اقرارنامه ملکی و اهمیت آن
در نوشتن اقرارنامه ملکی دقت کنید
اقرارنامه ملکی و اهمیت آن
آیا میدانید اقرارنامه چیست ؟ در مورد آن چه می دانید؟ احتمالاً این موضوع برایتان خیلی مهم است. پس کنجکاو هستید در مورد اقرارنامه محضری ، اقرارنامه ملکی ، افرانامه فروش ملک و نظایر آن بیشتر بدانید. با ما همراهی کنید تا در مورد انواع اقرارنامه و موضوعات مرتبط با آن بویژه در امور مربوط به خرید و فروش ملک به صورت خلاصه نکاتی را فرا بگیریم.
اگر در هر مورد ابهاماتی دارید میتوانید در اولین گام از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید و نکات مبهم را سؤال کنید و پاسخ سؤالات اولیه خود را از مشاور دریافت نمایید. در مورد پرونده هایی که قصد پیگیری توسط وکیل با تجربه دارید لطفاً با شماره دفتر تماس بگیرید تا ترتیب ملاقات با وکیل برایتان داده شود. در صورت تمایل با وکیل تلفنی ، ارتباط برقرار نمایید.
معنی اقرار در قانون
ماده 1259 قانون مدنی اقرار را اینگونه تعریف می نماید: “عبارت از اخبار به حقی است برای غیر بر ضرر خود”.
اقرار از این جهت اهمیت پیدا می کند که فردی ادعایی را مطرح می کند. این ادعا ممکن است بدلیل در دست نداشتن اسناد رسمی مورد انکار قرار گیرد. در این شرایط وجود اقرارنامه کتبی می تواند نقش تعیین کننده در اثبات ادعای وی داشته باشد.
برای آنکه با مفهوم اقرار و اقرارنامه ملکی به عنوان یکی از موارد اقرار آشنا شویم بگذارید مثالی بزنیم. فرض کنید آقای “الف” ادعا می کند مالک قطعه زمین و یا یک ملک معین است. اما زمین یا ملک مورد اشاره، دارای سند رسمی نیست. ولی وی اقرارنامه ای در اختیار دارد که از فروش و یا هبه ملک از جانب آقای “ب” به وی حکایت می کند. ضمن اینکه آقای “الف” در حال حاضر ملک را در تصرف خود دارد. در اینجا اقرار آقای “ب” به عنوان یک سند برای ایجاد حق برای آقای “الف” و به ضرر آقای “ب” دلالت می نماید.
به عبارتی آقای “ب” مالکیت را از خود سلب و به آقای “الف” اعطا نموده است. از این رو گفته می شود اقرار در واقع ایجاد حق برای دیگری و به ضرر خود است. چنین اقرارنامه ای در حکم یک سند قابلیت دفاع دارد و به عنوان سندی که بر مالکیت تاکید دارد، نافذ است.
تنظیم اقرارنامه ملکی در محضر یا اقرارنامه محضری
اقرارنامه محضری
ممکن است اقرارنامه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود. در این صورت به آن، اقرارنامه محضری گفته می شود. اقرارنامه محضری می تواند در مورد موضوعات مختلف و از جمله در مورد ملک یا مثلاً اقرارنامه فروش ملک باشد. به این اقرارنامه اخیر ، اقرارنامه ملکی هم می گویند.
اهمیت اقرار
تا اینجا کمی با اقرار و اقرارنامه ملکی آشنا شدیم. حال بهتر است بدانیم در قانون برای اقرار به عنوان دلیل و یا سند ایجاد حق برای دیگری اهمیت زیادی در نظر گرفته شده است. بگونه ای که به استناد مواد 1261 و 1280 قانون مدنی نمی توان تفاوتی میان اقرار کتبی و شفاهی قائل شد. زیرا هر دو از نظر قانون دارای اعتبار یکسان هستند. با این وجود در مقام عمل و در محاکم، اقرارنامه کتبی ارزش و نقش بهتری در اثبات حق دارد.
شرایط اقرار کننده
برای آنکه اقرارنامه ملکی را بهتر مورد ارزیابی قرار دهیم بهتر است در مورد شرایط اقرار یک نکته را بدانیم. در ماده 1262 قانونگذار برای اینکه اقرار اثر قانونی خود را حفظ نماید برای آن چند شرط در نظر گرفته است. در ماده مذکور آمده است:
“اقرار کننده باید بالغ و عاقل و قاصد و مختار باشد بنابراین اقرار صغیر و مجنون در حال دیوانگی و غیر قاصد و مکره موثر نیست”.
انکار در اقرار مسموع نیست
نکته مهم دیگر آنکه اگر فردی بر علیه خود و به نفع دیگری اقرار نماید. نمی تواند اقرار خود را پس بگیرد. ماده 1275 قانون مدنی چنین مقرر می دارد:
“هر کس اقرار به حقی برای غیر کند ملزم به اقرار خود خواهد بود.”
به عبارتی نمی تواند آن اقرار را انکار نماید. و این انکار از او پذیرفته نمی شود. در این رابطه ماده 1277 مقرر می دارد:
“انکار بعد از اقرار مسموع نیست. لیکن اگر مقر ادعا کند که اقرار او فاسد یا مبنی بر اشتباه یا غلط بوده شنیده میشود. و همچنین است در صورتی که برای اقرار خود عذری ذکر کند که قابل قبول باشد. مثل اینکه بگوید اقرار به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله بوده که وصول نشده. لیکن دعاوی مذکوره مادامی که اثبات نشده مضر به اقرار نیست.
اقرار فقط در مورد حق و سهم خود نافذ است
نافذ بودن اقرارنامه
باید دانست که اقرار هر فرد فقط در مورد سهم و یا حق خودش قابل استماع است . بنابراین کسی نمی تواند در مورد حق و حقوق دیگران اقرار نماید و چنین اقراری از اساس قابل استماع نیست.
ماده 1278 قانون مدنی می گوید:
“اقرار هر کس فقط نسبت به خود آن شخص و قائم قام او نافذ است و در حق دیگری نافذ نیست. مگر در موردی که قانون آن را ملزم قرار داده باشد”.
برای مشاهده نمونه متن اقرارنامه ملکی مقاله اقرارنامه فروش ملک را ببینید.
اقرارنامه فسخ قرارداد
گاهی طرفین یک قرارداد مثل قرارداد اجاره به دلایل مختلف تصمیم می گیرند قراردادی را که قبلاً میان خود منعقد نموده اند فسخ نمایند. در این موارد نیز بهتر است اقرارنامه فسخ قرارداد میان طرفین تنظیم شود تا خدای نخواسته در آینده مشکلی از سوی یکی از طرفین برای طرف مقابل ایجاد نگردد. به این اقرارنامه اقرارنامه فسخ قرارداد اجاره می گویند.
نمونه اقرارنامه فسخ قرارداد اجاره
در تاریخ ……………………. طرفین قرارداد اجاره شماره …………………………… بنامان آقای / خانم ………. فرزند ………………….. کد ملی ……………………به شماره شناسنامه ………….. صادره از ………………………… به آدرس …………………………………….. کد پستی ……………………. تلفن ……………………………به عنوان موجر و آقای/خانم ……………. فرزند …………………… کد ملی ………………………. شماره شناسنامه ………….. صادره از …………………….. به آدرس ……………………………………. کد پستی ………………. تلفن ……………………به عنوان مستاجر قرارداد شماره ………………… حاضر گردیدند در دفترخانه اسناد رسمی شماره ………………………. و هر دو نفر ضمن اعلام رضایت و توافق مبنی بر فسخ اجاره نامه فوق الذکر ضمن اقرار به انجام کلیه تعهدات طرف مقابل، اجاره نامه موصوف را از حال التحریر سند برای بقیه مدت فسخ نموده و از این تاریخ نسبت به موضوع مورد فسخ هیچگونه حق و ادعایی از یکدیگر نداشته و حق هر گونه ادعا در آینده را نیز از خود سلب و ساقط نمودند.
نمونه اقرارنامه واگذاری ملک
در تاریخ …………. متن این سند اینجانب آقا/خانم ………………….. فرزند ……………………….. متولد ……………………… شهرستان ……………………..شماره شناسنامه …………………. کد ملی ……………………………… به آدرس ……………………………………………………………………………… تلفن……………………………. در این دفترخانه حاضر شدم و در کمال صحت و سلامت روح و روان و با رضایت و اختیار کامل و بدون اجبار و اکراه اقرار و اعتراف صریح و صحیح و بی قید و شرط می نمایم که بر اساس سند وکالت بلاعزل شماره …………………………..……تاریخ ……………….……… تنظیمی در دفترخانه شماره …………………. تمامی شش دانگ یگدستگاه آپارتمان به مساحت …………………. دارای پلاگ ثبتی ……………. مورد اشاره در وکالت بلاعزل واقع در …………………………….. را به صورت فروش قطعی ( عقد بیع ) به آقا/خانم …………………………. فرزند………………. کد ملی ………………………… فروخته و کل ثمن معامله را بصورت نقدی و کامل و یکجا دریافت نمودهام و هرگونه ادعا و اعتراضی را در این خصوص از خود سلب و ساقط نمودم.
اقرارنامه ملکی عادی
اگر اقرارنامه های فوق یا همان اقرارنامه ملکی بدون حضور در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود به آنها اقرارنامه عادی گفته می شود. یعنی در مراجع رسمی به ثبت نرسیده است.
اعتبار اقرارنامه ملکی در دادگاه
اقرارنامه ای که در دفاتر اسناد رسمی نوشته نشده در مواردی ممکن است مورد انکار قرار گیرد. از این رو اقرارنامه محضری مهم است زیرا قابل کتمان نیست. ولی اقرارنامه دستی را می توان مورد انکار قرار داد. در هر حال هر دو اقرارنامه(محضری و عادی) در جای خود به عنوان سند و مدرک قابل استفاده و استناد در محاکم قضایی خواهند بود. با این تفاوت که اقرارنامه محضری سند رسمی تلقی می گردد و قابل دفاع بوده و نمی توان آن را انکار کرد.
اما اقرارنامه دستی یک سند عادی محسوب می گردد که می توان آن را جعلی دانست. در این صورت باید اثبات نمود که این اقرارنامه صحیح بوده و جعلی نیست. این موضوع هم کمی زمان بر است و باید از طریق قاضی موضوع به کارشناس احاله شود. و نظر کارشناس و علم قاضی در این مورد تعیین کننده خواهد بود.
اعطای وکالت به وکیل
ممکن است شما به دلایل مختلف درگیر پرونده های حقوقی و یا کیفری شده باشید. اگر قصد بهره مندی از خدمات بهترین وکیل حقوقی تهران را دارید و یا می خواهید به وکیل کیفری برای پیگیری پرونده خود مراجعه نمایید، با ما تماس بگیرید.
چنانچه بدلایل مختلف درگیر مشکلات ملکی و ثبتی مربوط به ملک خود و یا نزدیکان خود شده اید بهتر است با بهترین وکیل ملکی مشورت نمایید. قدر مشاوره حقوقی و اهمیت آن در موضوعات حقوقی را بدانید. برای نتیجه بهتر، در جلسه حضوری با وکیل و ارائه اسناد و دریافت مشاوره های لازم، خود را از نگرانی های آتی نجات دهید.
14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
اگر شخصی با همکاری دفتر خانه به صورت پنهانی از کسی اقرار نامه ملکی بگیرد چه حکمی دارد
سلام اگر معلوم شود و بتوان اثبات کرد که اقرارنامه تحت اجبار بوده حتماً سردفتر مجازات خواهد شد و حتی ممکن است برای مدتی تعلیق شود.
البته اثبات چنین اموری کمی مشکل خواهد بود.
سلام آیا میشود برای ملک قولنامه ای که هیچ سندی ندارد از فروشنده اقرار نامه فروش ملک گرفت ؟
سلام.
بله میتوانید .
سلام آیا اقرار در امور خرید و فروش ملک را در بازپرسی شود و این اسناد را میشود در دادگاه حقوقی استناد و دلیل آورد…حال اینکه در جلسه بازپرسی شکایت در فروش مال غیر بود و بازپرس گفته شما طبق این مبایعه نامه زمین رو فروختی ولی در دادگاه حقوقی گفتیم که مبایعه نامه صوری بوده و جلسه باز پرسی بر طبق اسناد نظر داده ..حال چیکار باید بکنیم،ممنون
لطفا این مورد را از طریق مشاوره تلفنی با وکیل و پرداخت هزینه مورد توجه دقیق قرار دهید. اگر تمایل به مشاوره داشتید لطفا با شماره 09122491524 تماس بگیرید.
تشکر.
سلام عموی اینجانب مقدار هفتصد متر زمین مسکونی که درمالکیت خودش بوده به دولت فروخته چون زمین سند نداره اقرار نامه محضری انجام شده حال بعد از ۱۵ سال متوجه شده که زمین بیشتر از این متراژ حقش بوده ونسبت به حدود اربعه اعتراض داره به نظر شما وکلای عزیز پیگیر بشوند یاخیر ؟
سلام.
سوال شما خیلی کلی مطرح شده و باید از روی مدارک ارزیابی و قضاوت کرد.
سلام سال 73 عمویم حق امتیاز استفاده از دفترچه چای را به پدرم فروخته ولی حدود 10 سال قبل بدلیل اینکه از باغ چای به مسکونی تغییر کاربری زمین بگیرد بوته های چای را سوزانده و زمین باغ چای را بین فرزندان تقسیم نموده است بی انکه به ان اقرارنامه ی محضری اعتنایی داشته باشد جهت اعاده این حق به پدرم که سالخورده هم هستند چه میشود کرد و اصلا چه حقی پدرم با توجه به ان اقرار نامه دارند که پیگیر شویم
سلام.
شما کار چندانی نمیتوانید انجام بدهید .
اقرارنامه سند محکمی محسوب نمیشود که بتوان با اقرارنامه بتوانید برای دفاع از حقوقی که برای پدر خود قائل هستید بهره ببرید.
سلام من یه ملکی فروختم به یک شخصیی با فروش نامه دستی. الان شخص فروشنامه دستی را آشکارنمیکنه بجاش اقرار نامه داره. ولی مبلغ و سریال چک در فروشنامه ذکر هست. آیا کدوم مدرک الان معطبر هست؟
سلام
همیشه اعتبار مبایعه نامه یا به قول شما فروش نامه بیشتر است.
موفق باشید.
باسلام پدرم 40 سال پیش ملکی را به طور رسمی از فردی خریده و اکنون فردی که نوه برادرش است مدعی است که باید پدرم یک اقرارنامه عادی که توسط آن فرد تنظیم شده را امضا کند و اقرار کند که این ملک متعلق به برادرش هم بوده و با توجه به اینکه چندین بار اقدام به تهدید و ارعاب پدرم کرده و چون از اساس این موضوع کذب است پدرم این اقرارنانه عادی را که نوه برادرش علیه او تنظیم کرده را امضا نکرده و اکنون پس از گذشت پنج سال یکی از آشنایان آن فرد پیغام آورده که این فرد سال گذشته از غفلت پدر سالخورده ما (83)سال سن استفاده کرده و به لطایف الحیل امضا پدرم را بر روی آن اقرارنامه عادی گرفته و مدعی شده به محض اینکه پدر ما از دنیا برود این اقرارنامه را در دادگاه به جریان می اندازد اگر واقعا این ادعایش،درست باشه و امضای پدرمان را گرفته باشد و بعد از فوت پدرمان آن را نشان دهد ما چه باید بکنیم
سلام.
لطفا از طریق واتساپ سوال خود را از وکیل بپرسید.
ممنون