تصرف عدوانی کیفری و مجازات متصرف

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 9 صبح تا 8 شب با شماره 09306734250 تماس بگیرید.

تصرف عدوانی کیفری و مجازات متصرف

شکایت برای تصرف عدوانی

شکایت برای تصرف عدوانی و مجازات متصرف

یکی از انواع پرونده‌های حقوقی که امروزه تعداد زیادی از آنها را در دادگاه‌های کیفری مشاهده می‌کنیم تصرف عدوانی حقوقی و کیفری است که نوع خاصی از تصرف به شمار آمده و مجازات‌های مخصوص به خود را دارد. این نوع تصرف در واقع به این معناست که شخصی که هیچ‌گونه سابقه‌ای در زمینه تصرف اموال غیرمنقول دیگران را نداشته اقدام به تصرف ملک آنها به‌زور و اجبار کند. چنین شخصی در واقع اقدام به تصرف عدوانی کیفری کرده است و مجازات‌هایی برای او در نظر گرفته می‌شود.

یکی از نکات بسیار مهمی که باید در خصوص این نوع پرونده‌ها به آن دقت داشته باشید نحوه شکایت کردن است. البته وکیل در دعوای تصرف عدوانی و نحوه پیگیری پرونده نیز دارای اهمیت میباشد. اگر مطابق با استانداردهای موجود در این زمینه انجام نشود احتمالا مشکلات و چالش‌هایی را برای شما به وجود خواهد آورد. ما در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره تصرف عدوانی کیفری و مجازات متصرف صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را دراین‌خصوص در اختیار شما قرار دهیم.

پس اگر شما هم علاقه‌مند به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید مطالعه ادامه این مطلب بدون شک برای شما مفید و کاربردی خواهد بود.

آشنایی با تصرف عدوانی کیفری و مجازات متصرف

پیش از صحبت درباره این جرم و مجازات‌هایی که برای آن در نظر گرفته می‌شود اجازه دهید تا کمی بیشتر درباره مفهوم تصرف عدوانی کیفری آشنا شده و اطلاعاتی را در این زمینه به دست بیاوریم. گاهی اوقات ممکن است شخصی اقدام به تصرف در زمین، ملک یا هریک از اموال غیرمنقول شخص دیگری کرده و برای این کار نیز از زور و اجبار استفاده کند. در چنین شرایطی دو حالت وجود دارد. حالت اول این است که شخص قبلا سابقه چنین کاری داشته باشد و حالت دوم نیز این است که شخص سابقه نداشته باشد.

مطلب مفید | تصرف عدوانی و خلع ید

درصورتی‌که شخصی که اقدام به تصرف اموال غیرمنقول با زور و اجبار کرده باشد سابقه انجام چنین کاری را در پرونده‌های خود نداشته باشد به چنین جرمی تصرف عدوانی از نوع کیفری گفته می‌شود. نکته بسیار مهمی که در خصوص این جرم وجود دارد این است که لزومی ندارد حتما شخصی که نسبت به این نوع تصرف شکایت می‌کند حتما مالک ملک باشد. حتی اگر ملک در ید او باشد نیز می‌تواند مراحل مربوط به شکایت از شخص تصرف‌کننده را آغاز کرده و پرونده را پیش ببرد.

شرایط اصلی تصرف عدوانی

شرایط اصلی تصرف عدوانی

تصرف عدوانی دارای چه شرایط اصلی است؟

در بخش قبلی به طور خلاصه تعریفی نسبت به این جرم را به شما ارائه دادیم و حال در این بخش قصد داریم با جزئیات بیشتری درباره آن صحبت کنیم. به‌طورکلی باید بدانید که تصرف عدوانی کیفری دارای چند شرط اصلی است که تا زمانی که این شرایط برقرار نباشند شخص نمی‌تواند نسبت به این جرم شکایتی را به ثبت برساند. از جمله مهم‌ترین این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– شخصی که قصد شکایت‌کردن از شخص تصرف‌کننده اموال را دارد حتما باید اموال را در ید داشته باشد. در ید داشتن اموال حتما باید به‌صورت قانونی به اثبات رسیده و مدارک آن نیز موجود باشد.

مطلب مفید | دفاع خوانده در تصرف عدوانی

– از طرف دیگر برای ثبت شکایت در خصوص تصرف عدوانی از نوع کیفری حتما باید به اثبات برسد که تصرف با اجبار و زور صورت‌گرفته است. درصورتی‌که مدارک کافی در این زمینه ارائه نشود شکایت شما رد خواهد شد.

– این نوع تصرف تنها نسبت به اموال غیرمنقول صورت می‌گیرد و مسائل پیرامون اموال منقول باید از طریق شکایت‌های دیگری پیگیری شوند.

نحوه شکایت به چه شکل است؟

زمانی که شما قصد شکایت کردن از کسی که جرم تصرف عدوانی کیفری را مرتکب شده است دارید باید چند مرحله خاص را برای این کار طی کنید. پیش از هر چیز دقت داشته باشید که شما باید یک شکایت‌نامه استاندارد را برای حل مشکل خود تنظیم کنید. این شکایت‌نامه در نهایت به دادگاه تحویل داده می‌شود. به همین علت نیز شما باید استانداردهای ادبیاتی و البته حقوقی را در زمان تنظیم چنین شکایت‌نامه‌‎‌ای رعایت کنید تا با مشکل خاصی مواجه نشوید.

مطلب مفید | وکیل کیفری غرب تهران

در گام بعدی شما باید شکایت‌نامه خود را به همراه مدارکی که موردنیاز است به یکی از شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهید. دقت داشته باشید که در همین مرحله شما باید مدارک خود را تکمیل کنید. برای این کار کمک‌گرفتن از یک وکیل باتجربه مفید خواهد بود. بدون شک گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری می‌تواند یک گزینه جذاب برای این کار باشد.
در گام آخر نیز شما باید به همراه وکیل خود در دادگاه حضور پیدا کرده و مراحل پیگیری پرونده تصرف عدوانی کیفری را دنبال کنید.

مجازات تصرف عدوانی کیفری

مجازات تصرف عدوانی کیفری

مجازات متصرف عدوانی شامل چه مواردی خواهد بود؟

از دیگر سوالات رایجی که ممکن است در خصوص این جرم برای شما به وجود آمده باشد این است که مجازات آن شامل چه مواردی خواهد بود؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که تصرف عدوانی کیفری دارای مجازات تقریبا سنگینی است. قوانینی در این زمینه وضع شده و شما می‌توانید جزئیات دقیق آن را در ماده 690 قانون مجازات اسلامی مشاهده کنید. بر این اساس مجازاتی بین یک ماه تا یک سال حبس برای شخصی که مرتکب چنین جرمی شده باشد در نظر گرفته خواهد شد.

از طرف دیگر دادگاهی که وظیفه پیگیری این جرم را برعهده دارد موظف خواهد بود تا عملیات رفع تصرف عدوانی را نیز انجام دهد. و ملک یا اموال غیرمنقول را به کسی که مالک ملک است یا اموال را در ید دارد تحویل دهد. اعاده وضع به حالت سابق نیز از دیگر مجازات‌هایی است که برای این جرم معمولا در نظر گرفته می‌شود. و دادگاه موظف است که این کار را نیز انجام دهد.

مطلب مفید | اثبات مالکیت در املاک دارای سابقه ثبتی

یک نکته کلیدی و مهم در مورد تصرف عدوانی کیفری و مجازات متصرف که باید به آن دقت داشته باشید اینکه مدت‌زمان حبس شخص کاملا به نوع پرونده و نظر قاضی پرونده بستگی خواهد داشت.

نتیجه‌گیری

تصرف عدوانی کیفری یکی از انواع تصرف‌هایی است که دارای شرایط خاصی است. مجازات آن نیز معمولا بین یک ماه تا یک سال خواهد بود. ممکن است شما جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال یک وکیل یا موسسه حقوقی معتبر میباشید . و پیگیر پرونده‌ها و ثبت شکایت‌نامه خود هستید. لذا به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از خدمات گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری استفاده کنید. این گروه بهترین خدمات را با مناسب‌ترین هزینه ممکن به شما ارائه می‌دهد.

مطلب مفید | دعوای قلع و قمع مستحدثات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up