لایحه چیست ، چگونگی تنظیم

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

لایحه چیست ، چگونگی تنظیم 

لایحه و نحوه تنظیم

با نوشتن لایحه و نحوه تنظیم آن آشنا باشید

لایحه چیست و نحوه تنظیم و نگارش لایحه حقوقی چگونه است؟

یکی از ابهامات بسیار فراگیر کاربران و بطور کلی همه کسانی که در مورد موضوعات و دعاوی حقوقی در مورد آن سؤالات زیادی را مطرح می کنند، نحوه نگارش لایحه و کاربرد آن  در انواع دعاوی حقوقی و کیفری است. این موضوع آنقدر مهم است که جا دارد کمی وقت صرف آن کنید و در مورد آن اطلاعات بیشتری را کسب نمایید.

چه بسیار دعاوی که فقط ارائه یک لایحه خوب و فنی توانسته است سرنوشت پرونده را به نفع کسی که لایحه را تقدیم مقام قضایی کرده ، تغییر دهد. بنابراین لایحه بخش مهمی از فرایند دادرسی و رسیدگی به پرونده ها در محاکم قضایی را تشکیل میدهد.

نگارش لایحه حقوقی

پیش از آنکه بدانیم لایحه چیست خوب است اشاره کنیم که اگر شما فقط اندکی در مورد مسایل حقوقی و دعاوی مربوط به اختلافات میان افراد شنیده باشید بطور حتم واژه لایحه حقوقی به گوشتان خورده است. لایحه حقوقی ، یکی از مهمترین ارکان در هر نوع دعوا اعم از حقوقی یا کیفری است. حال ممکن است دعوا مربوط به موضوعات ملکی ، خانوادگی ، مالی، مسائل مربوط به شرکت ها و خلاصه هر موضوعی باشد که پای طرفین دعوا را به محاکم قضایی باز کرده باشد.

ما در اینجا قصد داریم کمی در باره لایحه حقوقی بیشتر توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید. البته شما می توانید در این باره به مقاله لایحه و دادخواست نیز مراجعه و آن را مطالعه نمایید.

لایحه چیست و چه جایگاهی در محاکم قضایی دارد؟

حال که کمی دانستیم لایحه چیست باید بدانیم وقتی وارد یک دعوای حقوقی یا کیفری می شویم یکی از راههای ارتباطی با پرونده ای که تشکیل شده از طریق لایحه صورت می پذیرد. بدین معنا که شما چه در مقام شاکی و چه در مقام کسی که از او شکایت شده باید از حقوق خود دفاع کنید. پس باید نکاتی را که برای دفاع از حقوق خود مهم می دانید به مرجع قضایی ارائه نمایید. خوب، در اینجا شما باید مطالب خود را در قالب یک نوشته مکتوب به دادگاه ارائه نمایید. این نوشته در قالب لایحه مطرح می شود.

تفاوت لایحه با دادخواست و شکواییه

تفاوت لایحه حقوقی با دادخواست و شکواییه

تفاوت لایحه حقوقی با دادخواست و شکواییه

برای آن دسته از افراد که کار حقوقی نکرده اند این واژه ها ممکن است کمی ناآشنا باشد. شاید آنها نتوانند تفاوت میان اصطلاحات را بدانند. اجازه دهید کمی در این باره توضیح دهیم . البته اگر می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه می کنیم مقاله تنظیم دادخواست، شکواییه ، لایحه و قرارداد را نیز مطالعه نمایید.

دادخواست و شکواییه

تنظیم دادخواست اولین گام برای شروع و طرح یک دعوا در محاکم قضایی است. فرض کنید شما اخیراً خانه ای را خریده اید ولی هنوز تنظیم سند نکرده اید. فروشنده هم حاضر نیست به رغم تعهدات خویش، در دفترخانه حاضر شده و سند خانه را به شما انتقال دهد. در اینجا شما می توانید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست بدهید. یعنی فرم دادخواست را گرفته و با تکمیل آن، علیه شخص مورد نظر دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک را ارائه دهید. با این کار، ماجرای دعوای حقوقی شما علیه وی آغاز می شود. شما در این دعوا در نقش خواهان، و فروشنده در نقش خوانده خواهد بود.

پس دادخواست در مواقعی که ما قصد طرح یا اقامه یک دعوای مالی یا حقوقی علیه دیگران داریم، معنا پیدا می کند. از این نظر با لایحه حقوقی که در مقام دفاع از حقوق خود و بعداً ارائه میدهیم تفاوت دارد. دادخواست برگه یا فرم مخصوص چاپی است که در آن شرح درخواست خود را علیه دیگران نوشته و به مرجع قضایی ارائه می کنیم. البته وقتی به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه می کنید فرم را در اختیارتان قرار می دهند تا نسبت به تکمیل آن اقدام نمایید.

شکواییه نیز همین روند را دارد با این تفاوت که شکواییه در مورد دعاوی کیفری معنا و مصداق پیدا می کند. به عنوان مثال دعاوی مربوط به جعل سند ملک یا کلاهبرداری ملکی از جمله دعاوی کیفری هستند . یعنی حتی با گذشت شاکی(به دلیل جنبه عمومی جرم) فرد مجرم بعد از اثبات جرم ، باید حتماً مجازاتی را تحمل نماید. در مورد شکواییه نیز شما وقتی به دفتر خدمات الکترونیک قضایی می روید می توانید آن را تنظیم نمایید.

لایحه دفاعیه در کجاها مصداق دارد؟

وقتی یک دعوا در جریان است. کار با دادخواست یا شکواییه آغاز می شود. اما در مراحل بعدی شما باید بطور مرتب با پرونده پیش بروید. ممکن است بارها نزد مقام قضایی رفته و به دفاع از حقوق خود بپردازید. در بیشتر این موارد در دادگاه بدوی و تجدید نظر شما باید این دفاعیات را به شکل لایحه دفاعیه ارائه نمایید.

دفاعیات شما می تواند نقش اساس در صیانت از حقوق شما داشته باشد. البته اینکه چه کسی این دفاعیات را تنظیم می کند بسیار مهم است. اگر دعوای ملکی داشته باشید بهتر است لایحه شما توسط وکیل ملکی نوشته شود. لایحه نگارش شده توسط وکیل متخصص در امور ملکی با لایحه ای که خود شما نگارش می کنید تفاوت بسیار چشمگیری دارد.

نقش لایحه حقوقی در دفاع از حقوق افراد در دادگاه

باید بدانید وقتی شما در دادگاه حاضر می شوید می توانید به صورت شفاهی از حقوق خود دفاع کنید. اما تا چه اندازه اطمینان دارید که بتوانید همه آن چیزهایی را که باید در مقام دفاع از خود بگویید، در ذهن تان مرور شود تا خیلی دقیق قابل ارائه به دادگاه باشد؟

کاربرد لایحه دفاعیه

کاربرد لایحه دفاعیه

فضای دادگاه قطعاً این اجازه را به شما نمی دهد تا بتوانید آزادانه به طرح همه موضوعات بپردازید. در این موارد لایحه می تواند نقش بسیار مهمی در دفاع از شما ایفا نماید. بارها دیده شده لایحه ای در مقام دفاع از حقوق موکل تنظیم شده است و موکل بدون اینکه در دادگاه سخن بگوید همان لایحه توانسته دفاع جانانه ای از وی به عمل آورده و او را از هر اتهامی مبرا سازد.

لایحه دفاعیه چیست؟

لایحه دفاعیه وقتی معنا و مفهوم پیدا می کند که در پاسخ به ادعای افراد، بتوانیم مطالب خود را به صورت مکتوب به رییس دادگاه ارائه دهیم و از حقوق خودمان دفاع نماییم. اگرچه همه افراد می توانند لایحه را خودشان بنویسند اما بهتر است انجام این کار توسط وکیل متخصص صورت پذیرد. زیرا این وکیل است که با قانون و مصادیق جرم و بخشنامه ها و دستورالعمل ها و آراء وحدت رویه و ….. آشنایی دارد. وی می تواند با کنار هم قراردادن منطقی قوانین و استدلالات حقوقی، از حقوق موکل خود دفاع نماید. و در صورت وجود شرایط، وی را از هر اتهامی مبرا سازد. یا اینکه در اعمال مجازات، حداقل تخفیف را بگیرد.

لایحه دفاعیه را چه وقت ارائه دهیم؟

در دعاوی که قصد دفاع از حقوق خود را داریم بهتر است لایحه حقوقی را پیش از جلسه دادگاه به دفتر دادگاه ارائه دهیم. با این کار احتمال اینکه نکته مهمی به فراموشی سپرده شود و یا ثبت نگردد، از بین می رود. اگر لایحه ندهیم و فقط به اظهارات خود اکتفا نماییم ممکن است خیلی چیزها را فراموش کنیم و در منشی دادگاه به هنگام ثبت مطالب و اظهارات، آن را  از قلم بیاندازد.

بنابراین بهتر است همیشه لایحه خود را از قبل از تشکیل دادگاه و یک روز قبل از آن به دفتر دادگاه تحویل دهیم. اگرچه ما فرصت داریم تا قبل از ختم رسیدگی به جلسه توسط قاضی، لایحه حقوقی را به دادگاه ارائه نماییم. اما بهتر است حداقل یک روز قبل از تشکیل دادگاه آن را ارائه کنیم. در غیر این صورت اگر پس از ختم رسیدگی به جلسه، لایحه را به دادگاه ارائه نماییم قاضی الزامی به توجه به آن نخواهد داشت.

ویژگی های یک لایحه حقوقی خوب

این ویژگی ها از این نظر مهم هستند که می توانند سرنوشت پرونده را برخی موارد بطور کلی تغییر دهند. و به نفع طرف تنظیم کننده تمام شوند. این ویژگی ها عبارتند از:

  • اختصار در نگارش لایحه و پرهیز از نکات غیر ضروری
  • استناد به مواد قانونی و آراء وحدت رویه به صورت دقیق و مناسب
  • اشاره به زوایای پرونده و تفسیر درست از قانون و تسری آن به موضوع
  • ذکر دلایل منطقی در اثبات بی گناهی موکل یا مقصر بودن طرف مقابل
  • استفاده از کلمات و جملات تأثیرگذار و رسایی و خوانایی مطالب
  • رعایت ترتیب و توالی نکات مختلف موجود در پرونده به لحاظ اهمیت و یا سیر تاریخی موضوع
  • توجه به فاکتورهای زمان، مکان، موضوع اصلی، عوامل جرم ، علت و چرایی ارتکاب جرم، زمینه ها و….

هزینه نگارش لایحه

بیشتر کاربران در هنگام تماس با دفاتر حقوقی می پرسند لایحه حقوقی چیست؟ و هم در مورد هزینه نگارش لایحه دفاعیه سؤال می کنند. بویژه در مورد دعاوی ملکی این سؤالات بیشتر مطرح می شود. باید بدانید نمی توان برای دعاوی مختلف هزینه تگارش لایحه را یکسان در نظر گرفت. در هر پرونده، نگارش لایحه می تواند به صورت خاص باشد. بنابراین به رغم آنکه دادخواست ها می توانند تا حدودی شبیه هم نکارش شوند، اما در لایحه نمی توان یک متن واحد را در نظر گرفت. و در هر نوع دعوا آن را پیشنهاد داد. بنابراین لایحه یک موضوع کاملاً تخصصی است .

هرینه نگارش لایحه حقوقی نیز با توجه به هر مورد خاص تعیین می شود. ممکن است یک لایجه حقوقی را بتوان با مبالغ بسیار پایین تنظیم نمود. بطور قطع پرونده ای را که وکیل از همان ابتدا پیگیری می کند و نسبت به زوایای آن احاطه دارد بهتر می تواند برایش لایحه بنویسد. تا اینکه به یکباره در نیمه راه یک پرونده به وکیل مراجعه و درخواست نگارش لایحه در موضوعی را داد که وکیل کاملاً از آن بی اطلاع است. نگارش لایحه در هر دو حالت تفاوت اساسی با یکدیگر خواهند داشت.

وکیل تنظیم لایحه

وکیل تنظیم و نگارش لایحه دفاعیه

وکیل تنظیم و نگارش لایحه دفاعیه

حالا که دانستید لایحه دفاعیه چیست، اگر بخواهید وکیل تنظیم دادخواست، شکواییه و لایحه امور نگارش لایحه دفاعیه شما را در دست بگیرد می توانید با ما در تماس باشید. البته توصیه جدی ما این است که با شروع دعوا با وکیل هماهنگ شوید. و امورات خود را برای پیگیری از همان ابتدا به او واگذار نمایید. از هزینه ها نهراسید زیرا ممکن است احتیاط بیش از حد شما کار دستتان بدهد و هزینه های بیشتری را صرف دعوا نمایید. نگارش لایحه دفاعیه یا دادخواست و شکواییه توسط وکیل به مراتب تأثیرگذارتر از آن چیزی است که اغلب افراد خود می خواهند انجام دهند.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up