طلاق غیابی به درخواست زن یا مرد

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

طلاق غیابی به درخواست زن یا مرد

آشنایی با طلاق غیابی و نکات حقوقی آن

مستند به ماده 1133 قانون مدنی ، زن و مرد میتوانند تحت شرایط خاص درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهند.

ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مقرر میدارد: «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه ‌تقاضای طلاق همسرش را بنماید. ‌

تبصره : زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) ‌این قانون ، از دادگاه تقاضای طلاق نماید» .

مطلب مفید | درخواست طلاق از طرف زن و مرد

حال اگر درخواست طلاق از طرف یکی از زوجین برابر قانون به دادگاه ارائه شود اما طرف مقابل در دادگاه حاضر نشود و برای دفاع از خود لایحه ای نیز ارائه ندهد در این موارد ، حکم طلاق غیابی صادر خواهد شد .

طلاق غیابی یک اصطلاح حقوقی ، و ناظر بر حکم طلاق از سوی دادگاه در موارد عدم حضور خوانده (زوج یا زوجه) در مراحل رسیدگی در دادگاه است .

مطلب مفید | حکم غیابی و حضوری و جهات و شرایط آن

در صورت صدور رای طلاق غیابی ، این فرصت برای خوانده غائب (زوج یا زوجه) وجود دارد که در مهلت قانونی درخواست واخواهی دهد.

طلاق غیابی در موارد درخواست طلاق از طرف مرد

طلاق غیابی به درخوایت مرداگر حکم طلاق به درخواست مرد از طرف دادگاه صادر ‌شود ، حقوق مالی زن باید بطور کامل پرداخت شود. این موضوع در رای دادگاه قید خواهد شد.

حقوق مالی زن (زوجه) در طلاق از طرف مرد می‌تواند شامل موارد زیر باشد :

۱.  مهریه

۲.  اجرت المثل ایام زوجیت (به شرط مطالبه از سوی زن)

۳.  نفقه ایام عده

۴.  نفقه معوقه (در صورت مطالبه زن و استحقاق او)

۵.  شرط تنصیف اموال مندرج در عقدنامه‌(مشروط بر امضاء این شرط توسط زوج و موجود بودن اموال در هنگام طلاق که بعد از عقد خریداری شده باشد).

چنانچه مرد قادر به پرداخت این مبلغ نباشد باید دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را به همان شعبه صادر کننده طلاق تقدیم کند.

مطلب مفید | شرایط اجرای حکم غیابی

در رسیدگی به درخواست طلاق ، چنانچه زوج (مرد) بتواند عدم توانایی در پرداخت مهریه را بر اساس مدارک و شواهد اثبات نماید، دادگاه مهریه را تقسیط خواهد کرد .

 دادخواست طلاق از طرف زن

اگرچه در زندگی مشترک ، حق طلاق با مرد است ، با این وجود ، برابر قانون ، زن میتواند در موارد خاص دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه نماید.

به عنوان مثال ، چنانچه زن در شرایط عسر و حرج بسر برد میتواند درخواست طلاق خود را بدهد . همچنین اگر زن با سختی‌های غیر متعارف در زندگی مواجه شود ، قانون به زن اجازه میدهد درخواست طلاق را در دادگاه مطرح نماید . همچنین در مواردی نظیر ضرب و شتم زن ، ترک زندگی و اعتیاد مرد ، زن میتواند درخواست طلاق دهد . در این موارد نیز چنانچه مرد در دادگاه حضور پیدا نکند ، دادگاه می‌تواند حکم طلاق غیابی را برای زن صادر کند.

مطلب مفید | سامانه ثبت درخواست طلاق

حال اگر زوج به عنوان خوانده در دادگاه حاضر نشود طلاق غیابی صادر خواهد شد.

البته اثبات موضوع و مراحل دادرسی تابع تشریفات خاص قضایی است که تا حدودی فرایند طلاق را سخت می سازد.

موارد قابل استناد برای طلاق بدرخواست زن

طلاق غیابی به درخواست زنبه عنوان مثال یکی از مواردی که بر اساس قانون (ماده 1029 قانون مدنی) ، زوجه می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند ، این است که شوهر به مدت چهار سال تمام مفقود باشد ، در این مورد ، زن می‌تواند درخواست طلاق را مطرح کند.

دادگاه پس از تشریفات لازم مانند نشر آگهی برای پیدا شدن مرد ، حکم طلاق زن را صادر خواهد کرد.

مطلب مفید | واخواهی از احکام حقوقی

در ضمن ، اگر مرد (شوهر) شروط چاپی عقدنامه را امضا کرده باشد ، طبق بندهای ۸ و ۱۱ عقدنامه ، ترک منزل به مدت ۶ ماه نیز از موجبات طلاق خواهد بود و اگر مرد در دادگاه حاضر نشود ، رای طلاق غیابی صادر می‌شود .

همچنین اگر زوج ظرف شش ماه ، هیج نفقه ای به همسر خود پرداخت نکند و در جهت تامین هزینه زندگی او (شامل خوراک ، پوشاک ، مسکن و درمان ) نکوشد ، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه و دادخواست طلاق و مطالبه مهریه و نفقه  را بدهد .

در صورتیکه دادگاه حکم پرداخت نفقه را صادر کند ، اما مرد همچنان از پرداخت نفقه به همسر خود خودداری کند یا اینکه توان پرداخت نفقه را نداشته باشد ، با درخواست طلاق ، دادگاه حکم طلاق را برای آنها صادر خواهد کرد .

وکالت در طلاق

همچنین ، اگر زن از همسر خود وکالت در طلاق کامل داشته باشد ، می‌تواند با انتخاب وکیل دادگستری به عنوان نماینده حقوقی خود ، از طریق طلاق توافقی ، مراحل طلاق را طی کند.

مدت زمان اجرای حکم طلاق غیابی چقدر است؟

مدت زمان طلاق غیابی تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می‌گیرد . از جمله می‌توان به دسترسی به زوجه جهت ارسال ابلاغیه اشاره کرد. فرض کنید مرد به مدت چهار سال مفقودالاثر باشد . و هیچ آثار و خبری از او یافت نشود . در این مدت زن میتواند درخواست طلاق را به دادگاه ارائه کند . دادگاه وظیفه دارد سه نوبت آگهی به فاصله یک ماه یک بار در روزنامه‌های کثیرالانتشار چاپ کند.

در چنین شرایطی لازم است تا حداقل یک سال از چاپ اولین آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور گذشته باشد. ممکن است با وجود این امر ، باز هم از مرد هیچ خبری  نشود . در این مورد دادگاه می‌تواند رای غیابی صادر کند . همانطور که می‌دانید ، روند بررسی پرداخت یا بخشش مهریه یا محاسبه نفقه و پرداخت آن در دادگاه ، امری زمانبر است. به همین دلیل به طور دقیق نمی‌توان مدت زمان لازم برای اقدام به طلاق را مشخص کرد.

وکیل طلاق 

برای انجام هر نوع طرح دعوا در دادگاه انجام مشاوره با وکیل ضروری است. قوانین در موضوعات مختلف چنان در هم تنیده و پرشمارند که فقط وکلای با تجربه میتوانند با استفاده از دانش خود در مراحل متلف به موکلین خود خدمات حقوقی مناسب ارائه  نمایند. برای تنظیم دادخواست طلاق غیابی نیز آشنایی با قوانین و شرایط طلاق از طرف مرد یا طلاق از طرف زن میتواند برگ برنده موکل و وکیل وی در دادگاه باشد.

چنانچه شما میخواهید از روش طلاق غیابی برای جدا شدن از همسر خود استفاده نمایید نگران نباشید. اگر احتمال میدهید قادر به استفاده از این روش هستید بهترین کار مشورت با وکیل طلاق غیابی است. در این موارد با گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up