ارث شوهر از زن و نحوه دریافت و میزان آن
ارث شوهر از زن و نحوه دریافت و میزان آن
آیا میدانید شوهر از همسرش ارث میبرد
نکات مهم در مورد ارث شوهر از زن
یکی از مسائلی که اخیراً در برخی محافل رسانه ای در مورد آن بحث میشود موضوع ارث شوهر از زن و نیز سهم الارث زن از شوهر است. معمولاً برای افراد این سؤال پیش میآید که آیا مرد میتواند بعد از فوت همسرش از او ارث ببرد؟ این ارث چه مقدار است؟ تحت چه شرایطی ارث به وی تعلق نمیگیرد؟ و …
ما در این مقاله برای شما موضوع ارث بردن شوهر از همسر خود را بررسی کرده و به ابهاماتتان پاسخ میدهیم.
درصورتیکه راجع به مسائل ارث ، مشکلی دارید میتوانید با گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری در ارتباط باشید.
گروه ما دعاوی حقوقی تان را به سادهترین شکل ممکن حل خواهند کرد. مجموعه حقوقی تخصصی ملکی اداری با بهره گیری از تجربه وکلا و به پشتوانه سابقه درخشان خود ، خدمات حقوقی مناسب به شما ارائه خواهند داد.
محاسبه ارث مرد از همسر
آنچه لازم است در مورد ارث بدانید
همه افراد در زمان حیات خود میتوانند دارایی و سرمایه شان را از طریق شیوههای مختلف به اشخاص دیگر انتقال دهند. در مقابل میتوان گفت برخی دارایی ها بدون کمترین دردسر از افراد صاحب مال به افراد دیگر تحت عنوان ارث انتقال میشود.
ارث در گروه انتقال مالیکهای بلاعوض دستهبندی میشود. انتقال مالکیت بلاعوض به معنای این است که یک نفر بدون پرداخت عوض ، یک دارایی یا سرمایه را به شکل دائمی و قطعی تصاحب میکند.
وقتی کسی از دنیا میرود تمام داراییهای او بررسی میشود و میان وارثان تقسیمبندی میشود. این تقسیم شدن نیز طبقات مخصوصی دارد.
ارث از طریق نسب و سبب
باید دانست ارث بردن به دو شکل نسبی و سببی انجام میشود. ارث شوهر از زن و ارث زن از شوهر در گروه ارث سببی است. سببی یعنی اینکه بین دو شخص رابطه خونی و خویشاوندی و خانوادگی نبوده و به سبب برقراری پیوند ازدواج میان آن دو این رابطه شکلگرفته است.
ارثبردن نسبی نیز طبق ماده 862 در قانون مدنی به سه دسته تقسیم میشود. این تقسیم ترکه و ارث مشمول کسانی میشود که فرد از بدو تولد با آنها رابطه خونی و خویشاوندی دارد. البته لازم به ذکر است که فرزند و نوه (اولاد فرزند) نیز در گروه ارث نسبی دستهبندی میشوند.
مطلب مفید | قانون جدید ارث از شوهر
درمورد طبقات ارث نسبی این نکته را نیز باید ذکر کنیم که در نخستین سطح والدین فرد و فرزندان و نوههای او قرار دارند. اگر کسی از دنیا برود اموالش میان اینها تقسیم میشود. چنانچه هیچکدام از این افراد در قید حیات نبودند ارث به افراد طبقه دوم؛ یعنی پدربزرگ و مادربزرگها و خواهر و برادرها و خواهرزادهها و برادرزادهها میرسد. اگر افراد سطح اول و دوم نبودند ارث به کسانی که در سطح سوم هستند؛ یعنی عموها، عمهها، خالهها و داییها و فرزندان آنها تعلق خواهد گرفت.
تقسیم ارث و دارایی میان وارثان
نکات مهم ارث شوهر از زن
در این قسمت با موضوع ارث از خویشاوندن سببی و به خصوص ارث شوهر از زن صحبت خواهیم کرد. همانگونه که در بخش قبل دیدید در ماده قانونی ذکر شده هیچ اشارهای به اینکه همسر چه زن باشد چه شوهر در کدام سطح قرار میگیرد به میان نیامده است.
از طرفی به استناد ماده 864 قانون مدنی یکی از افرادیکه بوسیله سبب شامل ارث میشود زوج یا زوجه هستند که در زمان مرگ یکی از آنها ، دیگری از او ارث میبرد.
مرد در چه صورتی میتواند از همسرش ارث ببرد؟
در مورد ارث شوهر از زن دو شرط مهم و اساسی وجود دارد که باعث میشود مرد از همسرش ارث ببرد. نخستین مورد این است که حتماً ازدواج و رابطه زوجیت میان آنها دائمی باشد. فقط در این نوع رابطه همسر میتواند شامل ارث بشود . اگر ازدواج به شکل صیغهای و موقتی باشد هیچ ارثی به وی تعلق نخواهد گرفت. دومین شرط نیز این است که شوهر در زمان مرگ همسرش زنده باشد تا بتواند شامل ارثی که از او باقی میماند بشود.
میزان ارث مرد از همسرش چقدر میتواند باشد؟
یکی دیگر از دغدغهها و ابهامات افراد در مورد ارث شوهر از زن ، میزان ارثیه است. در این باره اگر بخواهیم توضیحی به شما بدهیم باید اشاره کنیم که :
اگر زن و مرد از یکدیگر فرزند داشته باشند ، مرد تنها میتواند یک چهارم یا ربع داراییهای همسرش را تصاحب کند.
چنانچه آنها از همدیگر فرزندی نداشته باشند؛ اما وارث دیگری در قید حیات باشد آنگاه سهم ارث مرد به یکدوم یا نصف اموال افزایش پیدا میکند.
آخرین حالت نیز این است که در زمان فوت زن، جز مرد هیچ وارثی وجود نداشته باشد که همه اموال به شوهر تعلق خواهد گرفت.
اندازه ارث مرد و فرزند از زن
درصورتیکه مسائل شما در مورد ارث و وارثان از این موارد خارج بوده و مشکل پیچیدهای دارید میتوانید از طریق راههای ارتباطی با وکلا و مشاوران حقوقی سایت ملکی اداری تماس برقرار کنید. این مجموعه با بهرهگیری از بهترین متخصصان حوزههای حقوقی تمامی ابعاد مشکل شما را بررسی کرده و با ارائه بهترین راهحل مسئله شما را حل خواهند کرد.
مرد چطور میتواند ارث خود را دریافت کند؟
در مورد مطالبهکردن ارث شوهر از زن یک سلسله مراتب قانونی وجود دارد که باید طی شود. در ابتدا اگر زن بدهی و دینی داشته باشد، از داراییها و ثروتش باید پرداخته شود. سپس وارثان میتوانند طبق سطوح گفته شده ارث را بین خود تقسیم کنند.
البته اگر بین شوهر و فرزندان و وارثان اختلافنظر پیش بیاید میتوانند به دادگاه مراجعه کنند. در این زمان به آنها گواهی انحصار وراثت داده میشود. بعد از آن کار مهمی که لازم است وارثان انجام دهند پرداخت مالیات بر ارث است.
بعد از این مرحله نوبت به بررسی وصیتنامه در مورد یک سوم ماترک میرسد. اگر در وصیت نامه توصیهای شده باشد باید به آن عمل کنند. بعد از انجام امور وصیتنامه یا در صورت عدم وجود وصیتنامه نیز دادگاه اقدام به تقسیم ترکه و داراییهای باقیمانده میکند و شوهر میتواند سهم خود از ارثیه را دریافت کند.
کلام آخر
در این مقاله برای شما نکات مهم ارث شوهر از زن را بیان کردیم. در ابتدا دانستیم که این ارث در گروه انتقال ارثهای سببی است. لازمه این کار ازدواج دائمی زن و مرد است که به ثبت رسیده باشد.
همچنین مرد باید زنده باشد تا شامل دریافت ارث بشود. نکته بعدی درمورد میزان ارث بوده که بوجود فرزند و باقی وارثان وابسته است. همچنین شما با مراحل مختلف دریافت ارثیه نیز آشنا شدید.