قانون جدید تخلیه مستاجران
چت با وکیل در واتساپ : 09374773894
قانون جدید تخلیه مستاجران
از آنجا مالکین و مستاجرین محترم در مورد قانون جدید تخلیه مستاجرین سوالات زیادی را مطرح می کنند. در اینجا آخرین تغییرات و مصوبات جدید در مورد حکم تخلیه مستاجرین را به استحضار این عزیزان میرسانیم.
مطلب مرتبط | حکم تخلیه مستاجر سال 1401
قانون جدید تخلیه مستاجران در مورد تعیین سقف قراردادهای اجاره بها سال 1401
در جلسه مورخ 28 خرداد 1401 سران قوا بسته سیاستی تعیین افزایش سقف تمدید قراردادهای اجارهبها در سال ۱۴۰۱ مورد تصویب قرار گرفت. این بسته سیاستی را میتوان به نوعی قانون یا مصوبه جدید در مورد تخلیه مستاجرین دانست.
مطلب مفید | تکالیف مستاجر در قانون
بر همین اساس با توجه به افزایش قابل توجه رشد اجاره واحدهای مسکونی در بهار ۱۴۰۱ و چشمانداز رشد آن در ادامه سال جاری و با توجه به فرا رسیدن فصل نقل و انتقال مستاجران و عدم تمکن مالی کافی جامعه مستاجران در شرایط بحرانی اقتصادی کشور، تعیین سقف اجارهبها، استثنائات و مشوقهای مربوطه به شرح ذیل می باشد:
تمدید قراردادهای اجاره و عدم امکان تخلیه مستاجرین
عدم امکان تخلیه مستاجران
ماده ۱- همه قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۱ پس از تاریخ ابلاغ این مصوبه به صورت خودکار و به مدت یک سال و حداکثر با نرخهای زیر نسبت به قرادادهای موجود تمدید میشود.
شهر تهران و سایر کلانشهرها ۲۵ درصد، سایر نقاط شهری ۲۰ درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستاجر با نرخهای کمتر از موارد فوق بلامانع است.
موارد استثنای عدم تمدید خودکار قراردادهای اجاره
در ماده ۲ قانون جدید تخلیه مستاجران به مواردی اشاره شده که بر اساس آن مالک میتواند تخلیه مستاجرین را از مقامات درخواست و آن را اجرایی سازند. در این ماده آمده است: موارد استثناء شده از تمدید خودکار اجارهنامهها به این شرح تعیین میشود:
۱- درصورتی که مالک، ملک یا واحد مورد اجاره را به فروش رسانیده باشد و قرارداد فروش را در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت کرده و کد رهگیری دریافت کرده باشد و همچنین علاوه بر این اطلاعات ملک را در سامانه املاک و اسکان ثبت کرده باشد.
۲- اگر مالک برای تخریب، بازسازی یا تعمیر نسبت به اخذ پروانه ساختمانی از مراجع ذیربط اقدام کرده باشد.
۳- در صورتی که مستاجر در دوره اجاره قبلی با تشخصیص مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) نسبت به انجام به موقع تکالیف اقدام نکرده باشد.
۴- عدم پذیرش افزایش مبلغ اجاره بها معادل درصدهای مصوب توسط مستاجر.
۵- در صورتیکه فرزند مالک ازدواج رسمی انجام و برای سکونت به واحد مورد اجاره بر اساس تشخیص مرجع قضایی نیاز داشته باشد.
۶- در صورتیکه مالک فقط دارای همین یک واحد مسکونی در همان شهر مورد نظر باشد و نیاز به سکونت وی در آن ملک به تایید مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) رسیده باشد.
ممکن است مالک دارای چند واحد مسکونی در همان شهر باشد. در این صورت فقط میتواند تقاضای سکونت خود را برای یکی از واحدهای مسکونی در اختیار ارائه کند. رای شورای حل اختلاف فقط برای همان واحد مسکونی مورد تقاضا صادر خواهد شد.
ملاک تخلیه مستاجرین طبق قانون جدید تخلیه مستاجران
تبصره یک قانون جدید تخلیه مستاجران چنین مقرر می نماید است:
ملاک رسیدگی و بررسی حقوقی اختلافات اجاره بین موجر و مستاجر در شورای حل اختلاف ، اطلاعات ثبت شده در سامانه کد رهگیری و املاک و اسکان است.
در تبصره ۲ قانون جدید تخلیه مستاجران تاکید شده است:
شوراهای حل اختلاف مکلفند در کوتاهترین زمان ممکن و حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به بررسی موارد اختلاف و صدور رای اقدام کنند.
حکم تخلیه مستاجر فوری
برای قانون جدید تخلیه مستاجران و تخلیه ملک استیجاری و اعطای وکالت به وکیل لطفا با ما با شماره 02144096954 تماس بگیرید.