حکم زنا با رضایت طرفین

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

حکم زنا با رضایت طرفین

حکم زنا با رضایتحکم زنا یا رابطه نامشروع با رضایت طرفین

وقوع برخی جرایم ، فقط واجد جنبه خصوصی جرم است. پیگیری این جرایم معمولاً با شکایت بزه دیده آغاز میشود. اما در جرایم کیفری ، قانونگذار به جنبه عمومی جرم هم توجه نموده است. از اینرو حتی با گذشت شاکی ، باز هم جنبه عمومی برقرار است و مجازات در انتظار متهم خواهد بود.

یکی از این نوع جرایم ، زنا یا رابطه نامشروع است. البته رابطه نامشروع طیفی از جرایم خلاف عفت عمومی را در بر میگیرد . لذا معادل زنا قرار دادن رابطه نامشروع از منظر علم حقوق و قانون مجازات اسلامی کار دقیقی نیست.

اما در عرف ، رابطه نامشروع معادل زنا قرار گرفته و وقتی گفته میشود میان زن و مرد رابطه نامشروع برقرار شده ، معمولاً مراد از آن ، رابطه جنسی کامل میان این دو است.

مطلب مفید | موانع ارث و محرومیت از آن

جنبه عمومی و خصوصی زنا و رابطه نامشروع با رضایت طرفین

از جمله سوالات و ابهامات مکرر کاربران این است که زنا یا رابطه نامشروع چنانچه با رضایت طرفین باشد چه حکمی دارد؟

در این مورد همانطور که توضیح دادیم ، با توجه به اینکه زنا یا رابطه نامشروع جرم کیفری است و دارای دو جنبه عمومی و خصوصی جرم ، لذا در صورتی که رابطه ‌نامشروع با رضایت طرفین برقرار شده باشد و هیچکدام شکایتی علیه دیگر نداشته باشند باز هم جنبه عمومی جرم باقی است و در صورت کشف جرم ، هر دو نفر مجازات می‌شوند. این مجازات بستگی به شدت انجام رابطه نامشروع دارد.

معمولاً حکم زنا با رضایت طرفین بسادگی صادر نمیشود . زیرا تحت شرایط بسیار سخت میتوان این جرم را اثبات نمود. اگر ثابت شود که زنا صورت گرفته ، حکم زنا میتواند اعدام باشد اما در بیشتر موارد ، مجازات افراد به اتهام رابطه نامشروع(بدون دخول) ، عمدتاً تا 99 ضربه شلاق خواهد.

حالت های مختلف مجرمانه روابط نامشروع

در تعریف دقیق تر ، روابط نامشروع به ارتباط زن و مرد نامحرم بدون وجود رابطه ازدواج بین آنها تا زمانی که منجر به زنا نشده، اشاره دارد . دامنه مصادیق روابط نامشروع در قانون گسترده است . به عنوان مثال خلوت کردن(حضور دو یا چند نفره در پارتی ، استخر ، ماساژ و …) ، سینما رفتن ، مسافرت ‌، مکالمه تلفنی یا تماس‌ پیامکی غیر عادی ،  ارتباط غیر اخلاقی در فضای مجازی و مواردی از این دست را شامل می‌شود.

مجازات رابطه نامشروع در قانون

بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی ، اگر زن و مردی بدون عقد و ازدواج مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل به معنای بوسیدن یا مضاجعه به معنای با هم خوابیدن و هم ‌بستر شدن بدون دخول شوند ، به مجازاتی تا ۹۹ ضربه شلاق محکوم خواهند شد. در صورتی که عمل با عنف و اکراه باشد ، یعنی رابطه نامشروع به زور و با اعمال خشونت از سوی یکی از طرفین انجام شده باشد فقط اکراه کننده مجازات خواهد شد.

مطلب مفید | وکیل راههای اثبات نسب

مجازات زنا با رضایت طرفینطبق ماده ۲۴۱ قانون مجازات اسلامی ، اگر ادله و مدارک اثبات برای وقوع جرائم منافی عفت موجود نباشد و متهم انکار نماید ، هر گونه تحقیق و بازجویی به منظور کشف امور پنهان و پوشیده از انظار، ممنوع است. مگر در مواردی که احتمال ارتکاب جرم از طریق عنف، اکراه، آزار، ربودن و اغفال داده شود. هرچند اگر جرم رابطه نامشروع دارای شاکی خصوصی باشد دادگاه موظف است به شکایت شاکی با مدارکی که ارائه می نماید رسیدگی کند».

چگونه میتوان حکم رابطه نامشروع با رضایت طرفین را صادر نمود؟

حکم رابطه نامشروع با رضایت طرفین وقتی اجرا میشود که قابل اثبات باشد.  شرایط زیر در اثبات وقوع جرم موثرند:

  • اقرار یکی از طرفین
  • شهادت شاهدان (۴ مرد عادل یا ۳ مرد عادل و ۲ زن عادل)
  • علم و یقین قاضی (مدارک پزشکی قانونی و غیره)
  • وجود مدارکی نظیر فیلم ، عکس و پیام

قبلاً هم ذکر کردیم که رابطه نامشروع میتواند در حالت ها و شرایط مختلف تفسیر گردد. بنابراین بطور قطع در پرونده های تشکیل شده با وجود وکیل کیفری حاذق ، طرفی که شاکی پرونده نامشروع است ممکن است قادر به اثبات جرم رابطه نامشروع نباشد. و وکیل میتواند با ذکر ادله مناسب ، دلایل شاکی را برای اثبات کافی نداند و علیه آن لایحه دفاعی مناسب تنظیم نماید.

بنابراین این جرم در زمره جرایمی است که بهتر است برای دفاع از خود حتماً وکیل بگیرید تا مشمول مجازات نشوید و یا حداقل مجازات نصیب شما شود. حداکثر مجازات میتواند اعدام و حداقل آن در جرم رابطه نامشروع ، فقط جریمه نقدی باشد.

رابطه نامشروع زن و مرد متاهل چه مجازاتی دارد؟

وقتی میان زن و مرد که عقد ازدواج بین آنان صورت نگرفته است رابطه جنسی برقرار میشود ، جرم رابطه نامشروع اتفاق اقتاده است. در صورتی که زن و مرد در جرم رابطه نامشروع ، متاهل باشند مجازات آنان سنگین تر خواهد بود.

اگر زن یا مرد متاهل با جنس مخالف که هیچ عقد و صیغه‌ای بین آن‌ها وجود ندارد یکی از انواع این روابط را برقرار کند بر اساس شدت رابطه و اثبات آن در دادگاه مجازات خواهد شد.

مجازات این جرم برای رابطه زنا در صورت اثبات ، اعدام و برای رابطه بدون زنا ، شلاق است . بنابراین حکم رابطه نامشروع یک حکم قطعی است و رضایت طرفین در میزان مجازات تاثیری ندارد . مگر آنکه زنا یا رابطه نامشروع با زور و عنف اتفاق افتاده باشد که موضوع آن متفاوت خواهد بود و میتواند مشمول جرم تجاوز به عنف باشد.

ماده 226 قانون مجازات اسلامی

طبق ماده ۲۲۶ قانون مجازات اسلامی “انجام زنا توسط مرد متاهل در شرایطی زنای محصنه تلقی می شود که مرد دارای همسر دائمی (و نه موقت) باشد و در حالیکه بالغ و عاقل است، با همسر خود از طریق قُبُل (جلو) نزدیکی کرده باشد و هر وقت که بخواهد، امکان رابطه زناشویی با همسر خود را داشته باشد.” بنابراین، در صورتی که مرد متاهل شرایط ماده ۲۲۶ را داشته باشد و مرتکب زنا شود، زنای وی از نوع محصنه خواهد بود.

طبق ماده ۲۲۷ قانون مجازات اسلامی، امور زیر باعث خارج شدن زن یا مرد متاهل از احصان می شود : مسافرت ، زندانی بودن ، عادت ماهیانه و بیماریهای مقاربتی

در چنین شرایطی اگر مرد متاهل با زنی زنا کند، زنای وی از نوع زنای محصنه نخواهد بود.

درصورتی که جرم زن متاهل اثبات گردد ، نشوز به شمار می‌رود و به او نفقه تعلق نمی‌گیرد. ولی مهریه باید به او پرداخت شود.

در مورد مردی که جرم رابطه نامشروع مرتکب شده و همسر او بتواند اثبات کند که این امر موجب عسر و حرج او شده و با تشخیص قاضی می‌تواند از دلایل طلاق از طرف زوجه باشد.

حکم زنا و رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع دختر و پسر مجرد

در صورت وقوع جرم رابطه نامشروع میان دختر و پسر (زنای غیر محصنه) ، مجازات آنان بر مبنای قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ (ماده ۲۳۰ ) به قرار زیر است :

«حد زنا در مواردی که مرتکب ، غیر محصن (مجرد) باشد ، صد ضربه شلاق است»

از آنجا که این مجازات ، یک مجازات حدی است از اینرو امکان تبدیل و تخفیف آن وجود نخواهد داشت .

مجازات رابطه نامشروع پیامکی

همانطور که ذکر شد رابطه نامشروع حالت های مختلف مجرمانه را شامل میشود . بر اساس ماده 637 قانون مجازات اسلامی ، یکی از انواع طیف های این نوع جرم ، ارسال پیامک های نامتعارف یا نامشروع میان زن و مرد است که مجازات این نوع جرم میتواند تا 99 ضربه شلاق تعزیری باشد. البته مجازات قابل تبدیل به جریمه نقدی خواهد بود.

برای جمع آوری مدارک و ادله اثبات این نوع جرم ، می‌توان به اسکرین شات از صفحه‌های چت ، پرینت تماس‌های تلفنی و پیامک‌های افراد استناد کرد . البته با توجه به این که این داده‌ها در زمره‌ داده‌های شخصی افراد جای می‌گیرد ، دسترسی به آن‌ها با دستور مقام قضایی میسر خواهد بود . نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که این مدارک به تنهایی کافی نیستند و باید در کنار سایر مدارک مورد استناد قرار گیرند .

مجازات زندان در جرم رابطه نامشروع

معمولاً در مجازات رابطه نامشروع ، مجازات زندان وجود ندارد و هیچ قاضی این حکم را یعنی زندان را صادر نمیکند. مگر آنکه جرم در ملاء عام اتفاق افتاده باشد. که این حالت نیز نیز جزء موارد نادر است.

زمان شکایت تا صدور حکم رابطه نامشروع

معمولاً فرایند پیگیری جرایم کیفری بسیار طولانی است. زیرا رسیدگی به آن در مراحل مختلف انجام میپذیرد. یعنی پس از طرح شکایت یا کیفرخواست برای متهم ، تحقیقات مقدماتی از سوی دادسرا و با مشارکت پلیس انجام میپذیرد. پرونده پس از طی این مرحله به دادگاه کیفری ارسال میشود. چنانچه به حکم صادره اعتراض شود ، پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال خواهد شد.

بدیهی است این مراحل زمان زیادی را به خود اختصاص خواهد داد. در نتیجه در جرم رابطه نامشروع که هم جنبه خصوصی دارد و هم جنبه عمومی جرم ، فرایند رسیدگی طولانی و گاه تا چند ماه زمان خواهد برد.

پیگیری این جرم مشمول مرور زمان نمیشود. یعنی به عنوان مثال اگر مردی متوجه رابطه نامشروع همسرش شود تا ۵ سال پس از وقوع رابطه ، می‌تواند از همسرش شکایت کند. حتی اگر در این مدت طلاق اتفاق افتاده باشد.

اخراج از اداره در صورت رابطه نامشروع

اگر چه جرم رابطه نامشروع توسط مقام قضایی مورد رسیدگی قرار میگیرد ، اما اگر یکی از طرفین یا هر دو کارمند اداره باشند ممکن است از طرف هیئت رسیدگی به تخلفات اداری حکم جابجایی ، انفصال موقت و یا اخراج آنان نیز صادر شود. در این صورت دو نوع مجازات در انتظار کارمند خاطی خواهد بود. مجازات قضایی و مجازات اداری .

مجازات رابطه نامشروع کارکنان نیروهای مسلح

با توجه به حساسیت شغلی نظامیان ، در صورت ارتکاب جرم زنا با رضایت طرفین ، علاوه بر رسیدگی قضایی به جرم در دادگاه ، از سوی سازمان حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح نیز با فرد خاطی برخورد شده و ممکن است منجر به اخراج وی از سازمان مربوطه شود.

آیا در حال حاضر نیز حکم سنگسار اجرا می شود؟

بر اساس ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی،”حد زنا برای شخص زناکاری که در شرایط احصان است، (اعم از زن متاهل یا مرد متاهل)، مجازات رجم یا سنگسار شدن است.”

اگر اجرای حکم رجم امکان پذیر نباشد، با پیشنهاد دادگاه و موافقت رئیس قوه قضاییه، در صورتی که جرم زنا با مرد متاهل یا محصن از طریق بینه مانند شهادت چند شاهد به اثبات رسیده باشد، مجازات اعدام به دلیل متاهل بودن زن برای وی تعیین می شود. اما، در صورتی که زنای محصنه از طریق غیر بینه ثابت شده باشد، مجازات ۱۰۰ ضربه شلاق برای زن متاهل تعیین خواهد شد.

در صورتی که یک زن مجرد با یک مرد متاهل رابطه جنسی انجام دهد، به ۱۰۰ ضربه شلاق که مجازات زنای غیر محصنه می باشد، محکوم خواهد شد. همینطور، در صورتی که رابطه با مرد متاهل “حکم زنا (دخول آلت تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه)” را نداشته باشد، مجازات آن تا ۹۹ ضربه شلاق است.

توجه داشته باشید، اگر مرد متاهلی با یک زن، رابطه جنسی برقرار نماید، به این دلیل که مرد محصن است، مجازات وی سنگسار می باشد. همچنین اگر زن و مردی که با یکدیگر رابطه جنسی انجام داده اند، هر دو محصن باشند، هر دو به مجازات رجم محکوم خواهند شد.

 در انتها امیدواریم مقاله حکم زنا با رضایت طرفین توانسته باشد تا حدودی ابهامات شما را مرتفع نموده و اندکی بر دانش شما بیفزاید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up