وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی

بدهکار باید پس از ده روز بدهی خود را پرداخت کند

مالک بدهکار باید پس از ده روز بدهی خود را پرداخت کند

نکات مهم در مورد وادار کردن مالک آپارتمان به پرداخت بدهی

یکی از مهم‌ترین چالش ها در خصوص آپارتمان‌نشینی، پرداخت هزینه‌های ماهیانه توسط مالک آپارتمان است. همین موضوع موجب شده تا بحث وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی از اهمیت بالایی برای مدیر ساختمان و ساکنین برخوردار باشد. از اینرو قوانین حقوقی مختلفی در این زمینه وضع شده اند.

چنانچه روابط مالی بین مالک آپارتمان و مدیریت ساختمان به شکل صحیحی دنبال نشود، امکان طرح دعوی در این زمینه وجود دارد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که چنین پرونده‌هایی قوانینی مختص به خود را دارند. بنابراین معمولاً شرایط هر پرونده با پرونده دیگر متفاوت است.

مطلب مفید | قانون پیش فروش آپارتمان ها

به همین جهت، ضرورت دیده شد در این مقاله مهم‌ترین موارد حقوقی مرتبط با پرداخت هزینه‌های آپارتمان‌نشینی را مطرح کنیم. لذا در نظر داریم به بررسی این پرسش بپردازیم که آیا امکان پیگیری حقوقی از طریق تنظیم وارسال اظهارنامه در چنین مواردی وجود دارد؟  و اگر این امر قابل انجام است، چطور می‌توان این بحث را به سرانجام رساند؟ بنابراین، اگر شما نیز به دنبال پاسخ پرسش‌های مذکور هستید، ادامه متن را از دست ندهید.

اظهارنامه پرداخت بدهی مالک آپارتمان بدهکار

در همین ابتدا باید بگوییم وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی باید توسط مدیر ساختمان پیگیری شود.  معمولاً فردی که به عنوان مدیر ساختمان شناخته می‌شود، وظیفه دارد کلیه بدهی ساکنان واحد‌های مسکونی را یادداشت کند و این بدهی‌ها را از آنان مطالبه و دریافت کند.

بسیاری از ساکنین مجتمع ها انتظار دارند مدیر ساختمان با نصب اطلاعیه و آگهی بر روی تابلوی اعلانات ساختمان، میزان بدهی افراد بدهکار را به ساکنین ساختمان اعلام و فرد خاطی را معرفی نماید. البته ممکن است این روش در مواردی بتواند موجب ترغیب بدهکار  به پرداخت بدهی شود.

ارسال اظهارنامه به مالک برای پرداخت بدهی

ارسال اظهارنامه به مالک برای پرداخت بدهی

اما باید گفت این موضوع به هیچ وجه یک روش قانونی محسوب نمی‌شود. بنابراین قرار دادن نام فرد بدهکار روی تابلوی اعلانات برای اطلاع وی از بدهی خود روش قانون پسندی نیست. بهترین روشی که می‌توان جهت اطلاع دادن به فرد بدهکار به کار گرفت، تنظیم یک اظهارنامه است.

شما باید به عنوان مدیر ساختمان در این اظهارنامه مالی کلیه بدهی‌های شخص بدهکار را برای وی ذکر کنید. در دعاوی مربوط به وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی تنها همین اظهارنامه می‌تواند به عنوان یک مدرک معتبر از سوی شما ارائه شود.

مهلت دادن دادگاه به مالکی که بدهکار است

پس از این که رأی مربوط به وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی از سوی دادگاه صادر شد،‌ این رأی به مالک بدهکار ابلاغ میگردد. بطور معمول، در این شرایط دادگاه ده روز به شخص بدهکار فرصت می‌دهد تا وی بتواند بدهی خود را بنحو تمام و کمال در اختیار مدیر ساختمان قرار دهد.

اگر در این مدت بدهی پرداخت شود، هیچ مشکل حقوقی گریبان‌ فرد بدهکار را نمی‌گیرد، اما مهلت تمام شود و بدهی پرداخت نشود، مدیر ساختمان این اختیار را دارد که نسبت به محروم کردن فرد بدهکار از خدمات مختلف اقدام کند.

محروم کردن بدهکار از خدمات مختلف

پس از ده روز عدم پرداخت بدهی، مدیر می‌تواند با محروم کردن فرد بدهکار از خدمات مختلف، وی را وادار به پرداخت بدهی کند. البته همان طور که در بخش قبلی گفتیم، وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی تنها در صورتی امکان دارد که مدیر ساختمان نسبت به تنظیم اظهارنامه اقدام کرده باشد. در واقع، تحت فشار قرار دادن شخص بدهکار در شرایطی که اظهارنامه صادر نشده باشد مشکلات حقوقی مختلفی را برای مدیر به وجود می آورد.

محروم کردن مالک بدهکار از خدمات

محروم کردن مالک بدهکار از خدمات

صادر کردن اجرائیه پس از اظهارنامه

وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی با کمک اظهارنامه امکان‌پذیر است، اما بیایید تصور کنیم که این امر به دلیل موارد مختلفی همچون عدم وجود فلکه‌های جداگانه برای گاز، برق و … ممکن نباشد. به راستی در این شرایط بسیار حیاتی مدیر ساختمان باید چه کاری انجام دهد که فرد بدهکار نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کند؟

قانون‌گذاران در این زمینه نیز قوانین خاصی را تدوین کرده‌اند. بر اساس همین قوانین، در صورتی که حتی ده روز پس از تاریخ ارسال اظهارنامه به شخص بدهکار، وی نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نکند و مدیر ساختمان نیز به دلیل شرایط موجود نتواند وی را از خدمات مختلف محروم‌ کند، باید نسبت به ارسال اجرائیه اقدام نماید.

امکان اعتراض توسط مالک بدهکار به اظهارنامه صادر شده

همان طور که گفتیم وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی توسط مدیر ساختمان به کمک اظهارنامه قابل انجام  است. با این وجود ، قانون‌گذار این حق را برای مالک بدهکار قائل شده اند تا وی نیز بتواند از حقوق خود در شرایط مختلف دفاع کند.

به عنوان مثال؛ در صورتی که مالک مربوطه بدهی خود را پرداخت کرده باشد، اما مدیر بر پرداخت کردن وجوه بیشتر اصرار ورزد، مالک می‌تواند اعتراض خود را به دادگاه اعلام کند.

می‌توان گفت رسیدگی به پرونده‌های مربوط به وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی کمی دشوار و پیچیده است. دلیل این امر را می‌توان تنوع قوانین مختلف در این زمینه دانست. به همین جهت توصیه می‌کنیم حتماً از یک وکیل مجرب یا مشاور حقوقی آگاه در این زمینه یاری بگیرید. این افراد به طور کامل با چنین پرونده‌هایی آشنایی دارند و مي‌توانند به راحتی مشاوره حقوقی لازم را به شما عزیزان ارائه کنند.

سخن پایانی

وادار کردن مالک آپارتمان به پرداخت بدهی دارای قوانین و مقررات مخصوص است. اگر این امر بدون توجه به قوانین حقوقی انجام شود، ممکن است پرونده روندی نامناسب را در پیش بگیرد و حتی شما مجبور به پرداخت بدهی مربوطه شوید.

در پرونده‌های مربوط به وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به بدهی، اصل مهم پیروی از قانون تملک آپارتمانها و سایر قوانین مرتبط است. به همین جهت، توصیه می‌کنیم برای بررسی و پیگیری این پرونده‌های بسیار رایج و مهم از مشاوران گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری کمک بگیرید.

ما آشنایی کاملی با قوانین تدوین شده در این خصوص داریم. از اینرو می‌توانیم در کلیه مراحل با شما همکاری کنیم. در صورت نیاز به این همکاری کافی است با ما تماس بگیرید و از خدمات حقوقی لازم بهره‌ مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up