ماده 77 شهرداری ، وکیل ماده 77
وکیل ماده 77
ماده 77 شهرداری
متن ماده ۷۷ : رفع هر گونه اختلاف بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمان های وابسته به آن، به کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت کشور و دادگستری و انجمن شهر ارجاع میشود. و تصمیم کمیسیون مزبور قطعی است. بدهیهائی که طبق تصمیم این کمیسیون تشخیص شود طبق مقررات اسناد لازم الاجرا بوسیله اداره ثبت قابل وصول میباشد. اجرای ثبت مکلف است بر طبق تصمیم کمیسیون مزبور به صدور اجرائیه و وصول طلب شهرداری مبادرت نماید. درنقاطی که سازمان قضائی نباشد رئیس دادگستری شهرستان یک نفر را به نمایندگی دادگستری تعیین می نماید و در غیاب انجمن شهر انتخاب نماینده انجمن از طرف شورای شهرستان به عمل خواهد آمد. ( اصلاحی مصوب (11/ ۳ /1392)
وکیل متخصص ماده 77
رفع اختلاف میان شهرداری و مؤدیان(یا همان مالکان خانه های نوساز یا قدیمی) بر سر عوارض شهرداری، توسط کمیسیون ماده 77 انجام می پذیرد. برای آنکه مؤدی بتواند اثبات نماید عوارض شهرداری بسیار بیشتر از آن چیزی است که قانون مقرر نموده و یا اینکه بدنبال راهکارهایی برای اعمال تخفیف در مورد آن باشد نیازمند تجربه ای است که فقط برخی وکلا از عهده آن برمی آیند. وکیل شهرداری یا وکیل کمیسیون ماده 77 می تواند در این موارد راهنمای خوبی برای مؤدیان باشد.
به طور قطع شهرداری در مورد خدمات متنوعی که به شهروندان ارائه میدهد نیازمند منابع مالی است. بنابراین دریافت عوارض یکی از منابع مهم درآمدی شهرداریها محسوب می شود.
کمیسیون ماده 77 مرجع رسیدگی به اختلافات
تنوع و گستردگی عوارض و قوانین و مقررات گوناگونی که در این رابطه به تصویب رسیده است بعضاً منجر به اختلاف بین مؤدی و شهرداری میشود. به همین جهت قانون گذار در ماده ۷۷ قانون شهرداریها مرجع مستقلی را برای رسیدگی به این امر پیش بینی نموده است، که رفع این گونه اختلافات به این کمیسیون ارجاع میگردد.
شهرداری بابت چه اقداماتی عوارض و بهای خدمات دریافت می کند؟
وکیل کاهش عوارض
شهرداری بابت اقدامات زیر و ارائه انواع خدمات عمومی عوارش دریافت می نماید:
- احداث خیابان،
- احداث فضای سبز شهری،
- جمع آوری زباله،
- احداث پارکینگهای عمومی،
- آسفالت معابر و خیابانها
- و…
قدرت کمیسیون ماده ۷۷
کمیسیون ماده 77 قدرت زیادی در مورد تشخیص بدهی مؤدی بابت عوارض شهرداری و صدور رای دارد، چنانچه دلایل کافی برای اخذ عوارض از طرف شهرداری ارائه شود و مؤدی نتواند دلیل قانونی برای رد دلایل شهرداری ارائه نماید، همه چیز به نفع شهرداری و به ضرر مؤدی پیش خواهد رفت.
اقدامات وکیل کمیسیون ماده 77
- بررسی دلایل اختلاف بین مؤدی (مدعی) و شهرداری در مورد عوارض ماده ۷۷ .
- بررسی در مورد اقدامات ناتمام شهرداری بابت مرمت و دیوارکشی ملک متعلق به موکل و اعتراض به این امر.
- مذاکره با شهرداری و تلاش برای تقسیط عوارض موکل خود .
- تلاش در جهت کاهش اختلاف بین موکل خود و شهرداری پیرامون میزان بدهی ملک مورد معامله .
فرایند اقدامات کمیسیون ماده ۷۷ و اجرای رای
- اعلام وصول پرونده توسط کمیسیون ماده ۷۷
- دریافت اعتراض کتبی مؤدی یا وکیل وی
- بررسی در مورد قانونی یا غیر قانونی بودن عوارض
- بررسی در مورد میزان عوارض
- در صورت لزوم ، شنیدن اعتراض وکیل یا مؤدی
- صدور رای نهایی کمیسیون
- اجرای رای توسط مؤدی ظرف ده روز
- در صورت بی توجهی مؤدی در مهلت مقرر ، اعلام موضوع به دایره اجرای ثبت
- ابلاغ موضوع از طریق اجرای ثبت به مؤدی و تعیین مهلت ده روزه برای پرداخت عوارض
- در صورت عدم توان مؤدی برای پرداخت عوارض ، وی باید صورت اموال خود را اعلام نماید.
- در صورت لزوم ممنوع الخروج شدن مؤدی بدهکار.
- بازداشت اموال مؤدی و اخذ طلب شهرداری
وکیل اعتراض به آراء کمیسیون ماده ۷۷
وقتی کمیسیون ماده ۷۷ رأی خود را صادر نمود وکیل یا مؤدی می تواند نسبت به رای صادره در دیوان عدالت اداری اعتراض نماید. باید توجه داشت رای کمیسیون به موجب بند ۲ ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری فقط از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.
اعطای وکالت به وکیل متخصص شهرداری یا وکیل دیوان عدالت اداری
اگر در نظر دارید به رأی صادره از سوی کمیسیون ماده 77 شهرداری اعتراض نمایید و نمی دانید چگونه کار خود را آغاز نمایید با ما تماس بگیرید. وکلای ما سابقه دو دهه فعالیت در امور ملکی و دعاوی مربوط به سازمان ها و نهادهای دولتی و دیوان عدالت اداری را دارند. نگران نباشید آنها می توانند پشتوانه حقوقی بسیار محکمی برای رفع مشکلات حقوقی شما باشند.