جرم سایبری چیست؟
جرم سایبری چیست؟
جرم سایبری و انواع آن
انواع جرم سایبری
جرم سایبری در حقیقت یک فعالیت مجرمانه است که هدف اصلی آن یک رایانه یا یک شبکه است. در جرم سایبری در مواردی ، حمله مستقیم به رایانه ها یا دستگاه های دیگر مورد هدف قرار میگیرد تا آنها را هک یا غیرفعال کنند.
مطلب مفید | جرم فیشینگ چیست؟
سایر جرایم سایبری شامل انتشار بدافزار رایانه ای ، سرقت اطلاعات و موارد دیگر خواهد بود. تقسیم بندی جرم سایبری به دسته های جداگانه کار آسانی نیست زیرا بیشتر آنها به هم مرتبط هستند. با این حال، انواع مختلف آن به طور کلی متمایز می شوند که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت.
آشنایی با جرم سایبری
جرائم مالی سایبری
جای تعجب نیست که بسیاری از مجرمان برای ارتکاب جرم سایبری از اینترنت برای کسب سود مالی از طریق حملات زیر استفاده می کنند:
-
فیشینگ
در جهت ارتکاب جرم سایبری ، مجرمان دوست دارند یک راه آسان را برای آلوده کردن رایانه های کاربران انتخاب کنند. به همین دلیل ایمیل ابزار خوبی برای حمله است. ماهیت کلاهبرداری فیشینگ این است که گیرنده را مجبور می کند تا روی یک پیوند وب کلیک کند. یا اینکه یک پیوست را باز کند . یا یک فرم آنلاین را پر کند.
مطلب مفید | وکیل سرقت در تهران
پیام ها اغلب توسط سازمانهای بزرگ و معتبر مانند سازمانهای مالیاتی، بانک ها و فروشگاههای آنلاین ارسال می شود. در بسیاری از موارد، کلاهبرداران می خواهند رمز عبور شما را بدست آورند یا دستگاه شما را با بدافزار آلوده کنند.
-
باج خواهی آنلاین
یکی دیگر از جرایم سایبری با انگیزه مالی، اخاذی است. پس از آلوده شدن کاربر یا شرکت به بدافزار، تمامی فایل ها مسدود خواهند شد. سپس مرتکبین پیشنهادی مبنی بر بازگرداندن کالا در ازای دریافت پول ارسال میکنند. بیشتر اوقات، هکرها تقاضای پرداخت با ارزهای دیجیتال را دارند.
-
تقلب
جرم سایبری انواع مختلفی دارد. از جمله کلاهبرداریهای مالی پیچیده شامل هک کردن زنجیره های خرده فروشی برای بدست آوردن اطلاعات کارت اعتباری از مشتریان است. روشهای دیگر ممکن است سرقت هویت هدفمند برای شناسایی مدیران تجاری و صدور دستور برای آنها باشد. لازم به ذکر است که کشف برخی از انواع تقلب های مالی بسیار دشوار است.
-
نقض قوانین کپی رایت
این یکی از رایج ترین جرایم سایبری ، ارتکاب انواع جرایم آنلاین است. استفاده از محتوای دارای حق چاپ برای منافع شخصی به طور گسترده استفاده میشود. بسیاری از وبسایت ها نیز به طور غیرقانونی محتوای دارای حق چاپ را منتشر می کنند.
جرم سایبری مرتبط با نفوذ به حریم های خصوصی
جرایم اینترنتی
هدف از اینگونه جرایم سایبری بدست آوردن اطلاعات محرمانه است. انواع مختلفی از این تخلفات وجود دارد. گاهی اوقات هکرها با انگیزه های عمیق تری مانند پول یا نفوذ سیاسی هدایت می شوند.
روش این نوع حمله دور زدن قوانین و یافتن آسیب پذیری در فناوری هایی است که باید از داده های محرمانه محافظت کنند.
-
سرقت هویت
سرقت اطلاعات شخصی با هدف تغییر هویت دیجیتال قربانی رخ میدهد. به عنوان مثال، کلاهبرداران اطلاعات شخصی افراد خاص (شماره تلفن، آدرس و غیره) را به دست می آورند و از آن طریق درخواست وام های کلان بانکی میکنند.
-
جاسوسی
جاسوسی و نظارت مخفیانه از زندگی افراد می تواند شامل هک دوربین های مدار بسته، هک کانال های ارتباطی مانند پیام های متنی، ایمیل و غیره باشد.
-
هرزنامه ها
هرزنامه یک نوع بسیار رایج از جرم سایبری است. ارسال کنندگان هرزنامه می توانند از هرزنامه، پیام های متنی و سایر کانال های ارتباطی استفاده کنند. به طور کلی هر پیامی که بدون رضایت قبلی کاربر ارسال شود، هرزنامه یا اسپم نامیده می شود.
فعالیت های سیاسی و اجتماعی غیرقانونی آنلاین
برخی از انواع جرائم برای تغییر نگرش های سیاسی، آسیب رساندن یا کاهش نفوذ افراد یا گروه ها انجام می شود.
-
آزار و اذیت و نفرت پراکنی
ایمیلهای توهینآمیز و پیامهای فوری به افراد یا گروههایی از افراد اغلب بر اساس نژاد، جنسیت یا ویژگیهای مذهبی فرد است.
-
تروریسم سایبری
سازمان ها و مخالفان متخاصم به طور فزاینده ای از فضای سایبری برای آسیب رساندن به زیرساخت های فناوری اطلاعات، بحث در مورد ترورها و گسترش تبلیغات استفاده می کنند. تعداد فزاینده مشاغل، خدمات و دستگاه های مرتبط، همگی اهداف بالقوه تروریست های سایبری هستند.
-
تحقیر سایبری
تحقیر یا ارعاب با استفاده از دستگاههای متصل در دسته حملات سایبری قرار میگیرد. خطوط آزار و اذیت، نفرت، و جنایات تحقیر سایبری می تواند محو شود. برخی از انواع حملات سایبری مانند انتشار تصاویر محرمانه از کودکان غیرقانونی است و به آنها سوء استفاده از کودکان می گویند.
سایر فعالیت های اینترنتی
بخش بد اینترنت که وب تاریک نام دارد برای انجام انواع مختلف فعالیت های غیرقانونی استفاده می شود.
-
مطالب غیر اخلاقی
انتشار محتوای غیر اخلاقی از طریق اینترنت در بسیاری از کشورها جرم محسوب می شود. فقط خشونت شدید و محتوای مرتبط با حیوانات در برخی مناطق ممنوع است. در بیشتر کشورها، انتشار مطالب غیراخلاقی توسط کودکان ممنوع است.
-
توزیع سلاح و مواد مخدر
بازارهای بیشمار در وب تاریک به مجرمان برای ارتکاب جرم سایبری کمک می کند تا مواد مخدر و اسلحه را در حالی که دور از دید پلیس میماند، بفروشند.
روش های حمله در جرم سایبری
سه روش متداول که هکرها در جرم سایبری از آن استفاده می کنند، وجود دارد:
- اولین مورد مبتنی بر استفاده از بدافزار است. سیستم عامل ها و نرم افزارهای آسیب پذیر زیادی وجود دارد. مهم است که اقدامات امنیتی بالا را انجام دهید. رمزهای عبور طولانی تنظیم کنید. و پشتیبان گیری و به روز رسانی منظم را انجام دهید.
- روش دوم تکیه بر انکار سرویس توزیع شده یا حمله DDoS است. مهاجم تعداد زیادی درخواست را به سرور ارسال می کند. این کار سرور را بیش از حد بارگذاری می کند و آن را آفلاین می کند. هیچ بدافزاری برای قربانی ارسال نمی شود. هدف اصلی جلوگیری از دسترسی بازدیدکنندگان به سرویس است.
- روش سوم ترکیبی از کدهای مخرب و مهندسی اجتماعی است. معروف ترین شکل این حمله، فیشینگ است که در بالا ذکر شد. قربانیان فریب می خورند و روی پیوندها کلیک می کنند و فرمهای آنلاین را پر می کنند که منجر به سرقت اطلاعات شخصی می شود.
سخن پایانی
همانطور که می بینید، جرم سایبری انواع فعالیت های غیرقانونی، از قاچاق مواد مخدر و جرایم ناشی از نفرت پراکنی گرفته تا سرقت اطلاعات شخصی و کلاهبرداری را پوشش می دهد. مجدداً تأکید می کنیم که جداسازی این جرائم می تواند دشوار باشد.
به عنوان مثال، حملات فیشینگ می تواند با هدف سرقت اطلاعات شخصی و سپس استفاده از شناسه های جعلی جدید برای اخاذی باشد. درک این نکته مهم است که جرم سایبری همیشه با طراحی پیشرفته همراه نیست. با ایجاد عادات امنیتی اولیه و آگاهی از آخرین تهدیدات می توان از اکثر حملات جلوگیری کرد. در پایان اشاره می شود که در صورت درگیر شدن با این گونه جرائم در اسرع وقت می توانید نسبته به تماس با وکلای متخصص و پایه یک ما تماس حاصل نمایید.
مطلب مفید | اثبات بی گناهی در حمل مواد مخدر