قانون تخلیه مستاجر و موجر 1400
قانون تخلیه مستاجر و موجر 1400
آشنایی با قانون تخلیه مستاجر
برای آشنایی با قانون تخلیه مستاجر و موجر 1400 بهتر است ابتدا با قوانین مهم درباره قراردادهای مربوط به اجاره نامه اطلاعاتی کسب نمود. قانون تخلیه مستاجر و موجر 1400 به دلیل آنکه در شرایط کرونا مصوب گردید، شامل موارد خاصی است. اگر شما نیز جزء آن دسته از افراد هستید که میخواهید درباره تخلیه مستاجر در ایام کرونا و نیز سایر موارد مربوط به قوانین مالک و مستاجر اطلاعاتی کسب نمایید بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مطلب مرتبط | حکم تخلیه مستاجر سال 1401
سند اجاره نامه یک قرارداد معتبر است
اجاره محل سکونت در حقیقت در قالب انعقاد قراردادی صورت میگیرد که طبق آن مستاجر بر منافع عین مستاجره مالکیت پیدا میکند. اصطلاح مستاجر به کسی اطلاق میشود که جایی را اجاره کند. همچنین به کسی که ملک خود را اجاره میدهد موجر میگوییم. در نهایت محل سکونتی که اجاره داده شده ، عین مستاجره نامیده میشود.
انواع قراردادهای مربوط به اجاره
قراردادهای مربوط به اجاره
به طور کلی در قوانین مربوط به مالک و مستاجر سه نوع اجاره نامه وجود دارد. این اجاره نامه ها شامل اجاره نامه های مسکونی، اجاره نامه های تجاری و نیز اجاره نامه های مربوط به مکانهایی جهت فعالیتهای عمومی مانند درمانگاه ها و غیره میشود. البته اجاره نامه مربوط به مکان های عمومی در دسته اماکن مسکونی قرار میگیرند.
برای اجاره کردن هر محل، مالک و مستاجر باید بر سر مواردی تفاهم کنند. پس از توافق، قراردادی میان آنها منعقد میشود. در این قرارداد اجاره بها و مدت زمان اجاره ذکر میگردد.الزام به تنظیم سند رسمی اجاره نیز از مطالب مهم و مرتبط در این زمینه است.
مستاجر موظف است اجاره بها را در زمان معین پرداخت نماید. اگر مستاجر از دادن اجاره بها سر باز زند موجر میتواند در برخی شرایط اقدام به گرفتن دستور تخلیه نماید.
مطلب مرتبط | حکم تخلیه مستاجر فوری
قانون تخلیه مستاجر و موجر 1400 چیست؟
همانگونه که میدانید از اواخر سال ۱۳۹۸ بیماری کرونا شیوع پیدا کرد. بنابراین ستاد مبارزه با کرونا درباره اجاره خانه در تاریخ ۸ تیر ۱۳۹۹ مصوبه ای را از تصویب گذراند. بر مبنای این مصوبه دستورالعملی به شوراهای حل اختلاف صادر شد .
در اصطلاح ، مردم به این مصوبه ، قانون تخلیه مستاجر و موجر ۱۴۰۰ میگویند که البته عنوان درستی نیست، زیرا در مجلس چنین قانونی تصویب نشده است.
بر مبنای دستورالعمل مورد نظر که در سه سال اخیر تمدید شده است قراردادهای اجاره در صورت عدم تفاهم میان موجر و مستاجر و با درخواست مستاجر به مدت زمان یک سال تمدید میشود.
موارد مستثنا از تخلیه مستاجر بر مبنای قانون تخلیه مستاجر و موجر
در قوانین گذشته از جمله قانون روابط مالک و مستاجر سال ۷۶ مستاجر باید ظرف یک هفته ملک مسکونی را تخلیه کند. اما در شرایط کرونا استثنائی برای اجرای این قانون ایجاد شد. برای اطلاع از مفاد دستورالعمل مورد نظر، لطفا مقاله تخلیه مستاجر در ایام کرونا را مطالعه نمایید.
تخلیه ملک توسط وکیل و نقش او در زمینه تخلیه
وکیل-تخلیه
وکیل ملکی در مورد دعاوی مربوط به اختلافات ملکی تخصص دارد. همچنین با توجه به تجربه و مهارت خاص وی دعاوی ملکی از مسیر بهتری هدایت شده و پیش خواهد رفت. از جمله مهمترین مواردی که وکیل ملکی قادر است به موکل خود کمک نماید، میتوان موارد زیر را بر شمرد:
-
دعاوی مربوط به خرید و فروش املاک
وکیل ملکی میتواند در پرونده هایی که مربوط به معاملات املاک باشد، خدماتی را به موکلین خود ارائه دهد.
-
پرونده مربوط به دعاوی سرقفلی
اخذ امتیاز تجاری بوسیله معامله ملکی با پرداخت وجهی معین به مالک، توسط مستاجر سرقفلی نامیده میشود. در این معامله اجاره کننده از سود ناشی از فعالیتهای تجاری بهره مند میگردد. اما صاحب ملک تجاری نمیشود. در صورت ایجاد مشکل در این نوع معاملات بهتر است از یک وکیل ملکی با تجربه و متبحر کمک گرفت تا در آینده اختلافات کمتری بروز نماید.
-
پرونده مربوط به دعاوی خلع ید
مشاوره از یک وکیل متخصص در مواردی که فرد یا افرادی اقدام به تصرف ملکی کردهاند و مالک راضی به ادامه آن تصرف نباشد کمک کننده میباشد.
همانگونه که قبلاً نیز اشاره گردید در اجاره نامه میان مستاجر و موجر بهتر است شرایط دقیقی مورد توجه طرفین قرار گیرد. از جمله زمان تخلیه ذکر گردد. در صورتیکه مستاجر در زمان معین ملک را تخلیه نکند موجر میتواند با کمک یک وکیل ملکی ، دستور یا حکم تخلیه ملک را اخذ نماید.
سخن آخر
قانون تخلیه مستاجر و موجر 1400 در حقیقت قانون مصوب مجلس نیست بلکه اصطلاحی است که اشاره غیرمستقیم به مصوبات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا دارد. موضوع این مصوبات بر حمایت از خانواده ، مبنی بر قراردادهای اجاره املاک مسکونی دلالت میکند.
مهمترین نکته در مصوبات ستاد کرونا این است که در صورت عدم توافق طرفین و نیز تمایل مستاجر ، قرارداد اجاره را میتوان به مدت یک سال تمدید نمود.
در صورت ایجاد مشکلاتی در رابطه با قراردادهای ملکی، بهتر است از یک وکیل ملکی با تجربه در این خصوص کمک بگیرید. تا بهترین نتیجه برای حل این مشکلات حاصل گردد.