آشنایی با سامانه شکایت از کارفرما
برای مشاهده فیلم ، فیلترشکن خود را خاموش کنید
سامانه جامع روابط کار برای سهولت در زمینه شکایت طراحی شده است. این سامانه مشکلات ناشی از مراجعه حضوری را کاهش داده است. با توجه به اظهارات مسئولین ذیربط ، برای شکایت در مورد اختلافات محیط کار، میتوان به این سامانه مراجعه کرد.
درگذشته اغلب برای شکایت در این زمینه باید بصورت سنتی اقدام میشد . امروزه اما اینکار بصورت آنلاین و اینترنتی انجام میشود. شکایت از کارفرما مستلزم سپری کردن مراحلی است که در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی پیرامون آن ارائه دهیم.
قبل از شروع متذکر میگردد چنانچه در این مورد نیاز به وکیل اداره کار داشتید میتوانید در اولین فرصت با شماره 09379219890 تماس بگیرید.
سامانه جامع شکایت از کارفرما
آشنایی با موضوع شکایت از کارفرما
همانطور که مطلع هستید افراد برای تأمین نیازهای خود و گذراندن زندگی، نیاز به شغل دارند. یکی از علل کار و فعالیت ، کسب درآمد است. درگذشته افراد بصورت تکنفره فعالیت میکردند. اما با گذشت زمان و با توسعه کسبوکارها افراد نیاز پیدا کردند بصورت گروهی و تخصصی فعالیت کنند. تخصصی شدن و کارکردن بهصورت گروهی در مشاغل زیادی وجود دارد.
بسیاری از نیروهای کار در مشاغل گوناگون به صورت گروهی فعالیت میکنند. این گروههای تخصصی یک کارفرما دارند. مدیریت کسبوکار برعهده کارفرما بوده و افراد در زمینه های مختلف و با تخصص های گوناگون، استخدام میشوند.
بین کارمند یا کارگر و کارفرما قراردادی منعقد میشود که در آن حقوق و تعهدات دو طرف مشخص شده است. توافقات بین کارمند و کارفرما قبل از آغاز فعالیت منعقد میشود. درصورتیکه یکی از آنها به تعهدات عمل نکنند، طرف مقابل میتواند به مراجع ذیصلاح مراجعه کند و حق خود را بخواهد.
سامانه شکایت از کارفرما چیست و چگونه عمل میکند؟
همانطوری که در بالا بیان شد سامانه شکایت از کارفرما یک سامانه جدید است که میتوانید جهت شکایت از آن استفاده کنید. افراد باید مراحلی را سپری کنند. این مراحل عبارتند از :
- احراز هویت کارگر، مراجعه کارگر به یکی از دفاتر پیشخوان به همراه مدارک و بررسی هویت انجام میشود. سپس یک پیامک به تلفن همراه متقاضی ارسال میشود. بوسیله کد ملی و رمز عبور دریافتی ، کارگر میتواند به سامانه شکایت اداره کار ورود پیدا کند.
- ثبت شکایت بصورت اینترنتی، در این روش کارگر بوسیله کد ملی و رمز وارد میشود و مدارک مورد نیاز را بارگذاری و شکایت خود را ثبت میکند.
- مشخصشدن زمان رسیدگی به شکایت، بعد از احراز هویت و ثبت شکایت ، زمان جلسه رسیدگی به متقاضی ابلاغ میشود. ابلاغیهای نیز برای کارفرما ارسال میشود که دارای کدی مخصوص است . مشخص شدن اطلاعات تکمیلی ابلاغیه با مراجعه به سامانه کار انجام میشود. درصورتیکه کارفرما قبلاً در این سامانه ثبتنام نکرده باشد، باید همان مراحلی که کارگر سپری کرد را طی کند.
بررسی شرایط شکایت از کارفرما
شکایت کارمند (کارگر) از کارفرما، مستلزم طی شرایطی است. در صورت وجود این شرایط برای دریافت حقوحقوق میتوان به مرجع صالح مراجعه نمود. در سامانه وزارت کار و رفاه اجتماعی پیگیری شکایت ، میتوانید شکایت کارگر از کارفرما را انجام دهید.
مطلب مفید | بهترین وکیل اداره کار
برای اینکه کارگر از کارفرما شکایت کند باید دلایل موجهی وجود داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به اخراج غیرقانونی فرد اشاره کرد. چنانچه شما نیز با اینگونه مشکلات دستوپنجه نرم میکنید، میتوانید از خدمات بینظیر وکلای گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری استفاده کنید.
نکات با اهمیت در مورد کار با سامانه شکایت از کارفرما
یکی از نکات مهم در حیطه شکایت کارگر از کارفرما این است که شکایت همزمان برای دو دادخواست امکانپذیر نیست. به طور مثال فردی که جهت استخدام غیرقانونی شکایت میکند نمیتواند برای بازگشت به کار و دریافت سنوات نیز درخواست دهد.
مراجعه به یک وکیل برای ثبت شکایت
یکی دیگر از نکات در حیطه ثبت شکایت همان استفاده از سامانه شکایت از کارفرما بهصورت آنلاین است. این اقدام امروزه جایگزین روشهای قدیمی شده است. بارگذاری مدارک طبق اندازه و حجم موردنظر باید انجام شود تا بتوانید شکایت خود را ثبت کنید.
مشاهده زمان و مکان رسیدگی به پرونده تنها با مراجعه به سامانه و ورود اطلاعات امکانپذیر است. در صورت ارسال ابلاغیه به کارفرما باید حتماً این فرد نیز در سامانه ثبتنام کند تا به عرایض او نیز توجه شود. حضور کارگر و کارفرما در زمان مشخص جزو مواردی است که باید حتماً مد نظر قرار گیرد.
شکایت از طریق فرمهای دادخواست انجام میشود. متقاضی باید مشخصات خود و کارفرما را به طور کامل درج کند. امروزه برای سهولت کار اغلب ثبت شکایت بصورت الکترونیکی انجام میشود.
آشنایی با مدارک ثبت شکایت
انجام شکایت نیازمند به آمادهسازی مدارک و اسناد است. در صورت عدم وجود این مدارک انجام شکایت و طیکردن مراحل میسر نیست.
- یکی از مدارک مورد نیاز برای شکایت وجود اسناد و مدارک محکمه پسند است.
- اثبات رابطه کارگر و کارفرمایی از دیگر مواردی است که باید مشخص باشد.
- در صورت عدم وجود ارتباط کارگر و کارفرمایی امکان بررسی پرونده فراهم نیست.
دلایل شکایت کارگر از کارفرما
شکایت کارگر از کارفرما به دلایل مختلفی رخ میدهد. در زیر قصد داریم به مهمترین دلایل آنها بصورت مختصر اشاره کنیم.
- شکایت کارگر به علت اینکه حقوق او پرداخت نشده است، یکی از انواع شکایتهای رایج در این زمینه است.
- ممکن است شکایت از کارفرما به دلیل عدم بیمه کردن فرد باشد.
- امکان دارد شکایت از کارفرما به دلیل پرداخت نکردن سنوات باشد.
پیگیری شکایت توسط وکیل اداره کار
مشاوره با وکیل در مورد دعاوی کار
ممکن است شما نیز قصد طرح شکایت در سامانه شکایت از کارفرما را دارید. زیرا با مشکلات حقوقی دستوپنجه نرم میکنید. در این صورت باید یک مؤسسه مجرب در این زمینه بیابید. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری با مجربترین وکلا در این زمینه و دارا بودن پروندههای موفق بیشمار، میتواند نیاز شما را بسادگی حل کند. شما میتوانید با وکیل دعاوی کار در گروه ما ارتباط برقرار کنید . وکلای ما میتوانند وکالت شما را بر عهده بگیرند.
نتیجهگیری
در این مقاله پیرامون سامانه شکایت از کارفرما سخن گفتیم. امروزه با توجه به مشکلات حضوری برای شکایت از کارفرما، متخصصان این حیطه سامانه ثبت شکایت آنلاین را فراهم کردهاند. در این سامانه افراد میتوانند پس از احراز هویت در یکی از دفاتر پیشخوان و بارگذاری مدارک مهم در این سامانه ،شکایت خود را ثبت کنند. برای اینکه این شکایت به سرانجام برسد، باید کارگر بتواند رابطة خود را با کارفرما اثبات کند. درصورتیکه کارگر نتواند این موضوع را اثبات کند باید به دیگر مراجع صالح مراجعه کند.