کلاهبرداری ملکی و فروش زمین و شیوه های آن
کلاهبرداری ملکی و فروش زمین
انواع روشهای کلاهبرداری ملکی و فروش زمین چگونه صورت میگیرد؟
برخی افراد بدلیل کم اطلاعی یا فقدان آگاهی از روشها و شیوه های درست و قانونی عقود ، قراردادها و معاملات مسکن، بعضاً در دام افراد کلاهبردار ملکی افتاده و مال و سرمایه خود را از دست میدهند.
کلاهبرداری ملکی از طریق فروش زمین با اسناد جعلی ملکی و غیر واقعی، شیوه ای نادرست و غیر اخلاقی است که گاه برخی افرادی که بی اطلاع از قوانین و رویه های حاکم بر معاملات هستند را در دام افراد شیاد و سودجو می اندازد.
کلاهبرداران معمولاً افراد باهوش و زیرکی هستند که اصول اخلاقی و انسانی را زیر پا گذارده و به قصد فریب و اغوای دیگران ، سرمایه آنان را به یغما میبرند.
در حوزه املاک و مستغلات بدلیل ارزش بسیار بالای ملک ، کلاهبرداری ملکی و فروش زمین میتواند برای افراد مالباخته، بسیار مهلک و ویرانگر باشد. زیرا با از دست رفتن سرمایه زندگی که در طول سالیان سال بدست می آید امکان جبران آن در عمل وجود نخواهد داشت.
کلاهبرداران معمولاً از شیوه های زیرکانه و پیچیده و جعل اسناد برای به دام انداختن طعمه های خود استفاده میکنند . به گونه ای که افرادی که در دام می افتد بدون کمترین شک و شبهه اسیر خواسته ها و گفته های فریبنده کلاهبردار ملکی میشوند و بدین ترتیب سرمایه خود را از دست میدهند.
اما کلاهبرداران ملکی از کدام شیوه ها و در چه مواردی استفاده میکنند؟ آنان چگونه عمل میکنند و در سال های اخیر کدام شیوه ها مورد استفاده آنان قرار گرفته است؟
در مقاله حاضر برای آشنایی بیشتر کاربران محترم کوشش خواهیم نمود در حد اجمال اطلاعات مختصری را ارائه نماییم تا از این طریق سطح اطلاعات کاربران محترم افزایش یابد و از این رهگذر احتمال فریب آنان کاهش یابد و کلاهبرداران ملکی را در انجام اقدامات خود ناکام گذارد.
کلاهبرداران ملکی و فروش زمین چه خصوصیاتی دارند؟
در اینجا لازم است به برخی خصوصیات و شیوه های رفتاری کلاهبرداران اشاره نماییم تا شما با رفتارهای آنان بیشتر آشنا شوید:
- بسیار چرب زبان و خونگرم هستند و به ندرت عصبانی میشوند.
- خود را دوست و دلسوز شما معرفی میکنند و تاکید میکنند بدنبال سود رسانی به شما هستند.
- دست و دلبازی میکنند و تا میتوانند در جلسات اولیه ولخرجی میکنند تا خود را بی نیاز از مادیات نشان دهند.
- وانمود میکنند که همه جا آشنا دارند و قادر به حل مشکلات می باشند.
- امکان دارد برای فریب شما امکانات خود را در اختیارتان قرار دهند تا وابستگی شما به آنان بیشتر شود.
- ممکن است در مواردی که شما پول کمتری برای انجام معامله دارید به شما بگویند حاضرند به شما کمک کنند یا حتی تخفیف ویژه برایتان بگیرند.
مطلب مفید | رد مال در کلاهبرداری
برخی روش های کلاهبرداری ملکی و فروش زمین
یکی از موضوعات رایج کلاهبرداری ملکی در مورد خرید و فروش خانه و زمین انجام میشود.
در خرید و فروش خانه و زمین معمولاً مبالغ زیادی بابت معامله رد و دل میشود. از اینرو کلاهبرداران در این زمینه بسیار دقیق عمل میکنند تا سود زیادی بدست آورند. برخی اقدامات آنان عبارتند از :
نشان دادن ملک مشابه آنچه قرار است معامله شود
در این شیوه ، کلاهبردار که ممکن است تحت عنوان مشاور املاک یا دلال ملکی وارد عمل شود ملک دیگری را به جای ملک اصلی به شما نشان میدهد. وی به بهانه های مختلف ملک اصلی را از دید شما پنهان میکند و وانمود میکند ملکی را که نشان میدهد مانند همان ملکی است که قرار است معامله شود . دلیل عدم نمایش خانه ممکن است امکانات کمتر ، برخی خرابی ها و نواقص و مواردی از این دست باشد.
احتمال دارد مشاور املاک هم با فروشنده یا دلال همدست شود و هر دو با زبان فریبنده شما را مجاب به خرید ملک کنند.
نیمهساز بودن ملک و عدم اجازه بازدید شما از آن
ممکن است ملکی را در یک مجموعه مسکونی خریداری کنید که هنوز آماده نباشد اما شما قیمت ملک آماده را میپردازید .
این امر ممکن است در مجتمع های بزرگ و برج ها و ساختمان های پیش فروش اتفاق بیافتد.
فروش ملک بدون کد رهگیری و قرارداد جعلی
در سال های اخیر در زمان انجام معاملات ملکی و تنظیم مبایعه نامه توسط مشاورین املاک ، کد رهگیری برای هر معامله باید دریافت شود.
هیچ معامله ای را در دفاتر املاک نمیتوان بدون دریافت کد رهگیری انجام داد. کلاهبرداران ملکی ممکن است در مواردی بدون دریافت کد رهگیری معاملاتی را انجام دهند در حالی که ممکن است هدف آنان فریب خریدار و دریافت مبلغ معامله و متواری شدن از صحنه باشد. در پیش فروش آپارتمان ها بارها شاهد چنین مواردی بوده ایم.
عدم تطبیق متراز خانه در زمان فروش با متراژ واقعی در زمان تحویل
گاهی فروشنده یا دلال خانه در زمان مذاکره و یا بازدید خانه ، متراژ ملک را یک چیز اعلام میکند ولی در زمان تحویل ملک ، خریدار یا مالک جدید متوجه میشود ملک خریداری شده چند متر کمتر است.
کلاهبرداری ملکی از طریق دفاتر غیر قانونی
در مواردی ممکن است دفتر املاکی که خریدار به آن مراجعه میکند یک دفتر غیر قانونی باشد و از اتحادیه مجوزی دریافت نکرده باشد. حتی ممکن است دفتر موصوف فقط برای انجام معامله مورد نظر اجاره شده باشد و رنگ و لعاب فریبنده داشته باشد.
در اینگونه موارد ممکن است فرد کلاهبردار ملکی با خرید یک ملک از مالک و دریافت سند آن ، با همدستی شریک یا شرکای کلاهبردار خود به عنوان فروشنده اقدام به فروش ملک مورد نظر به چند نفر نموده و به هیچکدام هم کد رهگیری ارائه ندهد. سپس همه آنان با استفاده از فرصت مناسب دفتر را تحویل داده و متواری میگردند.
در این موارد لزوم دقت نظر در مجوزدار بودن دفتر املاک و دریافت کد رهگیری در زمان انجام معامله ضروری است.
کلاهبرداری ملکی و فروش زمین با سند غیر واقعی
یکی دیگر از شیوه های رایج در کلاهبرداری ملکی و فروش زمین ، استفاده از اسناد جعلی است. در این خصوص لازم است به هنگام انجام معامله ملکی به دفاتردارای مجوز از اتحادیه مراجعه نمود. همچنین مدارک و اسناد ملک را به دقت مورد بررسی قرار داد.
در این مورد بهتر است در زمان انجام معامله حتماً فرد خبره ای را با خود همراه سازید تا او به دور از هر گونه هیجان و دلهره بتواند با دقت مدارک را مورد بررسی قرار دهد.
کلاهبرداری از طریق انتقال مال غیر
گاه ممکن است شما مبایعه نامه ای را تنظیم کرده اید و وجه ملک را بطور کامل و یا بخشی از آن را پرداخته اید اما فروشنده به جای آنکه ملک را به شما واگذار کند سند آن را به نام فرد دیگری میزند.
در چنین مواردی چنانچه فردی که سند ملک به نام او زده شده در جریان فروش ملک به دیگری بوده ، مجرم است. در نتیجه هم فروشنده و هم وی به جرم فروش مال غیر یا انتقال مال به غیر تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
رهن و اجاره ملک بهطور همزمان به چند نفر
برخی افراد ، ملکی را رهن یا اجاره میکنند اما بعد از تنظیم سند اجاره ، آن را بدون هماهنگی با مالک به یک یا چند نفر دیگر اجاره میدهند. این افراد با تنظیم سند دستنویس ، انجام پیگیری را برای مستاجران جدید دشوار میسازند.
رهن و اجاره ملک با سند جعلی
در مواردی ممکن است کلاهبرداری ملکی مبادرت به اجاره دادن یا رهن دادن ملکی نماید که ملک متعلق به او نیست. در چنین مواردی احتمال دارد سند ملک جعلی باشد.
آیا کلاهبرداری ملکی و فروش زمین مجازات کیفری دارد؟
باید دانست در میان انبوده دعاوی ملکی ، کلاهبرداری ملکی از آن دست دعاوی ملکی است که مجازات کیفری دارد. بنابراین در صورت اثبات جرم ، متهم به مجازات حبس و مجازات نقدی و بازگرداندن مال به مالباخته محکوم خواهد شد.
اما اثبات کلاهبرداری کار نسبتاً سختی است. زیرا نیازمند در اختیار داشتن مدارک و مستندات کافی ، شهادت شهود ، و امکان دسترسی به کلاهبردار و اعترافات وی است.
مطلب مفید | شکایت از کلاهبرداری اینترنتی