نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه 

آشنایی با تنفیذ هبه نامه

آشنایی با تنفیذ هبه نامه

‌با تنفیذ هبه نامه آشنا شوید

پر کردن نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه یکی از اقدامات حقوقی است که می‌تواند پای افراد را به دادگاه باز کند‌. این پرونده‌ها زمانی به جریان می‌افتند که فردی بوسیله یک قرارداد، مال خود را به شخص دیگری هبه کرده یا می‌بخشد.

ممکن است یکی از طرفین در اجرای این قرارداد کوتاهی کند. فرد ذی‌نفع که در این معامله زیان کرده می‌تواند با کمک مرجع ذی‌صلاح قضایی طرح دعوای تنفیذ قرارداد را داشته باشد.

مطلب مفید | شرایط تنفیذ یا ابطال وصیت نامه

طی این مراحل و به جریان درآوردن این قبیل پرونده‌ها جزء اموری نیست که تصور کنید خودتان بتنهایی می‌توانید از پس آن برآیید.

قطعاً پیش از هر کار لازم است با یک وکیل مشورت کنید و بدانید از چه طریقی زودتر به نتیجه خواهید رسید. ما افتخار همکاری با وکلای مجربی را داریم که میتوانند چنین مواقعی در کنار شما باشند.

در مورد هبه نامه و تنفیذ آن بیشتر بدانید

در مورد هبه نامه و تنفیذ آن بیشتر بدانید

اول بدانیم هبه نامه چیست

بر اساس متن قانون مدنی هر فرد اختیار اموال خود را دارد و می‌تواند برای آن هر تصمیمی بگیرد. یکی از این اقدامات ، بخشیدن این مال بدون دریافت هیچ‌ مبلغی است که به آن هبه می‌گویند.

دو طرف این معامله اغلب قراردادی را منعقد می‌کنند که می‌تواند رسمی یا عادی باشد. اما هر دو دارای اعتبار است. بااین‌حال یک نکته را از یاد نبرید. تا زمانی‌که فرد دریافت‌کننده مال، آن را در اختیار نگرفته باشد، شخص هبه کننده اجازه بازپس‌گیری آن را دارد.

حال تصور کنید یکی از این دو طرف اقدامی انجام داد که خلاف شرایط عقد هبه بود و طرف مقابل دچار ضرر و زیان شد. در چنین مواردی فرد متضرر می‌تواند از یک مرجع ذی‌صلاح کمک بخواهد.

او با پر کردن نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه و تقدیم آن به مراجع قضایی از دادگاه تقاضای تنفیذ هبه نامه را مینماید. در اصطلاح حقوقی او دادخواستی با عنوان تنفیذ هبه نامه را به جریان انداخته است.

دعوای تنفیذ هبه نامه و نکات آن

‌هر دادخواست، پرونده یا دعوایی که در دادگاه بررسی می‌شود، ارکان متفاوتی دارد. تنفیذ هبه نامه نیز از این قاعده دور نیست. اولین رکن از اجزای این دادخواست این است که قراردادی میان دو طرف دعوا باید وجود داشته باشد که می‌تواند شفاهی، کتبی، رسمی یا عادی باشد.

بصورت کلی اگر این قرارداد رسمی باشد دیگر نیاز به پر کردن نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه نیست. این دعوا زمانی قابل‌پیگیری است که یا قرارداد شفاهی باشد یا بصورت عادی و دستخط میان دو طرف رد  بدل شده باشد.

هبه نامه عادی

هبه نامه عادی

 

گاه هبه نامه به‌ صورت عادی تنظیم می‌شود

اگر فردی به شما با یک دستخط و بصورت عادی مالی را بخشیده است و اکنون در پی به دست آوردن آن هستید، باید به دادگاه مراجعه کنید. البته در این زمینه دو نظر کاملاً متفاوت وجود دارد که در ادامه ذکر خواهیم کرد. اما نکته اینجا است که هم‌زمان با نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه لازم است دعوای الزام به تنظیم سند رسمی هم به جریان بیفتد.

برای ارسال و تقدیم این دادخواست لازم است مدارکی را برای دادگاه ارسال کنید. هرچند ما توصیه می‌کنیم حتماً این اقدامات را برعهده وکیل خود قرار دهید. این بدان دلیل است که این پروسه طولانی و پیچیده است و می‌تواند وقت و انرژی زیادی را از شما بگیرد.

کمک‌گرفتن از یک وکیل می‌تواند شما را از یک میان‌بر به خواسته‌ای که دارید برساند.

 برخی معتقدند نباید برای تنفیذ هبه نامه به دادگاه رفت

در اغلب موارد حقوقی، میان علمای این رشته توافق نظر وجود دارد. اما در برخی از مسائل مانند تنفیذ هبه نامه نظر علما در دو جبهه اقلیت و اکثریت قرار می‌گیرد. این دو گروه چه می‌گویند؟

با کمترین‌ها شروع کنید

گروه کمی از علمای حقوق اعتقاد دارند که دادگاه محلی است تا افراد مظلوم به آنجا مراجعه کرده و حق خود را با کمک این مرجع باز پس گیرند. آن‌ها معتقدند حتی اگر هبه نامه عادی باشد، بازهم عدم التزام به آن باعث می‌شود فردی در این میان متضرر شود. پس این مراجع وظیفه دارند برای احقاق حق مظلوم میانجیگری کنند.

نظر باقی حقوق‌دانان چیست؟

بر اساس نظر بسیاری از افراد که در این رشته تخصص دارند، مبحث تنفیذ به دعاوی حقوقی اطلاق می‌شود که در آن اکراه یا اشتباه وجود داشته باشد. به عبارت ساده‌تر این اصطلاح زمانی به کار می‌رود که یکی از طرفین دعوا درزمینه اجرای قرارداد اکراه داشته باشد.

در هبه نامه رضایت هر دو طرف دیده می‌شود، پس تنفیذ دیگر معنایی ندارد. به عقیده آنان بر اساس ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی، دادگاه در مواردی دخالت خواهد کرد که دو طرف با یکدیگر خصومت داشته باشند. در غیر این صورت گرفتن وقت دادگاه هیچ توجیهی ندارد.

مدارک لازم را آماده کنید

اگر تصمیم دارید با نظر اقلیت همراه شوید، باید مدارکی حاضر کنید که نشان دهید حق شما تضییع شده است. علاوه بر مدارک شناسایی و کارت‌بانکی برای پرداخت هزینه دادرسی، باید تصویر هبه نامه را نیز داشته باشید. شهادت شهود و تحقیقات محلی همراه با درخواست استعلام و مدارکی ازاین‌دست لازمه کار شما است؛ پس با کمک یک وکیل آن‌ها را آماده کنید.

کلام پایانی

شاید فردی به شخص دیگری مالی منقول یا غیرمنقول را ببخشد؛ اما ازنظر حقوقی باید آن را به شیوه‌ای درست ثبت کند تا طرفین دچار مشکل نشوند. گاه اجرای این هبه می‌تواند برای دو طرف مشکلاتی به‌همراه داشته باشد که لازم است در این زمینه از دادگاه کمک بگیرید. هرچند بهترین کار این است که با کمک دفاتر رسمی پیش از هرگونه مشکلی آن را رسمی کنید.

برای رفتن به دادگاه بهترین اقدام مراجعه به یک وکیل است تا بتواند سریع‌ترین مسیر را به شما نشان دهد. با این شیوه شما با اطمینان خاطر به‌دنبال حقی خواهید بود که از آن شما است. کافی است با کمک یک وکیل دادخواست تنفیذ هبه نامه را پر کنید و سپس آن را ارسال کنید. وکلای گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری میتوانند در این موارد شما را به حقتان برسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up