حقوقی

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی

وکیل دعاوی مالیاتی
وکیل دعاوی مالیاتی

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی – منظور از دعاوی مالیاتی اختلافاتی است که میان مالیات دهندگان یا همان مؤدیان مالیاتی با سازمان امور مالیاتی در ارتباط با میزان مالیات و نحوه وصول آن ایجاد می شود.

برای حل دعاوی مالیاتی ، باید به مراجع اختصاصی حل اختلاف مراجعه نمود. بنابراین در مرحله اول ، دعاوی به صورت غیر قضایی قابل حل است. اما ممکن است اختلافات از طریق این مراجع حل نگردند. در این صورت، مؤدی می تواند به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید .

در سال های اخیر بسیاری از مؤدیان، ترجیح می دهند فرایند پیگیری و رفع اختلافات مالیاتی خود را به وکیل مالیاتی ارجاع دهند . زیرا وکیل مالیاتی از آمادگی لازم برای حل مشکلات و دفاع از حقوق مؤدیان در دعاوی مالیاتی برخوردار است. توصیه جدی ما به شما احاله این موضوع به وکیل مالیاتی است .

ادارات مالیاتی برای وصول مالیات چه مراحلی را طی می کنند؟

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی- ادارات مالیاتی برای آنکه بر اساس قانون، مالیات را دریافت نمایند، اقداماتی را انجام می دهند . این اقدامات ابتدا با ثبت نام مؤدی در سامانه مالیاتی و شناسایی وی آغاز و با مطالبه مالیات از آنان، ادامه می یابد. در مراحل بعد، در صورت بروز اختلافات مالیاتی ، موضوع حل اختلاف از طریق مراجع حل اختلاف مالیاتی پیگیری می شود. اما در نهایت، با وصول مالیات از مؤدی، این اقدامات پایان می پذیرد.

مراحل وصول مالیات
مراحل وصول مالیات

انواع مالیات

مالیات ها به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند. آنچه که بیشتر محور اختلاف مالیاتی قرار می گیرد موضوع مالیات بر درآمد مشاغل و مالیات بر اشخاص حقوقی است. این نوع از مالیات ها در زمره مالیات های مستقیم قرار دارند.

در سال های اخیر نوع دیگری از مالیات تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده نیز ایجاد شده است. مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر مصرف انواع کالاها است که توسط فروشندگان و ارائه دهندگان کالا و خدمات از مصرف کننده دریافت و به حساب سازمان امور مالیلتی واریز می شود.

مراجع غیر قضایی حل دعاوی مالیاتی

  1. اداره مالیاتی
  2. هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی
  3. هیأت حل اختلاف تجدید نظر مالیاتی
  4. شورای عالی مالیاتی
  5. هیأت های موضوع ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم

شیوه حل اختلافات مالیاتی

حل اختلافات مالیاتی
حل اختلافات مالیاتی

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی- سازمان امور مالیاتی، بر اساس مدارک و مستندات موجود، اطلاعات مربوط به فعالیت های مالی و درآمدهای شخص طی یک سال را در برگ تشخیص مالیات تنظیم می کند. مؤدی پس از ابلاغ برگ تشخیص ، 30 روز مهلت دارد که به مندرجات برگ تشخیص اعتراض نماید.

با صدور برگ تشخیص مالیاتی ممکن است :

  1. مؤدی در مهلتی سی روزه موافقت خود را به صورت مکتوب اعلام کند. وی باید مبلغ درج شده در برگ تشخیص را پرداخت نماید. یا در این مدت نسبت به رفع اختلاف خود با اداره مالیاتی اقدام کند. در غیر این صورت مالیات مندرج در برگ تشخیص قطعی خواهد شد.
  2. مؤدی در مهلت سی روزه بعد از ابلاغ برگ تشخیص به اداره مالیاتی مراجعه نمی نماید. و نیز اعتراضی به اداره مالیاتی تسلیم نمی کند. در این صورت، مالیات مندرج در برگ تشخیص قطعی خواهد بود.
  3. مؤدی ظرف مدت سی روز بعد از ابلاغ برگ تشخیص به اداره مالیاتی مراجعه و اعتراض خود را مکتوب تسلیم می کند. ولی توافقی حاصل نمی شود. در این صورت، مؤدی به عنوان معترض شناخته می شود.

روند رسیدگی به اعتراض مؤدی مالیاتی

رسیدگی به اعتراض مالیاتی
رسیدگی به اعتراض مالیاتی

بعد از آنکه میزان مالیات به مؤدی مالیاتی اعلام گردید ممکن است وی به مبلغ مالیات اعتراض داشته باشد. در گام اول ، مؤدی می تواند اعتراض خود را از طریق اداره مالیاتی پیگیری نماید. در صورت رد اعتراض، برگ قطعی مالیات صادر می شود و یا در صورت وجود اسناد و مدارک، تعدیل صورت می گیرد.

ممکن است در این مرحله کارشناس مربوطه مبلغ مورد نظر را قطعی تشخیص دهد. لذا مؤدی می تواند اعتراض خود را در هیئت اختلاف مالیاتی بدوی مطرح کند. در صورت تداوم اعتراض، آن را در هیئت تجدید نظر و در گام بعدی در شورای عالی مالیاتی مطرح نماید.

گاه ممکن است در فرایند رسیدگی به اختلافات، برخی مقررات قانونی رعایت نشده باشد. در این صورت، مؤدی یا ادارات امور مالیاتی می توانند نسبت به رأی صادره فرجام‌خواهی نمایند. رسیدگی به این اعتراض در شورای عالی مالیاتی انجام می پذیرد.

طبق ماده ۲۵۱ قانون مالیات های مستقیم مهلت اعتراض به رأی قطعی هیات حل اختلاف مالیاتی، یک ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی می باشد .

اعتراض مالیاتی در شورای عالی مالیاتی

در صورت اعتراض به آراء صادره از هیأت حل اختلاف تجدید نظر (به استثناء قانون مالیات بر ارزش افزوده) ،مرجع رسیدگی به اعتراض مؤدی یا اداره مالیاتی، شورای عالی مالیاتی می باشد. اعضای شورای عالی مالیاتی 25 نفر هستند. این افراد باید دارای مدرک کارشناسی و معادل و متخصص امور حقوقی، حسابداری و حسابرسی باشند. اعضای این شورا توسط رئیس سازمان امور مالیاتی و حکم وزیر امور اقتصاد و دارایی منصوب می شوند.

حداقل 15 نفر از اعضای شورای عالی مالیاتی باید از کارکنان وزارت امور اقتصاد و دارایی باشند. این افراد باید دارای 6 سال سابقه کار در این وزارت باشند.

اعتراض مالیاتی در دیوان عدالت اداری

در صورت عدم حصول نتیجه در تمامی مراحل حل اختلاف مالیاتی، مؤدی یا سازمان امور مالیاتی می توانند نسبت به آراء صادره در دیوان عدالت اداری اعتراض کنند.

بخشودگی جریمه مالیاتی

در صورتی که مؤدی، ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ برگ قطعی مالیات، نسبت به پرداخت مالیات اقدام نماید، از 40 درصد معافیت جرایم مالیاتی برخوردار خواهد شد.

بخشودگی مالیاتی
بخشودگی مالیاتی

لایحه مالیاتی

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی- برای آنکه مؤدی یا وکیل وی در انواع دعاوی مالیاتی بتوانند از حقوق خود دفاع کنند باید لایحه ای را تنظیم و به مرجع مورد نظر ارائه دهند. به این لایحه، لایحه مالیاتی می گویند. بنابراین هر قدر لایحه مالیاتی دقیق تر و به صورت فنی نگارش شود نتیجه حاصله موفقیت آمیز تر خواهد بود.

در صورتی که لایحه بسیار دقیق نگارش شده باشد حتی در صورت عدم حضور مؤدی و وکیل وی در جلسه، این لایحه می تواند اثرات خود را ایجاد نماید. و پرونده را به نفع موکل پیش ببرد. ضمن اینکه حضور مؤدی در جلسه دفاعیه نیز مانع از مطالعه مجدد لایحه توسط اعضای هیئت نخواهد بود. لذا متن لایحه مالیاتی گاه می تواند اثرگذارتر از دفاع شفاهی مؤدی باشد.

 موارد مهم در تنظیم لایحه مالیاتی

هیچگاه از کنار گزارش رسیدگی به سادگی عبور نکنید. همواره با استناد به ماده ۲۳۷ قانون مالیات‌های مستقیم، گزارش کامل رسیدگی که مبنای صدور برگ تشخیص است را از اداره امور مالیاتی مربوطه استعلام کنید. اداره امور مالیاتی معمولاً اطلاعات را در اختیار مؤدی قرار خواهد داد. البته برابر قانون ادارات مالیاتی موظف به این امر می باشند. با دریافت گزارش، آن را مطالعه و اشتباهات و مغایرت های آن را مورد توجه قرار دهید.

در جلسات دفاعیه حتماً لایحه مکتوب با خود همراه داشته باشید. تا می توانید به قانون، بخشنامه ها و سایر مقررات استناد کنید. در صورت عدم حضور نماینده غایب موارد را کتباً در صورتجلسه رسیدگی اعلام و به استناد تبصره ۱ ماده ۲۴۴ عدم رسمیت جلسه را اعلام و خواستار تجدید دعوت شوید. اگر نماینده غایب، نماینده اتاق بازرگانی است، مراتب را به همراه تصویر صورتجلسه رسیدگی به اتاق بازرگانی اعلام و ارسال کنید.

البته باید توجه داشت با عنایت به بند 3 ماده 244 ، مؤدی در انتخاب نماینده اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران و یا هریک از تشکل های دیگر مذکور در قانون مختار است. مشروط بر اینکه در متن اعتراض این انتخاب را به صراحت اعلام نماید. در غیر این صورت ، سازمان امور مالیاتی در انتخاب نماینده از میان تشکل های مذکور در بند 3 ماده 244 با توجه به نوع فعالیت مؤدی مخیر خواهد بود.

 اگر مؤدیان انتخاب خود را به صراحت در متن اعتراض خود قید ننمایند، نمی توانند انتظار داشته باشند که نماینده تشکل مطلوب آنها در جلسه هیئت حاضر شود.

وکیل دعاوی مالیاتی و حل دعاوی مالیات

دعاوی مالیات،وکیل مالیاتی-وکیل دعاوی مالیاتی کسی است که با امورات و روندهای جاری در ادارات مالیاتی آشنایی کامل دارد. وی می تواند با اخذ وکالت نامه از موکل خود و مستند به قانون در تمامی مراحل حل اختلاف در مراجع دادرسی مالیاتی حضور یابد و از حقوق موکل خود دفاع نماید.

از آن جا که وکیل دعاوی مالیاتی برای پیگیری پرونده های موکلین خود به طور مرتب در مراجع حل اختلافات مالیاتی حضور پیدا می کند لذا دارای تجربه فراوان در این زمینه می باشد. بنابراین تأکید ما استفاده از وکیل برای حل اختلافات مالیاتی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا