انتقال سرقفلی به فرزند چگونه است؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

انتقال سرقفلی به فرزند

نحوه انتقال سرقفلی به فرزند

نحوه انتقال سرقفلی به فرزند

آشنایی با موضوع انتقال سرقفلی به فرزند

بحث انتقال سرقفلی و یا مطالبه سرقفلی یکی از موضوعاتی است که همیشه سؤال و شبهه در آن برای افراد عادی زیاد است.

بطور کلی موضوع سرقفلی مغازه و املاک تجاری یک موضوع مهم در دنیای کسب و کار و معاملات مربوط به آن است.

برخی افراد دوست دارند قبل از فوت ، سرقفلی ملک را به یک یا همه فرزندان خود واگذار کنند. آنها ممکن است ندانند اگر خودشان مالک نباشند، اجازه انتقال سرقفلی به فرزند خود را دارند یا نه؟ و اگر پاسخ مثبت است، چطور باید این کار را انجام دهند؟

مطلب مفید | وکیل سرقفلی حرفه ای

در این مقاله می‌خواهیم در مورد انتقال سرقفلی به فرزند توضیحاتی را ارائه کنیم. یادتان باشد مسائل حقوقی پیچیدگی‌های خاص خود را دارند. در چنین مواردی همیشه کمک گرفتن از وکلای حقوقی و متخصصین این امر برای شما بهترین گزینه خواهد بود.

در این رابطه می‌توانید به وب سایت گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری مراجعه کنید و از راهنمایی وکلای ما بهره ببرید.

سرقفلی و انتقال آن به فرزند چیست؟

وراثت و انتقال سرقفلی

وراثت و انتقال سرقفلی

سرقفلی در واقع همان اعتباری است که در زمان اجاره کردن یک ملک تجاری ، مستأجر باید مبلغی را برای کسب این اعتبار بپردازد. در زمان عقد قرارداد اجاره، مالک این مبلغ را از مستأجر دریافت خواهد کرد. هر زمان قرارداد میان این دو طرف به پایان رسید، قانون مالک را موظف کرده است تا مبلغ سرقفلی را مطابق با زمان حال به مستأجر برگرداند.

با بستن قرارداد، مستأجر حقی به نام حق سرقفلی را دریافت خواهد کرد. اما انتقال سرقفلی بدون اجازه مالک  غیر قانونی است . انتقال سرقفلی روشهای خاصی دارد و روش‌های مشخصی نیز بر اساس قانون برای این کار در نظر گرفته شده است. برای اینکه بدانیم آیا مستأجر اجازه انتقال سرقفلی به فرزند خود را دارد یا نه، در ادامه مقاله با ما همراه شوید.

قرارداد سرقفلی برای یک ملک تجاری

برای اینکه بتوانید سرقفلی ملک را از فرد مالک دریافت کنید و این حق را در اختیار خودتان داشته باشید، چند راه پیش رو خواهید داشت. شما می‌توانید با مالک به توافق برسید و در ازای پرداخت مبلغی کلی، حق سرقفلی را دریافت کنید. همچنین می‌توان توافق کرد که هر سال مبلغی به عنوان اجاره برای مالک واریز شده و در پایان سال در صورت اتمام روابط، این مبلغ به ­روز به خودتان برگردانده شود.

انحصار وراثت برای سرقفلی به چه صورت خواهد بود؟

سرقفلی مغازه یا هر ملک تجاری متعلق به فرد فوت شده، مانند سایر اموالی است که در زمان زندگی داشته است. این مبلغ نیز باید بر اساس قانون میان ورثه‌ تقسیم شود. در ابتدا لازم است به شکل کامل تمام مراحل انحصار وراثت را انجام داد. اگر زمانی در مورد انتقال سرقفلی به فرزند بعد از فوت میان ورثه اختلافی پیش آمد، باید از دادگاه کمک بخواهند.

مطلب مفید | بهترین وکیل سرقفلی تهران

در چنین مواردی ابتدا ارزش سرقفلی کارشناسی خواهد شد. سپس تمام ورثه‌ ، مورد تأیید دادگاه قرار می­گیرند و بر اساس قانون ، مبلغ سرقفلی میان آن‌ها تقسیم می‌شود.

در زمان انتقال سرقفلی پس از فوت فرد، از آن مالیات کسر خواهد شد. برخی افراد برای پرداخت نکردن این مالیات، قبل از فوت می‌خواهند سرقفلی را به فرزند خود منتقل کنند. این کار شرایطی دارد که در ادامه برای شما شرح داده می‌شود.

آیا می‌توان در زمان حیات سرقفلی را به فرزند خود انتقال داد؟

در مورد اینکه در زمان حیات فرد، امکان انتقال سرقفلی به فرزند وجود دارد یا نه، باید موضوع را دقیق‌تر بررسی کرد. اگر چنین حقی در قرارداد میان مالک و مستأجر آورده نشده باشد و مالک اجازه انتقال سرقفلی به دیگران را نداده باشد، امکان چنین کاری را نخواهید داشت.

برای این کار باید در قرارداد نوشته شود “حق انتقال به غیر از سوی مالک به مستأجر داده شد”. اگر در زمان عقد قرارداد این مورد را ننوشته‌اید، باید قبل از انتقال سرقفلی رضایت مالک را کسب کنید.

آیا برای انتقال دادن سرقفلی به فرزندان نیاز به اجازه مالک است؟

قانونی بودن انتقال سرقفلی

قانونی بودن انتقال سرقفلی

موضوع انتقال سرقفلی به فرزند یکی از مواردی است که زیاد سؤال می‌شود. باید بدانید این کار به شکل قانونی قابل انجام نیست. مگر اینکه در قرارداد سرقفلی، مالک اجازه انتقال آن به دیگران را داده باشد. در چنین شرایطی فرد قادر است سرقفلی ملک تجاری خود را به فرزندش منتقل سازد.

البته در این مورد گاه اختلاف‌نظرهایی دیده می‌شود. برخی افراد می‌گویند اجازه انتقال از سوی مالک تنها برای انتقال به غیر است. از آنجا که فرزند خود فرد، جزء غیر حساب نمی‌شود، می‌توان بدون اجازه گرفتن از فرد مالک انتقال سرقفلی را انجام داد.

اما اغلب بر این باورند که برای انتقال دادن این حق به فرزند نیز دریافت اجازه مالک یکی از ضروریات است. اگر در این مورد تردید داشته یا نیاز به راهنمایی‌های بیشتری دارید، می‌توانید از گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری راهنمایی بخواهید.

تبعات انتقال سرقفلی بدون رضایت مالک

همان‌طور که گفته شد، برای انتقال این حق حتی به فرزندان خود، باید رضایت مالک را کسب کرده باشید. اما اگر این کار را بدون رضایت مالک انجام دهید، چه تبعاتی برای شما خواهد داشت؟

در صورتیکه شما بدون کسب اجازه از مالک اقدام به انتقال سرقفلی به فرزند خود کنید، به عنوان متخلف شناخته خواهید شد.

در چنین شرایطی مالک می‌تواند از شما شکایت کند و درخواست تخلیه مورد اجاره داده شده را داشته باشد. اگر شما در دادگاه محکوم شوید، علاوه بر تخلیه ملک، نصف مبلغی که به عنوان سرقفلی پرداخت کرده بودید را نیز از دست خواهید داد. در نهایت تنها نیمی از مبلغ پرداخت شده در ابتدای قرارداد به شما برگردانده می‌شود.

در چه صورت می‌توان بدون اجازه مالک این کار را انجام داد؟

اگر مالک از اجازه انتقال سرقفلی امتناع می‌کند، می‌توانید از دادگاه کمک بخواهید. در چنین شرایطی ممکن است توسط دادگاه اجازه انتقال سرقفلی برای شما صادر شود. گاهی نیز به مالک دسترسی ندارید. در این صورت می­توانید به دادگاه اعلام ‌کنید که مالک مجهول‌المکان است و دادگاه به روند کار رسیدگی خواهد کرد.

کلام آخر

سرقفلی مبلغی است که مستأجر در ازای اجاره یک ملک تجاری به فرد مالک می‌پردازد. این مبلغ در صورت عدم توافق طرفین به ادامه قرارداد، مطابق روز به مستأجر برگردانده می‌شود.

سرقفلی مانند تمام اموال دیگر فرد است و بعد از فوت بین وراث تقسیم می‌شود. برخی افراد در زمان زندگی این حق را به فرزند خود منتقل می‌کنند.

انتقال سرقفلی به فرزند نیازمند کسب رضایت مالک است . اگر بدون آن صورت گیرد، تخلف محسوب خواهد شد.

در چنین شرایطی تنها نیمی از مبلغ سرقفلی به مستأجر برگردانده می‌شود.

اگر در مورد نحوه انتقال سرقفلی پرونده مفتوح دارید می‌توانید از وکیل سرقفلی در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری راهنمایی بخواهید.

قانون موجر و مستاجر و موضوع سرقفلی یک امر کاملاً حقوقی و تخصصی است که نیازمندی شما به بهره گیری از وکیل را ضروری میسازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up