مجازات جرم مواد مخدر
مجازات جرم مواد مخدر چگونه اعمال میشود؟
برای جلوگیری از گسترش خرید و فروش و حمل مخدر، اعمال مجازات مواد مخدر بسیار ضروری است. رواج مواد مخدر باعث افزایش مشکلات اقتصادی، اجتماعی و آسیب های فرهنگی می شود. برای جلوگیری از آسیب هایی که در نتیجه مصرف مواد مخدر ایجاد می شوند، مجازات قانونی الزامی است.
با این وجود امکان دارد در مواردی متهم یا متهمین بی دلیل دستگیر شوند. در این موارد اثبات بی گناهی در حمل مواد مخدر بسیار مهم است. البتع مهمتر از آن ، وکالت پرونده مواد مخدر توسط موسسات حقوقی و یا وکیل جرایم مواد مخدر خواهد بود.
مطلب مفید | بهترین وکیل جرایم مواد مخدر
باید دانست هر گونه اقدام در حوزه مواد مخدر مطابق با قوانین ، جرم محسوب می شود و فردی که اینگونه اعمال را انجام می دهد، مجرم است. اعمال مجازات قانونی مواد مخدر، فروش، حمل و تولید آن را کاهش می دهد. بنابراین مجازات مواد مخدر حائز اهمیت است . لذا باید اطلاعات کافی در این باره داشته باشید تا از لحاظ قانونی دچار مشکل نشوید.
مواد مخدر تنوع زیادی دارد و برای تولید آن از ترکیب های شیمیایی و حتی طبیعی استفاده می شود. به دلیل تاثیر منفی این نوع مواد روی سیستم عصبی و اختلال در مغز و اعصاب ، تولید و فروش آن جرم محسوب می شود.
مصرف مواد مخدر اعتیاد آور است و به بدن آسیب های فراوانی وارد می کند، قطعا با توجه به اینکه افرادی هستند از این شرایط برای کسب درآمد استفاده می کنند، مجازات مواد مخدر ضروری است.
انواع مجازات در جرم مواد مخدر
جرایم مرتبط با مواد مخدر به صورت های مختلف انجام می شوند، بنابراین انواع مجازات در جرم مواد مخدر اعمال می شود. جرایمی که با مواد مخدر مرتبط هستند به شرح زیر می باشند:
حمل و ترانزیت مواد مخدر،
تولید و ساخت انواع مخدر،
نگهداری مواد مخدر،
اختفاء مخدر،
خرید و فروش مواد مخدر،
توزیع و مصرف مواد مخدر .
مواد مخدر به دو صورت سنتی و صنعتی تولید می شود. با توجه به اینکه تنوع مواد مخدر زیاد است، مجازاتی که برای جرایم مرتبط با مخدر نیز اعمال می شود، متفاوت هستند. مطابق با ماده پنج قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات مربوط به مواد مخدر سنتی شامل تریاک ، شیره ، سوخته و …به شرح زیر می باشد:
حمل یک تا پنجاه گرم مخدر سنتی، پنجاه ضربه شلاق و سه میلیون ریال جریمه ی نقدی. در صورت حمل مخدر سنتی به میزان پنجاه تا پانصد گرم، هفتاد ضربه شلاق و بین پنج تا پانزده میلیون ریال جریمه نقدی، مجازات خواهد داشت.
مجازات مواد مخدر سنتی به وزن پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، هفتاد و چهار ضربه شلاق، پانزده تا شصت میلیون ریال و پنج تا ده سال حبس، خواهد بود. در صورتی که هر یک از این جرایم دوبار انجام شود، اموال فرد مجرم مصادره خواهد شد. در صورتی که برای بار سوم این جرم تکرار شود، علاوه بر اعمال مجازاتی که اشاره کردیم، حکم اعدام نیز برای فرد صادر می شود.
مجازات مخدر سنتی با وزن بالا
اعمال مجازات مواد مخدر سنتی در صورتیکه بیش تر از بیست کیلوگرم تا صد کیلوگرم باشد، علاوه بر مجازات بند ۴، به ازای هر کیلوگرم مخدر، دو میلیون ریال جریمه نقدی و در صورت تکرار نیز مصادره اموال خواهد بود. همچنین مجازات مواد مخدر برای بیش از صد کیلوگرم مخدر سنتی، علاوه بر اعمال جریمه نقدی، شلاق و اعدام خواهد بود.
اعمال مجازات مواد مخدر صنعتی
مجازات مواد مخدر صنعتی نیر با توجه به نوع مخدر و وزن آن تعیین و اعمال می شود. مواد مخدر صنعتی شامل هروئین، کوکائین، مرفین و سایر مشتقات این مواد هستند. متناسب با وزن و نوع مخدر، افرادی که در فروش، تولید، نگهداری و حمل مخدر صنعتی نقش داشته باشند، با مجازات مواد مخدر صنعتی مواجه خواهند بود. جرایم و مجازات مواد مخدر صنعتی به شرح زیر است.
حمل مخدر صنعتی به مقدار پنج سانتی گرم، پانصد تا یک میلیون ریال جریمه نقدی و پنجاه ضربه شلاق، مجازات قانونی خواهد داشت. مجازات مواد مخدر برای حمل مخدر صنعتی به مقدار پنج سانتی گرم تا تا یک گرم، دو تا شش میلیون ریال جریمه نقدی و هفتاد شلاق خواهد بود. یک تا چهار گرم مواد مخدر صنعتی، هشت تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی، دو تا پنج سال زندان و هفتاد ضربه شلاق، مجازات خواهد داشت.
مجازات مواد مخدر برای مخدر صنعتی به مقدار چهار تا پانزده گرم، بیست تا چهل میلیون ریال جریمه، دو تا پنج سال زندان و هفتاد شلاق می باشد. پانزده تا سی گرم مخدر صنعتی، چهل تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی، ده تا پانزده سال حبس و هفتاد ضربه شلاق مجازات قانونی دارد. مجازات مواد مخدر برای حمل مخدر صنعتی بیش از سی گرم، مصادره اموال و اعدام خواهد بود.
قاچاق مسلحانه مواد مخدر
مجازات مواد مخدر برای قاچاق مسلحانه، چه مخدر سنتی باشد چه مخدر صنعتی، اعدام خواهد بود. اجرای این حکم با صلاحدید قاضی در محل زندگی فرد و در ملا عام انجام خواهد شد.
در شرایطی که فرد قاچاقچی یا یکی از همراهان او در حین ارتکاب جرم، از اسلحه استفاده کند یا اینکه در مقابل ماموران قانون از سلاح شکاری و گرم استفاده کند یا فقط به همراه داشته باشد، مشمول حکم اعدام خواهد بود. افرادی که برای جرایم مرتبط با قاچاق مخدر از کودکان و افرادی که عدم سلامت عقلی آن ها اثبات شود، استفاده کنند، مشمول حکم اعدام خواهند بود.
مجازات افراد معتاد چیست؟
افراد معتادی که اقدام به درمان و ترک اعتیاد نکنند مجرم هستند و مجازات آن ها نود و یک روز تا شش ماه حبس است. مصرف مواد مخدر و استعمال مواد روانگردان غیر دارویی توسط افرادی که اعتیاد ندارند، نیز جرم است. این افراد در صورت اثبات جرم به بیست تا هفتاد ضربه شلاق و یک تا پنجمیلیون ریال جریمه نقدی، مجازات خواهند شد.
افرادی که به دلیل ارتکاب جرایم مرتبط با مواد مخدر، تحت تعقیب و فراری هستند نباید توسط سایرین فراری داده شوند. بنابراین افرادی که به این متهمان تحت تعقیب پناه بدهد و یا به فرار آن ها کمک کند، نیز مجرم شناخته می شود.
مجازات این افراد یک پنجم تا یک دوم مجازات مجرم اصلی خواهد بود. در صورتی که فرد مجرم به حبس ابد و یا اعداممحکوم شده باشد، فردی که در فرار یا پناه آن کمک کند، مجرم است. چهار تا ده سال زندان برای پناه دادن به محکوم به حبس ابد و ده تا پانزده سال زندان برای پناه دادت به محکوم به اعدام، مجازات قانونی تعیین شده است.