بررسی یک نمونه رای تنفیذ صلح نامه و توضیح آن
نمونه رای تنفیذ صلح نامه صادر شده از دادگاه
با نمونه رای تنفیذ صلح نامه آشنا شوید
در این مقاله قصد داریم شما را با مبحث صلح آشنا کنیم. مواردی که در این نوشتار به آن میپردازیم شامل مفهوم صلح و صلحنامه، سازش، عقد صلح، تنفیذ صلحنامه و دعوی مربوط به آن، مراحل قانونی و مدارک موردنیاز هستند.
مطلب مفید | نمونه دادخواست تنفیذ صلح نامه
در ادامه مبحث یک نمونه رای تنفیذ صلح نامه با دادخواست مطرح شده آن که از دادگاه صالح صادر شده است را بررسی کرده و شما را بر رویه عملی دادگاهها در این مورد آگاه میکنیم. تا انتها این مقاله با ما همراه شوید تا تمام جوانب موضوع برای شما آشکار گردد.
عقد صلح
افراد میتوانند عقود موردنظر خود مثل خریدوفروش و اجاره را در قالب عقد معین صلح بیاورند. با این عمل حق اقامه دعوی دررابطهبا قرارداد را از خود ساقط میکنند. همچنین ممکن است طرفین یک قرارداد دچار اختلافاتی شوند و به اقامه دعوی بپردازند. در این صورت اقدام به انعقاد صلح میکنند. درنتیجه دعوی بین آنها ساقط شده و حق اقامه مجدد آن را ندارند. وجود تعهدات در قراردادهای افراد و عدم وفای به عهد موجب بروز اختلافاتی خواهد شد که یکی از این راهکارها برای حل اختلاف عقد صلح است.
تنظیم صلح نامه
اشخاص میتوانند به 3 شکل اقدام به تنظیم صلح نامه کنند. در مورد اول و قبل از رفتن به دادگاه طرفین میتوانند بین خود صلح نامه تنظیم و یکدیگر را در صورت عدم ایفا تعهد به آن الزام کنند. حالت دوم زمانی است که به علت عدم ایفای تعهدات طرفین به دادگاه مراجعه کرده و در ادامه مسیر اقدام به صلح میکنند و دادگاه سازش نامه صادر میکند؛ در نتیجه عدم ایفا تعهد از جانب یکی از طرفین به دیگری این حق را میدهد که از طریق واحد اجرای احکام دادگستری، موارد توافق شده در صلح نامه را به اجرا بگذارد.
مطلب مفید | هبه نامه و صلح نامه
حالتی هم وجود دارد که طرفین بعد از اختلاف و رسیدگی به دعوی آنها، در دفاتر اسناد رسمی اقدام به ثبت رسمی صلح نامه میکنند. عدم ایفا تعهدات مندرج در صلح نامه رسمی این حق را برای دیگری ایجاد میکند که مفاد مورد توافق را از طریق واحد اداره ثبتی به اجرا گذارند. در ادامه مقاله بررسی یک نمونه رای تنفیذ صلح نامه و توضیح آن، به موضوع تنفیذ صلح نامه و حالتهای مختلف آن و در نهایت به دعوی مربوطه میپردازیم.
اعتبار صلح نامه رسمی نسبت به صلح نامه عادی
مفهوم تنفیذ در صلح
صلح یکی از عقود معین است. هدف از بهکارگیری آن برطرفکردن اختلاف و تعارض بین طرفین عقد و کاستن مراجعات به دادگستری و اقامه دعوی است. رضایت در صلح نقشی اساسی دارد؛ زیرا مبنا این نهاد مصالحه و توافق طرفین یک قرارداد است. مواردی وجود دارد که صلح واقع میشود؛ اما از ناحیه رضایت یکی از طرفین دارای ایراداتی است. به چند مورد از این ایرادات میپردازیم و اثر هرکدام بر اثر عقد را بررسی میکنیم.
مطلب مفید | رای وحدت رویه صلح نامه
زمانی که عقد صلح به نمایندگی از طرفین واقع شود و وکیل از اختیارات مربوطه خروج کند، وضعیت حقوقی عقد واقع شده غیرنافذ خواهد بود. همچنین در حالتی هم ممکن است یکی از طرفین عقد صلح تحت اکراه معنوی (تهدید) شخص دیگر قرارداد باشد و از روی اجبار اقدام به انعقاد عقد صلح کند. همانطور که در شرایط اساسی صحت معاملات در ماده 190 قانون مدنی آمده، رضا شرط صحت عقد است. در این مورد هم مانند مورد فوق عقد صلح غیر نافذ است.
مرجع صالح رسیدگی کننده به دعوی تنفیذ صلح نامه
عقد صلح ممکن است با یکی از ایرادات مطرح شده در تیتر قبلی مواجه شود. برای تنفیذ آن و جاری کردن آثار موردنظر شخص میتواند اقدام به اقامه دعوی تنفیذ صلح نامه کند. در شروع این دعوی این پرسش مطرح میشود که دادگاه صالح، چه دادگاهی است؟ باتوجهبه اینکه دعوی تنفیذ صلح نامه یک دعوی غیرمالی است باید شخص خواهان دعوی خود را در محل اقامت شخص مقابل یعنی خوانده اقامه کند. این موضوع در نمونه رای تنفیذ صلح نامه که در ادامه به آن میپردازیم کاملاً مشهود خواهد بود.
گروه وکلا ملکی اداری با وکلا و مشاورین مجرب و متخصص این امکان را فراهم آوردهاند تا شما عزیزانی که در پروندههای خود به مشکل برخوردهاید بهراحتی از خدمات مشورتی این مؤسسه استفاده کنید. برای بهرهمندی از این خدمات فقط کافی است با شمارههای درج شده در سایت مؤسسه تماس بگیرید.
نکاتی درباره تنظیم صلح نامه
امروزه دعاوی زیادی در سیستم قضایی ایران هستند که ناشی از عدم ثبت رسمی صلح نامه است. اگر صلح نامه در یک برگه عادی نوشته شود، دارای اعتبار خواهد بود؛ اما این اعتبار باید از جانب دادگاه محرز شود. بهتر است صلح نامه در دفاتر اسناد رسمی به شکل کاملاً رسمی ثبت شود تا در آینده دچار اینچنین مشکلاتی نگردید. اثبات وقوع صلح نامه در دادگاههای ایران با اقرار، سند رسمی، شهادت شهود و امارات قابل انجام است.
تنفیذ صلح نامه توسط دادگاه
نمونه رای تنفیذ صلح نامه صادر شده از جانب دادگاه
درخصوص دعوی خانم الف.ت به طرفیت 1-خانم د.ن و آقای الف.ن به خواسته صدور حکم تنفیذ صلح نامه عادی مورخه 24/ 1/ 91 متضمن صلح کلیه اموال منقول و غیرمنقول از سوی مورث اصحاب دعوی به نام مرحومه ز.ش. به عبارت1. 50.000.000 ریال ودیعه منزل مسکونی موضوع قرارداد اجاره 529165 و 1.150.000.000ریال موجودی حساب سپرده بلند مدت بانک و یک دستگاه خودروی 206 یک خط تلفن همراه به شماره … و کلیه اثاث البیت منزل مسکونی به انضمام پرداخت خسارت دادرسی.
به شرح دادخواست تقدیمی با عنایت به ملاحظه مفاد صلح نامه ابرازی و توجهاً به گواهی حصر وراثت صادره از حوزه 1002 شورای حل اختلاف تهران به شماره91 / 1002/149 مورخه 30/ 2/ 91 که دلالت بر فوت مورث اصحاب دعوی در تاریخ 1/ 2/ 91 در تهران دارد و نظر به پذیرش دعوی از سوی خوانده ردیف اول و توجهاً به دفاعیات بلامؤثر وکیل خوانده ردیف دوم مصونیت صلح نامه استنادی از هرگونه ادعای انکار و جعل، دادگاه دعوی خواهان را ثابت تشخیص داده است.
مستنداً به مواد 10- 219- 220- 752-753-754-760 قانون مدنی و 519 از قانون آدم حکم بر تنفیذ صلح نامه مذکور بهعنوان اصل خواسته و محکومیت خواندگان به پرداخت مبلغ …….. بابت هزینه دادرسی صادر میگردد.
نتیجهگیری
در این مقاله به تعریف و تشریح عقد صلح و شرایط آن پرداختیم. معنای تنفیذ صلح نامه و علل عدم نفوذ آن را مطالعه کردیم. در انتها به بررسی یک نمونه رای تنفیذ صلح نامه پرداختیم. از اعتبار صلح نامه عادی و رسمی سخن گفتیم. بهطورکلی نمیتوان گفت صلح نامه عادی معتبر نیست. اما ادعای جعل و تقلب نسبت به آن وجود دارد. بهتر است که در امور حقوقی خود و طرف مقابل از وسیله و ابزاری استفاده کنیم که اعتباری غیرقابلانکار داشته باشد تا خود و سیستم قضایی را درگیر نکنیم.