ملکی

آشنایی با نمونه پیامک سامانه ثنا، واقعی یا جعلی

نمونه پیامک سامانه ثنا ، واقعی و جعلی

از طرح‌های بسیار مهم دستگاه قضایی که در سال ۱۳۹۵ به صورت عمومی و رسمی اجرایی شد می توان به مشاهده ابلاغیه الکترونیکی از طریق سامانه ثنا و دریافت پیامک سامانه ثنا اشاره کرد. بر اساس این طرح کلیه افراد ملزم خواهند بود جهت مشاهده ابلاغیه الکترونیکی به سامانه عدل ایران یا سامانه ثنا وارد شوند.

راه‌اندازی این سامانه به جلوگیری از اتلاف وقت افراد جهت انجام امور قضایی و کاهش کاغذ بازی‌های اداری طی آن کمک کرده و باعث گردید مشکلات قضایی مردم در مدت زمان کوتاه‌تری انجام گیرد. افرادی که به سن قانونی رسیده‌اند می توانند در سامانه ثنا ثبت نام کرده و با وارد کردن نام و نام خانوادگی، کد ملی و سایر اطلاعات وارد این سامانه شده و از امکانات آن استفاده کنند.

به عبارت دیگر سامانه ثنا به منظور پیگیری پرونده‌های قضایی به صورت آنلاین ایجاد شده و چنانچه شخصی دارای پرونده قضایی نیست ملزم به ثبت نام و ورود به سامانه ثنا نخواهد بود. اما از جمله مشکلات قانونی که در حال حاضر بسیاری از شهروندان را گرفتار کرده است می توان به پیامک‌های جعلی اشاره کرد که با عنوان سامانه ثنا دریافت می کنند.

این پیامک‌ها به صورت جعلی بوده و از طرف کلاهبرداران به منظور سوء استفاده به مردم ارسال می گردد. کلاهبرداران با توجه به عدم آگاهی برخی از مردم، با ارسال پیامک‌های جعلی سامانه ثنا در مواردی موفق می شوند تا به اطلاعات و حساب‌های بانکی افراد دسترسی پیدا کنند. بر همین اساس در این مقاله قصد داریم به بررسی چگونگی تشخیص پیامک‌های واقعی و جعلی سامانه ثنا پرداخته و راهکارهای مناسب در این باره را در اختیار شما قرار دهیم.

نمونه پیامک سامانه ثنا واقعی

نمونه پیامک واقعی سامانه ثنا

سرشماره پیامک سامانه ثنا یا همان قوه قضاییه تحت عنوان ADLIRAN بوده و کلیه پیامک‌های دریافتی شهروندان بایستی توسط این سرشماره ارسال گردیده باشد. همچنین شهروندان بایستی توجه کنند که در پیامک‌های ارسالی از طریق سامانه ثنا هیچگونه لینک متفرقه ای وجود نداشته و به هیچ عنوان از شما درخواستی مبنی بر پرداخت مبلغی معین نخواهد شد.

پیامک ابلاغیه دروغین و جعلی

آشنایی با نمونه پیامک سامانه ثنا از آن جهت مهم است که امروزه برای اغلب مردم پیامک ابلاغیه دروغین و جعلی تحت عنوان سامانه ثنا ارسال می گردد. چگونگی تشخیص واقعی یا جعلی بودن پیامک ثنا بسیار مهم بوده و بایستی کلیه افراد در این خصوص آگاهی لازم را کسب نمایند. هرگونه عدم آگاهی در این مورد و عدم تشخیص پیامک ابلاغیه جعلی از پیامک واقعی مشکلات زیادی را می تواند برای افراد به وجود آورد. امروزه بسیاری از کلاهبرداران با ارسال پیامک ابلاغیه جعلی از ناآگاهی مردم سو استفاده کرده و از این طریق اقدام به هک حساب‌های آنها می نمایند.

نحوه تشخیص پیامک سامانه ثنا جعلی از واقعی

برای اینکه تفاوت میان پیامک سامانه ثنا جعلی را از پیامک واقعی آن تشخیص دهید لازم است مواردی را به شرح زیر مورد توجه قرار دهید:

جهت مشاهده ابلاغیه‌های قضایی به هیچ گونه پرداخت مبلغی نیاز نیست

با توجه به اعلام رسانه‌ها و پلیس فتا برای مشاهده ابلاغیه‌های قضایی که از طریق پیامک برای مردم ارسال می شود به هیچ عنوان هزینه‌ای دریافت نمی شود. با این حال برخی از افراد با توجه به ناآگاهی که در خصوص پیامک‌های واقعی و جعلی سامانه ثنا دارند به لینک‌های جعلی داخل پیامک، وارد شده و از این طریق حساب آنها توسط کلاهبرداران هک و خالی می شود.

توجه داشته باشید که به هیچ عنوان سازمان‌های دولتی و خصوصی هنگام ارسال ابلاغیه‌ها از متقاضی درخواستی مبنی بر واریز وجه ندارند. در صورتی که پیامک‌های جعلی سامانه ثنا با ارسال لینک‌های جعلی از مردم درخواست واریز وجه به مقدار اندک را به منظور مشاهده ابلاغیه دارند.

پیامک‌های قضایی یا سامانه ثنا تنها برای ثبت نام کنندگان در این سامانه ارسال می گردد

لازم به ذکر است که بدانید تنها افرادی که بالای ۱۸ سال سن داشته و به سن قانونی رسیده‌اند امکان ثبت نام در سامانه ثنا را دارند. زمانی که شخص در این سامانه ثبت نام کرده و کد ملی خود را وارد می سازد درخواست‌های وی جهت دریافت خدمت ثبت شده و یا پرونده‌های فرد تشکیل می شود و کلیه پیامک‌ها جهت اطلاع رسانی به وی ارسال خواهد گردید.

اما در صورتی که ثبت نامی در سامانه ثنا نداشته‌اید طبعاً پیامک سامانه ثنا نیز دریافت نخواهید کرد. چنانچه بدون ثبت نام، پیامکی از سوی سامانه ثنا برای شما ارسال گردید بایستی بدانید که پیامک واقعی نبوده و جعلی است.

 پیامک های ابلاغیه‌های قضایی نیز فقط برای ثبت نام کنندگان در سامانه ثنا ارسال می گردد

چنانچه ثبت نامی در سامانه ثنا نداشته‌اید و ابلاغیه‌ای از سوی این سامانه دریافت کرده‌اید که دارای لینک است بایستی بدانید که پیامک فوق جعلی و دروغین است. ابلاغیه برای افرادی که در این سامانه ثبت نام نکرده‌اند تنها به محل کار یا محل سکونت آنها به صورت کاغذی ارسال می شود.

سامانه ثنا به هیچ عنوان پیامک‌های قضایی را با شماره شخصی ارسال نمی نماید

از جمله نکات مهمی که به شما کمک می کند تا در تشخیص پیامک‌های جعلی و واقعی سامانه ثنا موفق باشید دقت به سرشماره‌ای است که از طریق آن پیامک را دریافت می کنید. سامانه ثنا برای ارسال شکواییه و ابلاغیه از سرشماره ADLIRAN استفاده می کند.

پیامک‌های واقعی از سوی سامانه ثنا دارای لینک نمی باشند

پیامک‌های جعلی سامانه ثنا معمولاً دارای لینکی هستند که افراد با کلیک بر روی آنها به صفحه فیشینگ منتقل می شوند تا وجهی را به منظور مشاهده ابلاغیه پرداخت نمایند. در صورتی که پیامک سامانه ثنا به هیچ عنوان دارای لینک نبوده و هزینه‌ای نیز از فرد دریافت نمی شود.

دریافت پیامک ابلاغیه از سوی شماره شخصی

امروزه برخی از اشخاص با توجه به دغدغه‌هایی که دارند کمتر توجهی به مسائل جزئی در خصوص پیامک‌های ارسالی از سامانه ثنا داشته و تنها به خواندن متن آن اکتفا می کنند. اما با کمی دقت و توجه به جزئیات می توانند به راحتی جعلی یا واقعی بودن پیامک ثنا را متوجه شوند. مثلاً در نظر داشته باشید که پیامک‌های ابلاغیه این سامانه به هیچ عنوان از طریق شماره شخصی ارسال نشده و تنها سرشماره سامانه ثنا ADLIRAN است.

سرشماره‌های اصلی دیگری که به قوه قضاییه مربوط است شامل سرشماره‌های ۵۰۰۰۴۹، ۱۰۰۰۴۹۰ الی ۱۰۰۰۴۹۹ و ۱۰۰۰۴۹ بوده و بایستی بدانید که کد سامانه ثنا نیز از طریق این سر شماره‌ها ارسال نخواهد شد.

بر همین اساس چنانچه پیامکی از سامانه ثنا دریافت نموده که با شماره شخصی ارسال شده است نبایستی آن را جدی گرفته و وارد لینک داخل آن شوید. چنانچه در این خصوص بی‌احتیاطی و بی‌توجهی نمایید امکان به سرقت رفتن حساب بانکی و اطلاعات آن وجود خواهد داشت.

پیامک کلاهبرداری سامانه ثنا

در سال‌های اخیر پرونده‌ها در خصوص کلاهبرداری توسط پیامک جعلی ثنا رو به افزایش بوده است. کسب آگاهی در این خصوص و تشخیص پیامک‌های واقعی و جعلی این سامانه به افراد کمک می کند تا مورد کلاهبرداری قرار نگیرند.

در کلاهبرداری توسط پیامک سامانه ثنا کلاهبرداران اقدام به ارسال پیام متنی دارای لینک به افراد مختلف می نمایند. آدرس لینک داخل پیامک همانند آدرس اینترنتی سامانه ثنا بوده و متن پیام نیز در خصوص ابلاغیه قضایی است. اغلب پیام نوشته شده در این متن عبارتند از: شکواییه ای علیه شما در سامانه قضایی ثبت گردید و یا شکایت شما در سامانه ثنا ثبت گردید، جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.

چنانچه فرد بر روی لینک کلیک نماید، به صفحه جعلی انتقال داده شده تا اطلاعات کارت خود را بابت پرداخت مبلغی هر چند ناچیز وارد نماید. کلاهبرداران با درخواست مبلغ کم شک افراد را در خصوص کلاهبرداری برطرف کرده و بدین طریق اطلاعات بانکی وی را هک می کنند.

همچنین ممکن است بعد از کلیک بر روی لینک مربوطه بر روی گوشی افراد بدافزاری نصب گردد که به کلیه پیامک‌ها دسترسی پیدا کند و بدین طریق کلاهبردار با دسترسی به پیامک‌ها بتواند در مدت زمان کوتاهی کلیه حساب‌های فرد را خالی نماید. بر همین اساس شناخت تفاوت‌های میان پیامک واقعی و جعلی سامانه ثنا بسیار مهم است تا در دام کلاهبرداران سایبری نیفتید.

نمونه پیامک سامانه ثنا جعلی

نمونه پیامک جعلی سامانه ثنا

بهتر است بدانید که یه قانون همیشگی و کلی جهت تشخیص پیامک‌های واقعی سامانه ثنا از پیامک‌های جعلی آن وجود دارد و آن هم سرشماره پیام است. چنانچه پیامک ارسال گردیده از سرشماری adliran نباشد بایستی بدانید که پیامک سامانه ثنا جعلی بوده و هدف آن کلاهبرداری از افراد است. چنانچه پیامک ثنا یا شکواییه جعلی برای شما به تعداد زیادی ارسال می شود بهتر است با سازمان‌ها و مراجع مربوطه تماس گرفته و مشکل را برطرف نمایید.

با کلاهبرداری‌های ابلاغیه جعلی چگونه مقابله کنیم

راه‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به آنها می توانیم با کلاهبرداری‌های ابلاغیه جعلی مقابله نماییم. در ادامه این مقاله به تشریح این راهکارها می پردازیم.

توجه به سرشماره adliran

کلیه پیامک‌های ارسال شده از سوی سامانه قوه قضاییه از جمله سامانه ثنا، اطلاع رسانی، نظرسنجی و ابلاغیه با سرشماره  adliran ارسال می شود.

بررسی وب سایتeblagh.adliran

چنانچه پیامکی مبنی بر دریافت ابلاغیه مشاهده کردید بهتر است برای بررسی آن به وب سایت eblagh.adliran مراجعه کنید و از این طریق متن ابلاغیه قضایی خود را مشاهده نمایید.

عدم کلیک بر روی لینک و واریز کردن وجه

توجه داشته باشید که هیچ یک از ابلاغیه‌های قضایی برای مشاهده احتیاجی به پرداخت وجه ندارند. بنابراین از کلیک کردن بر روی لینک خودداری کرده و مبلغی هرچند اندک را به هیچ عنوان پرداخت ننمایید.

بهره‌گیری از آنتی ویروس‌های اصلی و به روز

همواره از آنتی ویروس‌های دارای لیسانس و اصلی بهره گرفته و به بروز رسانی آنها توجه داشته باشید. این امر کمک می کند تا آنتی ویروس‌ها به صورت خودکار و اتوماتیک وب سایت‌ها و لینک‌های ناامن را مسدود نماید.

نصب نرم‌افزار از منابع معتبر

برای نصب نرم‌افزار بر روی سیستم عامل گوشی هوشمند خود بهتر است تنها از مارکت‌ها و سایت‌های معتبر اقدام نمایید.

بهره‌گیری از ابزارهای ضد فیشینگ

ابزارهای ضد فیشینگ بر کلیه مرورگرهای جستجوی پرکاربرد و پرطرفدار از جمله کروم و فایرفاکس قابل استفاده است. این افزونه‌ها یا ابزار آدرس و نام دامنه وب سایتی را که به مشاهده آن می پردازید بررسی می نماید. همچنین لینک ارسالی را با فهرست وب سایت‌های فیشینگ از قبل شناخته شده مطابقت داده و در صورت وجود مورد مشکوک، حتماً به شما هشدارهای لازم را خواهد داد.

توجه به دامنه درگاه پرداخت

همانطور که اشاره شد جهت مشاهده ابلاغیه‌ها در پیامک سامانه ثنا احتیاجی به پرداخت وجه نبوده، اما بهتر است بدانید به طور کلی جهت پرداخت وجه بایستی درگاه پرداخت تحت عنوان shaparak.ir درج گردیده باشد. کلاهبرداران سایبری به منظور گیج کردن اشخاص معمولاً از دامنه‌های مشابهی مانند shaparack.ir و یا shaaparak.ir استفاده می نمایند که جعلی هستند.

با کلیک بر روی لینک‌های جعلی اس‌ام‌اس شده چه اتفاقی می افتد؟

چنانچه افراد بر روی لینک‌های جعلی کلیک نمایند به صفحه هک اطلاعات بانکی وارد شده و بدین طریق بدافزاری بر روی گوشی آنها نصب خواهد شد. بدافزار فوق امکان دسترسی به پیامک‌ها و محتوای گوشی فرد و همچنین ارسال پیامک به دیگران را دارد. چنانچه بر روی لینک جعلی کلیک نمایید بهتر است سریعا اینترنت گوشی را خاموش و یا قطع نمایید. سپس از طریق منوی تنظیمات گزینه تنظیمات مجدد کارخانه را زده تا بدین طریق بد افزار نصب گردیده از روی گوشی به طور کامل پاک شود.

در صورت کلاهبرداری از طریق پیامک سامانه ثنا چه کنیم؟

این گونه از جرایم در دسته دعاوی کیفری به شمار می آید. برای اینکه دعاوی مربوط به جرایم اینترنتی را طرح نمایید بایستی شکایت خود را از طریق پلیس فتا پیگیری نمایید. برای این امر می توانید به نزدیک‌ترین دادسرا به محله خود مراجعه کرده و یا اقدامات لازم را از طریق دادسرای جرایم رایانه‌ای دنبال نمایید.

سخن پایانی

در سال‌های اخیر بسیاری از کلاهبرداران سایبری اقدام به ارسال پیامک سامانه ثنا جعلی به افراد کرده و بدین طریق حساب بانکی اشخاص ناآگاه را هک کرده و مورد سوء استفاده قرار می دهند. اما مهم‌ترین مشخصه‌ای که می توان از طریق آن نمونه پیامک جعلی سامانه ثنا را تشخیص داد توجه به سرشماره‌ای بوده که پیامک از طریق آن ارسال گردیده است.

پیامک واقعی سامانه ثنا تنها از طریق سرشماره adliran به ثبت نام کنندگان در این سامانه ارسال می شود. در صورتی که در دام کلاهبرداران سایبری افتادید بهتر است اقدامات لازم را از طریق پلیس فتا پیگیری نمایید. همچنین می توانید پیش از آن با یک وکیل سایبری مشاوره نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دفتر حقوقی گروه ملکی اداری

وکلای ما در ایام نوروز و تعطیلات، در تمام طول روز به صورت آنلاین در خدمات هموطنان خواهند بود.