وکیل اعتراض به مصادره اموال و توقیف و ضبط آن

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

وکیل اعتراض به مصادره اموال

وکیل اعتراض به مصادره و توقیف و ضبط مال

مصادره اموال و نقش وکیل مصادره در رفع آن

یکی از موضوعات مهم که از طریق دادگاههای انقلاب مورد رسیدگی قرار میگیرد ، مصادره زمین یا املاک است. مصادره املاک و مستغلات تحت عنوان وابستگی صاحبان آن به رژیم گذشته ، صورت میگیرد.

علاوه بر این ، خرید چنین زمین هایی از نهادهای وابسته مانند ستاد اجرایی فرمان امام ، بنیاد شهید ، کمیته امداد ، بنیاد مستضعفان و نظایر آن میتواند در مواردی، منشاء برخی اعتراضات باشد. در نتیجه طرح دعوی را در مراجع قضایی بویژه دادگاه انقلاب فراهم کند.

به عنوان مثال با پیدا شدن مالک یا مالکین واقعی ملک و اعتراض به مصادره اموال و املاک آنان چالش جدید ایجاد میشود. لذا ممکن است پرونده ای به جریان بیافتد و طرفین پرونده را در طول چند ماه یا چند سال درگیر محاکم قضایی کند.

با توجه به حساسیت این قبیل پرونده ها و ارزش بسیار زیاد اموال و املاک مصادره شده ، رسیدگی به آن در مراجع قضایی مستلزم اطلاعات و دانش کافی است. در اختیار داشتن وکیل حاذق و با تجربه در این ارتباط میتواند تحت عنوان وکیل اعتراض به مصادره اموال بسیار سازنده و اثربخش باشد.

با توجه به مشکلات مربوط به خرید و فروش املاک مورد بحث از نهادهای انقلابی ، توصیه میشود این قبیل پرونده ها با حضور وکیل متخصص دعاوی ملکی و وکیل اعتراض به مصادره اموال ، مورد پیگیری قرار گیرد. از این طریق میتوان امیدواری بیشتری پیدا کرد که مدارک و اسناد با دقت بیشتری مورد واکاوی قرار گیرد و صحت همه آنها مورد ارزیابی واقع شود.

با وکیل اصل 49 واعتراض به مصادره اموال تماس بگیرید

در این مقاله وکیل اعتراض به مصادره اموال قصد دارد برخی تجربیات خود را به نگارش درآورده و شما را با موضوع مورد نظر بیشتر آشنا سازد. بدیهی است همه ابعاد موضوع را نمیتوان در قالب یک مقاله به رشته تحریر درآورد.

در صورتی که شما با چنین موضوعی در ارتباط هستید بدون فوت وقت اقدام کنید. در اولین فرصت با وکیل اعتراض به مصادره اموال تماس بگیرید. سپس از وی راهنمایی لازم و مشاوره حقوقی مناسب را دریافت نمایید. وکالت پرونده اصل 49 توسط وکیل، میتواند به نفع بارزی شما را در این مسیر یاری رساند. به عنوان مثال موجبات بازپس گیری ملک مصادره شده را فراهم کند.

چگونه و تحت چه شرایطی مصادره اموال صورت میگیرد؟

یکی از اشتباهات رایج و تصورات بعضاً غلط بکار بردن سه واژه «مصادره» ، «توقیف» و «ضبط» اموال به جای یکدیگر است. حال آنکه این اصطلاحات حقوقی ، هر کدام تعریف خاص خودشان را دارند و باید در محل مناسب بکار برده شوند. در اینجا بطور مختصر به مفهوم مصادره اشاره میکنیم . در ادامه، توقیف و ضبط اموال را نیز مورد اشاره قرار خواهیم داد.

مصادره به‌ عنوان مجازات در نظر گرفته شده است . از اینرو با صدور حکم مصادره ، مال به ‌صورت دائم و برای همیشه از مالکیت فرد خارج می‌شود.

یکی دیگر از ویژگیهای مصادره که آن را از دو مفهوم دیگر جدا میسازد مرجع رسیدگی به پرونده هایی است که منجر به مصادره اموال میشود. مصادره حسب‌مورد در دادگاه کیفریِ یک یا دادگاه انقلاب رسیدگی می‌شود.

مطلب مفید | وکیل حقوقی آنلاین

مهمترین قانون در مورد مصادره اموال ، اصل ۴۹ قانون اساسی است. این اصل دولت را موظف نموده ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعه‌کاری‌ها و معاملات دولتی، فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را از صاحبان آن بگیرد .این گرفتن مال از طریق مصادره صورت میگیرد. در نتیجه اموال به حکم دادگاه از مالکیت افراد خارج و به در مالکیت نهادهایی مانند ستاد اجرایی در می آید.

با توجه به این اصل از قانون اساسی ، اموال حاصل از قاچاق ، احتکار ، اختلاس ، قمار ، فروش مشروبات الکی و نیز اموال فرد محارب ، برانداز و … مصادره میشود.

در موارد خاص با استناد به آیین‌نامه‌ اصل ۴۹ قانون اساسی ، مالک اموال یا وکیل اعتراض به مصادره اموال میتوانند اقداماتی را انجام دهند. از جمله اینکه با مراجعه به دادگاه و تحت ضوابط ویژه با پرداخت وجوهی که دادگاه مشخص کرده از مصادره اموال جلوگیری کنند.

مصادره اموال میتواند به دو صورت اعمال شود :

  1. مصادره خاص:  در این نوع ، فقط آن بخش از اموال که حاصل از وقوع جرم است مصادره میشود . مانند اموال ناشی از قمار .
  2. مصادره عام:  در این نوع، همه اموال ارتکاب کننده جرم مصادره می‌شود. مثل اختلاس کنندگانی که قانون برای برخورد با آن‌ها کلیه اموالشان را مصادره می‌کند.

در چه صورت مال فرد توقیف میشود؟

توقیف مال عملی حقوقی است که طی آن، مال فرد به صورت موقت در بازداشت قرار می‌گیرد. به عنوان مثال هر گاه فرد بدهکار برای پرداخت بدهی خود اقدامی نکند ، به دستور مقام قضایی اموال مرفی شده وی از سوی طلبکار در توقیف قرار میگیرد. این توقیف مال به صورت موقتی است. چنانچه بدهی پرداخت شود و یا رضایت شاکی اخذ شود مال از توقیف خارج خواهد شد.

باید توجه داشت در توقیف مال ، اموال بدهکار از مالکیت وی خارج نمیشود. بلکه استیلای وی بر ما فقط در دوره توقیف از بین میرود.

اموال در جه صورت از طرف مقام قضایی صبط میشود؟

هر گاه مال یا اموالی در ارتکاب جرم مورد استفاده قرار گرفته و یا شرایط ارتکاب جرم را تسهیل نموده آن مال ضبط میشود. پس ضبط مال مربوط به آن دسته از اموال است که در ارتکاب جرم نقش داشته است. این اموال نیز از مالکیت مجرم خارج میشود.

ضبط اموال عمدتاً مربوط به پرونده های کیفری است و به دو صورت ذیل قابل تقسیم است؛

  1. ضبط اموال دائم؛ که مال از ملکیت فرد خارج می‌شود.
  2. ضبط اموال موقت؛که امکان بازگرداندن مال به فرد وجود دارد.

طبق ماده‌ ۲۲۴ قانون آیین دادرسی کیفری «در صورت احضار متهم و عدم حضور او بدون عذر موجه و عدم معرفی وی از ناحیه‌ کفیل یا وثیقه‌گذار، وجه‌الکفاله وصول یا وثیقه طبق مقررات این قانون ضبط می‌شود.

مطلب مفید | قانون جدید مصادره اموال

اقدامات وکیل اعتراض به مصادره اموال و توقیف و ضبط

وکیل اعتراض به مصادره اموال و یا توقیف و صبط اموال میتواند اقداماتی را مستند به قانون برای خارج ساختن مال از توقیف و ضبط انجام دهد. در مواردی با تمسک به قانون میتواند مال را به موکل خود در مقام متهم بازگرداند.

در این ارتباط میتوان به ماده 215 قانون مجازات اسلامی استناد نمود.این ماده چنین مقرر میدارد.

«بازپرس یا دادستان در صورت صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب باید تکلیف اشیاء و اموال کشف شده را که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده و یا از جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب، استعمال و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین کند. تا حسب مورد، مسترد، ضبط یا معدوم شود. در مورد ضبط، دادگاه تکلیف اموال و اشیاء را تعیین می کند. همچنین بازپرس و یا دادستان مکلف است مادام که پرونده نزد وی جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیاء مذکور را صادر نماید:

الف- وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد.

ب- اشیاء و اموال، بلامعارض باشد.

پ- جزء اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم گردد.

در ادامه این ماده قانونی در مورد ضبط و استرداد اموال آمده است:

در کلیه امور جزایی دادگاه نیز باید ضمن صدور حکم یا قرار یا پس از آن اعم از اینکه مبنی بر محکومیت یا برائت یا موقوفی تعقیب متهم باشد، در مورد اشیاء و اموالی که وسیله ارتکاب جرم بوده یا در اثر جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب، استعمال و یا برای استعمال اختصاص یافته است، باید رای مبنی بر استرداد، ضبط یا معدوم شدن آن صادر نماید.

تبصره 1- متضرر از قرار بازپرس یا دادستان یا قرار یا حکم دادگاه می‌تواند از تصمیم آنان راجع به اشیاء و اموال مذکور در این ماده شکایت کند. و طبق مقررات در دادگاه‌های جزایی شکایت خود را تعقیب و درخواست تجدیدنظر نماید. هرچند قرار یا حکم دادگاه نسبت به امر جزایی قابل شکایت نباشد.

تبصره 2- مالی که نگهداری آن مستلزم هزینه نامتناسب برای دولت است یا موجب خرابی یا کسر فاحش قیمت آن می‌گردد و حفظ مال هم برای دادرسی لازم نیست و همچنین اموال ضایع شدنی و سریع الفساد حسب مورد به دستور دادستان یا دادگاه به قیمت روز فروخته می‌شود. و وجه حاصل تا تعیین تکلیف نهایی در صندوق دادگستری به عنوان امانت نگهداری می‌گردد».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up