حقوقیخانواده

وکیل ثبت احوال و شناسنامه

وکیل ثبت احوال یا شناسنامه کیست؟

 موضوع ولادت به عنوان یکی از نشانه های زیبای خلقت نه تنها از منظر خانوادگی، و در مقیاس بزرگ تر از نگاه فرهنگی و اجتماعی، بلکه از دریچه قانون نیز دارای اهمیت فراوان است. زیرا همزمان با تولد، انجام برخی اقدامات قانونی اجتناب ناپذیر می شود. بدیهی است این آثار تا زمان فوت مولود تازه با وی باقی خواهد بود. از جمله این اقدامات، انتخاب نام برای افراد و موضوع اخذ شناسنامه به عنوان مهمترین سند هویتی هر فرد می باشد.

وکیل ثبت احوال و شناسنامه

برخی افراد در گذشته دارای نام های خانوادگی بوده اند که در زمان و مکان خود بسیار قابل استفاده بوده است. اما با گذشت ایام، این اسامی چندان مطلوب صاحبان و دارندگان آن نیست. لذا درخواست برای تغییر نام خانوادگی در سال های اخیر افزایش یافته است.تغییر نام خانوادگی به سهولت قابل انجام نیست . و تحت شرایط و ضوابط سخت گیرانه صورت می گیرد.  لذا بسیاری از افراد ترجیح می دهند انجام این کار را به وکیل ثبت احوال و وکیل شناسنامه محول کنند. البته کار وکیل ثبت احوال منحصر به این مورد نمی شود و دایره گسترده تری دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود.

ثبت ولادت و مرگ در اداره ثبت احوال

ثبت ولادت

رخداد هر مولود تازه در ایران ، صرف نظر از اینکه پدر و مادر وی ایرانی یا خارجی باشند، باید به ثبت احوال اطلاع داده شود. علاوه بر این، ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز باید تولد فرزندان خود را به کنسولگری ایران در آن کشور اعلام نمایند. این اطلاعاتی شامل: زمان و محل ولادت، تاریخ ثبت ولادت ، نام و نام خانوادگی طفل ، جنسیت طفل و….. می باشد. که باید در سند ولادت مربوط به ثبت احوال ثبت گردد.

بعد از ثبت ولادت، در مورد اطفال ایرانی؛ برگه ولادت صادر می شود. اگر طفل از پدر و مادر خارجی در ایران متولد شده باشد، گواهی ولادت صادر می گردد. مهلت اعلام تولد فرزند، پانزده روز از تاریخ ولادت خواهد بود.

ثبت مرگ

مرگ همه اتباع داخل کشور اعم از ایرانی یا خارجی و نیز ولادت طفلی که مرده به دنیا بیاید یا بلافاصله پس از ولادت بمیرد، باید به مامور ثبت احوال اعلام گردد. فوت ایرانیان در خارج از کشور نیز به ماموران کنسولگری محل یا به سازمان ثبت احوال کشور گزارش می‌شود. مرگ خارجیان پس از ثبت به نیروی انتظامی اعلام می‌شود. یک نسخه گواهی آن نیز به سازمان ثبت احوال کشور فرستاده خواهد شد. از آن طریق این موضوع به وزارت امور ‌خارجه اعلام می شود. اطلاعاتی نظیر: زمان و محل مرگ ، نام و نام خانوادگی و …. باید در گواهی مرگ ذکر گردد.

همه این امور میتواند توسط وکیل ثبت احوال یا شناسنامه پیگیری شود.

موارد تغییر نام خانوادگی توسط وکیل تغییر نام

تغییر نام خانوادگی

تغییر نام خانوادگی

بر اساس ماده 20 قانون ثبت احوال، انتخاب برخی نام ها برای افراد ممنوع می باشد . دارندگان این نام ها می توانند نسبت به تغییر نام خود اقدام نمایند. علاوه بر این در مواردی نیز امکان تغییر نام خانوادگی برای افراد وجود دارد. برخی از این موارد عبارتند از:

  1. نام خانوادگی بیش از دو کلمه و به صورت نامانوس مانند : مریم نژاد اصل ، سه گام پسند .
  2. واژه های مذموم و ناپسند از نظر فرهنگی عرفی مانند : گدا پرور .
  3. اسامی شهرها با پسوند و یا بدون پسوند مانند : تهرانی ، اصل تهرانی .
  4. نامهای خارجی برای مسلمانان ایرانی مانند علی اف.
  5. اسم القاب مانند : سرهنگ ، شهردار.
  6. نام و اسمهای مربوط به مشاغل و حرف مانند : گاودار.
  7. تقاضای زوجه برای تغییر نام خانوادگی خودش به نام خانوادگی همسرش.
  8. درخواست تغییر نام خانوادگی فرزندان بعد از فوت پدری که نام خانوادگی خود را تغییر داده است.

مدارک مورد نیاز برای تغییر نام خانوادگی

  1. تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام خانوادگی.
  2. ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر از کلیه صفحات .
  3. اجازه نامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از پدر یا جد پدری برای فرزندان کبیر که بخواهند از نام خانوادگی هر یک از آنها استفاده نمایند .
  4. مجوز تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی از دارنده حق تقدم نام خانوادگی مورد درخواست.

 چه افرادی می توانند تغییر نام خانوادگی را درخواست نمایند؟

 
  1. اشخاص ۱۸ سال به بالا
  2. اشخاص کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند.
  3. پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال در صورتیکه نام خانوادگی پدر تغییر کرده باشد.
  4. قیم یا وصی برای اطفال تحت سرپرستی خود با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.

فرایند انجام تغییر نام خانوادگی توسط وکیل ثبت احوال

  1. تسلیم درخواست تغییر نام خانوادگی به ادارات ثبت احوال .
  2. موافقت سازمان ثبت احوال برای انجام تغییر .
  3. ابلاغ موافقت با تغییر نام خانوادگی به متقاضی یا وکیل شناسنامه توسط اداره ثبت احوال محل مراجعه .
  4. پرداخت هزینه طبق تعرفه جاری.

مراجعه به دادگاه

ممکن است در مواردی انجام تغییر نام خانوادگی از حدود اختیارات اداره ثبت احوال خارج باشد. در این موارد متقاضی یا وکیل ثبت احوال باید به دادگاه محل سکونت یا شهرستان محل صدور شناسنامه مراجعه نماید. و از دادگاه تقاضا کند تا نسبت به تغییر مشخصات یا اصلاح شناسنامه اش حکم صادر شود.

بدیهی است دادگاه در صورتی که دلیل شخص را منطقی تشخیص دهد ، حکم به تغییر و اصلاح شناسنامه خواهد داد. بعد از اینکه دادگاه حکم اصلاح شناسنامه را صادر کرد، اداره ثبت احوال نسبت به اصلاح مشخصات شناسنامه ای شخص اقدام و شناسنامه جدید برای او صادر می کند.

در اینگونه موارد وکیل ثبت احوال می تواند با وکالت فرد متقاضی اقدامات لازم برای مراجعه به دادگاه را از منظر حقوقی دنبال نموده و در زمان کمتری به نتایج مورد نظر برسد.

 انواع اقدامات وکیل ثبت احوال وشناسنامه

وکیل ثبت احوال و شناسنامه

وکیل ثبت احوال و شناسنامه

 

  1. اخذ گواهی ولادت
  2. اخذ گواهی فوت
  3. تغییر نام خانوادگی
  4. تعویض شناسنامه نمونه قدیم (شناسنامه شاهنشاهی)
  5. اخذ شناسنامه برای اتباع ایرانی مقیم خارج ار کشور
  6. ابطال شناسنامه در موارد جعل
  7. اخذ شناسنامه برای اتباع بیگانه.

 

وکیل ثبت احوال در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری

ممکن است شما در هر یک از موارد و دعاوی مربوط به ثبت احوال نیازمند برخورداری از خدمات حقوقی باشید. در این موارد، وکیل ثبت احوال در گروه ما آمادگی انجام خدمات حقوقی را دارد. برای شروع می توانید با ما تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. باسلام چند سال پیش بنام مادرم شناسنامه گرفتیم الان ثبت احوال به من سیدی نداده ولی به داداش و خواهرای دیگم سیدی رو داده ولی سیدی منو حذف کردن راهی هست سیدی من برگرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا