کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری

کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری

آشنایی با کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری

تبصره 2 ماده 99 قانون شهرداری ها (الحاقی اول اسفند1372) با هدف جلوگیری از ساخت و ساز در خارج از حریم مصوب شهرها، پس از تصویب در سال 1372 ، به قانون شهرداری ها الحاق گردید.

در تبصره مورد نظر، راهکار جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در خارج از حریم شهرها، تشکیل یک کمیسیون و رسیدگی به موارد تخلف توسط این کمیسیون است. اعضای این کمیسیون مرکب از نمایندگان دستگاه قضایی ، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی هستند که جلسات آن در استانداری ها تشکیل میشود.

مطلب مفید | وکیل کمیسیون ماده 100

مراجع ذی‌ربط موظفند برای ساختمان‌هائی که طبق مقررات این قانون و نظر کمیسیون برای آنها جریمه تعیین و پرداخت گردیده در صورت درخواست صاحبان آنها برابر مقررات گواهی پایان کار صادر نمایند.

برای همه ساخت و سازهای مربوط به حریم روستاها که مجوز یا پروانه ساخت را دریافت ننموده باشند پرونده تخلف تشکیل و به این کمیسیون ارجاع داده میشوند. کمیسیون نیز پس از تشکیل جلسه رای خود را صادر خواهد نمود.این کمیسیون در موارد تخلف ، نسبت به صدور رای «قلع بنا» یا «جریمه» اقدام خواهد نمود.

قابل ذکر اینکه کمیسیون ماده 99 تقریبا همان اقداماتی را انجام میدهد که در شهرها کمیسیون ماده 100 انجام میدهد.

نحوه رسیدگی به تخلف در کمیسیون ماده ۹۹

همانطور که اشاره کردیم کمیسیون ماده ۹۹ با حضور سه عضو یعنی نمایندگان قوه قضاییه، وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور در استانداری ها تشکیل می شود.

تصمیمات کمیسیون بر اساس اکثریت آراء و به منظور جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز اتخاذ میشود.

برای صدور رای حتماً حضور هر سه عضو در جلسه الزامی است.

مطلب مفید | دفاع در کمیسیون ماده 100

مسئول دعوت از اعضا برای شرکت در جلسات، دبیر کمیسیون مستقر در دفتر فنی استانداری هر استان است.

در صورتی که بنا و تاسیسات غیر مجاز با تشخیص مهندسین و کارشناسان، در خارج از حریم شهرها و محدوده قانونی باشد، ضمن اینکه از ادامه ساخت و ساز آن جلوگیری به عمل می آید مراتب نیز به کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ارسال خواهد شد. در نهایت با توجه به طرح های موجود کمیسیون اقدام به صدور رای می نماید. رای صادر شده ممکن است قلع ساختمان باشد. یا اینکه صرفا جریمه نقدی صادر شود.

نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده 99

از آنجا که حکم کمیسیون ماده 99 قابل تجدیدنظر می باشد لذا مالکین ساختمان هایی که حکم قلع و یا جریمه برای آنان صادر شده است میتوانند به حکم صادره اعتراض نمایند.

معترض باید ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ صدور رای ، دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 را به دیوان عدالت اداری تقدیم نماید.

با وصول دادخواست ، دیوان یا دادخواست را رد مینماید و یا آن را میپذیرد و برای رسیدگی یه هیئت هم ‌عرض ارجاع میدهد.

از آنجا که دیوان در اغلب موارد دادخواست های رسیده را رد میکند لذا به نظر میرسد اقدام توسط متقاضی ممکن است منجر به رد دادخواست شود. بهترین کار آن است که از وکیل دیوان عدالت اداری و یا وکیل شهرداری ها و متخصص در امور کمیسیون ماده 99 کمک گرفته شود.

وکیل متخصص دعاوی شهرداری ها، میتواند به تهترین شکل دادخواست تجدید نظر را تنظیم و آن را به دیوان عدالت اداری ارائه کند.

منظور از تخلف ساختمانی چیست؟

در جرایم ساختمانی بنا کردن ساختمان یا بدون مجوز صورت می گیرد و یا از آن چیزی که در مجوز معین شده است، عدول میشود. اما به صورت دقیق تر می توان بعضی از تخلفات را ذکر کرد که موارد زیر می باشند.

  • احداث بنا بدون مجوز
  • تجاوزبه معابر شهری
  • ساختن طبقات بیشتر از تعداد معین شده در مجوز
  • عدم رعایت ضوابط فنی، شهر سازی در ساختمان و بهداشتی و نبود مقاومت
  • عدم احداث پارکینگ یا احداث پارکینگ بدون مجوز
  • تخلف مهندس ناظر ساختمان
  • تغییر کاربری بنا
  • احداث بنا در مناطق غیر مجاز
  • ساخت بنا بیشتر از مساحت مجاز در پروانه ساخت

فرآیند ارسال پرونده به کمیسیون ماده 99 روستا

  • هشدار به مالک متخلف بعد از ارزیابی دقیق سازه و با توجه به طرح هادی توسط دهیار
  • صدور دستور تشکیل پرونده مطابق با ماده 99 توسط بخشدار
  • ارسال اخطاریه به بخشداری توسط دهیار
  • ثبت تصاویر از زوایای مختلف سازه توسط دهیار
  • ارسال پرونده به بخشداری
  • ارائه نقشه هوایی، مشخصات مالک، صورت جلسه پلمپ سازه برای تکمیل پرونده توسط دهیار
  • ارسال پرونده از بخشداری به کمیسیون 99
  • ابلاغ حکم به دهیاری
  • ارزیابی و صدور حکم
  • رجوع نمایندگان دادستان، بخشدار، کلانتری و شورا به محل ساختمان در صورت رای تخریب
  • اجرای حکم ( جریمه، تخریب، یا هر دو مورد).

مطلب مفید | پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100

نحوه عملکرد کمیسیون با تخلفات سازه روستایی

 درباره نحوه عملکرد این کمیسیون با تخلفات سازه های روستایی باید گفت که نهادهای روستایی بر اساس بند 33 ماده 10 قانون می توانند، در حریم قانونی روستا مجوز ساختمانی صادر نمایند. همچنین هیئت ذکر شده در بالا رعایت کردن قوانین موجود در اساسنامه های ویژه استفاده کردن از زمین ها، ساختن بنا و میزان ساخت و ساز قانونی در روستا را ارزیابی می کند. دهیاری مسئولیت تشکیل پرونده و ارسال آن را به بخشداری برعهده دارد.

 مدارک لازم برای تشکیل پرونده پیرامون ماده 99

  • درخواست صاحب ساختمان برای صدور پایان کار ساختمان
  • تصویر سند مالکیت مالک
  • کپی شناسنامه و کارت ملی مالک
  • تصویر نقشه طرح هادی و همچنین تاییدیه توسط هیات امنا، شورای اسلامی روستا و دهیاری
  • تصویر مجوز ساخت
  • قبض گاز، آب و تلفن که به اسم مالک ساختمان می باشند.
  • چند قطعه عکس از زوایای مختلف ساختمان مد نظر
  • پاسخ استعلام از اداره جهاد کشاورزی، اداره راه و شهرسازی، اداره محیط زیست و…

مزایای بهره مندی از وکیل متخصص کمیسیون ماده 99

وکیل متخصص کمیسیون ماده 99  میتواند با قبول پرونده ، به وکالت از طرف موکل خود و با استفاده از تجربه و تخصص خود، پرونده تخلفات کمیسیون ماده 99 را به بهترین شکل در دیوان عدالت اداری پیش ببرد.

متخلف می تواند، به رای کمیسیون ماده 99 در دیوان عدالت اداری اعتراض کند. بهترین کار آن است که این اعتراض از طرف وکیل متخصص صورت پذیرد. زیرا وی میداند چگونه پرونده را مطرح کند و برای آن رای مناسب بگیرد.

چرا باید به کمیسیون 99 مراجعه کنیم؟

هر ساختمان نیاز به پایان کار برای اخذ سند دارد. بعد از اتمام ساخت و ساز ، چنانچه از قبل پروانه ساخت دریافت شده باشد و هنگام ساخت و ساز ضوابط مربوطه رعایت شده باشد میتوالن پایان کار ساختمان را دریافت نمود. سپس برای گرفتن سند مالکیت اقدام کرد.

اما چنانچه از قبل پروانه ساختمان دریافت نشده باشد، باید بعد از اتمام ساخت و ساز پرونده ساختمان توسط دهیاری تشکیل و به بخشداری ارسال شود. سپس در موعد مقرر پرونده در کمیسیون ماده 99 مورد بررسی قرار گرفته و رای مقتضی صادر میشود.

آراء صادره ممکن است با واقعیت موجود متفاوت باشد از اینرو در قانون امکان اعتراض به آن پیش بینی شده است.

بهترین وکیل کمیسیون ماده ۹۹ کیست؟

بهتر است بدانید بهترین وکیل در زمینه کمیسیون ماده ۹۹ کسی است که امور مربوط به دیوان عدالت اداری را به بهترین شکل انجام می دهد. در واقع یکی از الزامات لازم جهت وکالت در دیوان عدالت اداری آشنایی لازم با قوانین شهرداری و دیگر سازمان های دولتی و قوانین مربوط به حریم خصوصی، شهری و … است.

برای انجام این امور بهتر است از وکلای مجرب و آشنا به امور فوق الذکر استفاده کنید. گروه تخصصی ره جویان عدالت به دلیل تسلط خود بر امور دیوان آماده ارائه هرگونه وکالت تخصصی در این زمینه می باشد. در واقع وکلای مجرب این گروه نام آشنا به دلیل داشتن تخصص و تجربه بالا قادرند تمامی پرونده ها را در این زمینه به نتیجه برسانند.

مزایای اخذ وکیل در پرونده های این نوع کمیسیون

بهره مندی از کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری مزیت بسیاری برای متقاضیان دارد. از آنجا که افراد برای میزان جریمه های تعیین شده می توانند اعتراض نمایند، از اینرو داشتن یک وکیل متخصص و مجرب عامل موفقیت آنها در این زمینه به شمار می آید. در واقع بعد از صدور رای متقاضیان می توانند باتوجه به وضعیت معیشتی و شغلی خود تقاضای کسر ‏میزان جریمه های تعیین شده را داشته باشند.

بهتر است بدانید افراد می توانند به رای کمیسیون ‏مربوطه در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایند. از آنجا که دفاع و اعتراض در کمیسیون ماده ۹۹ کاری سخت و دشوار می باشد، از اینرو بهتر ین راه استفاده از نظر وکلای مجرب و متخصص دادگستری است.

در واقع اعطای وکالت به وکلای متخصص کمک می کند تا میزان موفقیت در پرونده های ملکی افزایش یابد. زیرا وکلای ملکی از سالها تخصص و ‏سابقه در این زمینه برخوردار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up