ملکی

دفاع خوانده در تصرف عدوانی

دفاع خوانده در تصرف عدوانی

تصرف عدوانی به معنای گرفتن ملک یا مال به‌زور است

تصرف عدوانی به معنای گرفتن ملک یا مال به‌زور است

آشنایی با دفاع خوانده در تصرف عدوانی

این که نحوه دفاع خوانده در تصرف عدوانی چگونه است، هنوز هم برای بسیاری از افراد جای سؤال است. ازاین‌رو افرادی که در پرونده‌های دادخواست تصرف عدوانی کیفری و حقوقی به‌عنوان خوانده معرفی می‌شوند، نمی‌دانند که چگونه باید از خود دفاع کنند. آشنایی‌ با نحوه و انجام دفاع خوانده در تصرف عدوانی برای تمامی افرادی که در چنین جایگاهی قرار می‌گیرند، ضروری است.

مطلب مفید | دعوای رفع تصرف عدوانی

به یاد داشته باشید که کوچک‌ترین اشتباه و یا ارائه نامناسب، می‌تواند پرونده را بصورت کامل علیه خوانده در دادخواست تصرف عدوانی پیش ببرد. به همین دلیل در ادامه به‌صورت کامل در خصوص تصرف عدوانی و دفاع خوانده در چنین پرونده‌هایی صحبت خواهیم کرد.

تصرف عدوانی به چه معناست؟

پیش‌ازاین که به سؤال دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست پاسخ دهیم، ابتدا اجازه دهید تا به‌صورت کامل در خصوص معنای تصرف عدوانی صحبت کنیم. واژه تصرف به معنای تسلط یافتن یک فرد بر یک مال و یا ملکی است. واژه تصرف عدوانی بصورت تحت‌اللفظی به معنای تسلط پیداکردن و یا گرفتن ملک یا مالی به‌واسطه متوسل شدن به‌زور و یا ستم است.

به بیان ساده‌تر، زمانی که فردی مال و یا ملک فرد دیگری را از چنگ او به‌ناحق درآورد، امکان ارائه دعاوی تصرف عدوانی توسط فرد زیان‌دیده وجود دارد. چنین مشکلی بیشتر در ملک و املاک غیرمنقول مشاهده می‌شود. تصرف عدوانی خود به دو نوع، تصرف عدوانی حقوقی و تصرف عدوانی کیفری قابل تقسیم است. در چنین شرایطی فرد زیان‌دیده و مال‌باخته می‌تواند با ارائه مستندات و مدارک محکمه‌پسند، دادخواستی را به دادگاه ارائه کرده تا حق خودش را پس بگیرد.

لزوم وجود شرایط کافی برای رسیدگی به تصرف عدوانی

لزوم وجود شرایط کافی برای رسیدگی به تصرف عدوانی

شرایط رسیدگی به تصرف عدوانی

برای این که به‌صورت کامل بدانید دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست، اجازه دهید تا شرایط لازم برای رسیدگی به چنین دادخواستی را برای شما بیان کنیم. به یاد داشته باشید تنها زمانی می‌توان در خصوص تصرف عدوانی دادخواستی را به دادگاه ارائه و از آن دفاع کرد که شرایط لازم برای رسیدگی را دارا باشید. از مهم‌ترین این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دادخواست تصرف عدوانی حقوقی تنها برای اموال غیرمنقول مانند ملک یا زمین قابل‌ارائه است. ازاین‌رو تصرف اموال منقول به‌مانند خودرو، قابل‌ارائه دادخواست تصرف عدوانی حقوقی نیستند.
  • فردی که در دعاوی تصرف عدوانی به‌عنوان خواهان شناخته می‌شود، می‌بایست خودش قبل از ارائه دادخواست، تصرف مال منقول را داشته باشد.
  • فردی که به‌عنوان خوانده در دعاوی تصرف عدوانی معرفی می‌شود، می‌بایست بعد از خواهان مال را مورد تصرف خود درآورده باشد. اگر خوانده پیش از خواهان متصرف بوده باشد، در این صورت امکان دعاوی تصرف عدوانی وجود ندارد.
  • تصرف باید تنها به‌صورت عدوانی بوده باشد. ازاین‌رو اگر تصرف به هر شکل دیگری مانند با رضایت طرفین و یا از طریق قانونی صورت‌گرفته باشد، نمی‌تواند در دسته تصرف عدوانی قرار بگیرد.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که نمی‌دانید دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست و یا چگونه باید چنین دفاعیه‌ای را انجام داد، می‌توانید از یک وکیل تصرف عدوانی کمک بگیرید. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری باتکیه‌بر وکلای حقوقی و خبره خود، می‌تواند به شما در موفقیت پرونده‌های حقوقی، مانند تصرف عدوانی، کمک کند. برای بهره‌مندی از خدمات این مؤسسه، می‌توانید به وب‌سایت مؤسسه مراجعه و از طریق تماس تلفنی ارتباط حاصل نمایید.

دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست؟

برای پاسخ به این سؤال باید در ابتدا بدانید منظور از خوانده در دعاوی تصرف عدوانی کیست؟ خوانده فردی است که دادخواست علیه او تنظیم شده است. ازاینرو اگر فردی ادعا کند شما به‌زور و از روش‌های دیگری مال او را غصب کرده‌اید، به او که دادخواست تصرف عدوانی را ارائه کرده ، خواهان، و به شما که مورد اتهام قرار گرفته‌اید، خوانده گفته می‌شود.

مطلب مفید | تصرف عدوانی کیفری 

حال پاسخ به سؤال دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست، ساده خواهد بود. به‌تمامی دفاعیاتی که فرد خوانده در دعاوی تصرف عدوانی به دادگاه ارائه کند، دفاع خوانده در تصرف عدوانی گفته می‌شود. در چنین شرایطی فرد خوانده باید تمامی اسناد و مدارک لازم را برای دفاع از خود گردآوری و آن‌ها را در اختیار دادگاه قرار دهد. قاضی نیز با بررسی دقیق این اسناد، حکم خود را صادر خواهد کرد. همچنین لازم است تا دفاعیه‌ای به‌صورت مکتوب از سوی خوانده، به دادگاه ارائه شود.

ارائه مدارک لازم از مهم‌ترین مراحل رد اتهام تصرف عدوانی

ارائه مدارک لازم از مهم‌ترین مراحل رد اتهام تصرف عدوانی

نحوه رفع اتهام از سوی خوانده در تصرف عدوانی

تا بدین جا متوجه شدید که دفاع از خوانده در تصرف عدوانی چیست. حال باید به این نکته اشاره کنیم که برای رفع اتهام لازم است تا چه‌کارهایی صورت بگیرد. به‌عنوان خوانده در یک دعاوی تصرف عدوانی، باید اثبات کنید که ملک در تصرف خواهان نیست. این کار را می‌توانید با ارائه مستندات و مدارکی که در اختیار دارید، انجام دهید. در واقع شما باید تمامی اسنادی که نشان از حقانیت شما در تصرف ملک است را به قاضی تقدیم کنید.

البته که نوع اسنادی ارائه شده برای رد اتهام تصرف عدوانی، به نوع مدارکی که خواهان برای اثبات ادعای خود ارائه کرده است، بستگی خواهد داشت. برای مثال اگر خواهان از شهادت شاهدان کمک گرفته باشد، شما باید به‌نوعی اثبات کنید که این شهادت، ارزش قانونی لازم را ندارد. این کار تنها به دست یک وکیل خبره و متخصص انجام خواهد شد.

دفاع در تصرف عدوانی به کمک گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری

ممکن است در نظر داشته باشید مناسب‌ترین دفاعیه از خود را در هنگام ارائه دعاوی دادخواست تصرف عدوانی به دادگاه ارائه کنید. در این صورت، بهتر است از یک وکیل پرونده تصرف عدوانی کمک بگیرید. چنین وکیلی اطلاعات کافی در خصوص اینکه دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست، به شما می‌دهد. همچنین وی می‌تواند در جمع‌آوری مدارک موردنیاز برای رد اتهام نیز به شما کمک کند.

اگر به دنبال یک وکیل حاذق و ماهر می‌گردید که سابقه درخشانی در دعاوی تصرف عدوانی داشته باشد، می‌توانید از گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری کمک بگیرید. این گروه حقوقی جزو شناخته‌شده‌ترین گروه‌های حقوقی بوده و پرونده‌ شما را هوشمندانه‌ پیش خواهد برد.

مطلب مفید | نحوه دفاع در دادگاه

نتیجه‌گیری

تصرف عدوانی به معنای گرفتن مال و یا ملک به‌صورت متجاوزانه است. در صورت بروز چنین اتفاقی فرد خواهان می‌تواند دادخواستی را به دادگاه ارائه کرده و نسبت به حق پایمال شده خود اعتراض کند. البته که برای ارائه دادخواست تصرف عدوانی، نیاز است تا شرایط لازم وجود داشته باشد. خوانده در این پرونده می‌تواند با ارائه مستندات و مدارک، برای رد اتهام تلاش کند. پاسخ به سؤال دفاع خوانده در تصرف عدوانی چیست و چگونه می‌توان بهترین دفاعیه را ارائه کرد، تنها از پس یک وکیل مجرب و متخصص و مسلط بر قوانین مدنی و کیفری برخواهد آمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا