استعلام رفع مسدودی کدملی چگونه و چطور ؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

استعلام رفع مسدودی کدملی و قفل شدن آن

استعلام رفع مسدودی کد ملی

چگونه بفهمیم کدملی مان مسدود شده

بیشتر کاربران در مورد موضوع مسدود شدن کدملی شان با ابهام و مشکل مواجهند. وقتی فردی با مسدود شدن کدملی خود مواجه میشود اولین سوال آن است به کجا باید مراجعه کنم؟ و چکونه نسبت به استعلام رفع مسدودی کدملی اقدام کنم؟

پاسخ آسان است . برای بررسی علت مسدودی باید به اداره ثبت احوال مراجعه نمود. برای رفع مسدودی باید در مراجعه به اداره ثبت احوال ببینیم متصدی مربوطه کدام دلیل یا کدام عامل را از داخل سیستم برایمان مطرح میکند.

مطلب مفید | از کجا بفهمیم کد ملی مسدود شده؟

با روشن شدن وضعیت و علت مسدودی، میتوانیم بدنبال از بین بردن و یا رفع علت مسدودی کدملی باشیم.

مواردی از مسدودی کدملی میتواند احکام قضایی در محکومیتهای مالی ، فرار از سربازی و …. باشد.

در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع کمی بیشتر بحث کنیم. امیدواریم مقاله استعلام رفع مسدودی کدملی بتواند تا حدودی بر رفع ابهامات شما بیفزاید.

چرا کد ملی برخی افراد مسدود میشود؟

در سال های اخیر با توسعه دولت الکترونیک و ایجاد سامانه های یکپارچه برای انجام اقدامات اداری و سرعت بخشیدن به ارائه خدمات دولتی ، از کد ملی به عنوان مهمترین عامل برای این یکپارچگی استفاده میشود. بنابراین اکنون کارت ملی و یا کد ملی عامل اساسی برای پیوند دادن هر سامانه با یکدیگر و اطلاع از وضعیت افراد در بخش های مختلف میشود.

حال فرض کنید فردی به دلایلی از طرف مقامات قضایی با محکومیت های مالی مواجه شده باشد. در این صورت ، یکی از راههای محروم کردن افراد از دریافت هر نوع خدمات ، دستور مسدود کردن کد ملی توسط مرجع قضایی است.

این دستور زمانی صادر میشود که فرد ، محکومیت مالی دریافت کرده باشد.

دریافت پیامک مسدودی کد ملی

اولین نکته آن است که گاهی افراد با دریافت پیامکی مبنی بر قفل شدن کد ملی در سامانه ثبت احوال مواجه میشوند. یا اینکه برای دریافت یکی از خدمات اداری به بانک یا ادارات مختلف ، دفاتر پیشخوان ، پلیس بعلاوه 10 ، دفتر خدمات تلفن همراه ، شهرداری ، دفاتر پست و … مراجعه میکنند اما متصدی مربوطه به وی اعلام میکند سیستم کد ملی را نمی آورد یا قفل است یا دسترسی به کد ملی مسدود است. این قبیل اظهارات عموماً به این مفهوم است که احتمالاً کد ملی ما به دلیل محکومیت مالی از طرف مقام قضایی مسدود شده است. حال باید بدنبال رفع مسدودی باشیم.

بعد از اطلاع از مسدودی کد ملی کجا برویم؟

در ابتدای مقاله گفتیم همه اشخاص دارای یک کد ملی منحصر به فرد هستند که از طریق اداره ثبت احوال در قالب کارت ملی برای وی صادره شده است.

خوب پس میتوان فهمید سامانه اصلی کد ملی در اداره ثبت احوال مستقر باشد. پس به هر دلیل که افراد از دریافت خدمات اجتماعی و مالی محروم میشوند، بهترین کار آن است که کد ملی وی مسدود شود. به این معنا که هیچ دستگاه دولتی نتواند به کد ملی فرد دسترسی پیدا کند.

با عدم دسترسی دستگاههای دولتی و شبه دولتی مانند شهرداری ، پست ، مخابرات و …. به کد ملی ، دیگر نمیتوان هیچ خدماتی به وی ارائه نمود. بدین ترتیب شخص مورد نظر نمیتواند در مراجعه به این دستگاهها خدمات مورد نظر خودش را دریافت کند.

در این مورد بهترین اقدام ، مراجعه به اداره ثبت احوال یعنی یگانه مرجع کنترل کد ملی همه افراد ، خواهد بود.

با مراجعه به اداره ثبت احوال روشن خواهد شد آیا واقعاً کد ملی قفل و یا مسدود شده است؟ و در ثانی ، صادر کننده مسدودی کد ملی کدام مرجع است؟

به کدام دلایل ممکن است کد ملی مسدود شود؟

منشاء قانونی و اصلی مسدود شدن کد ملی افراد ابلاغ دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی است. در بند «ح» از بند «1» از ماده 18 این دستورالعمل ، قوه قضاییه موظف شد ظرفیت لازم برای ممنوع الخدمات کردن و انسداد حساب محکومان مالی ایجاد کند. که این کار نیز متعاثبا انجام شد.

با این اوصاف ، در موارد زیر امکان مسدود شدن کد ملی افراد وجود دارد :

الف) حکم قطعی در دعاوی مالی و متعاقباً اجراییه صادر شود ولی شخص بدهکار (یا محکوم علیه) ، از پرداخت بدهی خودداری کند.

ب) در توقیف مهریه و عدم پرداخت آن.

پ) در موارد ادعای اعسار با هدف فرار از دین.

ت) در مورد فرار از خدمات سربازی.

ث) در موارد تکمیل قرار تامین کیفری.

ج) در احکام کیفری.

چ) وجود بدهی مالی به دستگاه قضایی.

 کد ملی افراد از کدام مسیر و چگونه مسدود میشود؟

رایج ترین مسیر و علت مسدود شدن کد ملی افراد بدین صورت است که فرض کنید یک دعوی مالی اعم از حقوقی یا کیفری میان طرفین یک پرونده مطرح و منجر به صدور حکم و اجراییه شده است. حال باز هم فرض را بر این بگذارید فرد محکوم پس از صدور اجراییه یا گذشت مهلت قانونی ، از اجرای مفاد رای و اجراییه خودداری نماید.

در چنین مواردی ، ذینفع یا شاکی یا طلبکار می تواند با مراجعه به اجرای احکام شعبه صادر کننده رای یا از طریق ثبت درخواست از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، «مسدود کردن کد ملی و ممنوع الخدمات شدن محکوم علیه» را درخواست کند.

 چنانچه با درخواست مراجعه کننده موافقت شود ، دستور مسدود کردن کد ملی به اداره ثبت و مسدود کردن حسابهای بانکی صادر و نامه آنها به شاکی یا طلبکار داده میشود. در مواردی نیز از طریق سیستم این دستورات صادر میشد.

در اجرای احکام کیفری عمدتاً این دستور به صورت سیستماتیک صادر میشود. این امر بیشتر تابع نظر مقام قضایی خواهد بود.

هدف از مسدود کردن کد ملی افراد چیست؟

بعد از آنکه مشخص شد فرد محکوم قصد ندارد بدهی خود را به طلبکار بپردازد ، در این صورت پس از طی تشریفات قضایی ، حساب بانکی و کد ملی محکوم ، مسدود میشود. هدف از مسدود کردن کد ملی فشار بر متهم برای پرداخت بدهی ، جلوگیری از فرار وی ، کنترل رفتارهای مالی و ممانعت از دریافت خدمات اجتماعی است.

نحوه استعلام رفع مسدودی کدملی

گفتیم که وقتی حکم قضایی در مورد یگ پرونده حقوقی یا کیفری صادر میشود ولی متهم یا محکوم علیه ، نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نمیکند ، به درخواست مالباخته یا محکوم له ، و دستور مقام قضایی حساب بانکی و کارت ملی فرد مسدود میشود. با مسدود شدن کد ملی هیجیک از نهادها و دستگاهها نمیتوانند خدمات اداری به متقاضی یا فردی که کد ملی وی مسدود شده ، اقدام کنند.

استعلام مسدودی کد ملی ، از طریق مراجعه به اداره ثبت احوال امکان پذیر خواهد بود. وقتی فردی به یکی از دستگاههای خدمات رسان مراجعه میکند در صورت مسدود بودن کد ملی وی ، در سیستم یا سامانه مورد نظر امکان مشاهده مشخصات وی وجود نخواهد داشت. در نتیجه میتواند فهمید احتمالاً مشکی در حساب های وی ایجاد شده است. برای اطمینان بیشتر میتواند به اداره ثبت احوال مراجعه و علت مسدودی حساب را بهتر متوجه شد.

مسدودی کد ملی تا چه زمان خواهد بود؟

وقتی کد ملی یک فرد مسدود میشود و در استعلام کد ملی ، این امر آشکار و روشن خواهد شد ، پرسش بعدی آن است که تا چه زمان کد ملی مسدود می ماند؟

به نظر میرسد مادامی که عامل مسدودی مرتفع نشود(به عنوان مثال بدهی فرد پرداخت نشده باشد) محکومیت باقی میماند و کد ملی مسدود و ارائه خدمات اداری برای شخص محکوم ، میسر نخواهد بود.

رفع مسدودی

بعد از آنکه استعلام کد ملی صورت گرفت و معلوم شد علت مسدودی کد ملی چیست حال نوبت میرسد به اقداماتی که باید منجر به رفع مسدودی شود.

در این رابطه متهم یا محکوم میتواند مدارک مثبت رفع مانع و رفع سبب مسدود شدن کد ملی و ممنوع الخدماتی را تهیه و سپس، آن را به همراه درخواست رفع مسدودی، به مرجع صالح، ارائه دهد یا با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، آن را به مرجع صالح، ارسال نماید.

 مرجع صالح، پس از بررسی و احراز شرایط رفع توقیف و رفع مسدودی کد ملی، اقدامات لازم را در این خصوص انجام داده و دستورات مورد نیاز را صادر و به مراجع صلاحیت دار، ابلاغ خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up