حکم تخلیه مستاجر فوری

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

حکم تخلیه مستاجر فوری ، مراحل گرفتن حکم تخلیه ، قانون جدید تخلیه مستاجر

"<yoastmark

قانون جدید تخلیه مستاجر

گرفتن حکم تخلیه مستاجر 

تخلیه مستاجر یکی از درخواست های مکرر مالکین املاک تجاری یا مسکونی بعد از انعقاد قرارداد اجاره است. باید در نظر داشت که قراردادهای حقوقی ملکی و تجاری می توانند همواره دردسر ساز باشند.

مطلب مفید | وکیل دستور و حکم تخلیه

این موضوع از زمانی که بیماری کووید 19 و ویروس کرونا به جان ملت افتاد شرایط سختی را بر مالکین و همچنین مستاجرین تحمیل نموده است. لذا همه بدنبال آن هستند که حکم تخلیه مستاجر در کرونا چگونه است. یا اینکه آیا قانون جدید حکم تخلیه مستاجر وجود دارد؟

گذشته از سوء استفاده برخی افراد از این رهگذر، بطور کلی باید گفت با پایان مهلت قرارداد اجاره ، مستاجر باید یا با صاحب ملک به توافق برسد. یا اینکه کوشش کند در اولین فرصت قانونی ملک را تخلیه نماید.

وکیل تخلیه مستاجر

تخلیه مستاجر از ملک مورد استفاده موضوعی است که ممکن است دستمایه حکم قضایی شود. یعنی به جای اینکه این موضوع از طریق مسالمت آمیز انجام پذیرد، طرفین ناچار به حضور در مرجع قضایی شوند. و با قبول دادخواست تخلیه  و سپس صدور حکم ار سوی دادگاه، از آن تبعیت و تمکین نمایند. با صدور حکم دادگاه و پایان مهلت قانونی ، ملک مورد نظر با حکم قانون تخلیه خواهد شد. در ادامه کمی بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد. در هر حال در این موارد بهتر است برای رهایی از دردسرهای موجود، وظیفه گرفتن دستور تخلیه ملک خود را به وکیل دعوای اجاره و تخلیه ملک بسپارید.

حکم تخلیه مستاجر

باید دانست در هر شرایطی امکان اخذ حکم تخلیه وجود ندارد. برای اینکه مالک بتواند تخلیه ملک را عملی سازد لازم است شرایط گرفتن حکم تخلیه مستاجر را داشته باشد.

شرایط اخذ حکم تخلیه 

مهلت قانونی حکم تخلیه مستاجر

مهلت قانونی حکم تخلیه مستاجر

در موارد زیر می توان نسبت به تخلیه ملک اقدام نمود:

  • مهلت قرارداد اتمام یافته و مستاجر حاضر به تخلیه ملک نباشد.
  • مستاجر در مورد پرداخت اجاره، مالک را اذیت نموده و اجاره را پرداخت نکند. تفاوتی از این منظر وجود ندارد که مستاجر پول اجاره را دارد و نمی دهد یا اصولاً به دلایل مختلف توان پرداخت آن را ندارد. در هر صورت عمل پرداخت اجاره به تعویق افتاده و حداقل سه ماه از پرداخت کرایه ماهانه او گذشته و  کرایه پرداخت نشده باشد.
  • مستاجر از ملک خود بر خلاف قوانین و مقررات جاری کشور و در جهت امور خلاف قانون و شرع استفاده می کند.
  • مستاجر بدون اذن مالک، ملک را در اختیار دیگری قرار داده باشد.

باید در این مورد دقت داشت که در هنگام تنظیم و انعقاد قراردادهای تجاری این موضوع صریحاً مورد اشاره قرار گیرد. که آیا مالک با اجاره سرقفلی توسط مستاجر رضایت دارد یا خیر؟

دستور تخلیه

برای اخذ دستور تخلیه  دو حالت وجود دارد:

حالت اول:  ملک دارای سند رسمی بوده و قرارداد رسمی تنظیم شده باشد. در این موارد مالک می تواند به اداره ثبت مراجعه نماید.  با گرفتن دستور تخلیه از اداره ثبت، مالک به دفتر اسناد رسمی که قرارداد در آنجا منعقد شده مراجعه و درخواست صدور اجراییه می کند.

حالت دوم: زمانی است که ملک دارای سند رسمی نیست و قرارداد نیز به صورت رسمی تنظیم نشده است. یا اینکه ملک دارای سند رسمی بوده و قرارداد اجاره دست نویس تنظیم شده اما قرارداد درست تنظیم گردیده و دو نفر شاهد نیز آن را امضاء کرده باشند. در این صورت مالک می تواند با مدارک ملک و قرارداد اجاره به شورای حل اختلاف مراجعه و روند تخلیه ملک را دنبال نماید.

مطلب مفید | دستور تخلیه شورای حل اختلاف

حکم تخلیه و روند قانونی آن

حکم تخلیه مستاجر
حکم تخلیه مستاجر

با مراجعه مالک به شورای حل اختلاف ، وی در آنجا دادخواست تخلیه می دهد. در دادخواست باید جهت و دلیل دادخواست معلوم شود. مثلاً دادخواست به جهت عدم پرداخت اجاره. با ارائه دادخواست، مالک تقاضای صدور حکم تخلیه مستاجر را می نماید.  شورای حل اختلاف در صورت تایید دادخواست مالک، حکم تخلیه مستاجر را صادر می کند. اگر ظرف بیست روز از صدور حکم تخلیه ، اعتراضی به حکم صورت نگیرد، مالک می تواند درخواست صدور اجراییه را بنماید.

قانون جدید حکم تخلیه مستاجر

حقیقت آن است که تا پیش از شیوع کرونا و برابر ماده 3 قانون روابط موجر و مستاجر با شکایت موجر ظرف یک هفته نسبت به تخلیه ملک استیجاری اقدام می گردید. اما بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، قراردادهای اجاره خانه مسکونی به مدت یکسال دیگر تمدید می شوند. و موجر نمی تواند در املاک مسکونی اقدام به تخلیه ملک نماید. اما انجام این کار تابع شرایطی است.  یکی از شرایط این است که در کلان‌شهر تهران فقط ۲۵ درصد اجاره بها و ودیعه نسبت به سال قبل بایستی افزایش پیدا کند. این ۲۵ درصد هم باید توسط مستأجر در صندوق دادگستری تودیع شود. اگر این عمل انجام نشد بنابراین موجبات تخلیه فراهم می‌شود.

مطلب مفید | دعوای تخلیه ملک تجاری بر مبنای قانون 56

شرط دیگر این است که صاحبخانه یا همان موجر نیاز شخصی به خانه داشته باشد.  شورای حل اختلاف نیز آن را بپذیرد.

دیگر آنکه تخلفات زیر از سوی مستاجر انجام نگرفته باشد:

  • در پایان هر ماه اجاره بها را پرداخت کرده باشد.
  • موجب اذیت و آزار موجر را فراهم ننموده باشد.
  • شارژ ساختمان را بموقع پرداخت کرده باشد.
  • همسایگان از او شاکی نباشند.
  • سگ و گربه در ساختمان نگهداری نکند.

در این موارد پس از شکایت از مستأجر و احراز این تخلفات توسط شورای حل اختلاف، امکان تمدید وجود ندارد و مستأجر باید خانه را تخلیه کند.

مهلت قانونی تخلیه مستاجر

ممکن است به هر دلیل امکان ادامه سکونت مستاجر در ملک استیجاری وجود نداشته باشد. یعنی شورای حل اختلاف با توجه به دلایل و براهین موجود حق را به مالک بدهد. در نتیجه حکم تخلیه ملک را صادر نماید. در این صورت با توجه به شرایط موجود حداکثر حدود دو ماه طول خواهد کشید تا حکم به مرحله اجرا درآمده و نهایتاً مستاجر از ملک تخلیه گردد.

وکیل دعوای اجاره و تخلیه ملک

همواره مشکلات متعددی در مورد قراردادهای اجاره از منظر تخلیه ملک وجود دارد. در گروه ما وکیل سرقفلی میتواند با قبول وکالت شما کمک ارزنده ای در احقاق حقوق شما بنمایند. در صورت تمایل ، با ما تماس بگیرید. یا اینکه برای آشنایی بیشتر ما ، حتماً از صفحه اصلی سایت بازدید فرمایید.

18 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام.
    بنده یک منزل ویلایی در اطراف زرندیه ساوه دارم خودم ساکن تهران هستم (فقط ماه اول کرایه داده)که دارای انشعابات آب.برق.گاز و تلفن می‌باشد کرایه دادم شاید کمتر از نصف قیمت گفتم ثواب داره البته بدون پول پیش الان بیش از سه ماه است نه اجاره داده نه هزینه‌های انشعابات را آیا می‌توانم حکم تخلیه سریع بگیرم لطفاً راهنمایی فرمایید.
    باتشکر

    پاسخ
    • سلام.
      بله امکان تخلیه را دارید.
      ابتدا یک اظهارنامه از طریق مراجعه به دفتر خدمات قضایی برایش ارسال نمایید و یک هفته بری تخلیه به او مهلت بدهید و بعد از اتمام مهلت به شورای حل اختلاف محل خود مراجعه کنید.

      پاسخ
  • علی محمدی
    20 سپتامبر 2022 10:02

    با سلام… من‌ مهر 1400 واحدی رو اجاره کردم و الان موجر بی دلیل میگه تخلیه کن در صورتی که تمام پرداختها به موقه بوده و مشکل دیگه ای هم نداشتیم… بهش گفتم نصف مبلغ رهن رو بهم بده تا برم قرارداد جدید بنویسم و تخلیه کنم و قبول نمی کنه.. آیا دراین رابطه قانونی هست؟؟؟ با تشکر🙏🙏

    پاسخ
    • وکیل املاک
      20 سپتامبر 2022 15:40

      سلام.
      اگر صاحبخانه ملک دیگری دارد و تخلیه ملک برای سکونت خود و یا فرزندپ پسری که تازه ازدواج کرده نباشد شما میتوانید با مراجعه به شورای حل اختلاف و واریز مبلغ ودیعه به اضافه 25 درصد یکسال دیگر در محل بمانید.
      سپاس

      پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    من اجاره نامه ام را با مالک از تاریخ 1401/6/31 تا 1402/6/31 تمدید کردم .چون منزل خودم که در شهر دیگری دست مستاجر بوده و مستاجرم اعلام به عدم تخلیه کرده بود.موضوع را موقع تمدید عنوان کردم که ممکن است من ظرف یکماه تخلیه کنم.
    املاک بابت این قضیه در پشت قرارداد نوشت تا زمانیکه مالک مستاجر جدید پیدا نکند مستاجر باید کرایه را پرداخت کند و رهن اجاره نیز دست موجر باقی می ماند.
    دقیقا دو روز بعدش مشکل من حل ومنزلم تخلیه شد.و در تاریخ 1401/6/16 به املاک و موجر اعلام فسخ قرارداد تمدید شده را کردم.الان مالک به استناد توضیح فوق از تسویه حساب خودداری می کنه و قراردادش را هم 50 درصد بیشتر از توافق تمدیدی ما اعلام کرده و هر روز 2 الی 3 نفر مراجعه می کنند و بعلت گرانی وجه اجاره و پول رهن اعلام شده از طرف مالک ملک اجاره نمیشه با توجه به اینکه من قبل از شروع قرارداد تمدید شده اعلام تخلیه و تسویه حساب کردم.
    می خواستم ببینم حالا اگر تا 5 ماه ملک به اجاره نره تکلیف من چی میشه؟ با تشکر

    پاسخ
    • وکیل املاک
      15 سپتامبر 2022 17:42

      سلام.
      به لحاظ حقوقی شما نمیتوانید کاری بکنید و موظف هستید برابر قرارداد عمل کنید.
      چون مطلبی هم که پشت قرارداد نوشتید متاسفانه چندان کمکی به شما نمیکند.
      سپاس

      پاسخ
  • سلام، خرداد ۱۴۰۰ آپارتمانی اجاره کردم ،در سال۱۴۰۱ دو ماه قرار داد تمدید کردیم تا ۲۰ مرداد قرارداد داریم مالک در پشت قرارداد ذکر کرد به ازای هر روز دیر کرد تحویل واحد باید یک میلیون جریمه بدیم ،حالا ما واحدی خریدیم که ۲۰ مهر تخلیه میکنه ،از این طرف مالک میگه من دوماه تمدید نمی کنم .آیا ما می تونیم تخلیه نکنیم ؟

    پاسخ
    • وکیل املاک
      16 جولای 2022 23:58

      سلام .
      لطفا از طریق واتساپ سایت با وکیل متخصص در ارتباط باشید.
      سپاس از شما.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ، اگر مستاجر از سه سال قبل اجاره نامه تنظیم نکرده باشه میتونیم قبل از موعد قرارداد دستور تخلیه بدیم ؟

    پاسخ
    • وکیل املاک
      20 ژوئن 2022 19:09

      سلام.
      لطفا از طریق واتساپ سایت سوال خود را مطرح و با وکیل صحبت کنید.
      سپاس.

      پاسخ
  • همانتفزد
    14 آوریل 2022 18:47

    عالی بود ممنون بخاطر راهنماییهای خوب ومقیدتون

    پاسخ
    • وکیل املاک
      15 آوریل 2022 17:39

      سلام و سپاس

      پاسخ
      • با سلام
        من سال ۹۸تا۹۹قرارداد اجاره دارم و سال بیدینی ۹۹تا ۴۰۰ با افزایش ۲۰ درصد تمدید کردم در سال ۴۰۰ مالک خانه را به نام همسرش کرد و همسر وی در غیاب من با افزایش ۵۰ درصدی با همسر من قرار داد انعقاد نموده و کرایه هاش هم به موقع دریافت کرده اکنون یکماه از پایان قرارداد می‌گذرد و تقاضای ۳۰۰درصدی را دارد . در ضمن موجر در منزل شخصی خودش زندگی می‌کند.
        لطفا راهنمایی بفرمایید

        پاسخ
        • وکیل املاک
          28 ژوئن 2022 14:52

          با سلام.
          لطفاً از طریق واتساپ سایت با وکیل صحبت کنید.
          سپاس

          پاسخ
  • سیدمحسن خلیل زاده
    21 فوریه 2022 16:11

    باسلام ، مطالب بسیار عالی و مفید بودند.

    پاسخ
    • وکیل املاک
      26 فوریه 2022 10:07

      سلام و سپاس از محبت شما.

      پاسخ
      • سلام عرض ادب
        من 15 مرداد 1401 مهلتم بعنوان مستاجر تمام شد و صاحبخانه قصد فروش منزل را داشت و گفت خانه را به کسی میفروشم که شما را بگذارد بمانید

        حالا صاحبخانه منزل را به شخص دیگری فروخته که طرف مقابل 200 میلیون تومان تا پرداخت کامل پول خرید کم دارد
        ابتدا صاحبخانه جدید گفت 150 رهن کامل گفتم چشم
        فرداش گفت 170 گفتم چشم
        اما یکباره دبه کرد و میگه 170 ماهی 1 میلیون یا 200 رهن کامل!!!

        الان من با حقوق 5700 بازنشستگی گفتم ندارم
        با توجه به اینکه فشار می اورد چنانچه شکایت کند دادگاه چه مدت به من مهلت جهت پیدا کردن منزل و تخلیه میدهد؟

        سپاس🌹

        پاسخ
        • وکیل املاک
          1 اکتبر 2022 05:29

          سلام.
          لطفا از طریق تماس با دفتر سوال خود را از وکیل بپرسید.
          سپاس.

          پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up