ملکی

وکیل تخصصی دعاوی شهرداری در مراجع قضایی

وکیل تخصصی دعاوی شهرداری

وکیل متخصص دعاوی شهرداری

با وظایف تخصصی وکیل دعاوی شهرداری آشنا شویم

اغلب ساکنین شهرها چه در وضعیت کسب و کار و چه به عنوان مالک ساختمان و چه در مقام سازنده ملک و یا دهها نوع خدمات و وضعیتهای دیگر ، برای شروع یا ادامه و اتمام فعالیت های خود در مقاطع مختلف باید از طریق مراجعه به شهرداری امورات خود را رتق و فتق نمایند.

به عنوان مثال مالک یا سازنده بنا باید با مراجعه به شهرداری پروانه ساختمان بگیرد و بنای خود را بر اساس مندرجات پروانه احداث کند. هر گونه تخلف از این پروانه منجر به برخورد شهرداری با متخلف و ارسال پرونده به کمیسیون ماده 100 خواهد شد.

صاحبان مشاغل باید برای برپایی کسب و کار خود حتماً ملک خود را در مکانهایی برقرار کنند که کاربری تجاری داشته باشد. در غیر این صورت شهرداری از فعالیت آنها جلوگیری میکند.

احداث هر نوع مجتمع تجاری ، تفریحی ، پارکینگ ، مطب ، دفتر و … حتماً باید از طریق شهرداری برپا شود.

در این میان هر نوع اختلاف با شهرداری چنانچه مرتفع نگردد ، لاجرم از گذر یک مرجع قضایی به نام دیوان عدالت اداری و یا حتی دادگاههای حقوقی و کیفری عبور میکند.

با توجه به تنوع خدمات شهرداری و انواع اختلافات با این سازمان ، بدیهی است حل اختلافات و یا طرح دعوی ، یا طرح شکایت از آن می باید بواسطه فردی مسلط به قانون و متخصص در امور شهرداری و آشنایی با آیین نامه های مربوطه انجام پذیرد.

ما از چنین فردی به عنوان وکیل متخصص دعاوی شهرداری یا وکیل دیوان عدالت اداری نام می بریم. وکیل متخصص دعاوی شهرداری بهتر است از میان وکلای پایه یک دادگستری انتخاب شود.

چنین وکیلی میتواند در انواع دعاوی مرتبط با وظایف شهرداری که شهروندان در مورد آنها با اختلافات اساسی مواجهند اقدامات حقوقی و اداری لازم را انجام دهد.

چرا باید از وکیل تخصصی دعاوی شهرداری کمک بگیریم؟

همانطور که اشاره کردیم شهرداری یکی از نهادهای عمومی است که وظایف بسیار گسترده ای دارد. آشنایی با این حوزه کار آسانی نیست و تنها معدودی از وکلای دادگستری در این حیطه فعالیت میکنند. وکیل متخصص دعاوی شهرداری در حقیقت کسی است که با انواع فعالیت شهرداری آشنا است و میتواند در مورد آن دسته از دعاوی که لاجرم باید به دیوان عدالت اداری مراجعه نمود از تخصص و تجربه لازم برخوردار است.

باید دانست که اکثر دعاوی مرتبط با حوزه فعالیت شهرداری از طریق مراجعه به دیوان عدالت اداری قابل پیگیری است. بنابراین مرجع تظلم خواهی نسبت به تصمیملت شهرداری و کمیسیون های تخصصی مرتبط با آن که به منافع شهروندان آسیب وارد می کند ، دیوان عدالت اداری است.

وکیل متخصص دعاوی شهرداری در گروه ما فردی است که میتواند با تنظیم دادخواست های بسیار تخصصی و ارائه آن به دیوان عدالت اداری و در صورت لزوم ودر موارد خاص حضور در دیوان ، از منافع موکل خود دفاع نماید.

هیچیک از مشکلاتی که شهروندان با انواع کمیسیون های مرتبط با شهرداری پیدا می کنند به تنهایی و بدون مشاوره با وکیل شهرداری قابل حل نیست. وکیل تخصصی دعاوی شهرداری میتواند در مورد انواع کمیسیون ها از جمله کمیسیون های ماده 5 ، ماده 7 ، ماده 77 و یا کمیسیون ماده 100 و دیگر کمیسیون های تخصصی از حقوق موکل خود در مقام مالک ، سازنده ، کاسب و تاجر دفاع نماید.

برخی ویژگی های وکیل متخصص دعاوی شهرداری

  • دانش و تخصص حقوقی و آشنایی با قوانین و آیین نامه های تخصصی شهرداری.
  • شناخت مجراهای قانونی برای گذر از پیچیدگی های قانون و رفع و بی اثر کردن آنها در رسیدن به منافع موکل.
  • توانایی در تنظیم لوایح تخصصی و ارائه بموقع آن به مقامات و مراجع ذیصلاح.
  • شناخت دیوان عدالت اداری و آراء وحدت رویه و دفاع شایسته از حقوق موکل خود.
  • آشنایی با روند دادرسی و رسیدگی به دعاوی .
  • آشنایی با وظایف انواع کمیسیون های مرتبط با وظایف شهرداری .
  • روابط عمومی بالا و آشنایی با رویه های اداری و حقوقی.

مطلب مفید | بهترین وکیل تخصصی ملک

دسته بندی انواع دعاوی قابل شکایت علیه شهرداری

بطور کلی انواع دعاوی قابل طرح علیه شهرداری و به نفع موکل میتواند در سه حوزه قابل تفکیک و دسته بندی باشد. این سه دسته عبارتند از :

الف) دعاوی قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری

این دسته از دعاوی باید در دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قرار گیرند. مهمترین دعاوی قابل طرح در دیوان عدالت اداری عبارتند از :

ب) دعاوی قابل رسیدگی در دادگاههای حقوقی

پ) دعاوی قابل رسیدگی در دادگاههای کیفری

ملاحظه خواهید نمود هیچیک از شهروندان نمیتواند در این امور از تخصص لازم برخوردار باشد. بنابراین لزوم پیگیری این امور توسط وکیل متخصص دعاوی شهرداری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

مهمترین دعاوی حقوقی و کیفری قابل پیگیری توسط وکیل شهرداری

حال که تا حدودی با انواع موضوعات مرتبط با شهرداری و دعاوی قابل پیگیری توسط وکیل متخصص دعاوی شهرداری آشنا شدید خوب است به برخی از این دعاوی که از طریق ثبت شکواییه یا دادخواست و درخواست ابطال ، مطالبه ، فسخ و …توسط وکیل شهرداری دنبال میشود ، اشاره نموده و توضیحات مختصر پیرامون آنها ارائه دهیم.

ابطال مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری

این شورا نهاد مرجع درمورد طرح های جامع شهری است. ممکن است در مواردی این شورا در بازنگری طرح های خود ، به دلیل غفلت ، کاربری یک ملک تجاری را به کاربری مسکونی تغییر دهد.

در این صورت مالک ملک مورد نظر میتواند با شکایت از مصوبات این شورا در دیوان عدالت اداری بدنبال برقراری حقوق خود باشد. در این موارد مالک یا وکیل متخصص دعاوی شهرداری می تواند دعوی ابطال مصوبه شورا را مطرح نماید.

ابطال مصوبه کمیسیون ماده پنج

در موادی ممکن است کمیسیون ماده 5 به عنوان مرجع تصمیم گیری در مورد کاربری اراضی شهری ، خارج از اختیارات قانونی خود تصمیماتی اتخاذ کند که حقوق مالکین را مخدوش سازد.

وکیل متخصص دعاوی شهرداری در این موارد می تواند دادخواستی را علیه مصوبات کمیسیون در شعب یا هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح و خواستار ابطال آن شود.

اعتراض به رای کمیسوین ماده 77

وقتی شهروندان با شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات اختلاف پیدا میکنند ، مرجع رسیدگی به اختلاف ، کمیسیون ماده 77 است. رسیدگی در این کمیسیون یک مرحله ای است. آراء کمیسیون ماده 77 قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.

وکیل متخصص دعاوی شهرداری در صورتی که به این نتیجه برسد رای کمیسیون به استناد مصوبه شورای شهر اما به صورت غیر قانونی صادر شده است، میتواند دادخواستی را مبنی بر ابطال مصوبه کمیسیون ماده 77 تنظیم و تقدیم دیوان عدالت اداری نماید.

اعتراض به رای کمیسیون ماده صد شهرداری

یکی دیگر از دعاوی قابل طرح در دیوان عدالت اداری، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 مبنی بر تخریب، جریمه، تعطیلی محل کسب و … است.

وکیل متخصص دعاوی شهرداری میتواند با تنظیم دادخواست نسبت به موارد خلاف قانون اعتراض و ابطال مصوبات کمیسیون را خواستار شود.

مطالبه خسارت ناشی از تخلفات شهرداری

گاهی مامورین شهرداری در راستای انجام ماموریت های خود مرتکب تخلفاتی میشوند و از این رهگذر خساراتی را به شهروندان وارد میسازند. اگر وقوع تخلفات ناشی از ماموریت ها و یا انجام وظایف و یا خودداری از انجام وظایف باشد ، اینگونه دعاوی مرتبط با وظایف سازمانی قابل طرح در دیوان عدالت اداری خواهد بود.

الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی

در مواردی شهرداری ممکن است از صدور پروانه ساختمانی خودداری کند. این موارد میتواند به دلیل قرار گرفتن ملک در طرح های عمومی یا عمرانی باشد. در این شرایط می توان دعوی الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی را با رعایت مقدمات و تشریفات اولیه آن و احراز اینکه شرایط صدور پروانه محقق است ، علیه شهرداری مطرح نمود.

مطالبه بهای ملک واقع در طرح های شهرداری

ممکن است در مواردی املاک شهروندان در طرح های شهرداری قرار گیرد. در این موارد شهرداری موظف است بهای ملک را به قیمت روز محاسبه و پرداخت نماید. در مواردی که طرح های مورد نظر اجرا شده ولی هنوز بهای ملک پرداخت نشده باشد وکیل شهرداری میتواند با تنظیم دادخواست و تقدیم آن به دادگاه حقوقی نسبت به مطالبه بهای ملک واقع در طرح های شهرداری اقدام نماید.

باید دانست پرداخت خسارت ناشی از عقب نشینی و تعریض زیر مجموعه همین دعواست. در عمل شهرداری ها یا تمایلی به پرداخت خسارت عقب نشینی ندارند و یا تلاش مینمایند با اعطای تراکم ، نسبت به جلب رضایت مالک اقدام نمایند.

درخواست ابطال پروانه ساختمانی

گاهی ممکن است به برخی دلایل پروانه ساختمانی صادره از سوی شهرداری بر خلاف مصالح عام و طرح تفصیلی باشد . لذا موجبات اشرافیت یا سایه اندازی به املاک مجاورین گردد . یا اینکه ممکن است برای یک ملک مشاعی بدون رضایت سایر شرکاء، پروانه به نام یک یا چند شریک صادر شده باشد، در این موارد میتوان با تنظیم دادخواست علیه شهرداری اقدام و درخواست ابطال پروانه را نمود.

ابطال و فسخ قرارداد با شهرداری

در مواردی برخی اشخاص حقیقی یا حقوقی مبادرت به تنظیم قرارداد با شهرداری مینمایند. این نوع قراردادها یا توافق نامه ها ممکن است در مورد افراز و تفکیک و یا تغییر کاربری باشد.

اگر شرایط اقتضا کند در مواردی میتواند ادعای بطلان ، فسخ ، اقاله یا انفساخ قرارداد را مطرح نمود. در این موارد ضمن توجه به موارد صلاحیت کمیسیون ماده 38 بایستی بین به مرجع صلاحیت دار برای رسیدگی به این دعاوی و مصلحت موکل توجه نمود.

خلع ید از شهرداری و اجرت المثل

ممکن است شهرداری ، بدون وجود طرح مصوب مبادرت به غصب ملک اشخاص نماید. در این مورد اقدام حقوقی و قضایی همان راه کار جاری در مورد سایر اشخاص است. یعنی مالک می تواند دعوی خلع ید را علیه شهرداری مطرح نماید. چون تصرفات شهرداری غاصبانه بوده است، صدور حکم بر محکومیت شهرداری نسبت به پرداخت اجرت المثل زمان تصرف نیز ضروری است. هر چند که برخی دادگاه ها طی رویه ای قابل انتقاد فقط حکم بر خلع ید صادر می نمایند.

رفع تصرف از شهرداری توسط وکیل

در مواردی شهرداری بدون مجوز قانونی مبادرت به تصرف برخی املاک متعلق به شهروندان می نماید . مشکل از آنجا آغاز می شود که مالک ، فاقد سند مالکیت رسمی و یا لااقل حکمی قضایی است که مبین مالکیت وی باشد. در چنین شرایطی با وجود ارکان دعوی رفع تصرف عدوانی، می توان مبادرت به طرح این دعوی نمود. و از شهرداری رفع تصرف نمود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا