ملکی

وکیل اراضی موات حرفه ای و موفقیت در پرونده

وکیل اراضی موات حرفه ای و نقش وی در رفع مشکلات

وکیل اراضی موات

اراضی موات و مراجعه به وکیل حرفه ای برای حل مشکلات

به زمینی که سابقه احیا و عمران نداشته باشد زمین موات میگویند. زمین موات را نمیتوان متعلق به کسی دانست، مگر آنکه بر روی آن عملیات احیا انجام بگیرد و آباد شود.

عملیاتی که میتواند موجبات تبدیل موات به آباد را در پی داشته باشد، عبارتند از : تحجیر، کشت و زرع، کاشت درخت ، احداث بنا و .. .

با انجام اینگونه عملیات میتوان مدعی مالکیت زمین شد. با این وجود چنانچه در دادگاه رای بر موات بودت زمین یا ملی بودن آن داده شود، زمین متعلق به دولت خواهد بود. در نتیجه نمیتوان آن را تملک کد. در صورت تملک، این اقدام، یک عمل غیر قانونی محسوب شده و مجازات در پی خواهد داشت.

مطلب مفید | ابطال سند رسمی

زیرا برابر قانون زمین شهری، کلیه اراضی موات در اختیار دولت قرار دارد. و هیچگونه ادعای مالکیت نسبت به آن پذیرفته نیست.

وکیل حرفه ای کمیسیون ماده 12 (مرجع تشخیص اراضی موات)

در قانون زمین شهری و در ماده 12 آن ، مرجع تشخیص نوع زمین را یک کمیسیون تحت عنوان کمیسیون ماده 12 دانسته است. مالک زمین که مدعی مالکیت آن است باید بتواند اثبات کند در زمین مورد نظر احیا و عمران صورت گرفته و کمیسیون ماده 12 را مجاب کند که زمین مورد نظر، موات نمی باشد.

مدعی مالکیت زمین باید مستند به مدارک و اسناد، کروکی و با استدلال به نقشه هوایی ادعای خود را اثبات کند. در اینگونه موارد نقش وکیل ملکی یا وکیل اراضی موات حرفه ای میتواند بسیار تاثیر گذار باشد. زیرا وکیل اراضی موات حرفه ای یا وکیل مسلط به آیین رسیدگی کمیسیون ماده 12 به تمامی قوانین ملکی آگاهی و تسلط دارد و قادر خواهد بود سرنوشت پرونده را به نفع موکل خود تغییر دهد. حتی موجبات ابطال رای کمیسیون ماده 12  را فراهم آورد.

اهمیت وجود وکیل اراضی موات حرفه ای

یک وکیل اراضی موات حرفه ای وکیلی است که علی القاعده باید به قوانین امور ثبتی و قوانین شهرداری و قانون زمین شهری و تشریفات قضایی و ثبتی آشنا باشد. وکیل می داند در کمیسیون ماده 12 چگونه در مورد اراضی موات اظهار نظر میشود و کدام معیارها و ضوابط بر تصمیم اعضای کمیسیون تاثیر خواهد گذاشت.

وکیل اراضی موات حرفه ای علاوه بر قوانین مورد نظر با شاخص های احیاء زمین آشنایی دارد و میداند چگونه باید بدنبال احصاء این شاخص ها برای اعلام غیر موات بودن زمین موات باشد.

اراضی موات، دایر و بایر کدامند؟

قانون زمین شهری مصوب 1366 در مواد 3 تا 5 خود به تعریف زمین های موات، دایر و بایر پرداخته است. بر اساس ماده 3 این قانون «اراضی موات شهری زمینهایی است که سابقه عمران و احیاء نداشته باشد».

در این ماده تذکر داده شده که ‌«زمینهای مواتی که علیرغم مقررات قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری بدون مجوز قانونی از تاریخ ۱۳۵۸.۴.۵ به بعد احیاء شده باشد همچنان در‌اختیار دولت می‌باشد».

در تعریف اراضی بایر، مستند به ماده 4 قانون زمین شهری «اراضی بایر شهری زمینهایی است که سابقه عمران و احیاء داشته و به تدریج به حالت موات برگشته اعم از آنکه صاحب مشخصی داشته و‌یا نداشته باشد».

بر اساس ماده 5 همین قانون «اراضی دایر زمینهایی است که آن را احیاء و آباد نموده‌اند. و در حال حاضر دایر و مورد بهره‌برداری مالک است زمینهای دایر مشمول این‌قانون صرفاً اراضی کشاورزی یا آیش اعم از محصور یا غیر محصور می‌باشد».

اثبات مالکیت اراضی موات با کمک وکیل اراضی موات حرفه ای

از سال 1366 با تصویب قانون زمین شهری، تمام زمینهای موات شهری به دولت تعلق گرفت. دارندگان زمین های موات پس از این قانون به رغم داشتن سند دچار مشکل شدند و به ناچار زمین های خود را رها کردند. برخی نیز به روش های خاص برای احیا دوباره و اثبات مالکیت خود برآمدند و موفقیت هایی نیز کسب نمودند.

وکیل اثبات مالکیت یا وکیل اراضی موات حرفه ای در این میان نقش ارزنده ای میتواتد ایفا نماید. وکیل میداند هر کس که این زمین ها را با توسل به عملیات احیا آباد سازد، حق مالکیت بر آن  پیدا می کند.

اثبات مالکیت اراضی ملی با کمک وکیل

قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع، عرصه و اعیان کلیه جنگل ها، مراتع و بیشه های طبیعی را جزء اراضی ملی دانسته و آن را متعلق به دولت می داند.

متاسفانه در سالهای اخیر بویژه در مناطق مازندران اراضی بسیاری تحت پوشش اراضی ملی قرار گرفت. اختلافات میان مالکین مدعی مالکیت اراضی ملی، با ادارات منابع طبیعی، ابتدا در کمیسیون ماده 56 مورد رسیدگی قرار می گیرد. در صورت اعتراض به رای کمیسیون،  پرونده در دادگاه عمومی حقوقی استان مربوطه مورد رسیدگی قرار میگیرد. در صورت اعتراض به رای دادگاه بدوی، پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال و در مهلت مقرر رای صادر و فطعیت می یابد.

پیچیدگی دعوای اثبات مالکیت

اثبات ادعای مالکیت، و احیا شدن زمین موات از اراضی ملی کاری بس دشوار است. لذا بهتر است که روند این پرونده پیچیده را وکیل اثبات مالکیت یا وکیل اراضی موات حرفه ای عهده دار شود. تا بتواند درصدد اثبات حق مالکیت موکل خود، بر زمین موات باشد.

وکیل زمین شهری

تعیین وضعیت اراضی، و مشخص نمودن نوع آن، حسب اینکه زمین بایر است یا دایر، و یا موات موضوعی پیچیده است. مالکی که ادعای مالکیت بر زمین موات را دارد به سختی می تواند درصدد اثبات ادعای خویش باشد. و با ارائه مدارک و مستنداتی  پرونده ملکی خود را که در کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری بدان اشاره شده، به نفع خویش تغییر دهد. در اینجا بهترین راهکار آن است که مالک، پرونده ملکی خود را به وکیل زمین شهری که به کلی به قوانین اراضی اگاهی دارد بسپارد. تا بتواند به حق مالکیتی که ادعای آن را دارد، برسد. و مالک اراضی که، با احیا، موجب آبادی آن شده است، شود.

وکیل اراضی موات حرفه ای در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری

چنانچه شما کاربر محترم در مورد پرونده دعاوی خود با مشکل موات اعلام شدن زمین خود مواجه هستید و یا بیم آن میرود که در کمیسیون ماده 12 با رای موات مواجه شوید بهتر است پیش از اعلام نظر کمیسیون، با وکیل اراضی موات حرفه ای در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری تماس بگیرید و شانس موفقیت خود را در پرونده افزایش دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا