دادگاه داشته‌اند از رایی که دادگاه به مجرم داده است، ناراضی هستند. اما این افراد اجازه ارائه دادخواست تجدید نظرخواهی به دادگاه را ندارند. چرا که اعتراض به رأی دادگاه به معنای باور داشتن به ضایع شدن حق فرد طبق قوانین حاکم بر جامعه است و نه حق شخص دیگر.

مطلب مفید | راهنمای تنظیم دادخواست

یکی از دلایلی که حساسیت نگارش دادخواست تجدید نظرخواهی را افزایش می‌دهد این است که معمولاً دادگاه تجدید نظر در یک جلسه، رای تجدید نظر شده را ارائه داده و جلسات بعدی برگزار نخواهند شد. پس دادخواست تجدید نظر آخرین شانس فرد برای مطالبه حق خود است. به همین دلیل اطلاع از قوانین و نحوه نگارش دادخواست تجدید نظر بسیار مهم است و به مهارت و تخصص نیاز دارد.

برگزاری دادگاه تجدید نظر

برگزاری دادگاه تجدید نظر

در چه شرایطی می‌توان نسبت به تجدیدنظر رأی صادرشده اقدام کرد؟

دلایل متنوعی جهت ارائه نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی وجود دارد؛ برای مثال اگر هر دو طرف یا یکی از طرفین پرونده نسبت به صلاحیت قاضی مدنظر اعتراضی داشته باشد، می‌تواند نسبت به ارائه درخواست تجدیدنظر رأی صادرشده اقدام کند. البته این نکته را به یاد داشته باشید که اثبات چنین دلیلی معمولاً بسیار دشوار است.

یکی دیگر از دلایل موجود جهت ارائه درخواست تجدیدنظر، عدم توجه قاضی پرونده به مدارکی است که توسط طرفین حاضر در پرونده ارائه شده‌اند. اگر رأی خاصی که صادر شده با قوانین کلی کشور مطابقت نداشته باشد نیز می‌توانید نسبت به ارائه درخواست تجدیدنظر اقدام کنید.

درصورتی‌که مدارک و مستندات مورداستفاده در دادگاه ازنظر یکی از طرفین دارای اعتبار کافی نباشند، باید درخواست تجدیدنظر رأی صادرشده ارسال شود. مهم‌ترین دلیل ارائه تجدیدنظر در دادگاه‌های خانواده (مربوط به طلاق) عدم وجود شهود کافی برای ثابت کردن جرم انجام شده است.

حضور دو قاضی در دادگاه

در ادامه مقاله نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی به نکات مهم دیگری خواهیم پرداخت. باید بدانید که به علت حساسیت بالای دادگاه تجدید نظر، در این دادگاه دو قاضی حضور دارند تا هیچ‌گونه خطایی رخ ندهد و حقی از متقاضی‌ ضايع نشود. البته دليل ديگري نيز براي حضور دو قاضي در اين دادگاه وجود دارد.

اين كار علاوه بر خطاهاي ناخواسته، از خطاهاي عمدي نيز جلوگيري مي‌كند و مانع لغزش يكي از قاضيان حاضر خواهد شد. تمام اين عوامل باعث مي‌شوند تا طرفين يك پرونده اجازه اعتراض به رأی دادگاه تجديد نظر را نداشته باشند. لذا دادگاه تجدید نظر تنها در یک جلسه برگزار شود.

مطلب مفید | فرجام­ خواهی از احکام دادگاه در دیوان عالی کشور

برخی آرا قابل اعتراض نیستند. در مرحله اول، دادگاه رأی قطعی داده و اجازه اعتراض از طرفین پرونده گرفته می‌شود. این قانون مربوط به رأی جرایم تعزیری درجه ۸ است و شامل جرایمی می‌شود که مجازات قانونی آنها تا سه ماه حبس است. یا جرایمی که جزای نقدی تا ۱۰ میلیون ریال دارند. همچنین جرایمی که مجازات آنها پرداخت دیه کمتر از یک‌دهم (ده درصد دیه کامل) است، اجازه اعتراض به رأی دادگاه وجود ندارد.

البته قوانین برای اعتراض به دیگر آرا نیز وجود دارد که در صورت نیاز می‌توانید از متخصصان حقوقی کمک بگیرید. در نهایت همان‌طور كه اشاره شد، نوشتن نمونه دادخواست تجدید نظر به‌خصوص در پرونده‌هاي پيچيده و سخت، كاري حساس بوده كه نيازمند دانش و تخصص است. بهتر است كه براي تجديد نظر خواهی در راي اين پرونده‌ها از وکلای متخصص كمك بگیرید تا بتوانید ریسک کار خود را به حداقل برسانید.

ارائه دادخواست تجدید نظر

ارائه دادخواست تجدید نظر

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

حالا به مهم‌ترین مبحث یعنی نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی می‌رسیم. در برگه دادخواست تجدید نظری که به دادگاه ارائه می‌شود نیاز است که اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی، شغل و محل سکونت تجدید نظر خواه (کسی که دادخواست تجدید نظر داشته و به رأی اولیه دادگاه اعتراض دارد)، تجدید نظر خوانده (کسی که رأی ابتدایی دادگاه به نفع وی بوده و در واقع اعتراضی به رای ندارد) و وکیل یا نماینده قانونی درج شود.

همچنین نیاز است که اطلاعات پرونده مورد نظر درج شده و دلایل و متضمات دادخواست نوشته شود. علاوه بر اطلاعات ذکر شده در پایان باید شرح دادخواست نوشته شود. توجه کنید که تمام این اطلاعات در برگه‌های مخصوص دادخواست تجدید نظر خواهی به دیوان عالی کشور باید نوشته ‌شود. در غیر این صورت ارزش قانونی نخواهد داشت.

موارد موجود در دادخواست تجدیدنظر به‌صورت عادی

اگرچه نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی مدل‌های مختلفی دارد؛ اما همه این موارد از یک نوع ساختار کلی بهره می‌برند. درواقع ساختار یک دادخواست تجدیدنظر باید دارای موارد زیر باشد:

  • کلیه اطلاعات مربوط به طرفین حاضر در پرونده (شامل نام و نام خانوادگی، شغل، محل زندگی یا اقامت و …)
  • کلیه مشخصات مربوط به مشخصات وکیل یا نماینده حقوقی طرفین
  • شماره دادنامه
  • شماره شعبه
  • دلیل مدنظر فرد درخواست‌کننده (برای سمت اعتراض نسبت به شاهد پرونده)
  • متن دادخواست
  • ذکر تشکر و احترام نسبت به دادگاه

در ادامه چند نمونه دادخواست تجدید نظرخواهی را مشاهده می‌کنید.

نمونه دادخواست تجدیدنظر درزمینه نقض در مدارک اعلام‌شده

با سلام و احترام

اینجانب ………………………….. فرزند ……………………………… به شماره شناسنامه …………………………….. نسبت به رأی جنابعالی درزمینه پرونده ………………….. با شماره دادنامه ………………………… اعتراض دارم. مدارکی که خدمت جنابعالی ارائه شده‌اند، چه ازنظر قانونی و چه ازنظر رسمیت، دارای اعتبار نیستند؛ بنابراین نمی‌توان از آن‌ها جهت بررسی پرونده مدنظر استفاده کرد. اینجانب درخواست تجدیدنظرخواهی خود را در مهلت تعیین‌شده توسط دادگاه و به انضمام شواهد لازم جهت رد مدارک ارائه‌شده به خدمت دادگاه محترم ارائه می‌کنم. خواهشمند است با بررسی دوباره مدارک اعطاشده نسبت به تجدیدنظر رأی نهایی اقدام فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام

دادخواست تجدیدنظر درزمینه عدم مطابقت رأی با قوانین حقوقی

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی دررابطه‌با عدم مطابقت رأی صادرشده با قوانین حقوقی کشور باید به شکل زیر باشد:

با عرض سلام و احترام

اینجانب ……………………. به شماره شناسنامه ………………….. فرزند ………………… نسبت به رأی ارائه‌شده توسط دادگاه …………………….. به شماره دادنامه ………………… اعتراض خود را اعلام می‌کنم. باتوجه‌به اینکه رأی اعلام‌شده توسط دادگاه محترم با ماده ……………………….. و صورت‌جلسه ………………… مغایرت دارد، خواهشمند است نسبت به تجدیدنظر درزمینه رأی اعلام‌شده اقدام فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام

نمونه دادخواست تجدیدنظر درزمینه رسمیت نداشتن شاهد پرونده

ریاست محترم دادگاه ……………….. شعبه ………………

با عرض سلام و احترام

اینجانب ……………………. به شماره شناسنامه ………………….. فرزند ………………… نسبت به رأی ارائه‌شده توسط دادگاه …………………….. به شماره دادنامه ………………… اعتراض خود را اعلام می‌کنم. علت اعتراض بنده عدم توجه قاضی محترم پرونده نسبت به مدارک ارائه‌شده به دادگاه است. قاضی مذکور بدون بررسی مدارکی که با تلاش و کوشش فراوان گردآوری شده بودند و تنها به‌دلیل منافع شخصی رأی خود را اعلام کرده است. خواهشمندم در صورت امکان نسبت به درخواست بنده در خصوص ارجاع پرونده به یک قاضی مجرب و بی‌طرف اقدام فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی

چرا باید در این شرایط از یک وکیل استفاده کنیم؟

اگرچه به چند نمونه از نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی اشاره کردیم. اما باید این نکته را به یاد داشته باشید که این موارد تنها بخش کوچکی از پیچیدگی حقوقی این پرونده‌ها را به نمایش می‌گذارند. اگر قصد دارید در هزینه‌ها و همچنین وقت خود صرفه‌جویی کنید، باید به سراغ یک گروه حقوقی معتبر بروید.

وکلا و مشاوران حقوقی با ریزترین نکات قانونی نیز آشنا هستند و به همین دلیل می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که حتی پیچیده‌ترین رأی‌های حقوقی ارائه‌شده نیز پس از ارائه دادخواست تجدیدنظرخواهی دوباره موردبررسی قرار گرفته‌اند. بنابراین باید تمام تلاش خود را در این زمینه به کار ببرید.

سخن آخر

از مراحل مهم یک پرونده حقوقی، گاها دادخواست تجدید نظر و برگزاری دادگاه تجدید نظر برای رأی صادر شده در دادگاه است که دارای شرایط و ضوابط خاصی است. در این مطلب، سعی شد نکات ضروری و حائز اهمیت در تجدید نظرخواهی ذکر شود و یک نمونه دادخواست تجدید نظر خواهی نیز ارائه شد. امیدواریم که مطالب برای شما مفید بوده باشد.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمدرضا فخرایی
    10 اکتبر 2023 21:00

    سلام.من یه ماشین از یه نفرخریدم که قراربراین شد که در تاریخ مشخصی وکالت بزنه که نزد ۹ماه گذشت و نامبرده فقط بافش و فصاحت جواب میداد.شکایت به دادگاه کردم روز جلسه دادگاه رو یادم نبود و فرداش رفتم حکم قاضی اصلا خیلی اشتباه بود واعتراض کردم دوباره رفت زیر نظرهمون قاضی و اعلام کرد چون درتاریخ مقرراعتراض نکردی دیگه نمیتونی اعتراض کنی

    پاسخ
  • هادی یعقوبی نژاد
    26 ژوئن 2023 23:43

    باسلام وسپاس که وقت گداشتید و ب همنوع خود نسبت ب حق حقوق شهروندی آگاهی میدین وبا مشاور دادان از ضایع شدن حقشون دفاع میکنید..سپاس خیلی باحالی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up