اقدامات مربوط به اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه (دولتی و خصوصی)
کار اخذ پذیرش از دانشگاه در ترکیه تخصصی است
نحوه اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه
کشور ترکیه در سالهای اخیر به مقصد تحصیلی بسیاری از ایرانیان تبدیل شده است. کما اینکه نمودارهای منتشر شده توسط مراجع معتبر بین المللی گویای پیشی گرفتن دانشگاههای ترکیه به عنوان مراکز تحصیلات عالی نسبت به دیگر مراکز علمی توسط دانشجویان ایرانی است.
همین امر موضوع اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه را به یک بحث جذاب و البته پیچیده تبدیل میکند. تحصیل در ترکیه با داشتن مزایای فوقالعاده یک گزینه عالی برای افرادی محسوب میشود که قصد دارند فرایند تحصیل خود را در یک کشور خارجی ادامه دهند.
وجود دانشگاههای برتر و همچنین ارائه مدارک معتبر تنها بخشی از مهمترین دلایل محبوبیت ترکیه برای ادامه تحصیل هستند. البته برای تضمین موفقیت صد در صدی بهتر است از قبل در کلاسهای آمادگی کنکور ترکیه شرکت نمایید.
با انتخاب ترکیه به عنوان مقصد تحصیلی خود میتوانید از بابت تحصیل در یکی از برترین کشورهای جهان آسوده باشید. مشروط بر آنکه ریسک نکنید و همه این کارها را به وکیل مهاجرت به ترکیه بسپارید.
نمودار مقایسه ای میزان دانشجویان مشغول به تحضیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها
تحصیل در این کشور نیازمند اخذ پذیرش از یکی از دانشگاههای مستقر در ترکیه است و این امر مراحل مخصوص به خود را دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با مهمترین اقدامات لازم برای دریافت پذیرش یا اپلای از سوی یک دانشگاه ترکیهای و مدارک مربوط به آن آشنا کنیم؛ اقداماتی که میتواند توسط وکیل مهاجرت و اقامت دنبال شود و متضمن موفقیت در کار باشد.
یافتن یک دانشگاه مناسب
اولین مرحله از فرایند اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه، یافتن یک دانشگاه مناسب است. همان طور که میدانید، امروزه دانشگاههای مختلفی در کشور ترکیه مشغول به کار هستند. در واقع، میتوان گفت که در هر یک از شهرهای این کشور حداقل دو الی سه دانشگاه معتبر دولتی و چندین دانشگاه خصوصی قرار دارند.
پذیرش دانشگاه در ترکیه امکان پذیر است
این موضوع میتواند انتخاب دانشگاه مقصد را برای متقاضیان عزیز کمی دشوار کند. بهترین راه حل این مشکل، مراجعه به وب سایتهای دانشگاههای مربوطه است. پس از مراجعه به وبسایت دانشگاه باید به سراغ دانشکده و رشته مورد نظر خود بروید. معمولاً در این بخش کلیه اطلاعات مربوط به رشته مورد نظر از جمله میزان شهریه، تعداد ترمها، زمان آغاز ترم جدید و … مشخص شده است.
فرستادن نامه درخواست پذیرش به دانشگاه
پس از این که نسبت به انتخاب دانشگاه مورد نظر خود اقدام کردید، نوبت به اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه با ارسال درخواستی است که به آن درخواست اپلای (Apply) گفته میشود. در این مرحله میتوانید به وبسایت دانشگاه مربوطه مراجعه کرده و با رفتن به بخش دانشکده دلخواه خود، مدارک لازم را بارگزاری کنید.
به طبع، پس از بارگزاری این مدارک باید صبر داشته باشید تا مدارک ارسال شده توسط پرسنل دانشگاه مورد بررسی قرار گیرند. این روند میتواند کمی زمانبر باشد؛ بنابراین نباید خیلی زود ناامید شوید. چنانچه مدارک ارسال شده و شرایط کلی شما مورد پذیرش دانشگاه قرار بگیرند، یک ایمیل برای شما ارسال میشود. محتوی این ایمیل اعلام میکند که شما میتوانید به عنوان یک دانشجوی خارجی در دانشگاه مربوطه فرایند ادامه تحصیل خود را آغاز کنید.
محدودیتی در انتخاب دانشگاه وجود ندارد
اهمیت تکمیل مدارک
مهمترین موردی که به شما کمک میکند تا در فرایند اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه موفق شوید، ارسال مدارک به شکل جامع و کامل است. متأسفانه به وفور دیده میشود که افراد در زمان گردآوری و بارگزاری مدارک خود دقت لازم را به خرج نمیدهند و این امر نتیجهای جز عدم بررسی صحیح مدارک و نهایتاً، عدم موافقت با درخواست شما نخواهد داشت.
بنابراین توصیه میکنیم که زمان جمع آوری مدارک و ارسال آنها نهایت دقت را به خرج دهید. در واقع، هرچه میزان دقت شما در این مرحله افزایش یابد، احتمال پذیرش شما در دانشگاه مورد نظر نیز بیشتر میشود.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه
گفتیم که یکی از مراحل مهم در زمینه اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه، ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه است. حال شاید این پرسش برای شما به میان بیاید که این مدارک شامل چه مواردی هستند؟ به طور معمول، دانشگاههای ترکیه برای موافقت با درخواست ادامه تحصیل مدارک زیر را از شما میخواهند:
- کلیه مدارک شناسایی
- ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات
- ترجمه مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد (در صورتی که برای دورههای بالاتر اقدام میکنید)
- رزومه تحصیلی یا cv
- مدرک مربوط به تمکن مالی
- مدرک مربوط به زبان انگلیسی یا زبان ترکی (آیلتس، تافل و …)
- مدرک مربوط به قبول شدن در امتحان ورودی دانشگاه (YOS)
بررسی ها معمولاً زمانبر خواهد بود
اخذ پذیرش برای ادامه تحصیل در دانشگاههای ترکیه
پس از این که مدارک خود را در وبسایت دانشگاه آپلود کردید و با درخواست شما موافقت شد، احتمالاً از شما درخواست میشود که یک مبلغ معین را برای اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه به حساب دانشگاه مربوطه واریز کنید. این مبلغ در هر دانشگاه متفاوت است و نمیتوان یک مبلغ کلی را برای آن عنوان کرد، اما در بسیاری از موارد کمتر از هزار یورو است.
پس از پرداخت مبلغ مربوطه، ایمیل دیگری برای شما ارسال میشود و در آن از شما میخواهند تا کلیه اطلاعات هویتی خود را تأیید کنید. پس از انجام این امر، مدرک مربوط به پذیرش در دانشگاه مربوطه به شما داده میشود. این مدرک یکی از مدارکی است که برای دریافت ویزا باید آن را ارائه کنید.
دریافت ویزا
پس از طی مراحل فوق، نوبت به دریافت ویزا میرسد. در این مرحله باید به سفارت کشور ترکیه مراجعه کنید و با ارائه مدارک مورد نظر ویزای خود را بگیرید. این مرحله نیز ممکن است مانند مرحله مربوط به بررسی مدارک توسط دانشگاه کمی طول بکشد. به طور معمول، مدت زمان بررسی مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه 30 الی 60 روز است. چنانچه کلیه مدارک ارائه شده دارای اعتبار لازم باشند، ویزای مربوط به اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه در اختیار شما قرار میگیرد.
سخن پایانی
با دریافت پذیرش از یک دانشگاه واقع در ترکیه میتوانید فرایند تحصیل خود را در این کشور ادامه دهید. در مورد کسانی که مشکلات مالی دارند تحصیل در دانشگاههای ارزان نظیر: بوغازایچی، اژه، خاورمیانه، اسکودار، چانکایا، یاشار توصیه میشود. در غیر این صورت میتوان در برخی دانشگاههای بزرگ مانند دانشگاه فنی یا بیلکنت آنکارا و دانشگاه استانبول پذیرش اخذ نمود و ادامه تحصیل داد.
تحصیل در کشور ترکیه به معنای تحصیل در یکی از برترین کشورهای همسایه ایران است. مدارک ارائه شده توسط دانشگاههای این کشور نیز از اعتبار بسیار بالایی برخوردار هستند. اخذ پذیرش دانشگاههای ترکیه دارای مراحل متعددی است که باید با دقت لازم انجام شود تا درخواست شما برای دریافت ویزای تحصیلی رد نشوند.
اگر در این خصوص نیازمند دریافت مشاوره تخصصی هستید می توانید با ما در تماس باشید.
مطلب مفید | وکیل برای گرفتن تابعیت