وکیل شرکت های خصوصی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

وکیل شرکت های خصوصی

وکیل برای شرکتهای خصوصی

وکیل برای شرکتهای خصوصی

روابط و مناسبات اداری بین یک شرکت خصوصی با سایر شرکت ها، مشتریان و ارباب رجوع ، کارمندان، سهامداران و …. دارای اهمیت زیادی است. آگاهی از قوانین و عمل در چارچوب قانون میتواند مانع از تشکیل پرونده‌ های حقوقی و کیفری و یا طرح دعاوی مختلف شود‌‌. قوانین بسیار پیچیده هستند و تنها وکیل شرکت های خصوصی با تجربه با آنها آشنایی دارد.

مطلب مرتبط | وکیل دعاوی شرکت تجاری

در این مقاله اهمیت کمک گرفتن از وکیل در شرکتها و نیز وظایف و ویژگیهای یک وکیل خوب برای شرکت های خصوصی را بررسی میکنیم.

لزوم کمک گرفتن از یک وکیل متخصص در امور شرکت های خصوصی

با گسترش فناوری و پیچیدگی‌ دنیای کار و تجارت، اهمیت حضور افراد متخصص در زمینه حقوق تجاری بیش از پیش احساس میشود. در حقیقت همه شرکت‌ها دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند. و ممکن است با انواع مشکلات حقوقی مواجه شوند. در این موارد تنها وکلای متخصص که میتوان آنها را وکیل شرکت های خصوصی نامید، قادر به حل این مشکلات از طریق انجام اقدامات قانونی خواهند بود. آنها با وکالت دعاوی شرکت میتوانند اقدامات موثری را در مواقع ضروری به انجام برسانند.

اگر خوشبینانه ترین حالت ممکن را در نظر بگیریم، با فرض اینکه شرکتهای خصوصی دچار هیچگونه مشکل حقوقی و کیفری نشوند باز هم حضور یک وکیل برای ارائه راهنمایی های لازم در مناسبات مهم تجاری بسیار ضروری بنظر میرسد. عموم مردم و حتی مدیران شرکتها به اندازه یک فرد متخصص در این حوزه آگاه نیستند و تسلط کامل بر امور حقوقی شرکت ندارند. این امر نیاز به وکیل را دو چندان میکند.

ضرورت استفاده از وکیل شرکت

ضرورت استفاده از وکیل شرکت

از اینرو بهتر است شرکتها از ابتدای فعالیت خود برای کلیه امور حقوقی و مهم شرکت از یک وکیل متخصص کمک بگیرند. شرکتها از همان آغاز و  به هنگام ثبت شرکت در خصوص انتخاب نوع شرکت، چگونگی تنظیم اساسنامه ، شراکتنامه ، قراردادها ، نحوه تقسیم  سود و زیان، وظایف کارمندان و … به وجود وکیل شرکت های خصوصی نیاز دارند. زیرا وکیل میتواند کلیه فعالیتها را بگونه ای انجام دهد تا شرکت در ادامه مسیر  با مشکلات احتمالی کمتری مواجه شود.

چه کسی به عنوان وکیل شرکت های خصوصی انتخاب می شود؟

شخصی که به عنوان وکیل شرکت های خصوصی انتخاب می شود، الزاماً باید وکیل پایه یک دادگستری باشد. همچنین شرکت‌های خصوصی اگر درگیر پرونده ها و دعاوی مختلف شوند به نحوی که نیازمند حضور در دادگاه کیفری و حقوقی باشند، باید یک نفر وکیل پایه یک دادگستری را معرفی نمایند. این در حالی است که شرکتهای دولتی الزامی به انتخاب و بکارگیری وکیل پایه یک در مجموعه خود ندارند. آنها این حق را دارند که یک نفر کارشناس حقوقی را به عنوان نماینده حقوقی خود به دادگاهها و مراجع قضایی معرفی کنند. تا کلیه امور مربوطه به دفاع از حقوق شرکت را به عهده بگیرد. با این وجود شرکتهای دولتی در صورت لزوم میتوانند از یک وکیل دادگستری برای انجام امور حقوقی خود کمک بگیرند.

مهمترین ویژگی های وکیل شرکت های خصوصی

فردی که به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته میشود، این صلاحیت را دارد که در انواع دعاوی حقوقی، کیفری و… وکالت پرونده را برعهده بگیرد. تا در انجام مراحل قانونی پرونده به موکلین خود کمک کند. با این حال با توجه به پیچیدگی و گستردگی بسیار زیاد قوانین و مسائل حقوقی و کیفری اغلب وکلا تمایل دارند بصورت تخصصی تنها در یک حوزه خاص متمرکز باشند و منحصراً وکالت دعاوی مربوط به آن حوزه را بر عهده بگیرند. وقتی کسی به عنوان وکیل شرکت های خصوصی استخدام میشود، ضروری است که دارای تجربه و دانش کافی باشد.

وکیل شرکت باید بتواند بدرستی دعاوی تجاری را پیگیری نماید. و با قوانین حاکم در دنیای کار و تجارت به خوبی آشنا باشد. مدیران شرکتها به دنبال وکیل پایه یک دادگستری با سابقه موفق در امر مشاوره و یا دفاع از پرونده های شرکت هستند. مهمترین گام قبل از استخدام و همکاری با یک وکیل، بررسی سوابق کاری او میباشد. به طور خلاصه میتوان ویژگیهای زیر را برای وکیل شرکت های خصوصی در نظر گرفت:

  • اشراف کامل بر کلیه قوانین حاکم در دنیای کار و تجارت
  • تسلط کامل در مورد روند پرونده های دعاوی حقوقی و کیفری شرکت
  • داشتن اطلاعات کامل در مورد انعقاد قراردادها و معاملات شرکت

در صورتیکه وکیل شرکت عملکرد مناسبی داشته باشد و کلیه مناسبات تجاری شرکت به درستی و در چارچوب قوانین پیگیری شود، پرونده های حقوقی و کیفری شرکت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند. که نشان دهنده مهارت و دانش بسیار بالای وکیل است.

شرح وظایف وکیل شرکت

بسیاری از اوقات اهمیت حضور وکیل شرکت های خصوصی زمانی احساس میشود که این شرکت ها با مشکل حقوقی دست و پنجه نرم میکنند. بسیاری از مدیران شرکتها اطلاعات دقیقی در خصوص قوانین ندارند بنابراین قادر نخواهند بود اقدامات حقوقی را در وقت مقتضی انجام دهند. وکیل شرکت های خصوصی به خوبی با قوانین آشنایی دارد. میتواند راهکارهای حقوقی و قانونی مناسب را پیشنهاد دهد. یک وکیل با تجربه همچنین در خصوص چگونگی مطرح کردن دعاوی و تنظیم لوایح و دادخواست ها از آگاهی لازم برخوردار است.

وکیل وظیفه دارد کلیه مسائل را تا حصول نتیجه نهایی به دقت پیگیری کند. وکیل دارای وظایف بسیار مختلفی است، مهمترین آنها رسیدگی به دعاوی شرکت میباشد. برخی از وکلا تمایلی به انجام کارهای خارج از دادگاه ندارند. بهترین کار این است که شرکتها بطور دقیق در قراردادی که با وکیل منعقد میشود، شرح وظایف کامل وکیل را ذکر کنند.

مهمترین وظایف وکیل شرکت  
  • انجام اقدامات ضروری در خصوص دریافت مطالبات شرکت مانند چک و سفته
  • انجام کلیه امور مربوط به قراردادهای شرکت مانند تهیه پیش نویس قراردادها، حضور در مذاکرات مربوط به قراردادهای اجاره یا خریدهای شرکت
  • بررسی امور مربوط به ادغام دو شرکت یا انجام مذاکرات و معاملات مربوط به خرید یک شرکت
  • کمک به شرکت ها برای گسترش کسب و کارشان و آغاز فعالیت استارتاپ ها و یافتن سرمایه های جدید
  • نظارت دقیق بر روند فسخ قراردادهای شرکت
  • ارائه مشاوره در خصوص امور بیمه ای، مالیاتی و بانکی شرکت
  • نظارت بر میزان سرمایه شرکت و نوسانات آن اعم از کاهش یا افزایش سرمایه شرکت

حقوق وکیل در شرکت‌های خصوصی

آغاز بکار وکیل شرکت های خصوصی همراه با قرارداد همکاری میباشد. در یک قرارداد همکاری دقیق و اصولی تمام شرح وظایف و خواسته های شرکت از وکیل درج میشود. همچنین حقوق و مزایا نیز باید در قرارداد ذکر شود. پیش از عقد قرارداد در رابطه با حقوق و مزایا بین وکیل و مدیران شرکت مذاکرات لازم انجام می‌شود. پس از توافق، مبلغ دقیق دستمزد در قرارداد درج شده و به امضای طرفین قرارداد میرسد. حقوق یک وکیل به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. از آن جمله می‌توان به مسائل حقوقی و دعاوی شرکت، میزان دانش و تخصص، تجربه کاری، مهارتهای وکیل و … اشاره کرد.

اغلب شرکت های خصوصی امروزه تمایل دارند تا یک وکیل تمام وقت با شرکت آنها همکاری کند. به این ترتیب آنها دسترسی کامل به وکیل خواهند داشت. در چنین شرایطی حقوق معین و ثابتی در نظر گرفته میشود. اگر شرکت تنها برای موارد خاصی مانند تنظیم شکواییه و انواع دادخواست ها نیاز به به کمک وکیل داشته باشند، پرداخت حقوق و دستمزد نیز متناسب با این موارد خواهد بود. گاهی اوقات وکلا اختیارات و وظایف بیشتری دارند و برعهده گرفتن وکالت پرونده های حقوقی و کیفری شرکت نیز به عهده آنها است. به این ترتیب پرداخت حقوق و دستمزد میتواند به صورت یک مبلغ ثابت ماهانه و یا به صورت حق الوکاله جداگانه برای هر پرونده باشد.

کلام پایانی

مدیران شرکت های خصوصی اغلب تلاش میکنند برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل احتمالی کلیه فعالیتهای شرکت را زیر نظر یک وکیل با تجربه به پیش ببرند. حضور وکیل شرکت های خصوصی باعث می‌شود شرکتها کمتر دچار مشکلات حقوقی شوند. همچنین در صورت نیاز به حضور در دادگاه ها، طرح شکواییه، تنظیم قراردادهای مختلف ، وکیل نقش بسیار پررنگی خواهد داشت.

گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری با داشتن تجربه کافی در زمینه مشاوره و نیز وکالت دعاوی حقوقی و کیفری آماده خدمت رسانی به شرکتها در جهت رفع مشکلات حقوقی آنان است. در صورت تمایل ، با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.