وکیل برای پرونده کیفری در انواع دعاوی پیچیده

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

وکیل برای پرونده کیفری

وکیل پرونده کیفری

آشنایی با بهترین وکیل برای پرونده های کیفری

وکیل پایه یک دادگستری معمولاً بعد از مدتی فعالیت و کسب تجربه در می یابد در کدام زمینه استعداد و علاقه مندی بیشتری برای فعالیت دارد.

انواع دعاوی و پرونده های قضایی معمولاً از نظر دسته بندی شامل دو دسته کلی کیفری یا حقوقی میشوند. وکیل دعاوی باید بتواند از عهده از هر دو نوع دعوی کیفری و حقوقی برآید. با این وجود در ادامه تجربیات ، فعالیت وکیل به یکی از دو طیف حقوقی یا کیفری بیشتر متمایل خواهد شد.

مطلب مفید | مشاوره با وکیل کیفری به صورت آنلاین

بنابراین وقتی میگوییم وگیل کیفری یا وکیل برای پرونده کیفری مراد ما یک وکیل پایه یک دادگستری است که عموماً به سراغ پرونده های کیفری رفته و در دعاوی کیفری به قبول پرونده و کسب تجربه و موفقیت در آن پرداخته است.

وکیل کیفری با مراجعه موکل به وی ، پس از مذاکره با موکل و آگاهی از جزییات پرونده و خواسته های مراجعه کننده در گام بعد به مطالعه پرونده میپردازد . سپس موافقت یا عدم موافقت خود را برای وکالت در پرونده کیفری اعلام میکند.

در صورت موافقت برای پیگیری پرونده ، وکیل پس از انعقاد قرارداد با موکل ، امور پرونده را عهده دار میشود. وکیل برای پرونده کیفری به مراجع قضایی و دادگاهها و دادسرا مراجعه و اقدامات لازم را به نفع موکل خود انجام میدهد.

پرونده های کیفری اگر چه از نظر تعدد نسبت به پرونده های حقوقی کمترند اما سختی های خاص خود را دارند و با روحیه برخی وکلا سازگار نیست.

انواع دعاوی مربوط به قتل ، سرقت ، کلاهبرداری ، جعل اسناد ، تصرف عدوانی ، زورگیری و …. در زمره دعاوی کیفری قرار دارند . وکیل برای پرونده کیفری معمولاً با چنین دعاوی سر و کار دارد.

بر خلاف دعاوی حقوقی که ممکن است خواهان بتواند راساً دعوی را پیگیری کند ، در دعاوی کیفری لزوماً باید از وکیل کیفری استفاده شود تا موفقیت بیشتر تضمین شود.

در ادامه این مقاله با برخی جنبه های فعالیت وکیل پرونده های کیفری آشنا خواهیم شد.

ورود وکیل به پرونده های کیفری بر اساس قانون

بر اساس ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری ، وکیل میتواند با شروع تحت نظر قرار گرفتن متهم ، با تقاضای وی ، با رعایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات و مذاکرات ، با شخص تحت نظر ، ملاقات نماید .

وکیل می‌تواند در پایان ملاقات با متهم که نباید بیش از یک ساعت باشد ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.

ماده ۳۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری اجازه میدهد طرفین یک پرونده کیفری ، حداکثر سه وکیل به دادگاه معرفی کنند. بر اساس این ماده ، استعفای وکیل یا عزل وکیل پس از تشکیل جلسه رسیدگی ، پذیرفته نخواهد شد.

مطلب مفید | وکالت در دعاوی کیفری حقوقی

مستند به ماده 625 قانون آیین دادرسی کیفری ، در مورد جرایمی که رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان قضایی نیروهایی مسلح بوده و حاوی اطلاعات سری و بکلی سری است ، طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را باید از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تأیید سازمان قضائی نیروهای مسلح باشد ، انتخاب ‌نمایند.

ماده ۶۲۶ قانون آیین دادرسی کیفری الحاقی ۱۳۹۳ وکلای دارای تابعیت خارجی نمی‌توانند برای دفاع در دادگاه نظامی حاضر شوند ، مگر اینکه در تعهدات بین‌المللی به این موضوع تصریح شده باشد.

وکیل چگونه خود را برای وکالت در پرونده دعاوی آماده میکند؟

بعد از آنکه متقاضی خدمات وکالت ، به وکیل مراجعه نمود و وکیل با وی برای قبول وکالت پرونده کیفری به توافق ضمنی رسید ، قرارداد وکالت باید بین دو طرف تنظیم و امضاء و مبادله شود.

مطلب مفید | وکیل کیفری خوب تهران

قرارداد وکالت در برگه وکالتنامه مخصوص وکلا منعقد میشود. یک نسخه از قرارداد به موکل داده میشود. موکل میتواند اختیارات وکیل را محدود سازد. این حق اوست و وکیل نمیتواند مانع برای او ایجاد کند. بنابراین وکیل کیفری بر اساس اختیاراتی که موکل به وی داده است عمل خواهد نمود.

اختیارات وکیل که موکل به وی اعطا میکند و جزو وظایف وکیل کیفری محسوب می شوند از قرار زیر خواهند بود:

ثبت شکوائیه از طریق دفاتر خدمات قضایی.

تجدیدنظر خواهی؛ واخواهی؛ فرجام خواهی و اعاده دادرسی، نسبت به دادنامه کیفری و آرای صادره از محاکم در خصوص موضوع پرونده.

ادعای جعل، انکار و تردید، نسبت به اسناد ارائه شده توسط طرف مقابل دعوا.

تقاضای کارشناس و تعیین مصدق و کارشناس.

انجام مصالحه و شرکت در جلسات رسیدگی به نیابت از موکل .

برای انتخاب وکیل پرونده کیفری به کجا مراجعه کنیم؟

انتخاب وکیل برای پرونده دعاوی به چند عامل بستگی دارد. وقتی شما درگیر یک موضوع کیفری میشوید بطور قطع بدنبال یافتن وکیل برای پرونده کیفری خود خواهید بود.

مطلب مفید | وکیل در دعوای تصرف عدوانی

انتخاب وکیل خوب و مناسب برای عقد قرارداد وکالت معمولاً دغدغه همه اصحاب دعوی است. برای پیدا کردن وکیل حرفه ای و متخصص میتوان از نظرات دوستان و آشنایانی که قبلاً تجربیات خوبی با وکلا داشته اند استفاده نمود. همچنین با مراجعه به چند وکیل و مشاوره با آنان ، میتوان به نتیجه دلخواه رسید. علاوه بر این ، با جستجو در اینترنت و سایت های حقوقی، امکان انتخاب و گزینش وکیل وجود خواهد داشت. در این رابطه میتوان با اخذ مشاوره از چند وکیل به انتخاب مناسب و گزینش نهایی رسید.

هزینه وکیل کیفری

معمولاً هزینه وکیل در دعاوی کیفری تابع توافق وکیل و موکل است. در این مورد محدودیتی وجود ندارد . با این وجود همه ساله قوه قضاییه تعرفه وکالت دعاوی را منتشر و اعلام می نماید. این تعرفه میتواند پایه و اساس تعیین قیمت و حق الزحمه وکیل باشد و موکل را تا حدود زیاد با هزینه وکیل آشنا سازد.

تعرفه مصوب سالانه قوه قضاییه برای وکالت دعاوی کیفری

موضوعحق الوکاله

 جرایم داخل در صلاحیت رسیدگی دادگاه‌های کیفری یک، نظامی یک و دادگاه انقلاب

1- جرایم مستوجب مجازات‌های سلب حیات، قطع عضو، حبس ابد یا تعزیری درجه 1حداقل 50 میلیون ریال و حداکثر 2 میلیارد ریال
2- جرایم مستوجب مجازات‌های تعزیری درجه دو و سهحداقل 30 میلیون ریال و حداکثر 1 میلیارد ریال
3- دیگر جرایم حداقل 10 میلیون ریال و حداکثر 500 میلیون ریال

جرایم داخل در صلاحیت رسیدگی دادگاه‌های کیفری دو، نظامی دو و اطفال و نوجوانان

1- جرایم مستوجب مجازاتهای حدود، دیات، تعزیر درجه 4 و 5حداقل 10 میلیون ریال و حداکثر 500 میلیون ریال
2- جرایم مستوجب مجازات‌های تعزیری درجه 6حداقل 5 میلیون ریال و حداکثر 300 میلیون ریال
3- دیگر جرایمحداقل 2 میلیون ریال و حداکثر 200 میلیون ریال
اعتراض به قرارهای قابل اعتراض دادسرا حداقل 1 میلیون ریال و حداکثر 150 میلیون ریال
فرجام خواهی کیفری، تقاضای اعاده دادرسی و تقاضای اعمال ماده 477 آیین دادرسی کیفریحداقل 2 میلیون ریال و حداکثر 200 میلیون ریال
دعاوی که فقط وکلای تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری می توانند در آنها قبول وکالت کنندحداقل 50 میلیون ریال و حداکثر 500 میلیون ریال
فرایند تحقیق در دادسرا اعم از دادسرای عمومی و انقلاب، دادسرای نظامی و سایر دادسراهاپنجاه درصد کل حق الوکاله
فرایند تحقیق در دادگاه بدویسی در صد کل حق الوکاله
فرایند تحقیق در دادگاه تجدیدنظربیست درصد کل حق الوکاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up